Peiling Maurice de Hond: CDA verliest, FVD groeit door!

Peiling Maurice de Hond: CDA verliest, FVD groeit door!

Thierry Baudet in de Tweede Kamer. Bron: TCE Media / Dagelijkse Standaard.

Het was een uiterst onrustige week in Den Haag door het nu al spaaklopen van de verkennende fase van het formatieproces. Een fluistercampagne van het CDA en de immer blunderende Kasja Ollongren hebben direct de politieke verhoudingen doen veranderen. De onrust in Den Haag zorgt ervoor dat het CDA opnieuw verliest en dat Forum voor Democratie blijft groeien.

Daags na de verkiezingsuitslag konden de eerste twee verkenners alweer hun spullen inpakken. Een blunderende Ollongren heeft het Haagse roddelcircuit overuren laten draaien. Haar positie als verkenner werd onhoudbaar en samen met Annemarie Jorritsma kon ze haar spullen inpakken. De Haagse onrust heeft ook effect op de peilingen:

Peiling Maurice de Hond: CDA verliest, FVD groeit door!

Hier en daar verliezen de grote partijen wat steun door de onrust. Ondertussen blijft Forum voor Democratie doorgroeien. Al vanaf het begin van het formatieproces opende FVD-leider Thierry Baudet de aanval op de 'schijnformaties'. Het is louter een aangelegenheid tussen de kartelpartijen die uiteindelijk, niet geheel verrassend, voor een Build Back Better-kabinet kiezen. Het geleuter over een mogelijk kabinet over rechts is gewoon poging om de achterban te laten zien dat 'men het heeft geprobeerd'.

De kritische houding van Forum tegen de Haagse gang van zaken betaalt zich uit, de partij zit al weken in de lift. En zelfs na de verkiezingen weten ze de stijgende lijn te behouden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties