Incompetente De Jonge klungelt Nederland de derde golf in: GGD's stoppen met bron- en contactonderzoek

Incompetente De Jonge klungelt Nederland de derde golf in: GGD's stoppen met bron- en contactonderzoek

Sylvana Simons bij RTL Late Night. Bron: Screenshot RTL.

De Nederlandse overheid, geleid door Hugo de Jonge en Mark Rutte, blijkt nog steeds volstrekt incompetent als het op coronabeleid aankomt. Meerdere GGD's hebben aangegeven te zijn gestopt met het bron- en contactonderzoek, omdat er simpelweg teveel besmettingen zijn. Maar koepelorganisatie GGD-GHOR wil niet vertellen om welke regio's het gaat.

De door minister Hugo de Jonge aangestuurde GGD's hebben de boel weer eens niet op orde. Ze hebben maanden gehad om voldoende capaciteit te regelen, zodat er voldoende getest kon worden én dat er bron- en contactonderzoek kon plaatsvinden. Wat zeg ik? Een heel jaar!

Maar ja, daar heb je mensen voor nodig en dat kost weer geld. Dus wat doe je dan? Gewoon stoppen en vooral niet vertellen wáár het virus de spuigaten uitloopt. Dat meldt RTL Nieuws. Want stel je toch eens voor dat mensen in die regio's extra voorzichtig gaan doen en zo wellicht het virus een beetje terug weten te dringen! Dat moeten we niet hebben natuurlijk:

"Er zijn inderdaad verschillende regio's waar het aan de orde is, waar bron- en contactonderzoek is afgeschaald", zegt een woordvoerder. "Zodra het aantal positieve testen enorm stijgt, gaan we over op risicogestuurd bron- en contactonderzoek." Dat betekent dat contacten van de positief geteste persoon niet meer worden gebeld door de GGD. Een positief getest persoon kan dat dan zelf doen."

"Risicogestuurd bron- en contactonderzoek" staat dus voor 'zoek het zelf maar uit'. Bij de GGD hebben ze kennelijk nul komma nul vertrouwen in de bevolking en zijn ze vooral bezig om hun eigen falen te maskeren. De CDA-bewindsman voorop.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer