Schijnversoepeling op komst: kabinet wil avondklok eind maart om 22.00 uur laten ingaan

De avondklok gaat per 31 maart van 21.00 naar 22.00 uur ’s avonds. Dat heeft het demissionaire kabinet vandaag volgens ingewijden besloten, Rutte en De Jonge kunnen rekenen op flinke kritiek, want door Rotterdamse burgemeester Aboutaleb lijkt het nu alsof dit wordt gedaan vanwege de ramadan.

Dat de avondklok een uurtje later ingaat valt nauwelijks een versoepeling te noemen. Het lijkt Rutte en De Jonge er puur om te gaan dat straks de zomertijd ingaat en dat de avondklok daarom moet ‘meebewegen,’ meldt De Telegraaf.

En op zich is dat al opmerkelijk, want Rutte zei op 21 januari jl. nog: “Als je het op na 21.00 uur gaat zetten, dan neemt het enorm af in effectiviteit, plus het feit dat dan ook de proportionaliteitsvraag op tafel komt.” Deze wijziging zou dus zorgen dat de avondklok minder goed werkt, en mogelijk zelfs een te zwaar middel is voor het doel dat het beoogt te bereiken: flink minder coronabesmettingen.

Sterker nog: de effectiviteit zou waarschijnlijk alleen maar verder afnemen. Burgemeester Aboutaleb wees er namelijk op dat het voor moslims in Nederland enorm lastig zou zijn om zich aan de avondklok te houden omdat de ramadan tot 21.30 duurt en ze hun families bezoeken. Door de avondklok later in te laten gaan stimuleert dit kabinet dus juist de kans op meer besmettingen, met name onder Nederlandse moslims.

Voor Nederlanders die hun vrijheid terug willen is dit dus nauwelijks een overwinning te noemen. Maar gezien vanuit de richtlijnen van het kabinetsbeleid is dit echt op álle fronten een verlies: minder effectiviteit en meer kans op besmettingen. Met als Aboutaleb-bonus een stukje imago-schade, omdat het nu lijkt alsof dit wordt gedaan voor de moslims in Nederland. Dat kan Aboutaleb z’n keutel wel intrekken, maar veel helpt dat niet.

Maar ach, wat zal het Rutte een zorg zijn? Hij is herkozen en kan weer vier jaar doorrrr! Verder doet er natuurlijk nog vrij weinig toe, inclusief wat er al dan niet gebeurt met die avondklok.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. gggg

  geen ruimte voor versoepelingen maar om de is-lam te pleasen maken we ruimte !

  1. Mark Auel

   Ach, er worden zelfs oorlogsgraven geruimd om dat ongedierte te plezieren…..

   ‘DEN HAAG (23 maart 2021) – De Haagse begraafplaats Nieuw Eykenduynen gaat mogelijk graven van oorlogshelden en -slachtoffers ruimen. Dat meldt het AD. De ruimingen zouden moeten plaatsvinden om te voorzien in de “groeiende behoefte aan islamitische graven”. Federatie Indische Nederlanders (FIN) reageert ontstemd op het nieuws. “Dit kan en mag niet gebeuren” zegt voorzitter Hans Moll.

 2. Appelstroop

  Leveren de moslims een keer een positieve bijdrage aan de samenleving, is het weer niet goed 🙂

  1. gggg

   was het maar positief , dat uurtje schuiven maakt voor de gemiddelde Nederlander geen verschil !

 3. kees cup

  Niet alleen Abu Talib heeft alleen maar oog voor de moslims, ook wereldkampioen hoofddoekjes dragen, en toekomstig vice premier, Sigrid al-Quaag weet wie zij moet dienen, en dat is zeker niet het Nederlandse volk.

  Vorig jaar: volop suiker- feesten en beesten.
  volop offer- feesten en beesten.
  En naar het aantal gasten op bruiloften en partijen in deze kringen kunnen we alleen maar raden, hint: de lengte van die toeterende colonnes feestvierende bruiloftgangers, vele honderden op een bruiloft dus … goh, dat de bruidegom Ferd dit niet kon concluderen.

  Wilders wees er toen al op welke groepen er in die perioden oververtegenwoordigd raakten op de corona-afdelingen in de ziekenhuizen. De npo (= Shula Rijxman = d66) bleef stil over dit feit.
  Maar als Geert zoiets zegt, al zijn het waarheden als een koe, is het weer xenofoob, racistisch, fascistisch, stigmatiserend, en ga zo nog maar eventjes door.

  Vervolgens: Geen kerst, geen carnaval, maar ook geen verjaardagen met een beetje extra familie en/of vrienden voor het eigen volk, allemaal “westerse” leuke dingen die VERBOTEN werden.
  En toen … de AVONDKLOK, zeer vrijheidsbeperkend, en er is niet bewezen dat het helpt, er was heel veel bezwaar bij het volk, maar de autochtone Nederlander, jawel hij/zij die in dit land de kar trekt, die kan barsten.

  En … zal het gaan gebeuren ? Versoepelingen? plotseling vanaf 1 april heerlijk na zonsondergang met z’n twintigen zuipen en vreten en daarna ver na negenen pas naar eigen huis/bed want vrijheid van godsdienst en “ies koeltoer” !?!

  We gaan er vanzelf achter komen dat niet den Haag onze residentie is, MAAR MEKKA !

  Afijn, versoepeling van die stomme, niet werkende, avondklok is welkom.
  Zijn die opvreters toch nog ergens goed voor.

  1. M. Brandenburg

   Niet bewezen dat een avondklok werkt, wel bewezen via Frans Onderzoek (kwam uit voor invoering in Nederland) dat het niets voorkomt.

 4. Monty

  Mooi niet. Gewoon om 21u.
  Niet om dat de ramadan er is en de einde van de avondklok na het suikerfeest.

  Nederland mag niet buigen voor de islam.

  Kom Wilders gooi je voor deze ‘versoepeling’ en strijd voor het volk.

  1. Filthje

   Klopt, Nederland mag niet buigen maar de Nederlanders zullen hard genomen worden!
   Want “Zolang de Nederlander kan zeuren, zal er niet veel gebeuren”!!

   1. gggg

    tróllen niet voeren !

    1. Monty

     Oude wijn in een nieuwe zak?

 5. HD

  Wat een waanzinnig idee, ze krijgen geen vrijbrief zegt Aboe, nee dat hebben die gasten al.
  Marokkanen bepalen de agenda van angstige Rutte.
  Diep triest.

 6. Mar

  De soep wordt niet zo heet gegeten als opgediend:

  nos.nl/artikel/2373798-latere-avondklok-helemaal-niet-nodig-voor-ramadan.html

  “Vorig jaar was er geen avondklok en iedereen die ik ken heeft de iftar zonder bezoek thuis gehouden. Waarom zou dat dit jaar anders zijn? Niemand vraagt om uitzonderingsposities of versnelde versoepelingen dus waar of van wie komt dit vandaan meneer Aboutaleb?”

  twitter.com/overlistener/status/1374076932434837505

  Denk aan je hart mensen. Mensen met hartklachten komen eerder op de IC terecht.

  1. gggg

   misschien is de discussie onttrokken aan je pindabrein maar de discussie op zich is al oneigenlijk domme trut !

  2. M. Brandenburg

   Data van de GGD vorig jaar obver alle hotspot van versrpeidng van Corona sprkeen je keihard tegen, oko toen was al overduidelijk dat de giga verspreidingen plaats vonden tijden de diabetesfeesten en slachtmaarraak feesten. Het is lachwekkend dat men nu doet alsof men 1 dat niet wist 2 al vergeten is. Maar van figuren als Mar zijn we dat al gewend.

 7. STOP FVD

  Jullie zijn een stukje vergeten, Grapperhaus zei nog :

  “U en ik kunnen heel makkelijk zien wanneer het gaat schemeren als de zomertijd is ingevoerd. Dat schuift gewoon een stuk op en daar moet je rekening mee houden. Dat betekent dat we iets van de effectiviteit kwijtraken, maar dat zou je ook doen als je vasthoudt aan 21.00 uur en je veel meer issues krijgt over de naleving, omdat het nog een stuk lichter is.”

  Dus het is prima te verklaren, en heeft verder niet per se (alleen) iets te maken met de ramadan, helaas voor jullie want dat willen jullie natuurlijk alleen maar horen. En dat hoor je hier ook, maar dan ook alleen hier. Probeer anders eens een echte nieuwssite, er zijn zelfs mensen hier die het AD lezen, zie het stuk over de begraafplaats.

  Ook daar trouwens gemakkelijkheidshalve een stukje weggelaten, en er iets aan toegevoegd wat helemaal niet uit het AD komt, maar ja, dat zijn we hier wel gewend, nieuws manipulatie.

  1. gggg

   wat clown grapjeshuis zegt is van generlei waarde. Laat die hypocriet nog maar een feestje organiseren

   Hij weet hoe schadelijk de hoax corona is daarom nodigde hij ook gewoon de hele familie uit op zijn bruiloft dom adept. Hij weet dat het onzin is en lacht zich slap over de reacties van tróllen zoals jij. Hij leeft van coronawappies !

