omtmens

Video! Pieter Omtzigt sloopt dividendsbelasting-stiekemerd Rutte: 'Stem je VVD, dan is dit wat je krijgt!'

Geen categoriemrt 14 2021, 17:00
CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt was vandaag te gast bij Business Class van Harry Mens, en uitte kritiek uitte op praatjesmaker Rutte. De VVD-lijsttrekker zegt met alle partijen om de tafel te willen, maar wat Omtzigt nu wil weten is waar de minister-president nu zélf voor staat. Zelf blijft hij daar uiterst vaag over. Dit zagen we bij de vorige kabinetsformatie ook al, aldus Omtzigt.
https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/1371085003472388098?ref_src=twsrc%5Etfw
De verkiezingen zijn zo goed als hier. Dus is het niet eens een keer tijd dat premier Rutte vertelt wat hij nu eigenlijk wil, behalve gewoon nog een keertje minister-president worden?
Iemand die zich terecht aan al die vaagheid ergert, is CDA-running mate Pieter Omtzigt. De 'pitbull van de toeslagenaffaire' wil nu wel eens weten wat de échte bedoelingen zijn van demissionair premier Rutte. Hij maakt geen beloftes en wil met alle partijen aan tafel; dus wat is nu eigenlijk zijn inzet? Tegen Harry Mens bij Business Class zei Omtzigt het volgende:

"Alleen ik heb in het filmpje wel gemist, wat de inbreng van de VVD is. Hij praat daar alsof hij premier is en dat is hij op dit moment. Kijk vorige keer, bij de vorige formatie kwam die dividendbelasting. Die hoorden wij pas na de verkiezingen. Dus kennelijk heeft de VVD wel een inzet, en gelukkig maar zou ik zeggen, maar ik weet niet welke. Rutte zegt: we moeten met z'n allen bij elkaar gaan zitten, maar dan wil ik graag weten: als je op de VVD stemt, is dit wat je krijgt."

CDA'er Omtzigt kaart terecht de visieloze houding van Rutte aan. Want waar staat Rutte nu precies voor? Het blijft zoals gewoonlijk onduidelijk wat een stem op Rutte betekent. Zo vlak voor de Kamerverkiezingen mag Rutte nu wel eens gaan uitleggen wat zijn inzet is. Het blijft een vaag schimmenspel zo met de premier. PVV-leider Geert Wilders kaartte het eerder ook al; Rutte is vrij inhoudsloos en vaart met vele gunstige winden mee. De kiezer moet zich hier bewust van zijn. Op z'n minst.
En hopelijk ‒ hopelijk! ‒ stemt de kiezer dan op een partij die wat méér plannen gemaakt heeft om Nederland te verbeteren en verder kijkt dan alleen dat vermadelijde Torentje waar de VVD-voorman zo verknocht aan is geraakt. Dat zei Omtzigt natuurlijk niet letterlijk. Maar hij bedoelde het natuurlijk wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten