Veiligheidsberaad voert druk op corona-aanklooiend kabinet op: ‘Over twee weken concreet heropeningsplan!’

Het Veiligheidsberaad, bestaande uit 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio, rekent op een concreet plan voor de heropening van de maatschappij. En ze voeren de druk flink op, want ze willen over twee weken een duidelijke routekaart hebben van het kabinet! Dat meldt RTL Nieuws.

De burgemeesters zien in dat het vaccineren begint te werken. Ze zeggen zelfs optimistisch te zijn over het tempo waarmee gevaccineerd wordt (ja echt!): “De prognose is uitstekend en nu moeten we het tempo erin houden. De vaccinatiegraad in het land moet nu echt een grote rol gaan spelen in beslissingen over lockdownmaatregelen”, vindt voorzitter van het beraad en burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls.

Wat hen betreft moet er nu dus goed worden nagedacht over versoepelingen. Daarbij willen ze een duidelijke routekaart met concrete stappen, zodat het kabinet ook ergens aan gehouden kan worden. Zij zijn het, net als de rest van Nederland, flink zat dat er om de haverklap wordt geschipperd en gedraaid.

“We hebben niks aan een routekaart die bij een tegenvaller weer aangepast moet worden. Het moet nu helder zijn”, zegt Bruls.

Bruls heeft wat dat betreft zijn maatschappelijke antenne wel redelijk goed afgesteld. Want Nederlanders zijn niet alleen corona-moe, maar ook kabinet-moe. Het gedraai van Rutte (neem de avondklok bijvoorbeeld) en het optimisme van De Jonge, dat altijd weer uitmondt in een teleurstelling, is psychologisch misschien wel nét zo zwaar. Er is totaal geen perspectief. En wanneer het er wél is, blijkt het een leugen of is het ingehaald door de realiteit. Tijd dus voor een concreet plan!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. coenzoon

  Amersfoort 106 gevaccineerde , 25 direct overleden , 70 ziek

  we zijn knettergek , dat alles over een griepje met een wereld wijde mortalteit van 0,03%

 2. Heras

  Net zoals bij de mexicaanse griep: duizenden vaccins vernietigd, omdat er teveel bijwerkingen zijn.
  Een heel groot deel van de mensen wil niet gevaccineerd worden met die rommel.
  Gevolg: miljoenen euro’s weggegooid voor niets.

 3. Heras

  Tel daar de vernietiging van de economie bij op, en we xitten nog jaren in ern dop.

 4. Appelstroop

  Meer vertrouwen in instituties

  Het vertrouwen in instituties is in 2020 toegenomen. Waar een jaar eerder nog 75,0 procent tamelijk tot veel vertrouwen in de politie had, is dit in een jaar gestegen naar 77,8 procent. Bij rechters is een vergelijkbaar beeld te zien; een stijging van 73,3 naar 77,0 procent.

  Een forse stijging geldt voor het vertrouwen in de Tweede Kamer, dat toenam van 39,2 in 2019 naar 52,4 procent een jaar later.

  bron: h**ps://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/13/persoonlijk-welzijn-vrijwel-gelijk-gebleven

  1. coenzoon

   ik las het en moest meteen denken aan de rechter met een werkgeversklaring avondklok op zak terwijl de voorzieningen rechter de avondklok net ontbonden had ! Nog voordat partijen gehoord waren was haar mening al ingevuld.

   Ik geloof hier niets van. Mensen moeten nu toch inmiddels weten van de mexicaanse griep , sars , de doden bij vaccineren , het geldelijk gewin van het vaccineren , de vestrengelde belangen zoals van hugo goebbels enz enz

   corona is een hoax !

  2. M. Brandenburg

   Je ziet dit in al die links totalitaire paradijsen, burgers verliezen steeds meer virjheid, moeten steeds meer zelf hun zaakjes regelen, de straten worden steeds onveiliger de overheid die tot achter de voordeur je priveleven dicteert, en vervolgens nemt het vertrouwen in de links totalitaire regimes alleen maar toe, tegenstanders of moeilijke politici verdwijnen of worden weggepromoveerd, ongelukjes gebeuren bij andere tegenstanders en iedereen heeft steeds meer vertrouwen in de instituties.,

   Ja echt heel betropuwbaar. Wil je de waarheid weten dan hou je een referendum en dan hefet het volk spontaan een compleet andere mening dan de overheid en haar instituties die zo werden gesteund door het volk…

   1. Edjan

    Brandenburg +++++++

 5. Vrijedenkert

  Veiligheidsberaad, burgemeesters en Korpschef Henk van Essen en andere lagere overheden kunnen kraaien wat ze willen maar versoepelingen komen er gewoon niet!
  RIVM en van Dissel voorspellen al vierde golf en vijfde en zesde golf zijn vast en zeker al in de maak…
  h**ps://www.nd.nl/nieuws/nederland/1026695/jaap-van-dissel-waarschuwt-voor-vierde-golf
  En minister de Jonge laat ondanks beloften zo traag vaccineren dat we nog zeker een jaar onder de knoet zitten.

  1. rafi

   Rutte verschuilt zich zoals altijd achter de ruggen van de virologen van OMT en RIVM, die daardoor bang moeten zijn geworden om aansprakelijk gesteld te worden voor doden wanneer zij versoepelingen zouden voorstellen, en daarom kiezen zij veiligheidshalve alleen maar voor strengere maatregelen dan wel status quo. Maurice de Hond laakt ook dat Dissels kut-modellen geen rekening houden met seizoensinvloeden!!!

 6. Max Aue

  Over een week of twee is het door de voortgaande vaccinaties en voorbij de piek van de derde golf waarschijnlijk ook wel mogelijk een concreet draaiboek tot versoepeling van de maatregelen op te stellen.

  Per 1 mei zal afbouw van de maatregelen hoogstwaarschijnlijk mogelijk zijn.

  1. coenzoon

   gelúl max anus , je loopt immers zelf rond te bazuinen dat minimaal 95% volledig gevaccineerd moet zijn voor voldoende dekkingen dan nog blijven mondmaskers , 1,5 meter en maximaal aantal bezoekers van kracht.

   Komt in 2022 de nieuwe variant langs begint het hele spel opnieuw

   corona is een hoax ! corona is griep !

   pas een zeer kleine groep is volledig gevaccineerd

   Als 1 mei we kunnen afbouwen hoeft de rest dus niet te vaccineren sprookjesverteller

   1. Vanduinen

    Waarom is een ziekenhuis staf, het IC personeel niet op de hoogte van onschuldige griep als Corona? Een griep kent een seizoen, maar de ontkenners menen dat een seizoen ook een heel jaar kan omtvatten.

    1. coenzoon

     waarom stel jij 100 x dezelfde domme vraag domme jongen ?

     griep is niet onschuldig domme jongen , nooit geweest

     coronona , 0,03% kans op overlijden domme jongen. bukhol heeft zelf gisteren de cijfers nog neer geplempt. corona is griep met dezelfde statistieken als influenza domme jongen. Als je dat nu nog niet weet zal het nooit doordringen !

     corona is een hoax domme jongen ! goedemorgen

    2. rafi

     Ik denk dat als ze zouden testen op stukjes griepvirus of rinovirus (verkoudheid), dat ze dan ook besmettingen zullen vinden ook al heerst het niet. Dus besmette personen zijn dan niet zo gevaarlijk (besmettelijk) als ze gewoon zingen en uitademen binnen 1,5 meter dat het de maatregelen rechtvaardigt die hele maatschappij ontwrichten. Bescherm alleen kwetsbare groepen met ivermectine en chloroquine/zink (o.i.d.). Gooi alles open.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.