Peiling Kantar: VVD eenzaam bovenaan (40 zetels), Wopkes CDA naar 17… domme Nederlanders!

In de peiling van Kantar verandert er nauwelijks iets ten opzichte van hun eerdere peilingen. De VVD blijft met 40 zetels ruim de grootste partij. Het CDA komt volgens hen op 19 zetels (+2) te staan en de PVV blijft met 17 zetels gelijkstaan op plek drie.

Bij Kantar zijn ze overduidelijk wel héél erg optimistisch over het aantal zetels dat de partijen VVD en CDA gaan halen in de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Hier het hele overzicht, waarin te zien is dat de VVD bovenaan blijft met 40 zetels. Het CDA rukt op, maar de afstand lijkt te groot om te overbruggen in slechts één week tijd. De rest blijft ook allemaal maar gelijk:

Er is dit keer ook best reden om te twijfelen aan deze cijfers. In het stukje ‘onderzoeksverantwoording’ geeft Kantar de volgende informatie:

“Aantal respondenten: aan het onderzoek werkten 1.596 Nederlanders (18+) mee (bruto steekproef: n=3.000, respons = 53%).”

Van de drieduizend ondervraagden reageerde slechts iets meer dan de helft. De steekproefmarge voor de VVD zou wat hen betreft ongeveer 2 zetels zijn. Nou, dat is nog steeds érg optimistisch!

Over de reden waarom zoveel mensen op de VVD zeggen te zullen stemmen, zegt Kantar het volgende:

“De meeste kiezers die besluiten om op de VVD te gaan stemmen, doen dat omdat ze vinden dat Mark Rutte ons goed door de coronacrisis leidt. Daarnaast zien ook veel VVD-kiezers niemand anders die de taak van Rutte zou kunnen overnemen en de bijkomende stabiliteit van het land kan bewaren.”

Excuses, maar dat zijn dan behoorlijk domme Nederlanders. Rutte maakt er, samen met Hugo de Jonge, qua coronabeleid namelijk echt een ontzettende puinhoop van. Het harde ingrijpen, dat in het begin van de coronacrisis nodig was (of nodig leek), gebeurde niet. Dat werd continu twee weken uitgesteld en terwijl het virus wild om zich heen greep werd er gekeken of overal wel draagvlak voor was. Ondernemers, waar Rutte en zijn “ondernemerspartij” VVD zich hard voor zeggen te maken, zijn de dupe van dit achterlijke wanbeleid. Want nu versoepelen juist nodig lijkt, blijft alles potdicht zitten. En dan hebben we het over al het geklungel met vaccins nog niet eens gehad.

Het lijkt er dus meer op dat deze 1.596 respondenten geen betere minister-president voor zich zien dan Mark Rutte, maar dat maakt hem echt niet ineens goed. Genoeg redenen om dus te fronsen over deze peiling. Maar in het geval dat Kantar tóch iets goed doet: dan zegt dat iets over de beroerde staat van de democratie in ons land, met Rutte-doctrine en al.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. werikke

  kantar is van alle peilingen bureaus de linkste die er is en vanaf afgelopen 3 verkiezingen die gene die verst van werkelijkheid af stond

 2. Syrah

  Zeg Wout, je rijdt op een vierbaansweg met veel tegenliggers met knippersignalen.
  Komt het nooit bij je op dat je ergens een fout hepT gemaakt?

 3. gekkejaap

  Domme klootjesvolk

 4. Joachim Ziemszen

  Deze peiling is in lijn met andere peilingen. Het beeld is tamelijk stabiel. Uit niets blijkt dat een partij structureel stijgt of daalt in de peilingen.

  Saai, maar het is niet anders.

  1. Cootje

   Laat het nog maar een poosje duren kunnen te minsten met ze allen stabiel naar de kl,oten

  2. right

   No comment!

 5. Cootje

  Net op het journaal retailers huilen tegen de plinten op , als deze peiling serieus is dan mag het MKB nog een poosje van Corona genieten staat er op het journaal een te huilen dat ze de boodschappen niet meer kunnen doen hun hypotheek niet kunnen betalen echtscheidingen en al hun geld is op maar wel de tevredenheid stem aan Rutte geven , dus nog niet gewond genoeg zijn nog niet vol in hun kruis geraakt dus laat ze maar spartelen verandering komt er pas als het individu pijn lijd vooral financieel , zoveel vertrouwen is onterecht maar wel democratischs , maar nog een jaartje tobben kan het draagvlak veranderen en dat is ook democratischs

 6. liefdevol rechts

  Ach wat 😂
  VVD nog steeds de grootste,? 😂
  Nu kunnen we met zekerheid zeggen dat de linkse media samen heult met de duivel.
  Liegen is iets heilig bij die gekken, als je niet iedere dag een leugen verteld dan ben je niet hip meer en riskeer je een bekeerd mens te worden.

 7. Cycle25

  Stabiel ? Ja, in de room/witte racistische hockeywijken..

