Partijen doen oproep aan Halsema om toename jeugdgeweld tegen te gaan: linkse meerderheid wil hier niks van weten

Amsterdamse oppositiepartijen zijn geschrokken van het nieuws over de toename van het jeugdgeweld in Amsterdam. Zij roepen de driehoek op om actie te ondernemen. Ze willen zo snel mogelijk starten met preventief fouilleren om de excessieve stijging van geweldsmisdrijven tegen te gaan. Een linkse meerderheid is mordicus tegen preventief fouilleren. 

Uit recent verschenen cijfers in de Telegraaf blijkt dat het aantal geweldsmisdrijven door jongeren explosief is toegenomen in Amsterdam. Al langer roepen kritische oppositie partijen dat er preventief moet worden gefouilleerd. In Rotterdam werpt dit z’n vruchten af. Maar tot op heden weigert de progressieve meerderheid dit, zelfs na het schokkende nieuws van eerder vandaag.

Een woordvoerder van burgemeester Halsema laat weten dat ze graag eerder een proef hadden willen doen met preventief fouilleren, maar dat dit niet kon door de coronacrisis. Wel benadrukt ze, zoals de linkse meerderheid ook denkt in de stad, dat het geen wondermiddel is.

De Amsterdamse VVD dringt er nogmaals op aan om sneller actie te ondernemen:

„Wij hebben al talloze malen aan de bel getrokken en dringen al jaren aan op preventief fouilleren. Het is goed dat de burgemeester eerste stappen in die richting heeft gezet. Maar deze cijfers laten maar weer eens zien dat het echt veel en veel sneller moet. Preventief fouilleren moet nu echt ingevoerd worden. Er mag niets onbenut laten in de strijd tegen geweld onder onze jongeren.”

D66 heeft in Amsterdam minder haast met dit plan, zij willen opnieuw inzetten op jongerenwerk. CDA’er Diederik Boomsma vindt dit onverantwoord:

„Hier is sprake van een wapenwedloop onder Amsterdamse jongeren met gruwelijke consequenties, en die moet worden gestopt en doorbroken. Je moet dus nu zo snel mogelijk beginnen met controles. Dat D66 en GL preventief fouilleren blijven tegenhouden is simpelweg onverantwoordelijk. Het getuigt van wantrouwen jegens de politie, wantrouwen jegens Amsterdammers die volgens hun dus niet zouden kunnen begrijpen waarom dit nodig is, en een totaal gebrek aan realiteitszin.”

Het blijft opmerkelijk dat progressieve partijen zo fel tegen preventief fouilleren zijn. Al geruime tijd probeert Amsterdam van alles om de geweldsmisdrijven tegen te gaan. Dit zonder al te veel succes, het stijgt zelfs alleen maar. Als progressieve partij heb je dan toch echt flinke plaat voor je hoofd als je dan nog steeds niet wil erkennen dat preventief fouilleren misschien wel zou kunnen helpen. Ze blijven hun hoofd in het zand steken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Cootje

  Ach als je alles tot het bot toe hebt wegbezuinigt , als je 50 jaar thee drinkt , als je met de hoofdstad zijn niet lokale bevolking laat uitgroeien tot de nummer 1 positie exporteur narcotica met landelijk een omzet van 40 miljard en de daarbij geldende en bijhorend geweldsspiraal . Moet je zowat het leger inzetten om ze terug te krijgen in hun hok. Thee mutsen partij van de buttons 1873 hebben nog nooit ergens kunnen handhaven . En Halsema zal wel weer bang wezen dat ze de schuld van haar achterban krijgt etnischs profileren , want de kleurtjes hebben in de misdaad statistieken al landelijk de leiding en dat willen ze niet uitvergroten , en moet je als middel of groot bedrijf zonder vooroordelen deze mensen een kans of stage aanbieden , terwijl wie geen balgehakt lust met een borrel gaat maar bij een ambtenaren instelling werken want wie betaald wie bepaald . Cultuur verrijking moet je niet worden opgedrongen , het softe beleid maakt diepe wonden in de maatschappij

  1. Loelap

   Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!

 2. Pieter48

  Linkse meerderheid is altijd tegen het nemen van maatregelen die het normale leven zouden terug laten keren in Narcodam. Vandaar een raadsel. Wat is het verschil tussen een open inrichting en Amsterdam. Antwoord:Een open inrichting heeft geen grachten.

 3. liefdevol rechts

  “linkse meerderheid wil hier niks van weten”.
  Dus links is voor geweld dan?

  1. Shadow1100

   Liep haar zoontje ook niet met een in de wapenwet verboden vuurwapen van zijn vader op zak bij die bootinbraak/-vernieling?

 4. Rieks

  En wie zijn dat, die jongeren? Waarom vraagt de oppositie in Amsterdam dat niet? Oppositie in Amsterdam,wat stelt dat nog voor, al jaren trouwens.

 5. trutje

  Eigenlijk zeggen D66 en GL laten ze elkaar maar over hoop steken zal ons een rot zorg zijn.

 6. ajamhavermans

  Wat willen ze nou. De zoon van Halsema loopt ’s avonds met pistool over straat. Moe wilt natuurlijk niet dat zoonlief gesnapt wordt door haar eigen wetsdienaars.

 7. HD

  Femke wil natuurlijk niet dat haar gezinnetje achter de tralies verdwijnt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.