Lockdownkabinet blijft Nederland tot 1 juli in de ellende storten: pas dan weer evenementen mogelijk

Dit voorjaar Nederland weer terug naar normaal? Nee hoor, natuurlijk niet! De evenementenbranche moet het tot 1 juli doen met wat giften en leningen, en pas daarna mag alles weer open. Misschien dan, hè? Want je weet het maar nooit met dat dekselse coronavirus!

Staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) en minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, D66) hebben de details van de regeling naar de Tweede Kamer gestuurd. En het komt geen moment te vroeg, want de sport- en entertainmentbranche vragen al enkele maanden om een garantiefonds. Keijzer, meldt NU.nl:

“Maar een evenement organiseren kost tijd. Door de huidige coronacrisis is het niet alleen lastig plannen, ook het dragen van de kosten zorgt voor onzekerheid. Met de garantie die met deze regeling gegeven wordt willen we die onzekerheid wegnemen, zodat de organisatoren en al die ondernemers die daar achter zitten weer aan de slag kunnen en we hopelijk in de zomer weer met zijn allen op een evenement kunnen genieten.”

Het kabinet ‘investeert’ een behoorlijke smak geld en verwacht dat er rond juli weer van alles open kan en op grote schaal kan worden bezocht. Tegelijkertijd verwacht het kabinet niet dat het precies hetzelfde zal gaan zijn als vóór corona. Met 385 miljoen euro helpen ze ook niet de hele sector uit de brand.

De actie is dus behoorlijk wrang. Hartstikke mooi dat er over maanden van alles weer mogelijk is, maar tegelijkertijd zijn het wel alleen de ‘gezonde’ bedrijven die iets kunnen organiseren. Veel ondernemers hebben hun zaak al op de klippen zien gaan of zullen het, zelfs met dit garantiefonds, alsnog niet redden. Erg fijn, dus, deze halfgare steun. Helemaal niemand schiet er iets mee op.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Heras

  ” verwacht” mogelijk, misschien, denken ze, ..
  Allemaal zoethoudertjes. Hier en daar een beetje geld toestoppen, maar het slopen gaat door. Iedereen aan ww uitkering, kunnen ze lekker de baas blijven spelen.

 2. jve89

  En dan in het najaar zeker weer de volgende lockdown/avondklok/etc. want het virus breidt zich plotseling weer uit. Kan het zo op een briefje meegeven.

 3. Jack Flash

  Denk maar niet dat dit stopt.

  1. hans-e-pans

   Het gaat alleen maar erger worden, dat kan ik jullie op een briefje geven.

   Eerst de vinger, dan de hele hand, je arm en dan de andere kant, tenslotte loop je letterlijk/figuurlijk volledig geketend door het leven.

   Voor zover je dan nog van een leven kunt spreken natuurlijk.

 4. liefdevol rechts

  Jullie hebben er voor gestemd, kom nu niet schreeuwen als kleine kinderen .
  Jullie hebben dit zelf in de hand gewerkt.
  Bereid jullie maar voor op een leven zonder vrijheid.
  En een vaccinatiepaspoort gaat dit niet oplossen.

  1. Cootje

   En de ondernemers mogen hun belastingschuld in 3 jaar afbetalen . Leuker kunnen we het niet maken .

 5. Cootje

  Het mkb heeft met zijn volle verstand voor de liberale partijen gestemd , nog niet hard genoeg in hun kruis geraakt , zonder pijn komt er nooit een verandering en blijft het zelfde zooitje met een ander sausje , Corona gaat het verschil maken hier en in Europa we moeten af van die dieven in het zuiden , dus Corona komt met nieuwe variante tot het zooitje economischs instort en laat het lekker in zijn sop gaar koken , dit jaar geen toeristen naar het zuiden en het is over zijn we daar van af , veranderingen kosten pijn en geld zijn wel de ingrediënten voor veranderingen . kLM zijn we toch al kwijt aan de Fransen

 6. Cootje

  Wel mooie tolk shows met de huilie huilie ondernemers sensatie tv de komende maanden , en als het stil valt een avondje ongekend onrecht met dat ze nog niets hebben ontvangen , het prakkie van Rutte warm houden , met Pieter omtzigt die weer een boekje open doet over de zogenaamde rechtsstaat , 2021 een versteviging van de nummer 1 positie export narcotica en aanverwante artikelen . Kaag zal niet meer op de tafel dansen die moet wennen aan de kiezers van GroenLinks

 7. Mireille

  Het volk beseft dat en heeft de aanpak van Rutte gewaardeerd.

  1. leukeditter

   jazeker als je de fraude meerekent wel

 8. JFU

  Gezien de uitslag van de verkiezingen is de meerderheid van de kiezers het volledig eens met dit beleid.

  1. Cootje

   Ja en daarom gaat Corona het verschil maken het einde van het jaar , oplopende besmettingen hier en in geheel Europa , de centjes zijn straks op en dan komen de verschillen niet erg te doen met het mkb ze waren tevreden ze krijgen er een leuk beleid voor terug kost een paar centen maar dan heb je ook wat

 9. M. Brandenburg

  De overheid investeert helemaal niets, het maakt de econbomie kapot met niet toevoegende dan wel virus verspreiding voorkomende maatregleen dei vele malen erger zijn dan het virus wat nu ook door V Dissel gewoon gelijk is gesteld aan de griep nadat de WHO dit al in Mei deed. De overheid stort het landen in tientallen miljarden schuld die daarna door het productieve deel van de sameneving mag worden afgelost. Iets wat de EUSROfielen uiteraard zullen brengenals een onmogelijke taak zonder aan het handje van de probleem veroorzakende EUSSR mee te lopen,

 10. CZ

  Lijkt mij prima! Wat mij betreft gaat die lockdown en die avondklok er nooit meer af. Ik gun de VVD-stemmers alle voordelen voor hun stem op Rutte.

 11. C.A.Barstow

  Bedank het hersenloze en misleidde deel van het stemvee maar die deze ras misleider en landverrader weer in het pluche gestemd heeft.

  Reken er maar vast op dat wij met deze smeerlap aan het roer nog heel wat voor onze kiezen krijgen.
  Hij gaat tot op de letter uitvoeren wat zijn fascistische linkse bazen in Brussel hem opdragen, Nederland zal verworden tot een federale postzegel, berooid en leeg gezogen door die machtsbeluste linkse bende in Brussel.

  Ik zou zeggen, eigen schuld dikke bult.
  Dat deze landverrader weer het roer in handen krijgt, zal stemvee dat hem gekozen heeft berouwen! zij zullen spijt krijgen als haren op hun hoofd,
  ons land land zal door deze misleider steeds verder in de armen van Brussel gedreven worden met alle gevolgen van dien.
  U heeft de kans gehad dat te voorkomen en heeft die kans voorbij laten gaan.
  Deze ramp is niet meer terug te draaien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.