   1. STOP FVD

    Leuk verzonnen, net als de rest dat je er allemaal bij verzint, ja hij ging de fout in. Niet handig. Maar hij lacht zich vooral slap dat al die FVD wappies nog steeds onder zijn duim worden gehouden. Ben het eindelijk een x met je eens, hij leeft inderdaad van coronawappies. Maar hou vol he, nog maar 2 maanden……

 8. Max Aue

  “Met als Aboutaleb-bonus een stukje imago-schade, omdat het nu lijkt alsof dit wordt gedaan voor de moslims in Nederland.”

  Interessant, als we iets voor de moslims doen levert dat imago-schade op.

  1. gggg

   ergo is-lam is imago schade , achter een pédo aanrennen die een meisje van 12 misbruikt is imago schade , wat begrijp je niet wím. Ik snap dat het in jouw kringen gewoon is maar dat is het echt niet

   1. Canta

    gggg
    “ergo is-lam is imago schade , achter een pédo aanrennen die een meisje van 12 misbruikt is imago schade”
    Kennelijk heb jij iets gemist. Het waren de CHRISTELIJKE kerken waar jarenlang
    kinderen zijn misbruikt.

 9. Monty

  Ben benieuwd waartoe Wilders zal oproepen.

  Massaal de avondklok klok versoepeling negeren en gewoon om 21u binnen blijven.
  Of een massaal demonstratie tegen deze islam versoepeling.

  1. Max Aue

   Ik vermoed dat Wilders zal oproepen de avondklok te vervroegen naar 7 uur teneinde de moslims effectief te belemmeren hun geloof te belijden.

   Je bent moslimhater of je bent het niet.

   1. Monty

    En dan komen ze hier een week na de verkiezingen mee.

    Waarom vraag ik mij af.

   2. Mariposa78

    Wat een dom adept dat je bent, Mohammedanen belijden helemaal niets ze vieren het.
    Het blijft een domme jongen, dat hij nog steeds het verschil niet weet of ziet.

    Wat je Nick aangaat wat probeer je daar mee te bewijzen?
    Dat je een bepaalde S.S officier als grote voorbeeld ziet? Psst en hij was ook nog eens een homofiel.

 10. Aborifa

  Bereid u voor op nieuw lijderschap de komende jaren.
  Van auto naar fietsie voor de energietransitie.

  1. gggg

   dat had rutte al aangekondigd voor de verkiezingen , de forens is zijn nieuwe slachtoffer

 11. Cycle25

  Wel met de voorwaarde dat na deze versoepeling de “suikerklok” van stal komt, Nederland krijgt te maken met gefaciliteerde apartheid dus wen er maar aan.

  Artikel 1 van de grondwet is MORSDOOD..

 12. Stanly2000

  “Burgemeester Aboutaleb wees er namelijk op dat het voor moslims in Nederland enorm lastig zou zijn om zich aan de avondklok te houden omdat de ramadan tot 21.30 duurt en ze hun families bezoeken.”

  Hoezo familie bezoeken? Is de een persoon op bezoekregel ook afgeschaft?

 13. J.C.

  Er lijkt wel een bepaald patroon te zitten in het wel of niet versoepelen van de coronamaatregelen.

 14. Cycle25

  h*tps://www.telegraaf.nl/nieuws/1226890734/verkoudheid-kan-coronavirus-uit-lichaam-verjagen

  ROFL !! Dat doe je dus met avondklokken, ophokken, niet naar buiten, beperkte omgang en nog meer verkeerde maatregelen.

 15. Flach

  “want door Rotterdamse burgemeester Aboutaleb lijkt het nu alsof dit wordt gedaan vanwege de ramadan.”

  Dat lijkt niet zo, dat is gewoon zo. En het is een natte dweil in al die mensen hun gezicht wiens leven ook op allerlei belangrijke momenten zwaar werden beperkt of zelfs afgestopt en mensen in de zorg die op hun tandvlees lopen en ondernemers wiens zaken naar de kl.ten zijn gegaan. 🙁

 16. Duckday

  De grootste smoes aller tijden. Dit is om onze mede burgers tevreden te stellen. Het over grote deel is alleen maar nederlander om de sociale wetten te hebben Men zal nooit en te nimmer veranderen
  Maar hoe is het mogenlijk dat de VVD zoveel stemmen heeft gekregen zou er geritseld zijn want overal als je luisterd klink een verbaast gehoor .Welke partij neemt de voortouw.

  1. Augustus

   De Nederlander is geen volwaardig burger, maar wil als kind behandeld worden en deze keuze geven de Nederlandse kinderen, die met bier en voetbal tevreden zijn, de stabiliteit die ze nodig hebben.

 17. HD

  Het Marokkaanse gajes zal erg blij zijn met Mark Rutte, kijk net opsporing verzocht, alleen maar getint of donkerbruin.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.