Peiling De Hond: Lijst Omtzigt 23 zetels, CDA weggevaagd

De meeste partijen moeten de verkiezingsuitslag nog volop analyseren en verwerken, maar voor het CDA incasseert nu al de ene na de andere klap. Uit de peiling van Maurice de Hond blijkt maar weer eens hoe mateloos populair Pieter Omtzigt is. Mocht Omtzigt met zijn eigen lijst hebben meegedaan aan de Kamerverkiezingen dan had hij een monsteroverwinning geboekt en was het CDA weggevaagd!

Het formatieproces is nu al in de soep gelopen; mede doordat de partijtop van het CDA een fluistercampagne is begonnen tegen Omtzigt én andere politieke leiders ook volop aan het roddelen zijn over de ‘toekomst’ van het CDA-lid. Het effect hiervan is volgens Maurice de Hond goed zichtbaar: Omtzigts populariteit is alleen maar gestegen.

Vandaar dat De Hond de hypothetische vraag voorlegde aan zijn ondervraagden wat ze zouden stemmen als Omtzigt met zijn eigen partij zou hebben meegedaan. Het zou ons politieke landschap flink hebben doen veranderen:

Vrijwel alle partijen zouden een zetel of zelfs meerdere zetels verliezen. De grootste klappen zouden vallen bij het CDA. Maar het laat goed zien dat Omtzigt zowel door linkse als rechtse kiezers op handen wordt gedragen. Ook laat het zien dat de partijtop van het CDA een grove inschattingsfout heeft gemaakt door Omtzigt zo te behandelen en letterlijk ziek te pesten.

Het CDA had met Omtzigt goud in handen maar heeft haar eigen ruiten in gegooid door Omtzigt op een schandalige manier te behandelen. Ze betalen er uiteindelijk zelf de rekening voor.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. coenzoon

  sigrid kaag is door velen als alternatief gezien. Hoewel deze hork de voortrekker is van de nieuwe wereld orde ! D66 krijgt veel meer klappen als Omzigt een eigen lijst begint. De pvv krijgt mindder harde klappen want Omzigt is voor een ruim gelukszoekers beleid.

 2. Harry Haller

  Liever een integere autist als premier, dan een pathologisch liegende psychopaat.

 3. Monty

  Voor wat de peilingen iets waard zijn.

  Maar wat een verliest niet alleen voor het CDA maar ook Wilders. Die levert in deze peilingen bijna 25 % in.

  Ben benieuwd of partijleiders wel staan te springen om nieuwe verkiezingen.
  Terwijl partijen als Bij1 Volt en de BBB stabiel blijven.
  Wie had dat verwacht.

  Zelfs de grootste winnaar vaverkiezingen moet een zetel inleveren.

 4. Seneca

  ik twijfel geen seconde aan een groot succes voor de Omtzigt lijst. echter, men mag niet vergeten, dat de burger nu ‘verontwaardigd’ is over de, in wezen, lage suggestie om de heer Omtzigt ‘weg te promoveren’. niemand, ook de media niet, weten wat nu de werkelijke bedoeling van deze suggestie zou zijn. misschien wil men – onwaarschijnlijk gezien het sociopathische karakter van de heer rutte – hem een ministerspost geven. als er voor de verkiezingen een lijst Omtzigt geweest zou zijn, dus geen opruiende berichten bij de msm, kan men zich afvragen of het aantal van 23 zetels gehaald zouden worden.

  1. Harry Haller

   Volgens de column van Hertzberger (microbioloog) in de NRC liet Rutte de infrastructuur voor de binnenlandse productie van coronavaccins (bij Halix) uit handen glippen (opgekocht door de Britten), mede waardoor de vaccinatie sterke vertragingen opliep.

   Omtzigt had al een uitgebreide lijst met uiterst kritische vragen hierover opgesteld die hoogstwaarschijnlijk het politieke einde van Rutte en De Jonge zouden betekenen. Vandaar dat Rutte (met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid) bij de verkenners had aangedrongen op een ‘functie elders’ voor de terrier Omtzigt.

   1. Mark Auel

    Wanneer Omtzigt openheid van zaken geeft betreffende het Joris Demminck schandaal, de MH17 kwestie en het Halix coronavaccins dossier is Rutte uitgekinderd en verdwijnt die leugenaar achter de tralies.

  2. ikweetwatikwil

   Mee eens Seneca. Respect voor Omtzigt voor zijn vasthoudendheid. Hij lijkt wat dat betreft (vasthoudendheid) op Wilders. Maar Omtzigt wil ook de grenzen open voor de zogenaamde “vluchtelingen” laten we dat niet vergeten. En daar wordt Nederland niet beter van.

   1. ikweetwatikwil

    We moeten niet op de persoon kiezen , maar op wat de partij voor staat.

    1. Edjan

     ikweetwatikwil. Ben ik een keer niet met je eens. Door die dichtgetimmerde regeerakkoorden van de laatste decennia tellen de kamerleden als persoon eigenlijk niet meer zo mee, het gaat alleen nog om de partijstandpunten zoals die er na de formatie-onderhandelingen uitzien.
     Sommigen willen naar een soort districtenstelsel waarbij de afgevaardigde een bepaalde regio vertegenwoordigt en daarin een bepaalde groep met gemeenschappelijke belangen. Zo wordt het kamerlid (misschien) weer meer een volksvertegenwoordiger.

     1. ikweetwatikwil

      Edjan mijn laatste reactie sloeg eigenlijk op Omtzigt. Iedereen is verontwaardig over de behandeling van Omtzigt. En zo zou Omtzigt 23 zetels halen. De behandeling is schandalig. Maar wat zou er in het programma van Omtzigt staan als hij een eigen partij zou formeren. Ik zelf zou niet op Omtzigt stemmen omdat hij schandalig behandeld is. Hij is een vasthouder en dat is OK. Maar hij is ook voor asielzoekers en grenzen open

     2. Edjan

      iwwiw +

    2. STOP FVD

     Het is ook een onzin peiling! En niemand neemt dat serieus, maar alleen hier, want dit is koren op de molen voor het schoothondje van Baudet.

     1. coenzoon

      als je het niet serieus neemt heb je behoorlijk veel gewauwel hier neer geplempt domme jongen.

   2. Marija

    Rutte kost ons veel meer dan asielzoekers, zeker als je echte asielzoekers bedoelt. Gelukszoekers dienen weg-gecorrigeerd te worden.

  3. STOP FVD

   Afvragen? Het is de grootste kul, waarom zou men deze man gaan kiezen. Omdat hij kritisch is (geweest)? Dat is de PPV toch ook, is toch ook niet gegroeid. Wordt Omzicht ineens de redder van het land?

   En dat De Hond dit kennelijk roept moet meteen al voor de nodige vraagtekens zorgen, alles wat deze meneer produceert blijkt elke keer weer complete onzin te zijn. Zelf geproduceerd, alleen maar om zijn naam weer in de artikelen te krijgen, hier natuurlijk ook wat het is een ver rechter.

   1. coenzoon

    je eigen campagne werkt ook niet erg best domme jongen , FvD naar 8 zetels net zo groot als gl , de sp en bijna net zo groot pvda

 5. Vanduinen

  Zo’n peiling is als een strovuurtje. Brandt fel, maar dooft snel. Het is een als verhaal, als de Zorgkoningin Fleur Agema met een eigen lijst zou komen?

  1. usb3.0

   Wie had dat gedacht dat vendjunen het eens zou zijn? ja niemand natuurlijk, vendjunen komt hier ook alleen maar om even z’n strönt te plempen en fuuut weg is vendjunen.. dat is vendjunen ten voeten uit

 6. STOP FVD

  Wat een kul weer, zelf verzonnen stuk. De Hond vertelt je gewoon wat je wilt horen, niet belangrijk of het ergens op gestoeld is. Gewoon mensen iets voorspiegelen wat totaal nergens op slaat, maar hier denken ze weer dat het klopt! Zucht.

  1. usb3.0

   Nee hoor stopje jij liegt

   1. STOP FVD

    Wederom een sterke reactie, ga zo door wappie!

    1. usb3.0

     Het eerst klopt en bij de 2de lieg jij! jij bent hier de coronawappie, een fascistische vacinazi drammende imbeciel

 7. Mar

  Heeft Maurice de Hond Pieter Omtzigt gesproken of gebruikt hij hem om aandacht te genereren?

 8. Cycle25

  Het zou een mooi stunt zijn, dan kan Omtzigt eindelijk Rutte om z’n oren slaan met het beruchte Halix dossier.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.