shutterstock 425140363

Aboutaleb komt met vreemd argument: 'Avondklok gaat probleem opleveren voor bijna 1 miljoen moslims in Nederland'

Geen categoriemaa 22 2021, 18:00
Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft voorafgaand aan het overleg van het Veiligheidsberaad gezegd dat de avondklok een probleem gaat opleveren voor de bijna 1 miljoen moslims in Nederland.
De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb maakt een hele rare sprong met de avondklok, die hij wil afschaffen wegens Ramadan. Hij zegt, aldus de NOS: "Half april is het ramadan. Het vasten duurt ongeveer tot 21.30 uur. Dan zie je toch dat de drang bestaat om familiebezoek te plegen etcetera. Dan hebben we toch een miljoen mensen in Nederland die daaraan doen. Dat wordt voor een heleboel mensen ingewikkeld om je daaraan te houden."
Het zal best dat het voor Nederlandse moslims lastig en vervelend is dat ze door de avondklok de Ramadan niet kunnen vieren zoals ze graag hadden gewild. Maar niet-moslims hebben vergelijkbare problemen gehad, bijvoorbeeld met Kerst. En straks weer met Pasen.
Wat Aboutaleb nu heeft gedaan, door op die eindtijd van 21:30 uur voor de Ramaden te wijzen, is dat straks de link wordt gelegd tussen de Ramadan en de mogelijke 'versoepeling' van de avondklok naar 22:00 uur of 22:30 uur. Dan lijkt het dus alsof het demissionaire kabinet Rutte de regels aanpast om moslims te plezieren, terwijl christenen met kerst het nakijken hadden.
Dat brengt Rutte niet alleen in een lastig sektarisch parket, maar zorgt er ook voor dat corona-extremisten gaan afgeven op moslims hoegenaamd omdat zij zich “niet aan dezelfde regels hoeven te houden.”
Niet zo handig dus, van Aboutaleb. De avondklok is al rottig genoeg: we kunnen hier allemaal tegen zijn, zonder dat er hoeft te worden gestookt tussen allerlei bevolkingsgroepen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten