Virologen praten ons angst aan: ‘Met gerichte maatregelen kunnen ook griepdoden voorkomen worden’

Het huidige coronabeleid heeft ervoor gezorgd dat er officieel nog geen enkel griepgeval is gevonden. Experts zien hiermee dat de coronaregels ook doeltreffend zijn om de griep te bestrijden. Sommige virologen werpen al de vraag op of enkele van de huidige maatregelen in de toekomst ook nog kunnen worden gebruikt in de strijd tegen griepvirussen. 

In het AD praten enkele virologen over de effectiviteit van de lockdown. De lockdown in Nederland heeft ervoor gezorgd dat er geen enkel griepgeval is gevonden. De virologen zien dus duidelijk de effectiviteit in van zware coronamaatregelen. Sommige gaan zelfs zo ver om al suggereren dat enkele van deze maatregelen ook in de toekomst kunnen worden gebruikt. Doemprediker Ab Osterhaus is van mening dat de discussie over het bestrijden van virussen alleen maar goed is:

“Elk jaar gaan er toch enkele duizenden mensen dood aan de griep, in Nederland. Ook de totale ziektelast van de wintergriep is hoog.”

Op deze manier lijkt het er sterk op dat veel virologen een toekomstig virusbeleid wel zien zitten. Uiteraard willen ze niet meteen de situatie van nu herhalen, maar wie weet wanneer ze hier weer over van gedachten veranderen. Ondertussen vergeet men nog steeds de gigantische gevolgen van het huidige coronabeleid op onze economie.

De Nederlandse economie doet het belabberd slecht, en de verwachte economische groei is alles behalve hoopvol. Maar ondertussen zien enkelen wel wat in toekomstige strenge maatregelen tegen griepvirussen.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. driewerf

  leugens leugens leugens leugens leugens enz enz enz enz .

  1. Franz Biberkopf

   Sterke argumentatie, driewerf. Je tilt dit blog op een hoger niveau.

   🤨

 2. Winfrida

  Als je de virologen moet geloven zijn met deze maatregelen ook de griepvaccinaties overbodig geworden. Daar is dan ook niets meer aan te verdienen door de farmaceuten.

 3. hans-e-pans

  Je kunt er dus als burgers gevoeglijk van uit gaan dat er in de komende tijd elke keer als er instanties zoals, WHO, RIVM, GGD, Milieuorganisaties, Roverheid enz. enz, het nodig vinden er fors ingezet gaat worden op quarantaines of andere flink beperkende maatregelen voor de Nederlanders.

  Angst moet een groot onderdeel van het dagelijkse leven blijven. Angst is overigens een slechte raadgever, want mensen schieten dan weer in hun primitieve overlevingsdrang als de vroegere holebewoners.

 4. Franz Biberkopf

  “Sommige gaan zelfs zo ver om al suggereren dat enkele van deze maatregelen ook in de toekomst kunnen worden gebruikt.”

  Op welke sommige virologen Bart doelt blijft duister maar Osterhaus bedoelt helemaal niet dat we straks lock downs moeten instellen om griepepidemieën tegen te gaan. Hij wijst slecht op het feit dat deze lockdown het onbeoogde effect had dat ook het griepvirus weinig kans kreeg. De noodzaak van een lockdown komt pas in beeld als een griepvirus zo dodelijk wordt als corona.

  1. leukeditter

   tja griep 0,23% en griep 0,21% , scheelt ook zoveeeeeeeeel

   1. leukeditter

    sorry corona 0,23

  2. ikweetwatikwil

   De lockdown in Nederland heeft ervoor gezorgd dat er geen enkel griepgeval is gevonden. De virologen zien dus duidelijk de effectiviteit in van zware coronamaatregelen.

   Nee, de griep heet nu corona. Veel mensen tuimelen er in.

 5. siemoon

  deze ab osterhaus heeft in het verleden zijn zakken gevuld met het anti griepvirus spuitje . hoor je niks meer van ..

 6. Edjan

  Is de griep nu verdwenen omdat:

  A) hij door de anti-corona maatregelen geen kans meer heeft zich te verspreiden?

  OF:

  B) de griepdoden voor het gemak maar bij de coronadoden zijn opgeteld?

 7. liefdevol rechts

  Blablablablablablabla,
  Ik wil nu wel eens weten wat die nepvirologen verdienen telkens ze met zo’n belachelijke uitspraken komen.
  Er zijn in de wereld meer virologen met gezond verstand die deze uitspraken van deze stompzinnige mediageile virologen kunnen weerleggen.
  5% van die virologen zitten te geilen op de media.
  10 tot 15% onthoud zich van antwoord.
  80% weerlegd alle uitspraken van die 5%.

 8. RvdBe

  Het volk dient angstig en gedwee gehouden te worden, corona en nu ook griep zijn de ultieme instrumenten hiervoor.

 9. LifeBuddy

  Waarom stuurt sLinkse ab alle mondkapjes naar china en laat het Volk 8 maanden ZONDER mondkapje rondlopen om Immuniteit op te doen over de rug van de ouderen en mensen met longaandoeningen. Beseft ab wel, wat hij op zijn Kerfstok heeft ?

 10. kattekop

  Die lockdowns, avondklokken, mondkapjes enz. hebben er alleen maar voor gezorgd dat covid-19 langer onder ons is gebleven.
  Als we dat niet allemaal hadden gedaan waren we er al lang vanaf geweest via groeps immuniteit.
  Die onnodige maatregelen waren er alleen maar voor de great reset en build back better

 11. Cycle25

  Een minister van successierechten zou gepast zijn, nog meer ouderen saneren want oud worden is geen verrijking maar een tumor voor de staat die met “succes” verwijdert moet worden.

  Als het aan VVD ligt mag je alleen oud worden zodra je financieel getoetst bent, eigenlijk net zoals de racistische roomwitte sport hockey, alles draait om inkomsten, kleur, beroep.

  Wellicht een minister van Kastenstelsels, ook een fraaie primeur voor VVD..

 12. Yoyo

  Ik kan blablaBlab Osterhaus niet meer zien en horen.
  Ik ben volledig immuun voor hem.
  Zelden iemand zoveel onzin avond aan avond horen verkondigen.
  Kunnen die zogenaamde ” experts ” niet op een zijspoor gezet worden?

 13. gargamel

  Eén ziekte, die statistisch gezien niet zo gevaarlijk is, is een politiek probleem geworden, en dit is in de geschiedenis van het menselijk ras nog nooit voorgekomen – hij vervolgde op dezelfde toon: – Er waren verschillende infectieziekten, en quarantaines waren voor de zieken . Maar vandaag hebben we quarantaines voor gezonde mensen! Ze leggen beperkingen op aan gezonde mensen, verbieden hen om te werken en worden op geraffineerde wijze geterroriseerd. We worden geconfronteerd met een nieuw soort politieke club, een soort disciplinerende mensen met een specifiek doel …

  1. Franz Biberkopf

   Zelfs Trump, Putin en Erdogan zullen niet ontkennen dat corona statistisch levensgevaarlijk is.

   Wat een stom gewauwel toch weer.

   1. gargamel

    Er is deze winter nog geen enkel officieel griepgeval geregistreerd in Nederland, schrijft het AD zaterdag op basis van cijfers van kennisinstituut Nivel. Het instituut monitort samen met het RIVM de verspreiding van luchtwegvirussen.

 14. Lucky Luke

  Ik ben blij dat er nog héél knappe mensen als Bart Reijmerink in Nederland de grootst mogelijke onzin mogen uitkramen, zij hebben dus de wijsheid in pacht en hoeven zich niet op harde feiten te baseren met hun onzin.

  1. ManX

   Jouw zogenaamde ‘harde feiten’ zijn multi-interpretabel, Pistolen Paultje. Of die cijfers de volledige quarantaine van een gehele bevolking rechtvaardigen, kun jij in je onnozelheid niet beoordelen. Je lült gewoon het overheidsstandpunt na dat gedicteerd wordt door het RIVM. Je bent brave jongen.

  2. Franz Biberkopf

   Hear, hear!

 15. JFU

  Een grotere leugen is er niet. Alle normale griep verschijnselen worden aangemerkt als corona. Ook een normale jaarlijkse griep virus heeft lichte sporen van de Sars…dezelfde als corona heeft. Wordt bewust verzwegen om het nog erger te maken. Schandalig.

 16. gargamel

  E ja, herinnert iemand zich de gele hesjes ??

 17. Linksbuster

  The lockdown is here to stay…het mkb en de horeca zullen van de ene in de andere catastrofe gejaagd worden….de virologen hebben van de aandacht genoten en zullen iedere mogelijkheid aangrijpen “in beeld” te blijven.

 18. Augustus

  Door wegen dicht te doen, kunnen we alle verkeersdoden voorkomen. Je hebt toch OV?

  Misschien moeten mensen gewoon nooit meer naar buiten toe, wij verzorgen je eten en drinken. Dat helpt ook voedselveiligheid.

  Wij snijden uw stukje soja voor uw alvast, nergens voor nodig zo’n mes in uw la. Vork is ook te gevaarlijk, neem maar een lepeltje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.