Incompetente De Jonge klungelt Nederland de derde golf in: GGD’s stoppen met bron- en contactonderzoek

De Nederlandse overheid, geleid door Hugo de Jonge en Mark Rutte, blijkt nog steeds volstrekt incompetent als het op coronabeleid aankomt. Meerdere GGD’s hebben aangegeven te zijn gestopt met het bron- en contactonderzoek, omdat er simpelweg teveel besmettingen zijn. Maar koepelorganisatie GGD-GHOR wil niet vertellen om welke regio’s het gaat.

De door minister Hugo de Jonge aangestuurde GGD’s hebben de boel weer eens niet op orde. Ze hebben maanden gehad om voldoende capaciteit te regelen, zodat er voldoende getest kon worden én dat er bron- en contactonderzoek kon plaatsvinden. Wat zeg ik? Een heel jaar!

Maar ja, daar heb je mensen voor nodig en dat kost weer geld. Dus wat doe je dan? Gewoon stoppen en vooral niet vertellen wáár het virus de spuigaten uitloopt. Dat meldt RTL Nieuws. Want stel je toch eens voor dat mensen in die regio’s extra voorzichtig gaan doen en zo wellicht het virus een beetje terug weten te dringen! Dat moeten we niet hebben natuurlijk:

“Er zijn inderdaad verschillende regio’s waar het aan de orde is, waar bron- en contactonderzoek is afgeschaald”, zegt een woordvoerder. “Zodra het aantal positieve testen enorm stijgt, gaan we over op risicogestuurd bron- en contactonderzoek.” Dat betekent dat contacten van de positief geteste persoon niet meer worden gebeld door de GGD. Een positief getest persoon kan dat dan zelf doen.”

“Risicogestuurd bron- en contactonderzoek” staat dus voor ‘zoek het zelf maar uit’. Bij de GGD hebben ze kennelijk nul komma nul vertrouwen in de bevolking en zijn ze vooral bezig om hun eigen falen te maskeren. De CDA-bewindsman voorop.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. gggg

  Het aantal sterfgevallen is al maanden ver onder de standaard

  corona is een hoax !

  1. Max Aue

   Viroloog Gerrit informeert ons over de laatste epidemiologische bevindingen.

   1. gggg

    nee tról max anus , ik informeer je over de actuele stand van zaken waarin we kijken naar het aantal overleden mensen. Dat is al 4 maanden op rij het laagste sinds jaren max anus. Daar hoef je epidemioloog voor te zijn decadente tról

    corona is een hoax !

    1. gggg

     Daar hoef je GEEN epidemioloog voor te zijn decadente tról

     1. Jack Flash

      Laatst geplaatste Sven Hulleman even googlen.
      Daar wordt getest.

     2. STOP FVD

      Wat weet jij alles toch goed, van welk complotje ben jij een aanhanger? Of gewoon allemaal, want dat is beter dan de werkelijkheid? WAPPIE!

     3. gggg

      even proberen om in de begrijpend lezen modus te komen domme jongen. Even je oogkleppen af zetten en proberen te ontkrachten dat het sterftecijfer in Nederland van de afgelopen 4 maanden tot de laagste behoort in een lange reeks jaren . Zelfs de influenza tijdperken leverde meer doden op domme jongen. Kom doe je best domme tról

      quote nee tról max anus , ik informeer je over de actuele stand van zaken waarin we kijken naar het aantal overleden mensen. Dat is al 4 maanden op rij het laagste sinds jaren max anus. Daar hoef je epidemioloog voor te zijn decadente tról

      corona is een hoax ! end

     4. usb3.0

      coronawappie stopje kan zijn fascistische vaccinazidrang niet onder cöntröle krijgen

     5. Gerda2

      Jack Flash, ik heb het filmpje bekeken. Het was nieuw voor mij, bedankt.

     6. STOP FVD

      Begrijpend lezen is niet aan jou besteed links liegt. Wel een 8 voor het proberen.

