Walgelijke Tommy Wieringa in NRC: ‘Met 8 zetels haalde FVD er in 2017 meer dan de NSB in 1937’

Het is werkelijk te walgelijk voor woorden. Maar in zijn wekelijkse column voor het radicaal-linkse NRC Handelsblad noemt stukjesschrijver Tommy Wieringa niet alleen extreemrechts, maar vergelijkt hij de partij ook nog eens met de NSB. Want, stelt hij, eigenlijk is het tegenwoordig erger gesteld in Nederland dan vlak voor de Tweede Wereldoorlog: in 1937 haalde de NSB ‘maar’ 4 zetels. Forum voor Democratie heeft er daarentegen nu acht gekregen.

Viezer dan dit wordt het niet.

Het is ongelooflijk om te zien wat alle linkse kranten vandaag aan het doen zijn. Het is echt te ziek voor woorden. Ze hebben er blijkbaar een paar daagjes over nagedacht en hebben besloten om vol de aanval in te zetten op Forum voor Democratie… én op de Nederlandse kiezer in het algemeen. Want die had de euvele moed op FVD te stemmen. Stel racisten!

Hét ultieme voorbeeld van zo’n raaskallende linkse malloot is, hoe kan het ook anders, Tommy Wieringa van, hoe kan het ook anders, NRC Handelsblad. In zijn column van vandaag schrijft deze doorgeslagen mafklapper dat toch moeilijk wakker worden was voor hem in een land waar “alles plots naar rechts overhelt.” Er hangt, stelt hij, “een conservatieve hemel en er waait een kille boreale wind; zelfs de kippen kijken verdacht uit hun complotgevoelige oogjes vandaag.”

En dat is nog maar het begin. “We tellen 28 zetels voor figuren met een verhoogde tolerantie voor antisemitisme, racisme en complotdenken, als ze niet al openlijk antisemitisch, racistisch en/of complotdenker zijn,” gaat hij verder. Dan denk je natuurlijk dat hij het over partijen als GroenLinks en de SP heeft, maar nee, dat kan niet. Want die komen ook niet samen op 28 zetels uit.

Nee, het gaat hem om, hoe kan het ook anders, de PVV, FVD en zelfs JA21 (wat waren die gasten achterlijk toen ze dachten dat zij wél geaccepteerd zouden worden door het linkse gajes van het partijkartel he?).

Hij vervolgt namelijk: “Godwin van de dag: met acht zetels behaalde Forum voor Democratie er vier meer dan de NSB op haar hoogtepunt in 1937.” Maar, legt hij nog even uit, toen had de Tweede Kamer wel maar 100 zetels. “Reken maar uit.”

4 zetels op 100 staat gelijk aan 6 op 150. Deze lafhartige, radicale, gestoorde, knettergekke linkse mafkees van een columnist/schrijver vergelijkt FVD dus met de NSB én gebruikt die vergelijking vervolgens om ook nog even te insinueren dat het tegenwoordig “erger” gesteld is met racisme en antisemitisme dan kort voor de oorlog.

Beschamend. Deze man pist lachend op het graf van zes miljoen joden. En dat allemaal omdat hem de uitslag van de verkiezingen van drie dagen geleden niet bevalt. Het is buitengewoon ranzig, allemaal. Wij van rechts hebben dit maar te accepteren. Twee miljoen kiezers of daaromtrent worden weggezet als een stel racisten, fascisten, nazi’s. NSB’ers, zelfs.

En de NRC denkt, ‘weet je wat, dit publiceren we gewoon.’

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Het is om kotsmisselijk van te worden. En dan hebben ze ook nog de euvele moed óns van ‘nepnieuws’ en ‘radicalisme’ te beschuldigen. Wat een lamlendige hypocrisie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

164 reacties

 1. StemPzeweg

  FvD is een gevaarlijke partij met een neofascistische signatuur. Het feit dat ze dit soort neonazi anti lockdown demonstraties aanmoedigt zegt genoeg

  1. Augustus

   Welke principes van fascisme duiden exact op het opheven van vrijheidsbeperkende maatregelen en het bindend referendum? Misschien kan u mij bij de les brengen.

   1. Mireille

    OpheFFen van…cara mia!

  2. Max Aue

   Juist, en dat wordt door Wieringa in zijn betoog helder blootgelegd.

  3. usb3.0

   Aldus fascistische vaccinazi drammende coronafetisjist wappie stempzeweg

  4. arnoud

   Dan heb jij… of heel weinig verstand, of een blinde HAAT. of je hebt je heel slecht ingelezen van wat FVD is. ze hebben tot in de treuren gezegd dat ze niet antisemitisch zijn niet ! rachitisch enz

 2. NO8DO

  An Inconvenient Truth about FvD.

  1. halo1

   Niets ongemakkelijks aan hoor…op dergelijke schunnige de Koning-methoden past maar 1 reactie : met voldoening juist FVD stemmen..een heerlijk gevoel! En je weet: (jouw) naivisme vind ik erger dan zgn “racisme”..dat wordt nog eens een geuzennaam.

 3. gustav

  Tommy mag blij zijn dat hij niet leeft in het tijdsgewricht 1932-1945, dan was hij al geript!

  1. pasco

   gustav:
   Zeg zelf, Adolf had toch echt goede kanten!
   Hij wist wat opruimen was, jammergenoeg de verkeerde groepen!
   Die domheid verwijt ik hem, hierdoor leeft Europa nu in onrust!

   1. Jack Flash

    In een omgekeerde wereld is ieder gevoel van realisme zoek.

   2. Gasgraaier

    Zeg zelf, Adolf had toch echt goede kanten!
    Hij wist wat opruimen was

    Baudet en vd Galien zal trots op je zijn.

 4. Loelap

  Ik kan me nog goed herinneren dat hij voor het Eindhovens Dagblad schreef zo’n 10 jaar geleden.
  De meeste stukjes gingen over Geert Wīlders en waren vol haat. Als criminele jongeren van islamitische huize iets uitgespookt hadden, was meneer er meteen bij om het te bagatelliseren of te ontkennen. Ben op een gegeven gestopt met het lezen van zijn stukjes, altijd dezelfde bagger. Nu is zijn aandacht kennelijk verschoven naar FVD. Zielig figuur!

 5. Max Aue

  Ik vond het een schitterende en zeer rake column.Ik drukte hem hier vanochtend om die reden integraal af.

  Demografisch en sociaal-economisch is de aanhang van FvD en PVV dezelfde als de aanhang van de NSB indertijd. Dat feit kan onmogelijk worden ontkend maar ik begrijp wel dat dit hier niet mag worden gezegd.

  1. sonny

   max@
   ” aanhang van de NSB”
   Nou, nou, deze groepering stelde toch niets zo voor, in vergelijk met de ‘braunen’ en de ‘SS’!

  2. Edjan

   Max Aue, zoals gebruikelijk lúl je weer uit je valse NSB-nek.

  3. Loelap

   Als jij in die tijd had geleefd Max, had je aan de kant van de Duitsers gestaan.
   Jij bent een typische nsb’er.

 6. Augustus

  Lol, de NSB verkocht het land aan Duitsland. Misschien moet meneer eens bekijken welke partijen dat nu doen met de overgave aan van der Leyen.

  1. Jack Flash

   Augustus+++
   😂

  2. right

   Augustus@
   De politieke partijen, welke de souvereiniteit hebben verkwanseld aan de EU?
   ja uiteindelijk wel, maar het naïeve electoraat heeft in alle onnadenkendheid, de democratische sleutel van de macht afgegeven!
   Álle schuld ligt bij de zorgvuldig en structureel gemanipuleerde kiezers!

  3. Max Aue

   De EU is geen vijandige buurstaat die ons land wil innemen maar een samenwerkingsverband van staten waar een democratische meerderheid in een lidstaat voor heeft gekozen.

   Je ijlt.

   1. sonny

    ernst@
    Right gaat óók niet antwoorden!
    Geen commentaar!

    1. right

     sonny@
     Deze tr*l is bij mij uitgediend!
     Onwaardig sujet!

   2. gustav

    max/
    F*ck you!

    1. Max Aue

     .. argumenteerde Gustav.

     😃

     1. pasco

      ernst/frans/max:
      Verdwijn, forumvervuiler!

   3. Edjan

    Max Aue, ooit heeft een democratische meerderheid in oa. Nederland de zgn grondwet van het door jou bejubelde monster EU verworpen. Reactie van het 7-koppige gedrocht: referendum onder het tapijt geveegd, grondwet aangenomen. Als er iemand ijlt, ben jij het.

   4. NoDoubt

    Nederland heeft destijds tegen gestemd tegen toetreding EU. Rutte is lid van WEF net als Kaag. Rutte neemt dit jaar de rol over van Schwab. Wij hebben door Rutte nu al 100 miljard schuld voor een zware griep IFR is 0,05 tot 0,23 % (WH ID 20.265892, 13 okt 2020). Ons land wordt bewust arm gemaakt. BBB Tom Wieringa kent duidelijk niet de geschiedenis van Rutte. Zijn opa zat bij de NSB (Heidemij). Hij moet weten wat het doel is van WEF en anders is het geen journalist. Tom schrijft nota bene voor een NSB krant.

 7. Ooggetuige

  De kritiek van Wieringa is helemaal niet gericht op de Nederlandse kiezer in het algemeen. Die kritiek is gericht op de kiezers die hun stem gegeven hebben de een partij die keer op keer voeding geeft aan racistische onderbuikgevoelens.
  Het is doodsimpel: als je het vervelend vindt om voor racist uitgemaakt te worden, is het beter om geen racist te zijn. Dat laat je het duidelijkst zien door mijlenver weg te blijven van Baudet en z’n maats.

  1. Max Aue

   “Die kritiek is gericht op de kiezers die hun stem gegeven hebben de een partij die keer op keer voeding geeft aan racistische onderbuikgevoelens.”

   Spijker en kop.

  2. Harry Haller

   Dominee Ooggetuige gaat geheel voorbij aan het feit dat het begrip ‘racist’ volledig is uitgehold en inhoudsloos is geworden doordat het talloze malen is misbruikt om zaken te framen die niets met racisme te maken hebben.

   Als linkse moraalridder toont hij graag ‘fatsoen’ zonder te beseffen dat hij een simpele meeloper is die alles gelooft wat zijn deugkrant/omroep voorschrijft. Op deze site vindt hij genoeg soortgenoten die tot dezelfde hyenaroedel behoren.

   Walgelijke en oppervlakkige types.

   1. Yoyo

    Harry ++++++++++++++××

 8. RvdBe

  Het nieuwe bruin dient zich aan in een wade van links facisme.

  1. Realist

   Je had het niet beter kunnen verwoorden.

  2. Max Aue

   Het is niet toevallig dat veel aanhangers van PVV en FvD de smerige dictator Putin hoger achten dan hun eigen democratisch gekozen bestuurders.
   Die situatie gold evenzeer voor de NSB.

   1. usb3.0

    Heeft maxje daar ook bewijzen voor?

   2. Edjan

    Au. Hadden nsb’ers Putin hoog? Je hatelijke gal zal je nog eens verstikken maf ventje.

 9. Monty

  Het moet toch niet zo moeilijk zijn voor Hiddema om deze columnist op te knopen voor smaad.

  Of laten ze dit gewoon over zich heen komen?

 10. KlaasD

  Hoogmoed komt voor de val. Dan zal dat ook wel gelden voor morele hoogmoed.

 11. tata

  Elke vergelijk van Forum met de NSB gaat uit historisch oogpunt volkomen mank.

  1. Jack Flash

   De voorraad godwins waar mee gesmeten wordt naar Baudet beginnen op te raken en kracht te verliezen.
   De laatste wanhopige stuiptrekkingen van de door dit soort opgekochte k*tbladen.

   1. Max Aue

    Daar staat tegenover dat Baudet en zijn vrienden zelden de gelegenheid voorbij laten gaan om te verwijzen naar de Tweede Wereldoorlog. Helaas vaak met waardering voor de veroorzakers ervan.

    1. Borreby Duytsch

     “…Helaas vaak met waardering voor de veroorzakers ervan…”

     De Fransen en de Britten?😁

     1. Monty

      Ja de Fransen en Britten.

      Als die de oorlog niet begonnen waren hadden we geen wereld oorlog gehad maar wel een derde Rijk die zonder geweld tot stand zou komen.
      Toch?

     2. Borreby Duytsch

      Ah joh, Monty, maak je niet zo druk.
      Diezelfde Fransen en Britten hebben toch ook weer ons land helpen te bevrijden?

  2. Max Aue

   Waarom, tata?

   1. halo1

    De NSB refereerde aan de toestanden van de jaren 30 : werkeloosheid, armoede. FVD refereert aan Europa, immigratie, milieu…al deze dingen speelden toen geen rol.. vandaar de onzinnige vergelijking.. uit frustratie over de linkse afgang… maarja.. de ogen van de mensen zijn opengegaan.

    1. Edjan

     Halo +

 12. Egbert van Zutphen

  Ik ben tegen boekverbranding.
  Maar voor de schrijfsels van Tommy Wieringa maak ik graag een uitzondering.
  Ik krijg van zijn schrijfsel acuut een zure bruine smaak in de mond.
  BAH. Weg met die troep.

 13. Beukman

  Wieringa zijn zaterdagstukkie is altijd het eerste wat ik vrijdagavond in NRC lees. Niet alleen om de stijl, maar ook omdat hij dingen raak kan zeggen. Vaak wat gechargeerd – dat is vaak een stijlfiguur van een goede columnist, vraag het maar aan Nanninga – maar toch: raak.

  NRC is een krant waarin veel verschillende meningen zijn toegestaan. Baudet heeft er ook veel in gepubliceerd, om maar een dwarsstraat te noemen. In de onderhavige column van Wieringa staat ook dit:

  De nummer acht van Forum voor Democratie, Pepijn van Houwelingen, schreef een boek waarin het Derde Rijk wordt verheerlijkt, maar uiteraard was dat ‘ideeënkunst’ bedoeld ‘om de grenzen van het toelaatbare, het redelijke en het menselijke te onderzoeken’ – net als zijn baasje dat nooit iets meent van zijn identitaire, Völkische filosofietjes. Alles spel. Falderie, faldera. Van Houwelingen was ook een van de initiatiefnemers van het referendum tegen het associatieverdrag met Oekraïne destijds, uit weerzin tegen de Europese Unie die hem ‘heel erg aan de Sovjet-Unie deed denken’. Hij ontwaarde zogezegd een Stalin in Merkel en een Beria in Timmermans. Ik raadde hem toen al een tijdje Goelag aan om zijn verhitte wanen een beetje te laten afkoelen; het mocht niet baten. Deze Pepijn van Houwelingen dus – volksvertegenwoordiger.

  Raak!

  1. gustav

   Het boek van Pepijn van Houwelingen moet eigenlijk pas gelezen worden ná de originele Duitse druk ‘Mein Kampf’ gelezen te hebben!
   Dat maakt zijn boek pas informatief verhelderend!
   Prachtig geschreven!

   1. Beukman

    Ik hoop dan dat Pepijn een vlottere pen heeft dan Hіtler. Het magnum opus van de laatste is niet om door te komen.

    1. halo1

     Dat is ook zo!n clichee van horen zeggen.. het is weliswaar snoeihard en cynisch maar echt niet onleesbaar…je praat maar wat na lijkt me.

   2. pasco

    gustav:
    Ik beheers de Duitse taal niet, heb wel de NL versie gelezen!
    Is er dan wezenlijk verschil met de Duitse versie?

    1. gustav

     pasco/
     Ik heb tot mijn 18e in Duitsland gewoond, het is voor mij alsof ik beter aanvoel wat hij écht bedoelde!
     Een vertaling heeft naar mijn mening, minstens subjectieve subtiele veranderingen, al helemaal als de vertaler eventueel, met een “afkeurende modus” schrijft!
     Origineel is altijd beter, tenzij de taal didactisch en semantisch wordt begrepen!

    2. Beukman

     Er is sinds een paar jaar een nieuwe Nederlandse vertaling (door Mario Molegraaf) in de handel. Die is een stuk verteerbaarder dan de oude van de hand van de nazi Steven Barends.
     Hіtler was echter geen Shakespeare; ook een goede vertaler doet daar niets aan.

     1. gustav

      beukman/
      Het gaat niet om het intellect of talent van de schrijver!
      Je spreekt over “verteren” ,de leesbaarheid optimaliseren, het gaat erom dat de lezer onverdund ