Megalomane Sylvana Simons: ‘Ik ben een rolmodel. Ik luid een nieuw tijdperk in’

Voor Sylvana Simons draait het leven vooral om… Sylvana Simons. Dat wisten we al, maar het is toch wel leuk dat ze dat even bevestigt in officiële statements nu ze zeker weten dat ze in de Tweede Kamer komt. Want, zegt mevrouw, zij is een “rolmodel” voor anderen. En zij luidt een “nieuw tijdperk” in.

Gossiedorie zeg, eigenlijk is aanstaand BIJ1-Kamerlid Sylvana Simons gewoon onze eigen Nelson Mandela, hè?!

“Ik denk zeker niet licht over de verantwoordelijkheid die ik heb,” aldus mevrouw Simons gisteravond op social media. “Ik heb als politica vertrouwen gekregen van mensen en dat vertrouwen mag ik zeker niet beschamen.” Nou, slecht nieuws, dat vertrouwen heb je direct al beschaamd. Daar kun je niet zoveel aan doen, hoor, want jij bent nu eenmaal jij. En dat houdt in dat je het vertrouwen van wie dan ook automatisch beschaamt. Net zoals je automatisch ademhaalt.

Hoe dan ook, mevrouw gaat verder, want het echt megalomane deel moet nog komen: “Het emotioneert me ook wel,” zegt ze. “Ik ben voor die mensen een zichtbaar rolmodel, ik luid een nieuw tijdperk in, waarin zij zichzelf voor het eerst vertegenwoordigd zien.”

Wat. Is. Dit. Voor. Gekkigheid. Zeg.

Ten eerste, er zijn al vaker “zwarte” volksvertegenwoordigers geweest. Sylvana is niet de eerste parlementariër van kleur in ons land. “Die mensen” konden zich dus al veel eerder “vertegenwoordigd” zien. Of zijn we Ayaan Hirsi Ali alweer vergeten?

Maar wacht, wat is dat eigenlijk voor gekkigheid dat zwarte mensen zich alleen vertegenwoordigd kunnen voelen door een zwarte volksvertegenwoordiger? Dit is puur racisme. Een normaal mens voelt zich vertegenwoordigd door een volksvertegenwoordiger met dezelfde ideeën. Maar nee, bij Sylvana hangt alles af van iemands huidskleur. Het is eigenlijk gewoon ránzig.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Uit alles dampt een geur van stuitende arrogantie. Sylvana vindt zichzelf een rolmodel. Ze luidt zelfs een nieuw tijdperk in. Toe maar! En dan noemden ze Donald Trump een narcist. Tjongejonge, zelfs die zei dit soort dingen niet over zichzelf. Wat een pleefiguur is dit mens zeg!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. StemPzeweg

  Ik vind het heerlijk dat Sylvana in de tweede kamer komt. BIJ1 is eigenlijk de grote winnaar dus ik vind dat dit kabinet echt moet overwegen om een kabinet aan te gaan met BIJ1 en Sylvana Simons tot vicepremier zou moeten benoemen

  1. ikweetwatikwil

   Aan stemhemweg ook niet

  2. Loelap

   Stemp is verliefd of Sylvana vandaar al dat gezemel over SS. Ik zou maar eens snel
   haar handtekening vragen.

  3. gggg

   een roT model kan je beter zeggen , een rotmodel dat discriminatie en racisme aanwakkert. Een bijzonder minderwaardig mensch !

 2. ikweetwatikwil

  Inderdaad een pleefiguur. Meer woorden maak ik er niet aan vuil.

 3. Mark Auel

  Een drolmodel zal zij bedoelen, verder ben ik van mening dat iedere vorm van aandacht voor die zwarte idioot verspilde moeite is.

 4. EU_K0K

  Heerlijk !
  4 Jaar lang 4 Sylvana Simons artikelen per dag.
  Zij gaat qua DDS aandacht Baudetje nog inhalen.

  1. Loelap

   Van mij mag het ook wat minder.

 5. Aborifa

  Niet steeds aandacht besteden aan deze onprettig gestoorde vrouw.
  Gewoon laten verkommeren in de TK.

