Te ziek voor woorden: enorme toename in corona-besmettingen, mede dankzij massaal testen van baby’s

Het aantal “besmettingen” loopt volgens het RIVM en het kabinet razendsnel op. Maar gek genoeg valt het qua ziektebeeld nogal mee. Hoe dat komt? Kinderen worden massaal getest. Zo is het aantal tests onder 0-3-jarigen met 3 procent toegenomen, blijkt uit een rapport van het RIVM zelf. “Baby’s. We testen baby’s,” schrijft Robin Fransman van HerstelNL dan ook geschokt.

Kinderen van de leeftijd 0-3 (dus baby’s en peuters!) hebben weliswaar bijna of zelfs helemaal geen last van het coronavirus, maar toch worden ze op grote schaal getest. Voor het kabinet is dat natuurlijk geweldig. Want meer testen betekent meer “besmettingen.” Die informatie wordt vervolgens gebruikt om de draconische maatregelen van het kabinet te verlengen én te verdedigen. Voor de samenleving is dat vreselijk, maar voor het kabinet is het natuurlijk één groot feest.

Geen wonder dus dat er massaal getest wordt op kinderen… die in enorm veel gevallen asymptomatisch zijn, wat inhoudt dat ze nergens last van hebben en zonder test niet eens zouden weten dat ze “besmet” zijn:

“En de testwaanzin voor deelname aan onderwijs op de basisschool gaat maar door voor kinderen tussen 4-12 jaar,” schrijft ING-medewerker Mark van Asten op Twitter. “Vorige week zijn er maar liefst 103.000 (+17%) kinderen getest, waarvan maar 5.000 (+25%) positief. Het percentage positief is wel licht toegenomen (van 4,5 naar 4,8).”

Maar dat is het ergste nog niet eens. Oh nee. er wordt nu ook massaal getest op baby’s en peuters. “Onder 0-3 zijn de tests ook met 20% toegenomen, aldus Van Asten, “en is het percentage positief gedaald van 5,9 naar 5,3.”

Robin Fransman van het initiatief HerstelNL schrijft geschokt: “Baby’s. We testen baby’s.” Want dit is natuurlijk belachelijk. Waarom zou je baby’s testen?

Sywert van Lienden legt uit waarom die heel jonge kinderen getest worden – vanuit het perspectief van de ouders. Eigenlijk is het heel simpel. “Je moet wel, als je je kind op de kinderopvang wil houden (om niet in de knel te komen met je werk).

Eline van den Broek-Altenburg, die zelf in deze sector werkt (assistent-professor radiologie in Amerika) zegt dat je hier “echt heel dik over wat medisch-ethische grenzen” gaat.

Aan zulke grenzen voelen de autoriteiten én flink aantal artsen zich duidelijk niet meer gebonden. Want dit soort gedrag moeten we nu blijkbaar maar accepteren:

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Dit is te geschift voor woorden. Het is tijd dat ouders opstaan en massaal zeggen: ‘Dit doen we onze kinderen niet aan.’ Als álle ouders dat zeggen móéten overheden, crèches én scholen wel overstag. Als we het niet doen voor onze kinderen, voor wie dan wel?

Overigens neemt het aantal testen in algemene zin erg toe, wat de reden is dat er zoveel hoegenaamde “besmettingen” zijn. We worden gepiepeld…. en het wordt allemaal gedaan zodat het wanstaltige, desastreuze, abominabele kabinetsbeleid doorgezet kan worden. Build Back Better. Great Reset. Sloop het MKB. Het kabinet ligt op koers.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Duckday

  Dit land is door en door verrot.Wie is er nog te vertrouwen Nypels VVD van het gas af is slecht BRUSSEL dit gas is zeer goed Duitsland geeft
  subsidie.Zit er bij DIVERSE bestuurders soms kenissen die er MILJOENEN aan verdienen in dit lekke land

 2. Max Aue

  Heeft Haga al Kamervragen gesteld?

  1. Borreby Duytsch

   Geen idee, Max. Waarom bel je hem niet even?

 3. Max Aue

  “Voor het kabinet is dat natuurlijk geweldig. Want meer testen betekent meer “besmettingen.” Die informatie wordt vervolgens gebruikt om de draconische maatregelen van het kabinet te verlengen én te verdedigen.”

  Een heuse complottheorie!

