Prognose ANP: FVD grote winnaar met 8 zetels! Ook VVD, D66, JA21, Volt én BBB slaan hard toe

Het ANP heeft een voorlopig prognose gemaakt van de zetelverdeling in de nieuwe Tweede Kamer die over anderhalve week geïnstalleerd wordt. En wat blijkt? Forum voor Democratie is dé grote winnaar met acht zetels in totaal. Dat zijn er zes zetels meer dan in 2017. Ook D66 (+5), JA21 (+4), Volt (+3) en de VVD (+3) hebben flink gewonnen en kunnen terugkijken op een geslaagde verkiezingscampagne.

Bij FVD kunnen ze na vannacht meer dan opgelucht ademhalen. Zoals ik van tevoren schreef zou alles dat meer dan zes zetels in totaal opleverde een fantastisch resultaat zijn. Nou, die zes kwamen er… en vervolgens kwamen er nog eens twee extra bij. Hierdoor komen ook Freek Jansen en Pepijn van Houwelingen in de Tweede Kamer. Dat zijn twee geweldenaars met veel kennis van zaken, dus daar gaan we de komende maanden en jaren nog van genieten.

Natuurlijk was het ook feest bij D66. De exit polls gaven aan dat de Nederlandse nepDemocraten dé grote winnaars zouden zijn, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. Maar ze wonnen wel. En flink ook. Vijf zetels erbij voor de partij geleid door de elitaire snob Sigrid Kaag. Geen geringe prestatie… tot je beseft dat zij continu gepromoot werd door de NPO en de rest van het mediakartel. Opeens wordt het dan toch veel minder indrukwekkend allemaal.

Indoctrinatie en propaganda werken nu eenmaal. Zoveel is duidelijk geworden.

Want ja, ook de VVD won weer eens. De partij heeft met Mark Rutte de afgelopen elf jaar een vreselijk afbraakbeleid gevoerd. Denk aan de toeslagenaffaire en het gebrek aan steun voor Groningers wiens woningen beschadigd zijn door gasaardbevingen. Blijkbaar maakt het centrumkiezers – mensen zonder principes die vooral willen voortkabbelen – allemaal niets uit. Rutte kan het land in de fik zetten en nog zullen ze op hem stemmen. Plus drie voor VVD, 36 zetels in totaal.

En dan zijn er nog de twee andere nieuwkomers. JA21 heeft het heel behoorlijk gedaan. Vier zetels voor deze nieuwe partij van, voor en door in je rug stekende Judassen. Net als D66 hebben ook zij dat vooral gedaan met gratis steun van het mediakartel, dat JA21 continu pushte als zogenaamd “fatsoenlijk” alternatief voor FVD. Volstrekt belachelijk natuurlijk, maar goed, het heeft wel gewerkt. JA21 komt erin met meer zetels dan de peilers van tevoren aangaven.

En dan is Volt er nog. De eurofiele aristocraten van het ergste soort komen de Tweede Kamer binnen met maar liefst drie zetels. Dat hebben ze eerst en vooral gedaan door hun internationale steun. Tot voor kort had niemand in Nederland van deze partij gehoord, maar er gaat feitelijk een Europese partij achter schuil; eentje die zich gesteund weet door invloedrijke en rijke eurofiele megalomanen.

Voor alle andere partijen was gisteren een teleurstelling. Of ze verloren, of ze bleven min of meer gelijk. Op één speciale partij na, die we ook even moet vermelden. Ik heb het natuurlijk over de BoerBurgerBeweging. Deze partij komt met 1 zetel in de Tweede Kamer. Die is dus voor lijsttrekker Caroline van der Plas. Oké, het is geen enorm zeteltal, maar daar gaat het een gloednieuwe partij die bijna geen media-aandacht kreeg natuurlijk niet om. Ze wilden een voet in de deur hebben en van daaruit verder bouwen. Dat eerste is gelukt. Nu het tweede nog. Dit is natuurlijk best goed nieuws, want BBB is een sympathieke partij die zich inzet voor een bevolkingsgroep die enorm te lijden heeft in ons land: boeren.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Dus, wat twee partijen betreft is het heel goed dat ze gewonnen hebben. Maar van de overige drie kunnen we alleen maar zeggen: als zoveel Nederlanders op dat soort partijen stemmen verdienen ze niet beter dan wat ze de komende maanden over zich uitgestort zullen krijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Augustus

  Volt op 3, D66 en VVD dikke winst. Miljoenen van buitenland voor D66. VVD die honderd miljoen naar Hilversum stuurt als bedankje. Briefstemmen door Ollongren.

  Wie gelooft dit sprookje nog?

  1. usb3.0

   Ik niet natuurlijk, sterker nog, volgens de nos prognose is de vvd bijna overal de beste, het moet niet gekker worden, ik eis een hertelling

 2. Heras

  Nu wordt Nederland helemaal vogelvrij; meer windmolens, zonneparken, meer Brussel, meer niet-opgeleid “vluchtelingen”, meer belastinggeld naar allerlei zelfbenoemde clubjes. En maar hopen dat de lockdon opgeheven wordt. Dus nederlanders…het wordt dokken.

  Deze (eerlijke?) uitslag is desastreus voor de meeste burgers.

  1. usb3.0

   Precies, dat is waar Nederland dus voor kiest, ze krijgen de deksel gewoon op die dikke vette volgevreten en doorgesnoven neuzen..

  2. Edjan

   Eens, Heras. Meer immigranten, meer windmolens, meer EU.
   Een belastingunie en een geldstroom van noord naar zuid. Een Europees leger.
   En de kers op de taart: voortgaande Chinaficatie, eerst een vaccinpaspoort en dan richting puntenpaspoort.

 3. Gebande_3

  Helaas nog niets gehoord van Haga en een aantal reageerders welke 15 tot 20 zetels voor FvD voorspelden.
  De berichten omtrent fraude, welke een stijging van 300% voor de FvD zouden kunnen verklaren, heb ik tot nu toe ook gemist.
  Maar wat niet is kan nog komen.

  1. DubbelZout

   Ik denk dat ze aan het broeden zijn op een nieuwe complot theorie

  2. usb3.0

   gebande 3 vergeet even dat de vvd en d666 meer zetels hebben gewonnen dan FvD

 4. usb3.0

  Met de vvd en d666 gaat Nederland gewoon in de uitverkoop

  1. Gebande_3

   Mag ik u adviseren om Nederland en DDS te verlaten om aan deze voor u catastrofale ontwikkeling te ontkomen.

   1. usb3.0

    Mag ik jouw adviseren om je fascistische smoel te houden, je bent en ik vind je een smerige zeikhond die niet het beste voor heeft met mijn land en vervolgens moet ik weg? als ik gasten als jouw tegenkom die zo in mijn gezicht praten gaan gelijk gestrekt, ongenoeglijk ventje dat je bent…

    1. Thant dolph

     En hop, hoog in de gordijnen zit hij weer..

 5. STOP FVD

  Kan je niet eens normaal aan berichtgeving doen ipv altijd maar blijven afgeven op mensen die niet rechts (genoeg voor je) zijn? Walgelijk gebral elke keer maar weer. En leuk hoor dat dat rechtse partijtje 8 zeteltjes heeft, maar in totaal heeft extreem rechts niks meer dan 4 jaar geleden. Lekker blijven opsplitsen, dan wordt het ook nooit wat. Wel fijn weer hoor een kabinet met VVD en D66 en zeker weten geen hulp nodig van onze rechtse rakkers. Lekker in de oppositie tegen alles aan trappen, daar zijn jullie ook alleen maar goed in. Succes daarmee de komende 4 jaar! WAPPIES!

  1. Jack Flash

   Altijd positief blijven.
   We gaan nu een warmer klimaat krijgen.
   Ik kan niet wachten.
   😂

  2. Augustus

   Extreemlinks sluit mensen op voor ‘misgendering’. Ik denk niet dat je ooit in Nederland extreem-rechts hebt gezien.