 6. right

  Ayaan Hirsi Ali zou wel een uitstekend rolmodel kunnen zijn, Sylvana Simons is echter totaal ongeschikt!
  Ze leidt een polariserende strijd tegen de blanke mensheid, haat is haar drijfveer, haat slaat altijd op jezelf terug!
  Haar medestanders zijn logischerwijs, uit hetzelfde hout gesneden!

  1. Heinrich

   Right-
   ++++++
   Hartgrondig mee eens!

 7. DenUyl

  Megalomane Sylvana Simons: ‘Ik ben een “rolmodel”.

  Ze zegt het zelf!!!!!! Voornamelijk de #slachtofferrol

  Spektakel in de 2e kamer #martinbosman #pvv en #mutsjesylvana. Het gaat knetteren…
  Ik begin nu al medelijden te krijgen met de kamervoorzitter!
  De racisme verdachtmakingen en beschuldigingen zullen niet van de lucht zijn.
  Voor #mutsjesylvana word een permanente interruptie microfoon gereserveerd………

 8. janrama

  Rutte stelde maandagochtend dat hij “serieus wil kijken” naar het betrekken van JA21 bij de formatiegesprekken. De nieuwe rechts-conservatieve partij van Joost Eerdmans wist in één klap drie zetels te bemachtigen. De demissionair premier wijst echter ook op het aandeel in de Eerste Kamer. “Zij brengen zeven of acht senatoren mee, dat is interessant. Verder ken ik de partij niet zo goed, dus moeten we kijken wat ze verder willen.”

  DDS, dit is nieuws, laat SS toch gaan.

 9. Max Aue

  “Een historisch moment in Nederland. Een nieuw tijdperk. De eerste zwarte vrouwelijke partijleider in de Tweede Kamer.”

  De hysterische woede die Sylvana oproept bij blanke mannen lijkt me een bewijs van haar stelling.

  1. Wally

   Nee Max, deze vrouw maakt me verdrietig.
   Ze denkt blijkbaar te weten wat mijn voorouders deden. Dat zouden allemaal racisten zijn. Ze kent de geschiedenis niet eens, uit allerlei feiten (feiten!) is gebleken dat ook gedurende de gouden eeuw een enorm deel van de Nederlandse bevolking zich tenauwernood in leven kon houden. Een paar kleine procenten hebben enorm verdiend aan de handel in alles en alles. De slaven die men (soms!!) vervoerde werden gekocht van jawel….. donkerharige slavenhandelaren, waarmee dus gerust gesteld kan worden dat men allemaal evenveel schuld hieraan had. Voor hetzelfde geld kan ik ook gaan roepen dat de voorouders van mw. Simons OOK slavenhandelaren waren, daardoor ben ik getraumatiseerd en dus eis ik nu schadevergoeding van haar.
   Zo onzinnig is dit dus! (En een geheimpje…. mijn voorouders, en ik heb er stukken van die dat bewijzen, waren vooral smeden.) Men maakte en repareerde vanalles, maar uit een jaaroverzicht blijkt dat dit vooral voor paarden en particulieren was, die potten, hengsels en weet ik veel nodig hadden.
   En dat wetende is het ontzettend irritant en bedroevend dat hier dan een voor mij onbekende vrouw komt toeteren dat ‘iedereen hier een witte racist’. T is niet alleen volkomen onzin, maar zelfs puur racisme, want ze kijkt alleen maar naar huidskleur. Em hoe noemen we iemand die uitsluitend op huidskleur selecteert en benoemt? Nou?

   1. Loelap

    ++++++++++++++++++++++++++

   2. Max Aue

    Ik geloof niet dat de rol en betekenis van BIJ1 in de Kamer veel te maken heeft met de slavernij, een zwarte bladzijde in onze geschiedenis maar veeleer met het beschamende feit dat allochtonen en mensen met een donkere huidskleur in Nederland nog steeds ernstig worden gediscrimineerd.

    1. gggg

     quote Ik geloof niet dat de rol en betekenis van BIJ1 in de Kamer veel te maken heeft met de slavernij, end

     het hoofdonderwerp van bij1 heeft niets te maken met de slavernij. Het staat er echt , max anus denkt dat het geroeptoeter van de zwarte heks niet in belangrijke mate gaat over de slavernij en herstelgelden.

     123 gevallen van discriminatie in Nederland over geheel 2020. Het huistrólletje wauwelt maar weer wat. 17.500.000 mensen , meer dan 200 nationaliteiten en 123 zaken van discrminatie . Discriminatie is geen noemenswaardig probleem in Nederland getuige de cijfers

  2. Wally

   En dat was ik ook nog vergeten…. mijn vrouw…. komt uit Wageningen.
   Dwz…. Wageningen, Suriname! Ja, u snapt waar ik heen wil?
   Dus t mens kan me wat…. ik kreeg zondag een heerlijke zelfgemaakte roti, als ze wil mag ze een keer mee-eten. Maar zodra ze gaat zemelen, dan heb je een kans dat mijn vrouw haar een dreun verkoopt. Want die is absoluut niet gediend van haar gepiep. Dat u het weet.

 10. Heinrich

  SS is inderdaad LIJDER van BIJ1 in de Tweede Kamer, ze zal elke uitgesproken zin, 3 dagen moeten doordenken, alvorens ze haar wanstaltige botox smoel opendoet!
  Anders wordt ze kundig afgedroogd!

  1. Max Aue

   Deze krankzinnige haat van Heinrich bedoel ik.

   Hoe gestoord ben je als je zo’n tekst op je toetsenbordje rammelt?

   1. Heinrich

    Ernst-
    No comments.

  2. EvertB

   In 2020 stond #blm op plek 2 van de wereldwijde trending topics. Het toont aan dat de hegemonie van de witte piemol verleden tijd is. In de Tweede Kamer zal Sylvana Simons daarom de noodzakelijke aanpak van racisme prioriteren.

   1. Loelap

    Een nogal racistische opmerking, ga je schamen!
    Ben overigens benieuwd of ze net zo een succesvolle maatschappij kunnen inrichten als de blanken dat hebben gedaan. Tot nu toe is dat niet gelukt. Niet voor niets worden hun herkomstlanden shithole countries genoemd en willen ze maar wat gaat emigreren naar “racistische” blanke landen. Maar wie weet, gaat het ze lukken!

    1. EvertB

     Zorg onder andere voor goed (hoger) onderwijs, huisvesting en eerlijke kansen op de arbeidsmarkt.

     De Nederlandse staatsschuld bedraagt ruim 440 miljard euro. Welk ras lukt het nu niet om met zo’n schuld een succesvolle samenleving te realiseren?

     1. Emma Louise

      Raak!

     2. Flach

      Om hoger onderwijs te volgen moet er eerst lager en middelbaar onderwijs genoten worden. Maar ja, als je overal bij afhaakt, niet meedoet, spijbelen en onaangepast gedrag vertoont en je opleiding niet eens afmaakt, moet je daarvan niet de schul van bij een andere leggen wat ze nu massaal oh zo graag doen. Eigen falen, eigen verantwoording, echt niet! Die vingers wijzen alle kanten op behalve naar zichzelf.

      Neem Suriname ik meen 8x zo groot als Nederland met een bevolking van iets van 570.000 mensen waarvan de helft in de bossen woont. Ze hebben van alles, maar niet te vreten, geen medicijnen, geen ziekenzorg geen ene mallemoer. Ze hebben wel altijd de meest criminele en corrupte president en aanhang zelfs en moordenaar die nog toejuichen ook. Chinezen leggen de wegen aan want daar zijn ze zelf te beroerd voor. Maar wel super racistisch over die Chinezen. En ook hier weer zouden ze het liefste NL weer de schuld willen geven.

      Dus wederom. produceer een keer een eerlijke zweetdruppel, donder op met je geklaag, schaam je!

 11. Adriaen van Bergen

  Het racisme is terug in de 2e kamer, van 76 jaar weggeweest.

  1. Loelap

   Ze heeft als opleiding; 3 jaar Havo, paaldanseres en kapster.

   1. Max Aue

    Het opleidingsniveau van Wilders ligt ook zo ongeveer op dat niveau, Loelap, maar dat was voor jou toch geen belemmering om op hem te stemmen?

   2. Heinrich

    loelap-
    Rutte en de Jonge waren simpele leraren, stelt dus óók niets voor!
    Gezien de praatjes van beiden heren, zou je denken aan een cum laude universiteits bul, maar niets is minder waar!

 12. Wally

  Ach, er is een geestesziekte waarbij de patiënt zelf heilig schijnt te geloven in allerlei flauwekul die men zelf uitkraamt. Gedrag verklaart…..

 13. Rieks

  Die racisme-beschuldiging moeten we zeer serieus nemen. We: de partijen die het voor het zeggen hebben, VVD, PvdA, D66, SP, CDA. Maar die gaan dat niet doen, want het is niet politiek correct. We moeten haar desnoods aanklagen wegens laster. Als we het op zijn beloop laten gaan dan weet ik wel wat er gaat gebeuren. We gaan een racisme ombudsman, zwart natuurlijk, krijgen en iedere gemeente krijgt een anti-racisme meldpunt, net als met die anti-discriminatie buro’s. er komt een nieuwe Gedankenpolizei. En die buro’s moeten natuurlijk scoren en dus gaan we te maken krijgen met allerlei vergezochte, wellicht fake, gevallen van discriminatie. Witte auto’s worden dan in de ban gedaan of in het wit trouwen. Onzin natuurlijk maar van die buro’s als die er komen gaan we veel last hebben evenals van die ombudsman. En die ombudsman gaat er komen. Sylvana hoeft maar een paar keer te blazen, met steun van de PvdA en Groen Links en ze krijgt haar zin van Rutte, zo houdt ie haar ook weer even rustig. Want dat is Rutte-management.

 14. Sando

  Krijgt dit mens ook bewaking net als Wilders ik hoop van niet! Kost veel geld vindt ik voor een gekleurde vrouw en nu jij weer Simons?

 15. Kennisismacht

  Ik als Nederlands ingezetenen van Surinaamse komaf doe 100% afstand van een persoon als Mevr. Simons en haar standpunten. Ze zal mijn persoonlijke overtuigingen nooit vertegenwoordigen.

  Het is van de zoden dat een publiek figuur met voorbeeld functie daadwerkelijk discrimineert op basis van huidskleur.

 16. Winfrida

  Sylvana moet eerst zelf goed integreren, dat is een vereiste. Dan, als zij zich heeft aangepast aan de Nederlanders, mag zij een rol spelen in de Tweede Kamer. Dan pas helpt zij alle zielige mensen, gekleurd of blank, die zich minderwaardig voelen.

 17. Beukman

  Mijn grote bezwaar tegen de uitspraak van SS is dat het ongepast is als mensen zichzelf een rolmodel noemen. Fidan Ekiz deed het onlangs ook, op de tulluffiesie.
  Het is aan anderen om iemand een rolmodel te noemen.

  1. gggg

   trólmodellen zijn er wel !

   1. EvertB

    We gaan het niet over jou hebben, links_miegt.

   2. Beukman

    Jij kan het weten, Gerrit. Maar ook voor trοlmodellen geldt dat het niet gepast is als iemand het van zichzelf zegt.

    1. gggg

     aahhh , daarom zwijg je tróllemans

     1. Beukman

      Heb je nog lekker geslapen, Gerrit? Gedroomd van Femke?

  2. Flach

   Nee, zolang je zeg: “men ziet mij als een rolmodel”
   is dat héél iets anders dan wanneer je zegt: “ik ben een rolmodel”
   En dan heb je ook nog het ‘zakkenrol-model’ 😉

 18. Flach

  Prima SS, roll maar een eind heen. Misschien kan je aan het werk in de haven bij en Roll-on Roll-off terminal? Beetje eerlijk zweet produceren zou verrassend kunnen werken bij je. wellicht zelfs louterend. 😀

 19. Yoyo

  Het gaat voornamelijk lachen worden met Silvana in de kamer.
  De nieuwe Boer Koekoek, zeg maar.
  Koekoek is ze al enige tijd.
  En lacht ook als een boer die kiespijn heeft.

 20. Lucky Luke

  Gezien haar kleur is ze een DROLmodel.

 21. bandini

  De nieuwe Angela Davis?! Hahahahahaha!!!!
  Haar nieuwe verdienmodel zal ze bedoelen!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.