Pak ‘m! Groep klagers wil Pietentrapper Akwasi alsnog voor de rechter: ‘De Blokkeerfriezen werden wél vervolgd!’

Zojuist heeft een groep van twintig klagers bij het Gerechtshof van Amsterdam gepleit voor het alsnog vervolgen van de kansenparel Akwasi. Zij vinden het namelijk onbegrijpelijk dat iemand die tot geweld oproept niet wordt vervolgd terwijl de zogeheten blokkeerfriezen wel werden vervolgd én veroordeeld.

Volgens de advocaat van een groep van twintig Nederlanders, Richard van der Weide, is er sprake van rechtsongelijkheid. Door enerzijds wel de Blokkeerfriezen te vervolgen maar niet Akwasi lijkt er een vorm van politieke bevooroordeeldheid te zijn, zo werd er suggereerd. In de rechtbank maakte de groep klagers duidelijk dat ze zelf geschokt waren door de boodschap van Akwasi. Ze zagen de oproep van Akwasi om Zwarte Piet, die naar zijn “hoerenmoeder” moest gaan en diende te worden “getrapt,” als een behoorlijke bedreiging.

Nog erger vonden ze het om te zien dat hij niet werd vervolgd, terwijl soortgelijke gevallen wél werden vervolgd. Van der Weide zegt tegen de Telegraaf ook dat het raar is dat Akwasi niet is vervolgd. De Blokkeerfriezen boden wel hun excuses aan maar bij Akwasi ontbreekt elk spoor hier van:

“Jenny Douwes verwijderde bovendien de oproep na aandringen van de politie. Akwasi kwam alleen pro forma terug op zijn uitspraak dat hij zwarte Piet ,,hoogstpersoonlijk op zijn gezicht zal trappen” om aan vervolging te ontkomen. Maar hij liet de tekst van de negen minuten durende monoloog op de Dam en allerlei andere agressieve teksten over zwarte Piet op social media staan.”

Het meest tragische van dit alles is nog wel dat Akwasi erna min of meer op het schild werd gehesen. Ondanks dat veel mensen de ‘toon’ heftig vonden, konden ze de emotie erachter wel waarderen. Zijn aspirant-omroep ZWART had ook in no-time de 50.000 leden binnengehaald. Akwasi lijkt dus te profiteren van zijn rebelse status, dus dat hij niet is vervolgd is dan ook voor velen onbegrijpelijk.

Want waar ligt dan wel de grens in dit land? Advocaat Van der Weide noemt hem ook terecht een “recidivist” omdat hij al ruim tien jaar een openlijke hetze voert tegen Zwarte Piet. Het Damincident was zeker niet de eerste keer dat Akwasi de grens over ging, noch overigens de laatste. De gestolen laptops vand e EO kunnen we ons allemaal nog wel herinneren, vermoed ik. Ook hiervoor werd hij niet vervolgd. Dus op deze manier acht Akwasi zichzelf onschendbaar.

Eén of meerdere vervolgingen van de rapper die Zwarte Piet in elkaar wilde trappen zouden zeker terecht zijn. Laten we dus hopen dat Van der Weide zijn punt luid en duidelijk over het voetlicht heeft gebracht bij het Gerechtshof, en die over een paar weken alsnóg gebiedt om Akwasi in het strafbankje te plaatsen. Want eerlijk is eerlijk: na zoveel gewelddadige taal hoort hij daar nu eenmaal thuis. Punt uit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Reinoud van Gelre

  Heel goed!
  Aanpakken die driekwarter.

 2. HD

  Kettingen weer om en werken met je luie reet.

  1. Boldy

   Je bent lekker op dreef! Je bent vast een hele fijne man.

 3. ET007

  Belangenverstrengeling bij Justitie. Ze schamen zich er nog niet eens voor.

 4. Nostradamus

  OM staat al heel lang gelijk aan rassenjustitie. En niet in het voordeel van het blanke ras.

  1. M.Dikker

   Juist daarom moeten ze hem aanpakken

 5. Drostemannetje

  Akwasi polariseert alleen maar. Net als die pleeborstel SS. Helaas krijgen deze gasten die normaal in een inrichting thuishoren bij de NPO een podium om hun gif de wereld in te helpen.

  1. Linksbuster

   Nee hoor..de npo is volledig neutraal..wuhaha

 6. polleke67

  Dat is een mooi streven, maar hij zal toch vrijgesproken worden door een onze linkse rechterlijke macht. Hij zal waarschijnlijk ook nog een schadevergoeding krijgen wegens opgelopen reputatie schade….

  1. Niet L niet R

   Perfect verwoord, linkse rechters (elite) beschermen hem!

 7. macsjang

  Ook trappen……de Noordzee in, NPO erachteraan en “D66 kromsprekers” voorop. Gigantische vooruitgang qua leefbaarheid gegarandeerd.

 8. liefdevol rechts

  Niet meer dan juist, als je een grote mond zet in het openbaar en gaat dreigen moet je ook de gevolgen maar kunnen dragen.
  Veroordelen tot tien jaar slavenarbeid 😁

 9. usb3.0

  Terecht natuurlijk

 10. Wally

  Prima actie, dit is namelijk ook racisme.

 11. Niet L niet R

  Hij is de beschermheilige van de linkse elite!

 12. Robert Leiden

  Akwasi heeft geen snelweg geblokkeerd en demonstranten het recht op demonstreren ontnomen.
  Daarom zijn die blokkeer friezen vervolgd en Akwasi niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.