Nepotisme? Door minister Ollongren ingehuurd bedrijf heeft D66-campagnekas met €7500 gespekt

Het bedrijf HackDefense werd door minister Kajsa Ollongren ingehuurd om voor de Kiesraad verkiezingssoftware te onderzoeken. De overheid maakte ook de giftenlijst van politieke partijen openbaar. Op die lijst vinden we Mark Koek terug, die geld heeft gedoneerd aan D66, die tevens eigenaar is van HackDefense. Hebben we hier te maken met onze eigen poldernepotisme? 

Dit is nog eens opvallend nieuws; HackDefense was deze maand ineens te vinden op de giftenlijst voor politieke partijen. Het bedrijf had aan D66 maar liefst €7500 overgemaakt. Belangeloos? Dat is nog te vraag, want de directeur van HackDefense is D66’er Mark Koek. Hij heeft met zijn bedrijf dus zowel de politieke partij van Ollongren van financiële middelen voorzien, als geprofiteerd van haar beleid in de vorm van een zakelijke opdracht.

Dus wat is hier nu aan de hand? Heeft Ollongren iemand uit haar eigen gelederen een mooie klus bezorgd? Daar lijkt het wel een beetje op. Naast dat Koek filantroop is, die een vrij gulle gift heeft gedaan, is hij ook nog eens actief voor D66 Leiden, waar hij de rol van vertrouwenspersoon op zich neemt. Dit is natuurlijk wel heel verdacht.

Forum voor Democratie heeft hierover al Kamervragen gesteld, want is hier sprake geweest van een vriendendienst?

Hopelijk krijgt Nederland hier snel een antwoord op, want dit zaakje stinkt natuurlijk aan alle kanten. Op deze manier heeft het alle schijn van een vriendendienst die Ollongren leverde door HackDefense in te huren. Een bedrijf dat toevallig geleid wordt door een D66’er, en daarnaast ook nog een donateur in verkiezingstijd. Dat kán natuurlijk eigenlijk niet, kunnen we nu wel vaststellen.

De enige vraag die nog een antwoord behoeft, is of er een strafbaar feit heeft plaatsgevonden ‒ te weten omkoping. Aan het kabinet nu, om dat nu eens in alle eerlijkheid uit te zoeken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Jack Flash

  Las het gister op CSTV, en het verbaasde me niet.
  Komt dit op msm?

 2. Heras

  Ach ja, waarom verbaasd mij dat niet. Het is en blijft een stinkende partij.

 3. Duckday

  D66 is een gevaar voor de NORMALE man vrouw in NEDERLAND

 4. liefdevol rechts

  En vooral niet wakker worden hoor, laat je leven bepalen door zulke achterbakse partijen, je zal er goed bij varen, de tijd om zelf nog iets van je eigen leven te bepalen is voorbij als je deze linkse partijen laat doen.
  En om dan nog tot God te bidden is dan ook te laat want die hebben ze dan ook terug vermoord.

 5. Max Aue

  Dit verhaal suggereert grote corruptie maar als je naar de kale feiten kijkt blijft er van de grote woorden weinig over.

  Ik denk dat we hier buiten DDS weinig meer over zullen vernemen.

  1. Loelap

   Nee daar zullen daar niets meer over horen van onze Linkse pers, het gaat tenslotte niet over Baudet, want reken maar als laatstgenoemde dit had gedaan, de hele pers daar schande over had gesproken.

  2. usb3.0

   uiteraard wuift maxje dit weg ook wel de leugenclown rutte doctrine genoemd

 6. staleo

  Max Aue
  Van het immigratierapport hebben we ook heel weinig gehoord, terwijl dit binnen 20 jaar de ondergang van ons sociaal stelsel is.

 7. Augustus

  Het zou moeilijker zijn om een plek te vinden waar geen nepotisme heerst. De universiteiten en Nederlandse overheid zijn de grootste beoefenaars daarvan.

 8. Wally

  Goh. D66 en dan dit. Ik ben geschokt heur

 9. 3wiem

  Ik zou via de WOB de stukken opvragen waaruit blijkt dat hier een keurige en onafhankelijke aanbesteding heeft plaatsgevonden waarbij uit meerdere aanbiedingen op objectieve gronden het bedrijf van M.Koek is geselecteerd. Als die stukken er niet zijn, is er dus sprake van een overtreding/strafbaar feit. En weten we gelijk hoe dat werkt in Den Haag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.