Peiling EenVandaag: faalhaas Hugo de Jonge, kom nooit meer terug als zorgminister! Tijd voor nieuw bewindspersoon!

Uit een nieuwe peiling van EenVandaag onder 25.000 leden van het eigen opiniepanel blijkt dat de grootste groep kiezers vindt dat Hugo de Jonge niet mag terugkeren als minister van Volksgezondheid. Hilarisch genoeg spint EenVandaag dat vervolgens op zo’n manier dat je als lezer denkt: oh, dus mensen willen dat hij wél doorgaat?

De uitslag van de nieuwe peiling van EenVandaag over het ministerschap van Hugo de Jonge (CDA) is helder: 46% van de gevraagden eist dat De Jonge niet doorgaat als minister van Volksgezondheid. De redenering van de mensen is dat hij er een enorme puinhoop van heeft gemaakt als minister. Met name het vaccinatiebeleid laat nogal te wensen over. Daarnaast vinden deze mensen, de grootste groep ondervraagden, dat hij heel positief popiejopie overkomt terwijl er van alles misgaat… En, voegen ze daar nog even aan toe, het is trouwens ook helemaal niet aan een partij die zoveel zetels verloren heeft om zo’n belangrijke functie te vervullen.

Aan de andere kant vindt 42% dat hij wél door kan. Hilarisch genoeg kan De Jonge vooral op steun rekenen onder VVD-kiezers: 75% van de nepliberalen vindt dat hij best door mag gaan. Dit onder het motto dat een ander het vast niet beter had gedaan. Dit is wat VVD-kiezers steeds weer zeggen, ook over Mark Rutte. Het is doodvermoeiend, maar ook duidelijk: VVD’ers hebben de hoop op goed leiderschap opgegeven. En ja, daar vaart een man als De Jonge natuurlijk wel bij. Onder CDA-kiezers is dat percentage trouwens 63%.

De laatste groep is die van de neutralen/weet niet: 12%.

Als je dit leest denk je bij jezelf: het nieuws is dus dat de grootste groep hem weg wil hebben. Dat is al helemaal opvallend omdat uit onderzoek na onderzoek blijkt dat Mark Rutte als premier juist wél op steun van de meerderheid kan rekenen. Maar voor De Jonge geldt dat dus niet.

Nou, volgens EenVandaag is dat helemaal niet hét nieuws van de peiling. Want de nepjournalisten proberen het zo te spinnen dat je als lezer bij jezelf denkt: ‘Goh, blijkbaar is hij best populair en kan hij dus prima door!’ De titel alleen al:

Hugo de Jonge mag minister van zorg blijven, vinden 4 op de 10 kiezers: ‘Dit is niet het moment om te wisselen’

Vervolgens krijgen we verschillende paragrafen waarin mensen die De Jonge nog steunen mogen uitleggen waarom ze dat doen. Iets met dat hij zo “hard” werkt. En ook dat er geen “beter alternatief” zou zijn. Blijkbaar denken VVD-kiezers en ook CDA-kiezers dat er in Nederland alleen maar klungels rondlopen die niets kunnen. En tja, dan kun je het net zo doen met de faalhaas die je al kent.

Maar goed, dat is dus wel een minderheid die daar zo over denkt. Als je het artikel leest zou je bezweren dat het een meerderheid is van tweederde, maar dat is dus niet het geval.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Het moge duidelijk zijn waar EenVandaag mee bezig is: de mensen bespelen zodat De Jonge inderdaad kan terugkeren als minister. Het is één groot PR-artikel. Zielig gewoon, maar gelukkig prikken wij daar zó doorheen! Zeg het dus hardop. Dus Hugo, een meerderheid van Nederland wil dat je vertrekt. Doe dat dan ook! Dat je van je wachtgeld maar een paar mooie, dure nieuwe clownsschoenen mag kopen – het is je gegund!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. janrama

  Iedereen zit met smart te wachten op het inlossen van de belofte van het FvD.
  Heeft DDS voor niks een heel jaar propaganda gevoerd voor het FVD.
  We willen resultaten zien en niet het constante bashen van andere partijen dan het FvD.