 6. Branzino

  Ik ben blij, dat mijn stem naar één van de grote winnaars, D66, is gegaan. Maar ik ben vooral blij dat met de uitslag het corona-beleid niet in gevaar is gekomen. Ook beslissingen over eventuele versoepelingen komen niet meer onder de druk van aanstaande verkiezingen te staan. In een recent onderzoek, gedetailleerd, perfect onderbouwd en in de rapportage voorzien van informatiebronnen, wordt het aantal doden dat is voorkomen door de getroffen maatregelen, geschat op 134.000. Dat is wel een wat ander beeld dan het beeld van een zware seizoensgriep die niet tot een uitzonderlijke oversterfte zou hebben geleid.

  1. Max Aue

   Welke strategie zou D66 in de formatie moeten kiezen, Branzino? Ben je met mij van mening dat Kaag niet alleen met VVD en CDA moet gaan regeren maar afdwingen dat PvdA en/of GL meedoen?

   1. Branzino

    @Max Aue
    Zeker niet alleen met CDA en VVD, want dan komen ze voorlopig nog minstens één zetel tekort. Ik hoop, een beetje naïef wellicht, dat Rutte het kan opbrengen om het met GL te gaan doen. Ik zou dat inhoudelijk een fraaie combinatie vinden, maar ook een representatieve vertegenwoordiging van de kiezers. PvdA zou ook kunnen, maar ik denk dat die niet zo happig zijn.
    JA21 kan natuurlijk getalsmatig, maar daar zal D66 niet in meegaan, al lonken wel die Eerste Kamer zetels, evenveel als van GL trouwens. Maar dat zijn er nog steeds een paar te weinig.
    Het grote voordeel is wel de politieke handigheid van Rutte om ook als minderheid voldoende steun te krijgen. Hij beheerst die vaardigheid als geen ander. Ik vind hem nog steeds de perfecte regeringsleider, al had ik hem liever bij een andere partij gezien.

  2. Branzino

   Nog een aanvulling op mijn eerdere info over de oversterfte a.g.v. covid19/corona. Die oversterfte van 134.000 doden zijn het gevolg van de maatregelen die vanaf maart 2020 zijn genomen en zijn berekend per begin juni 2020. In het eerste corona-seizoen dus. Als we extrapoleren naar vandaag, een seizoen later, worden de corona-dodentallen zonder maatregelen over beide seizoenen extreem veel hoger. A.h.v. de gepresenteerde rekenmethode is dat sommetje gemakkelijk zelf te maken. Ik kom met een ruwe berekening op 650.000 à 700.000 doden uit, door een seizoensgriepje dus. Oh nee, Baudet roept voortdurend dat het wel een zware seizoensgriep is, maar dat maatregelen desondanks beslist niet nodig zijn. Ook De Hond zou dit rapport eens moeten lezen. Ik ben benieuwd naar zijn commentaar.

   1. Harry Haller

    Piet is een apocalyps-believer en armageddon-verheerlijker: wat vindt hij het fijn om grote getallen nog groter op te blazen tot werkelijk gi-gan-tische proporties. Dan komt hij tot zijn recht, dan zit hij lekker in zijn vel.

    Het is je gegund hoor Pietermans, zwelg er maar lekker in.

    1. Branzino

     Ik verzin die cijfers niet zelf, ik citeer uit een wetenschappelijke rapportage , gepubliceerd bij het Amerikaanse PMC (PubMed Central van het Amerikaanse NCBI) door een groep Nederlandse wetenschappers. Die bron is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft alleen maar de site te kennen en een Engelstalige rapportage kunnen lezen en begrijpen.
     Maar misschien heb je gelijk, ook onder wetenschappers heb je zwartkijkers, alleen onderbouwen die hun stellingnames wel heel degelijk.

     1. Branzino

      @links_liegt
      “waarschijnlijk diezelfde wetenschappers die roeptoeterde dat er tientallen miljoenen doden zouden vallen”

      Dat zou heel goed kunnen, met veel buitenlandse collega’s dan, en gelukkig hebben onze bestuurders dat signaal niet genegeerd en harde maatregelen genomen, bijna wereldwijd. Daarom zijn die miljoenen doden niet gevallen en kregen we tijd om een werkend vaccin te ontwikkelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.