klaver

Kijk, anti-democratische Klaver: 'PVV sluit bevolkingsgroepen uit, uitsluiten is verkeerd, dus ik sluit PVV uit!'

Geen categoriemrt 08 2021, 19:00
GroenLinks-leider Jesse Klaver was vanochtend te gast bij QMusic. Daar werd hem gevraagd wat hij ervan vindt dat partijen van tevoren worden uitgesloten door andere partijen. Helemaal prima! 'Als je hele bevolkingsgroepen gaat uitsluiten dan sluiten wij jou ook uit', zegt de man die zogenaamd tegen uitsluiting is.
Kijk eens aan, GroenLinks-voorman Jesse Klaver was te gast bij QMusic en mocht daar een woordje meebabbelen.
https://www.instagram.com/p/CMJxXYsAUj-/
"Nou dat ze Forum voor Democratie en de PVV uitsluiten vind ik heel goed", zegt Klaver in reactie op de vraag die radio-dj Mattie Valk van QMusic hem stelt. "Uitsluiten vind ik ver gaan," reageert Mattie direct. "Vind ik ook heel ver gaan, daar heb je helemaal gelijk in", zegt Klaver direct. "Maar er is een reden waarom bijna alle partijen dat doen en dat heeft er mee te maken dat zij gewoon hele bevolkingsgroepen uitsluiten. Als ze zeggen dat er een probleem is met Marokkanen in Nederland, sorry dan heb je echt een probleem met mij. En niet alleen met mij, maar gelukkig met heel veel partijen, en dan zet je jezelf volstrekt buitenspel."
Jesse Klaver lijkt een probleem te hebben met feiten en basale logica. Ten eerste is het helemaal niet zo dat FVD en PVV "hele bevolkingsgroepen" willen uitsluiten, al werkt dat natuurlijk hartstikke mooi als frame. De PVV wil minder criminele Marokkanen. En FVD? Die zeggen überhaupt niets over Marokkanen. Niets 'uitsluiten' van gehele bevolkingsgroepen: dat lijkt me niet zo moeilijk te begrijpen. Tenzij je Jesse Klaver bent, kennelijk.
Maar daarnaast is de GroenLinks-voorman zelf echt geen haar beter als hij meent tegen uitsluiten te zijn, maar zelf wel een hele bevolkingsgroep uit gaat sluiten omdat zij op een partij stemmen die hem niet bevalt.
De kans dat er enige samenwerking tussen de PVV/FVD en GroenLinks gaat komen is natuurlijk ontzettend klein. Maar om als partijtje met negen zetels nou grofweg eenvijfde van alle Nederlandse kiezers buitenspel te plaatsen is ook wel heel hoogmoedig. Dat zijn toch al snel zo'n twee miljoen mensen waar we het over hebben. Klaver geeft ze de middelvinger 'want de rest doet het ook.' Erg laf.
Bijna zo laf, dat je GroenLinks zou willen uitsluiten. Maar ja, principes, hè?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten