Oeps! 7 Duitsers met bloedproppen in hersenen – en 3 overleden – na AstraZeneca-vaccin: “Verband niet onplausibel!”

Hoewel we in Nederland nog te horen krijgen van minister Hugo de Jonge dat het vaccin van AstraZeneca hartstikke gezond is beginnen steeds meer mensen in het buitenland daar aan te twijfelen. De Duitse geneesmiddelenautoriteit PEI, bijvoorbeeld. Die stelt dat het “niet onplausibel” is dat er een verband bestaat tussen zeven gevallen van bloedproppen in de hersenen van gevaccineerden, en het vaccin. Oepsie!

Vreselijk nieuws uit Duitsland. Zes vrouwen en één man hebben daar kort na inenting met het vaccin van AstraZeneca namelijk bloedproppen in de hersenen en een tekort aan bloedplaatjes gekregen. Drie van de zeven individuen overleden zelfs aan de gevolgen ervan. En voor iemand iets roept over dat ze vast heel oud waren: neen. Ze waren tussen de 20 en de 50 jaar.

Dat is extra zuur omdat die groep natuurlijk veel minder last heeft van het coronavirus dan, zeg, 80-plussers.

De individuen ontwikkelden deze problemen tussen vier en zestien dagen na ingeënt te zijn volgens de Duitse geneesmiddelenautoriteit PEI. Aangezien 1,5 miljoen tot 1,6 miljoen mensen ondertussen gevaccineerd zijn bij onze oosterburen had er volgens de PEI slechts één geval van trombose bij moeten zitten. Aangezien we het over het zevenvoudige aantal hebben concludeert de geneesmiddelenautoriteit dan ook dat een verband met het vaccin “niet onplausibel” is.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Even voor de duidelijkheid, met name voor Hugo de Jonge als hij meeleest: dit komt dus niet van iemand die hij graag kan en wil wegzetten als een “wappie.” Dit is de Duitse geneesmiddelenautoriteit die impliceert dat er wel degelijk een kans is dat er een link is tussen deze serieuze gevallen ‒ waaronder drie sterftegevallen! ‒ en het vaccin. Wie weet, misschien niet. Maar ze sluiten het dus allesbehalve uit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. FreeThinker

  Wat zijn die Duitse autoriteiten toch een gevaarlijke wappies, zomaar het vaccin in twijfel trekken, hoe durven ze.

 2. Monty

  Fake news!
  Duitsers maken geen fouten.

 3. Max Aue

  “ Dit is de Duitse geneesmiddelenautoriteit die impliceert dat er wel degelijk een kans is dat er een link is tussen deze serieuze gevallen en het vaccin”

  Die kans kan niet worden uitgesloten maar wordt nog steeds zeer klein geacht.

  1. Edjan

   Fout, Max.
   Citaat: “… concludeert de geneesmiddelenautoriteit dan ook dat een verband met het vaccin “niet onplausibel” is.
   Dus de kans op een verband is plausibel.
   Plausibel: aannemelijk, geloofwaardig (van Dale)
   Over de grootte van het verband kan nog niets gezegd worden, alleen dat het dermate aannemelijk is dát er een verband is, dat dat moet worden uitgezocht.

   1. Edjan

    Citaat van Max: “Die kans kan niet worden uitgesloten maar wordt nog steeds zeer klein geacht.” Dat is totaal onwetenschappelijk. Er wordt niets gezegd over hoe klein of hoe groot de kans is. Er wordt gezegd dat het aannemelijk is dat er een verband bestaat tussen vaccin en bijwerkingen. Aannemelijk genoeg om onderzoek te doen. Pas daarna kan er iets gezegd worden over hoe groot of hoe klein dat verband is.
    Je hebt een vlotte babbel, Max, maar van wetenschap heb je totaal geen kaas gegeten.

   2. Max Aue

    Dit is een beetje een woordenstrijd. Ik las dat er nog steeds niet sprake is van een significant verschil in het optreden van trombose tussen de wel en niet gevaccineerde populatie.
    Een daarmee samenhangende vraag is of de trombose het gevolg van het vaccin of de vaccinatie: het injecteren in een spier kan in zeldzame gevallen een puntbloeding veroorzaken die een trombose opwekt.
    Overigens ben ik van mening dat de risico’s voor complicaties bij vaccinatie in het niet vallen bij de risico’s bij besmetting door Corona. Deze overdreven zorgvuldigheid veroorzaakt meer doden dan men ermee denkt te voorkomen.

    1. Edjan

     Jij haalt er een ander verhaal bij. Dat verhaal heb ik ook gelezen en klinkt op zich heel plausibel. Maar het is een ander verhaal dan wat ze in Duitsland gaan onderzoeken.
     Citaat: “… concludeert de geneesmiddelenautoriteit dan ook dat EEN VERBAND MET HET VACCIN “ niet onplausibel” is.
     Dus niet een verband met het prikken met een injectiespuit.

     Het is GEEN woordenstrijd: dat maak jij er van.
     Met jouw citaat: “Die kans kan niet worden uitgesloten maar wordt nog steeds zeer klein geacht.” probeer je alvast voor te stellen dat die kans minimaal is. Dat zegt de geneesmiddelenautoriteit niet, dat zeg jij.

     Ik denk, Max, dat het plausibel is dat jouw waarneming verwrongen is door decennialange staatspropaganda. En wie weet ook door staatshumor.

     1. Aborifa

      Reaguurders: geen paniek!

     2. Max Aue

      Inmiddels is er meer bekend over de bijwerking van het vaccin. Het betreft een extreem zeldzame bijwerking (1 op de miljoen gevaccineerden) die ook nog goed te behandelen is.
      Een goede zaak dat de vaccinatieprogramma’s weer zijn hervat.

      ht*ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/oorzaak-van-bijwerking-astrazeneca-vaccin-ontdekt-behandeling-goed-mogelijk~b23a76622/

   3. Harry Haller

    En weg is Max. Hij heeft het er niet op als je met feiten komt. Dat ondergraaft zijn gebral zo.

 4. Cootje

  Goed bericht voor de achterban Rutte de horeca en het mkb , in België 5 verpleeghuizen waar mensen die 2x zijn ingeënt gewoon weer besmet zijn , Corona past zich moeiteloos aan , eind 2021 begin 2022 blijft er geen bedrijf meer over maar ze hebben het volste vertrouwen in Rutte die hebben ze hun stem gegeven , achterstallige belasting mogen ze over 3 jaar uitsmeren , leuker kunnen we het niet maken.

 5. Lucky Luke

  Oeps, in de tweede kamer zitten denk ik heel wat mensen met bloedproppen in hun hersenen,waardoor het redelijk denken ernstig is aangetast.

 6. usb3.0

  Het probleem? dit noemen ze collateral damage en dat vind men prima, overigens de natuur zorgt voor zichzelf maar de mensheid laat het mens zijn niet op z’n beloop…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.