Rasopportunist Jetten probeert extra stemmen te winnen door GroenLinks-onderzoek te promoten: ‘Het is klimaatbedrog!’

Volgens GroenLinks zou de VVD te weinig doen om de klimaatdoelen te halen, om dit te ‘bewijzen’ hebben ze een onafhankelijk bureau ingeschakeld die de klimaatplannen van de liberalen doorberekende. Vandaag presenteerde GroenLinks de uitslag, en welke sneuneus was hier nog meer bij aanwezig? De opportunistische Rob Jetten om voor D66 nog wat extra klimaatstemmen te laten binnen halen. 

‘Er is sprake van klimaatbedrog’ aldus GroenLinks-voorman Jesse Klaver over de klimaatplannen van de VVD. In plaats van de afgesproken 49 procent CO2 reductie in 2030 zal er door de plannen van de VVD maar een reductie van 41 procent zijn. Een grove schande aldus Klaver, die de VVD-plannen liet doorberekenen. Zowel D66 als Groenlinks doen veel meer dan de VVD die de kiezers bedriegen met hun plannen.

Het is een handige zet vanuit GroenLinks om de VVD hard aan te vallen op hun klimaatplannen. GroenLinks staat in alle peilingen op verlies, en dit is een laatste zet om zich duidelijk te profileren ten opzichte van andere linkse partijen. Dat D66’er Jetten zich ervoor leent om te komen bij de bekendmaking van het GroenLinks-onderzoek is enorm zielig en lachwekkend. Heeft D66 geen eigen verhaal te vertellen? Het lijkt erop dat ze willen mee profiteren op een eventuele gunstige pro-klimaatwind.

Trapt iemand in deze glibberige houding van D66? Dit is gewoon opportunisme pur sang.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Max Aue

  Het is in deze campagne duidelijk geworden dat VVD en CDA veel te weinig doen voor de klimaattransitie. Deze cijfers zijn dus gewoon juist.
  Om die reden is het van groot belang dat de VVD en CDA straks gedwongen worden om verdergaande klimaatmaatregelen in het regeerakkoord op te nemen. D66 en GL zouden om die reden deel moeten uitmaken van de coalitie. Ze zitten nu al vast mooi op één lijn.

  1. Forlan

   Max auw! Dat doet pijn! Het begint een beetje problematisch te worden. Is jooppuntnl uit de lucht gehaald ofzo?

 2. ManX

  Klimaatdoelen & groene transitie = klimaatzwendel georganiseerd door misdaadsyndicaten, waaronder overheden.

  1. Max Aue

   Mijn goede vriend leegt zijn onderbuik.
   Mocht zijn onderbuik gelijk hebben en alle overheden zwendelen met hun pleidooi een actief klimaatbeleid te voeren dan kunnen we in elk geval constateren dat dit gebeurt met democratische legitimatie. Een meerderheid in de Europese lidstaten ondersteunt een actief klimaatbeleid.

   1. Rene van der Grijp

    Alwéér een nieuwe nick, tro*llemans?

    Het gaat nu wel heel hard. De redactie is goed bezig!

    1. The devil and the deep blue sea

     Nou ja goed bezig, voorlopig is dit stuk genetisch afval er weer, hij schroomt zelfs niet een alias aan te nemen gebaseerd op de naam van een oorlogsmisdadiger, schaamtegevoel is wat hij ten ene male ontbeert!

     1. Rene van der Grijp

      Het lijkt erop dat hij nu gedwongen is om elke dag of om de paar dagen een nieuwe alias aan te maken. Dat is vooruitgang.

 3. Cootje

  Van die autistische griet hoor je ook niets meer die is met de Barbie poppen aan het spelen of met de spulletjes van eysie toys . Klimaat is is een verzinsel om de de. Gerelateerde spulletjes aan de man te brengen , laat die boeren nog maar een beetje van dat hout kappen in Brazilië die moeten er van in het leven blijven . En verder een pandemie en een beetje hoogwater remt de bevolkingsgroei uitsteken een decimering van 8 miljard naar 4 kan zo zonder een oorlog de natuur red zich wel

 4. JoopvdJoop

  Klimaatplannen zitten vol met tegenstrijdigheden.
  Als je hier je geld opzet gaat ‘t in rook op!

 5. Heras

  Hahahaha, Jetten is de hele wereld overgevlogen…hoezo kiezersbedrog.

  1. Cootje

   Toch niet samen hand in hand met zijn vriend ?

 6. liefdevol rechts

  Toch moet je er om lachen van hoe ze het klaar krijgen zulke leugens te verzinnen en ze dan zelf nog te geloven, althans dat laten ze toch uitschijnen.
  Langs één weg kan ik ze het niet kwalijk nemen.
  Als ik ook zo’n goed betaalde job had dan zou ik er ook alles aan doen om deze te behouden en dan zou ik ook niet verlegen zijn om allerhande leugens te vertellen om de job veilig te stellen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.