Thierry Baudet en Freek Jansen op bonte FVD-bijeenkomst in Rotterdam: ‘Denk niet in ras of kleur, maar in vrijheid!’

Met nog twee dagen voor de boeg is de zelfbenoemde Vrijheidskaravaan van het Forum voor Democratie nog niet uitgeraasd. Toch maakte de pitstop in Rotterdam vanmiddag om meerdere redenen bijzonder veel indruk. Aan de voet van de iconische Kuip (en niet ver van Ahoy waar FVD ‒ voor de partijcrisis ‒ nog haar kandidatenlijst met veel latere JA21-kandidaten presenteerde), gaven onder meer Thierry Baudet en de geplaagde Freek Jansen sterke speeches voor een opmerkelijk divers gezelschap.

Eigenlijk waren de toeschouwers die vandaag de ‘FVD Vrijheidskaravaan’ bij de Rotterdamse Kuip bezochten een letterlijke afspiegeling van alle kleurrijke figuren die we zondag ook vredelievend op het Malieveld zagen demonstreren. Mensen uit alle windstreken, en van alle kleuren en geaardheden, maar bovenal vrijzinnige vrijbuiters die het liefst zo snel als mogelijk hun vrijheid weer terug willen na een jaar in lockdown.

Betrokken Nederlanders luisteren naar een speech van Thierry Baudet in Rotterdam. Bron: De Dagelijkse Standaard

De vrolijke bijeenkomst vormt een schril contrast met alle ruzies die afgelopen najaar in de partij woedden. Maar inmiddels is de crisis binnen FVD weggeëbd, en lijkt Baudet zelfs meer enthousiasme en energie te hebben dan in de tijd met baantjesjager Joost Eerdmans en de onberekenbare Annabel Nanninga. Eigenlijk heeft Baudet nu zelfs een veel veelzijdigere club om zich heen weten te verzamelen dan voorheen. Het kaf is van het koren gescheiden, de overlopers zijn uit beeld verdwenen en FVD presenteerde zich ook vandaag weer als een hele diverse partij. Voor wie dat niet gelooft: lees hier maar eens het stukje van kandidaat Hendrikus Velzing voor de Gaykrant.

Deze kleurrijke meneer verzorgde de lekkerste Surinaamse broodjes voor de betogers op het Malieveld. Vandaag is hij in Rotterdam om zijn steun aan Baudet geven. Bron: De Dagelijkse Standaard

En juist de diversiteit onder de achterban van Baudet is iets dat opvalt ten opzichte van andere partijen. Heel veel politieke partijen proberen namelijk bijna wanhopig diversiteit uit te stralen, maar juist Baudet ‒ vaak vervloekt en verguist omtrent dat thema ‒ weet het meest gemêleerde politieke gezelschap aan zich te binden. Nederlanders met hun wortels of familie in landen als Suriname, de Nederlandse Antillen, Marokko, Rusland, Indonesië: ze waren niet alleen aanwezig tijdens de demonstratie op het Malieveld van zondag, maar ze waren er vanmiddag ook weer bij in Rotterdam.

Het was Thierry Baudet zelf ook al opgevallen dat Forum voor Democratie echt niet enkel en alleen een oubollige witte mannenclub is: “Mensen zien nu eindelijk dat de mensen die op FVD stemmen helemaal niet denken in ras of kleur maar juist in vrijheid. Ik zie het zelf ook als ik de plaatsen in Nederland bezoek. Nederland is heel erg divers en de mensen die FVD stemmen en hun vrijheid terug willen zijn dat ook,” laat de politicus weten.

Tot slot had ook Freek Jansen nog iets te zeggen voor de camera vanuit een onstuimig en winderig Rotterdam:

Het moge duidelijk zijn: een gerevitaliseerd Forum is helemaal klaar voor de Tweede Kamerverkiezingen die deze week Nederland in de ban hebben. Hoeveel zetels de ‘Vrijheidskaravaan’ gaat halen weet niemand nog. Maar één ding lijkt zeker: het zullen er flink méér worden dan de twee blauwe stoelen die de partij momenteel heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. StemPzeweg

  Ik heb vandaag gestemd op Sylvana Simons. Ik verwacht minimaal 3 zetels

  1. Jack Flash

   Fijn voor je.
   Ik niet, ben niet van racisme.

  2. Loelap

   Heb je nu alweer gestemd.

 2. Max Aue

  “ Vrijheidskarafaan“

  🤣

 3. NO8DO

  Thierry Baudet en Freek Jansen dronken na afloop een goed glas wijn en sloten de gordijnen

 4. Monty

  Als FvD onverhoopt een monster zege behaald, zou er dan ook sprake zijn van fraude of is dit alleen maar wanneer de resultaten straks tegenvallen?

  1. halo1

   Petje af voor Thierry na die ultra-kritische=vijandige aanval bij Eva vorige week..toch al 6 zetels!

  2. Loelap

   Wat zijn de druiven zuur!

   1. Loelap

    Voor Monty bedoeld

  3. Max Aue

   Nee, als de uitslag van het FvD meevalt zullen ze niet zeiken over stemfraude. Dat doen ze alleen bij verlies.

 5. DubbelZout

  “Nederland is heel erg divers en de mensen die FVD stemmen en hun vrijheid terug willen zijn dat ook”

  Heeft de “homeopathische verdunning” toch ook nog zijn voordelen

 6. Yoyo

  Het grappige hieraan is, dat veel starre linksdenkers, hier eigenlijk geen raad mee weten.
  Ze gaan los op iemand die totaal anders denkt, en menen vanuit het ” deugperspectief” ,dat dit legitiem is.
  Hoe leuk is het, als blijkt dat die anders denkende, vrolijke ,vriendelijke Thierry Baudet , uiteindelijk het dichtst bij het diverse volk van Nederland staat!

  Nederland moet opstaan, weg met dat nare hokjesdenken, en elitaire linkse gezwets.

  Het klinkt bijna theatraal, maar hoe verrassend is het ,dat JUIST die controversiële,onstuimige,soms onhandige,maar o zo gedreven Thierry Baudet, Nederland in al zijn kleuren zou weten te verenigen.
  Alleen al daarom verdient deze partij uw stem.

 7. right

  Daadwerkelijke tolerantie mbt diversiteit, is wezenlijk iets anders dan enkel “de uitspraak” doen!
  Tolerantie en acceptatie, gaan hand in hand met respect voor cultuur, normen en waarden, van de gastheer.

  1. gustav

   Right/
   Er is een grote groep “tinto’s” die helemaal geen last hebben van, zwartepiet, VOC verleden, salafisme en blanknijd!
   Deze mensen noemt men “succesvol geintegreerden”.
   Een aangename vorm van volksaanwas!

   1. Loelap

    Dat klopt. Het is de Linkse media die dit hele racisme gedoe flink opstookt. Een grote groep houdt zich hier helemaal niet mee bezig.

    1. Max Aue

     Om die reden is het verstandig er aandacht aan te geven. Racisme is in Nederland een groot probleem en daar moeten we vanaf.

     ht*ps://nos.nl/artikel/2336228-racisme-en-discriminatie-in-nederland-dit-zijn-de-cijfers.html

 8. Drollevanger

  Nadat een aantal doorwinterde racisten via hun haatgedachten naar de oerbewoners, hun haatregime richting de bewoners van dit land hebben opgestart, bestond er hier nog geen racisme.
  Zie bv Milioenen Belgen uit de “Gouden eeuw”, de protestanten die de Franse inquisitie ontvluchten na de bloedbruiloft, en meer recentelijk, de hier zeer gewaardeerde Indo,s die het racisme in hun oorspronkelijke vaderland de rug toekeerden.
  Racistme wordt hoofdzakelijk bedreven en gevoed door de zich anti-racisten noemenden in de Linkse flanken van onze democratie.

  1. Max Aue

   Kijk nou gewoon even naar de feiten en zeur niet,
   Drollenvanger.

   ht*ps://nos.nl/artikel/2336228-racisme-en-discriminatie-in-nederland-dit-zijn-de-cijfers.html

 9. Drollevanger

  Ik was verdorie kameraad met de eerste adoptieneger. Nooit wat van racisme gemerkt in die tijd.
  Dat racisme gezwetst is via de Randstad op de rails gezet door links en verdwaalde figuren als Sylvana Simons. Die laatste mevrouw verklaarde enige jaren terug trouwens, dat een relatie met een neger gedoemd was te mislukken omdat de gekleurde medemens niet in staat was tot huwelijkse trouw.

  1. Max Aue

   Zwets niet zo dom en kijk naar de feiten, Drollenvanger. Discriminatie en racisme is in Nederland een keihard feit waar veel mensen enorme last van hebben en waar we ons voor moeten schamen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.