 2. Gerda2

  De in dit artikel genoemde besmettingen, zijn positief getesten.
  Er kunnen best besmettingen tussen zitten, maar er wordt een verkeerd beeld geschetst.

  1. gggg

   klopt , ze overlijden ook niet gelet op de actuele cijfers

 3. STOP FVD

  Als de wappies nu gewoon eens de regeltjes volgen dan zouden er wellicht minder besmettingen zijn. Maar nee, lekker klagen over de regels, de regels niet opvolgen en de rest van het goede volk met nog meer regels opzadelen. En daarover vervolgens weer gaan klagen.

  1. Beukman

   Als de wappies nu gewoon eens de regeltjes volgen dan zouden er wellicht minder besmettingen zijn.

   Maar meer wappies.

   1. STOP FVD

    Eh nee dus, dan zouden er geen nieuwe wappies bijkomen, dus onzin. En dan zou deze website er niet eens zijn. Alle wappies verzamelen!!!

  2. gggg

   Als we nu eens stoppen met de idioterie kan iedereen in vrijheid leven. Het lage sterftecijfer bevestigd dat corona fetisjisten goed geïndoctrineerd zijn met niet bestaande angsten die men op anderen probeert te projecteren.

   corona is een hoax domme jongen !

   1. Beukman

    Nee Gekke Gerrit, dat je laten prikken riskant is, dát is een hoax.
    Doe het nou maar, je mag me later bedanken.

    1. gggg

     een onnodig prikkie is altijd een risico domme longen !

     Overigens al uitgezocht waarom het sterftecijfer zo laag is domme jongen !

     corona is een hoax !

     1. Beukman

      Niet meer bang zijn Gekke Gerrit. Ik wens je een heel goede nacht. Droom weer fijn over jouw Femke.

  3. usb3.0

   Hier zien we de fascistische vaccinazidrammende coronafetisjisten stopje en beukho*r in volle glorie, je een schuldgevoel aan proberen te praten en vooral aanl*llen dat het de schuld is van mensen die zich uit vrije keus niet laten vaccineren

   1. gggg

    Er is nog steeds geen uitsluitsel of gevaccineerde corona kunnen dragen , overdragen of dood gaan aan corona.

    De coronawappies proberen met de meest vreemde argumenten vaccineren te promoten terwijl ze volledig onwetend. Zie de domme uitspraken van beukhol en het stop nsb’ertje

    1. usb3.0

     Precies

 4. JFU

  Als we ons nu eens niet meer laten testen, en alleen de ziekenhuis opnames op de IC bekijken heb je een goed beeld hoe we er voor staan. Miljoenen mensen zijn besmet of besmet geweest, zonder noemenswaardige klachten. Door bij elk hoestje naar de testlocaties te rennen houden we deze lockdown en avondklok zelf in stand. Ben je echt ziek, thuisblijven tot het over is, zoals bij elke griep elk jaar. Niets is zonder risico in het leven, daar moeten we mee leven.

  1. andergeluid

   Ja precies want GGD staat toch voor Geen Goede Diagnose

 5. andergeluid

  GGD staat toch voor Geen Goede Diagnose want zouden ze daar ook nog steeds niet weten dat die test niet werkt.
  Is alleen te meten via bloedonderzoek.

 6. Drollevanger

  Het CDA, (waar ik niet op stemde) is stapelgek dat het met Rutte samenwerkt.
  Rutte ziet als glibber kans om steeds iemand van het CDA, of een andere meelopende braaf luisterende partij, op een plek te zetten waar na enige tijd de klappen vallen.
  Straks gaat er weer iets fout met de Corona en dan moet de CDAer de Jonge daar voor opdraaien. Rutte glibbert dan even uit de belangstelling en wacht totdat er positief nieuws uit die hoek komt, dan staat hij weer pontificaal stralend in het middelpunt te lachen, om de stemmen te trekken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.