Sylvana Simons woest dat Sint-Maarten geen coronageld krijgt van Nederland: ‘Koloniale reactie!’

Het is ongekend, maar Sylvana Simons van BIJ1 beschuldigt Nederland ervan zich letterlijk nog steeds als een koloniale macht te gedragen. Want Nederland is voorlopig niet van zins “coronageld” over te maken aan Sint Maarten. En dat kan niet. 

Sint Maarten krijgt voorlopig geen coronageld van Nederland. Let wel, dat heet “coronageld” maar we zien steeds dat landen die “coronasteun” ontvangen het uitgeven aan heel andere zaken. “Corona” is eerst en vooral een excuus voor heel veel landen om even snel wat gratis geld te innen. Op zich kun je ze dat niet eens kwalijk nemen. Want als je je kans ziet, soit, waarom niet? De échte schuldigen zijn de landen die daar intrappen. Met open ogen ook nog.

Hoe dan ook, Sint Maarten krijgt voorlopig dus geen coronasteun van Nederland. De reden? Volgens het Parool komt dit doordat Sint Maarten bij de Verenigde Naties geklaagd heeft over “vermeend racisme van Nederland.” Nou ja, beter gesteld: Nederland zegt dat Sint Maarten moet voldoen aan bepaalde voorwaarden als het steun wil krijgen. Volgens Sint-Maarten komen die voorwaarden neer op het terug laten keren van “koloniale overheersing.”

Totaal geschift, natuurlijk. Maar Sint-Maarten heeft een heel blije bondgenoot in Sylvana Simons. Want, schrijft de leider van BIJ1, het eiland heeft gelijk! Het gedrag van Nederland is “een koloniale reactie op een klacht over koloniaal gedrag. Niet toevallig ook temidden het maatschappelijke debat op het eiland rondom dekolonisatie,” voegt ze voor de goede orde toe.

https://twitter.com/SylvanaBIJ1/status/1375541210127998976

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Het is echt ongelooflijk. Deze vrouw kiest werkelijk continu, steevast, in elke situatie, de kant van mensen die Nederland tot op het bot beledigen. Iemand hoeft maar iets te roepen over “racisme” en “kolonialisme,” en zie! Daar is mevrouw Simons, Nederlandhater par excellence, die er nog even een schepje boven op doet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. EU_K0K

  Heerlijk, eindelijk weer een Sylvana Simons artikel.

 2. ikweetwatikwil

  En, wat vindt je van de inhoud van het artikel. Het is niet moeilijk om te lezen . Zelfs jij kunt het volgen KOK.

  1. EU_K0K

   Na uw diepzinnige en relativerende reactie op dit artikel voel ik weinig behoefte er nog iets aan toe te voegen.
   Ik sluit mij dan ook geheel aan bij uw, met feiten gelardeerd relaas.

   1. JoopvdJoop

    Kletsmajoor!!

 3. usb3.0

  ss is een voorstander van corruptie

 4. Aborifa

  In Myamar weer 90 mensen gedood. Maar daar hoor je haar niet over. Alleen echte zwarten tellen.

  1. Monty

   Daar zetten ze het leger wel in tegen de bevolking.

  2. coenzoon

   alleen nep zwarten tellen voor haar, lui die gelijkenis tonen met zwarte piet

 5. Edjan

  De Dagelijkse Sylvana.

 6. Heinrich

  Ze loeit maar een eind weg, ze kan eventueel haar pluche kamerzeteltje verkopen, om St Maarten te spekken, maar wel even vragen aan Arib!

 7. Glenn_911

  Wat een onzin van Sylvana Simons ze weet totaal niet waar ze over praat, Aruba en Sint Maarten hebben een extraatje ontvangen van €14,9 miljoen op wat ze al ontvangen hadden vanuit Den Haag.

  h**ps://caribischnetwerk.ntr.nl/2021/01/22/extra-nederlands-geld-voor-voedselhulp-aruba-en-sint-maarten/

 8. HD

  Als ze in die Artis landen gewoon een keer gaan werken, of dat één met wat meer dan gemiddelde hersenactiviteit die gasten aan het werk trapt hebben ze ons blanke geld ook niet nodig.

  1. Canta

   HD en Heinrich
   Als je vanavond naar het RTL4 nieuws hebt gekeken dan weet je ook dat,
   als de politie wat meer tijd zou hebben, je voor dergelijke uitspraken opgepakt zou worden voor racisme.
   Hopelijk kan de politie daar in de toekomst wel tijd voor vrijmaken.

   1. coenzoon

    tja , heel veel meningen worden weggezet als racisme !

    Het museumplein schoonvegen is een wekelijkse activiteit van de SS dus het internet schoonvegen zie ik ook nog wel gebeuren door het links fascisme.

 9. Heinrich

  Mijn voorouders draaien zich in hun graf om, zij leefden in weelde, voor elk klusje een donkere slaaf of een welwillig slavinnetje, de gouden slaventijd, bij opstandig gedrag meteen de zweep erover!
  Niks bedelen en niet werken, meteen fysieke correctie!
  Tja, jammer, ik ben te laat geboren!

  1. sonny

   heinrich@
   “welwillig slavinnetje”, je bedoelt zoiets als Halle berry?

  2. Forlan

   Ok, jouw achternaam hoeven we ook niet om te vragen. Klein mannetje en een brilletje.

   Ik heb een grafhekel aan Simons maar gast………

 10. Wally

  Zel-den zo hard gelachen als om dit mensch. T praat vreemd, doet vreemd en dan kan ik me echt niet meer inhouden. Wederom een grote proestlach toen het volgende wauwelverhaal weer bekend werd.

 11. Max Aue

  Sylvana maakte slechts een kritische opmerking. De gedachte dat ze ‘woest’ zou zijn blijkt nergens uit.

  1. usb3.0

   Als men terecht kritische opmerkingen maakt over de islam steigert maxje volledig uit z’n pannetje

 12. Ned

  Is dit niet al oud nieuws? Ik weet zeker dat ditzelfde verhaal vorig jaar ook al aan de orde is geweest met precies dezelfde uitkomst. Aruba en Sint-Maarten zeiken om miljarden gratis geld, en omdat Nederland er voorwaarden aan stelde, zoals het oplossen van de corruptie op die eilanden, vonden Aruba en Sint-Maarten dat we racistisch, koloniaal gedrag vertoonden.

  En volgens mij boeide het toen ook niemand.

 13. Drollevanger

  We zullen het eenvoudiger houden.
  Nederlandse Surinamers.
  Hindoe 45%–178.498 personen.
  Creool(deels negroide)40%–158.663 personen.
  Javaans 7%– 13,604 personen.
  Wie plegen de overvallen worden pooier/loverboy, of breken in bij oude vrouwtjes?

 14. 56RdK

  Uit de afgelopen decennia is overduidelijk gebleken, net zoals in heel ‘zwart Afrika’, dat de bevolkingen op de Antillen niet in staat is tot een zelfstandig bestaan.
  Hoe dat kan? Gewoon door grootschalige corruptie, wanbeleid, incompetentie!

  En dan nu Nederland, het land dat o o k de bevolking van de Antillen hier in Nederland én op de Antillen in a l l e opzichten decennia faciliteert en nu op de rem trapt vanwege voor de zovéélste keer geconstateerde corruptie, zovéélste keer ja, wordt iéder jaar weer vastgesteld, maar Nederland blijft maar schenken, wordt van racisme beschuldigt!
  Wat een verschrikkelijke en achterlijke waanzin, geuit door een zwarte, ophitsende gestoord mormel die vanwege de oh zo nodige diversiteit en inclusie nu verzekerd is van een wel driedubbel modaal inkomen plus de rest.

 15. goedisfout

  Stukjes schrijven over een niet ter zake doende persoon en géén moderatie maken van de dds een lachertje. Jammer, iets meer journalistieke inhoud en preventief ruimen van schreeuwers die elkaar voor rotte vis uitmaken maakt het verschil.

 16. Sando

  Als Sint Marten geld krijgt dan vreet Simons daar ook van dat is toch niet zo moeilijk .Dat is door dit persoon wel geregeld!

 17. A-BBa

  Alle beslissingen die Sylvana Simons woedend maken juich ik toe.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.