 8. Cootje

  Leuk hè die zogenaamde democratische landen doctrines fraudes old boys netwerken en zakkenvuller . Sarkozy veroordeel voor fraude , het Spaanse koningshuis en de betreffende politiek zijn er een hoop verdacht van zakkenvullen en fraudes , oude politiek Griekenland is besmet , president Malta verkocht Europese paspoorten , en nu in de partij van Merkel CDU/CSU hebben twee prominenten hun zakkengevuld met 1miljoen euro aan het aankopen en bemiddeling mondkapjes zitten gewoon in de bondsdag , dan hebben we Orban in Hongarije , en als we individueel de klaplopers in Brussel bestuderen met hun onkosten vergoedingen dan mag Rutte met zijn vingertje wijzen , maar de ongekend onrecht fraudeurs zijn apostelen vergeleken bij deze zakkenvullers die in een old boys netwerk worden gedekt

 9. Yoyo

  Hoe erg is het met de politiek gesteld dat bij gebrek aan beter, dan TOCH maar leugenclown Rutte weer mag blijven zitten?
  In het land der blinden, is 1 oog koning?

  Of misschien toch Johan Derksen vragen of hij nog zin heeft…

 10. Meriadoc Brandebok

  In 2017 zat IPSOS het dichtste bij de verkiezingsuitslaf wat betreft de VVD. Bij IPSOS staat de VVD op 38 zetels.

  1. Cootje

   Als ipsos gelijk krijgt dan verdient het electoraat niet meer dan dat Corona nog een poosje welig tiert , als ik dan toch moet betalen voor de gewonden in financiële zin en ze mij opzadelen met doctrine dokter Rutte hier en in Europa het ondemocratische zooitje , dan mogen ze zwaar op de blaren zitten en als we dan toch onderuit gaan dan maar goed , zodat we het er lekker in kunnen wrijven of Rutte persoonlijk de rekeningen van het MKB komt betalen , zal er niet op rekenen hij is namelijk snel iets vergeten lichte dementie

 11. Mar

  Lol, 10 jaar terug klonk DDS wel anders over VVD en Mark Rutte.

 12. Gebande_3

  Volgens Wout zijn de stemmers op de grootste partij dom.
  Zou Wout de stemmers voor die 3 campingstoeltjes van Baudet slim of verstandig vinden.

  1. Joachim Ziemszen

   Wout vindt iedereen die niet op het FvD stemt kennelijk dom. Ik vind dat niet zo’n slimme stellingname.

   1. right

    No comment!

 13. Duckday

  De meeste kiezers die besluiten om op de VVD te gaan stemmen, doen dat omdat ze vinden dat Mark Rutte ons goed door de coronacrisis leidt. Daarnaast zien ook veel VVD-kiezers niemand anders die de taak van Rutte zou kunnen overnemen en de bijkomende stabiliteit van het land kan bewaren😴

  Vandaar dat dit eens zo mooi land volledig door dit kabinet naar de klote is geholpen en dat we straks de rekening krijgen dank zei de VVD.
  Er is geen enkel stabiliteit in dit land de minister president kijkt steeds de andere kant op er is nog nooit zoveel troep geweest en onvrede in dit land dank zei de VVD
  Hoeveel ministers van de VVD zijn opgestapt van dit handje klap kabinet

 14. Kleurloze Politiek

  De VVD wordt de Grootste de verkiezingen komen nu te vroeg voor de PVV..
  Rutte doet het heel goed in de ogen van de gewone burger..
  Kijk de mensen zijn natuurlijk ook niet achterlijk want wie er ook wint hij of zij zal met de Pandemie moeten dealen en dan kiezen ze toch voor betrouwbaarheid dan voor een onstabiele partij
  En dw PVV en FvD staan nou niet echt bekend als de meest voor de hand liggende Partijen als het om de corona gaat.. Geert is nog wel te doen maar mensen zien Rutte toch als de juiste man voor de juiste job.
  Als het om corona gaat.. en laat corona nu juist de hoofd thema’s zijn

  1. usb3.0

   “Rutte doet het heel goed in de ogen van de gewone burger..”

   leugenclown rutte is een schande voor de Nederlander, dat je dit niet ziet kleurloos echt ongelofelijk, mensen worden volledig in de zeik genomen…
   Overigens is geen pandemie, slecht 309 mensen zijn deze week overleden dat is 0.00174576271% van de bevolking, dit is geen pandemie dat is dus een leugen..

 15. Cootje

  De trouwe Rutte stemmers het mkb krijgt positieve berichten uit Italië , ze gaan in totale lock down , en hopen op een tweede gift van de goede Nederlanders het mkb kan nog wel wat missen aan de zuid Europese broeders want die steunen Rutte door dik en dun

 16. Kleurloze Politiek

  @usb3.0

  Ik zeg bij de gewone Nederlanders en daar reken ik jou echt niet toe..

  Want bij jou is hij bijvoorbaat al afgeschreven dus is elke mening al op voorhand met een rode kruisje afgekeurd.. tja wat voor zin heeft het dan om deze stelling bij jou neer te leggen..

  Kijk jij kunt hoogstens voor je zelf spreken ,maar niet voor 10 miljoen stemgerechtigde
  Dus nee kennelijk denken de andere miljoenen burgers er toch echt anders over dan jij..

  En ik vertegenwoordig ook geen miljoenen burgers dus mij kun jet ook niet kwalijk nemen als ik verwoord wat een ander zegt.

 17. Jehannes

  Of mensen geven een dikke vinger naar WNL? Eerste kamer verkiezingen was ook wat anders dan verwacht.

 18. Adriaen van Bergen

  Er is maar 1 peiling.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.