  Bewijs en logica blijven uiteraard achterwege maar dat maakt het ook een sterke complottheorie.

  1. rafi

   Lees: ‘Complotten zijn de standaard werkwijze op deze aarde’, door E. Noordermeer op StaPal.nl

   Jij kent de geschiedenis duidelijk niet.

 4. Branzino

  Niet helemaal on-topic, maar toch. Hier gaat het over babies, maar die kunnen ook een besmettingsbron zijn voor veel anderen. Gisteravond waren twee jonge mensen, twintigers, bij Beau van Erven Dorens te gast. Ze hadden beiden een jaar geleden corona doorgemaakt. Zoals de meeste jonge gezonde mensen was een ziekenhuisopname niet nodig. En relatief snel hersteld, tenminste daar leek het even op. Maar nu zijn ze nog steeds ernstig beperkt in het dagelijks leven. Eigenlijk nog steeds ernstig ziek, met nu en dan een beetje herstel of een schijnbare opleving. Zijn dit uitzonderingen? Ze hadden het over een lotgenotengroep op Facebook waar 20.000 (TWINTIGDUIZEND) lotgenoten bij zijn aangesloten. Die mensen zijn onzichtbaar voor de tellingen van zieken, want ze zijn meestal gewoon thuis, maar functioneren niet. Er werd gepleit voor meer onderzoek naar deze vorm van covid19, longcovid, zoals in Engeland blijkbaar wel gebeurt. Om welke omvang van de ziekte gaat het, wat zijn de gevolgen op de langere termijn, etc.?
  Maar de focus op de aantallen doden, zoals velen hier en in de politiek doen, lijkt geen correct beeld te geven van de desastreuze impact van corona.

 5. EU_K0K

  Gelukkig worden baby’s en peuters in Nederland niet gevaccineerd.
  Elk kind heeft toch recht op difterie, kinkhoest, tetanus en polio.

  1. toetssteen

   De ziekten die u opnoemt, muteren niet! Dus een jab halen is wat het is en het kind zal geen polio krijgen.

 6. Winfrida

  Arme kindjes. Zij zijn niet besmettelijk en dan nog doe je ze dit aan. Wat een krankzinnigen.

  1. Branzino

   @Winfrida
   “Wat een krankzinnigen.”
   Wie bedoel je hiermee? De overheid die verplicht tot testen? Of de ouders, die ervoor kiezen om hun kind te laten testen? Of de leiding van een kinderdagverblijf o.i.d. die alleen negatief geteste babies en peuters wil opvangen? Testen is m.i. niet verplicht in Nederland.

   1. Winfrida

    @Branzino

    Dat er een mogelijkheid wordt geschapen om je kindje te laten testen vind ik krankzinnig.

    1. Branzino

     @Winfrida
     Dat kan ik me voorstellen. Maar als je die lijn kiest, zou je bijvoorbeeld ook alle dubieuze babyvoeding in supermarkten moeten verwijderen. Met die o.m. suikerhoudende rommel zou je ouders niet in verleiding moeten brengen het te kopen. Ik voel dan toch meer voor keuzevrijheid en goede voorlichting.
     En zo lang commerciële testbureaus testen aanbieden zou je dat niet moeten verbieden, behalve als het aantoonbaar schadelijker is dan het achterwege laten van een etst.

 7. Kleurloze Politiek

  Ja sorry maar een zieke is een zieke of het nu om een kind van 1 betreft of een volwassen van 50 besmet is besmet..
  Ik bedoel hoe zo zou je kleine kinderen niet mogen mee tellen dan..
  Het is alsof je ernstig ziek bent, maar niet naar de huisarts gaat uit angst dat hij jou vermoede bevestigd.
  Alsof het effect en de ernst van de ziekte dan in eens verminderd.

  Ik bedoel in het begin heeft het hele land staan schreeuwen om iedereen te testen..
  En nu het eindelijk in de praktijk gebeurd is het voor sommige mutsen weer niet goed..

  Door niet te testen gaat dit virus echt niet weg.
  Dus je kunt je zelf wel voor de gek houden dat er minder besmetting zijn, maar de harde realiteit is toch anders.

  1. rafi

   Besmet zijn is niet gelijk aan besmettelijk zijn. Zolang je geen symptomen hebt is er niks aan de hand. Ook niet voor anderen.

   1. Branzino

    @rafi
    Was je uitspraak maar waar. Je eerste zin klopt, je tweede zin is helemaal fout. Je kunt wel degelijk ziek zijn, en dus besmettelijk, zonder symptomen van covid19. Veel jongeren overkomt dit, maar soms ook ouderen.

    1. rafi

     Hoe vind dan de overdracht plaats?

     1. Branzino

      @rafi
      Hoe de overdracht plaatsvindt? Dat kan op talloze manieren. Ik noem er maar enkele. Door vlakbij iemands gezicht hard te praten. In iemands gezicht zingen kan ook. Kuchen. niezen, wat overdreven zuchten, etc., etc.

     2. rafi

      Goed, maar dat leidt dus tot maar 2% kans bij de ander op ziek worden, en tot 0,02% kans op IC-opname. Dat risico steekt schril af tegen alle maatschappelijke nadelen. De overheid dient alles tegen elkaar af te wegen. Niet het medische aspect beslissend te laten zijn. Het verkeer levert ook risico op de dood op. Ben je dan ook tegen verkeer? Heel het leven levert risico op. Weeg liever alle aspecten van het leven af tegen elkaar. Ga ermee om zoals met de griep. Iemand die zich gezond voelt moet niet beschouwd worden als ongezond. Dan is het einde zoek. Terug naar normaal dus.

 8. rafi

  Ja, dit beleid is onbegrijpelijk. Heb het altijd al raar gevonden dat we op het nieuws enkel horen van absolute aantallen besmettingen, nooit worden relatieve getallen (percentages) genoemd, zoals wel gebeurt in die grafiek van Sophie van Leeuwen. Dit bevestigt inderdaad de hypothese, dat het gaat om het genadeloze, neomarxistische BBB. ALLES wat er gebeurt is in lijn daarmee. De grote Sherlock Holmes zei het al: ‘Als alle verklaringen niet blijken te kloppen, op 1 na, dan is die de ware, HOE ONWAARSCHIJNLIJK DIE OOK IS’.

  1. Max Aue

   “Dit bevestigt inderdaad de hypothese, dat het gaat om het genadeloze, neomarxistische BBB.”

   De complottheorie krijgt vorm.

   1. rafi

    Sterker nog: benadert meer en meer de waarheid.

 9. Mar

  Baby’s kunnen klaarblijkelijk ook corona krijgen. 4 krantenartikelen over baby Rico

  Baby Rico is nog maar een paar dagen oud en heeft corona: ‘We dachten dat we hem kwijt waren’
  Het gaat goed met baby Rico die corona had: ‘Hij eet goed, drinkt goed en komt elke dag wat aan’
  ‘Wonderbaby’ Rico heeft hopelijk zijn laatste coronatest achter de rug
  Baby Rico is na twee maanden helemaal genezen van corona: ‘We zijn enorm opgelucht’

  “Je moet wel, als je je kind op de kinderopvang wil houden (om niet in de knel te komen met je werk).”

  Maar de beslissing blijft dus bij de ouders, die als ze hun baby laten testen dan werk belangrijker vinden dan hun kind.

  1. Winfrida

   @Mar

   Het is een wonderlijk artikel. Hoe komt zo’n baby aan een coronavirus? Het is blijkbaar een unicum.

   1. Mar

    @Winfrida

    Is geen unicum. Er zijn meer gevallen bekend van baby’s die corona hebben gekregen.
    Denk dat men daarom ook voorzichtig is met kraamvisite, die buitenshuis moeten blijven en de baby alleen bij een raam kunnen bewonderen.

    1. toetssteen

     @Mar
     Ehhh, mijn vrouw kent vanuit het ziekenhuis (al weer paar jaar geleden, maar toch) een koppel met een kindje dat kinkhoest kreeg (ondanks vaccinatie). Kindje bleek een ernstige stofwisselingsstoornis te hebben ( taaislijmziekte) te hebben.
     Ik zou het heel verstandig vinden om dieper te graven dan de oppervlakte.

     1. Mar

      @toetssteen

      Wat probeert u mij nu precies te zeggen?

      (hoe gaat het met u?)

 10. STOP FVD

  Maar positief natuurlijk :

  “Bondskanselier Merkel schrapt lockdown met Pasen”

  Mooi toch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.