 2. Heinrich

  Nog even en de mooie lentedagen beginnen, dan staan de bewindslieden zeer snel in hun hemd!
  De burgers laten zich niet als onmondige kleuters behandelen, terrasjes stromen vol en de uitbaters gaan weer geld verdienen!
  Burgerlijke ongehoorzaamheid of niet!
  Dus ze maken maar haast met de vaccins, 24 uur per etmaal vaccineren, het betweterige trage Coronaspelletje van NL, gaat maar eens Israel en UK als voorbeeld nemen!

  1. Monty

   ”gaat maar eens Israel en UK als voorbeeld nemen!”

   In Israël hebben ze hun vrijheid terug dankzij een vaccinatie paspoort.

   En de UK heeft een strengere ‘lockdown’ dan in ons land.

   Welk voorbeeld moeten we overnemen.

 3. Monty

  ”Peiling EenVandaag”

  Peilingen wat koop je ervoor?

 4. Heras

  Heel jammer, dat er fraude gepleegd is bij de verkiezingen. (Er is al schriftelijk bewijs).
  Dan was het cda nog kleiner geworden. Niemand zag de Jonge zitten, maar hij werd de lijsttrekker, omdat hij omkoopbaar is en tOmzigt niet.
  Dan heb nog d66; niemand wil Kaag; het mensje is niet geschikt om te regeren; en vvd de grootste??? Dit bewijst de frauduleuze verkiezingen.
  Ik wilde van Haga als MP.

  1. Beukman

   Onzin.
   Je bent geïnfecteerd door Haga.

  2. Monty

   @Heras
   ”Heel jammer, dat er fraude gepleegd is bij de verkiezingen.”

   Vreemd dat je hier geen enkele partijleider over hoort.
   Waarom laten zij dit over zich heen komen?

  3. EU_K0K

   Heel jammer, dat er fraude gepleegd is bij de verkiezingen. (Er is al schriftelijk bewijs).
   Dan was het cda nog kleiner geworden

   Omtzigt zal deze fraude natuurlijk niet ontmaskeren.
   Zal komische duo Wieberen&Thieren het toch zelf moeten doen.

 5. HD

  Het is een leerkracht, hoe het ook functioneert je komt er niet vanaf.
  Of hij moet zijn plassertje uit zijn broek halen.

 6. Drollevanger

  Ik weet niet of speciaal Hugo de Jonge er een puinhoop van heeft gemaakt. Het complete kabinet heeft er een puinhoop van gemaakt.
  Wel wordt Hugo de Jonge handig door Rutte altijd weer naar voren geschoven bij mismanagement zodat De Jonge de stinkende wind opvangt, waarna Rutte met zijn VVD schijnheilig uit de wind kruipt terwijl hij het CDA weer een oor aannaait.
  In de politiek heeft men duidelijk geen vrienden.

 7. Drollevanger

  Een nieuw bewindspersoon zal weinig helpen. Dit en het volgende kabinet hebben onder leiding van Rutte een richting uitgedacht. Een richting waar een weldenkend persoon met liefde voor Nederland als land, het nooit mee eens zal zijn.
  Deze richting zal ook in de toekomst door nagenoeg dezelfde club als er nu zit weer worden gevolgd.
  Dus een pro EU, anti Rusland en een pro-islam.
  Wij de kiezers zien het, kijken ernaar zonder enige eigen inbreng, en stemmen ook de volgende keer weer op dezelfde door de EU gestuurde poppetjes met enthousiaste hulp van de media.
  Het is niet anders.

  1. Marija

   Ja dommer dan dom.

 8. Drollevanger

  Hugo de jonge is niet slechter dan de anderen in het kabinet.
  Hij is wel te goed van vertrouwen. Hij laat zich door Rutte naar voren schuiven zodat De Jonge en het CDA de schuld krijgen van het mismanagement door Rutte begaan.
  Daarna duikt Rutte uit het zicht in zijn persoonlijke emmer met snot, en moet de Jonge de scherven bij elkaar zoeken.

 9. Niet L niet R

  Liever vandaag nog weg dan morgen!Dat hij van de VVD stemmers mag blijven zitten is begrijpelijk, de Jong met zijn fouten, houdt Rutte uit de luwte, beide niet geschikt om tot een goed beleid te komen in deze zorgelijke tijd!
  Een deskundig commercieel team aanstellen!

 10. Niet L niet R

  De grootste flop is Kaag, dat is nu natuurlijk overduidelijk aangetoond!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.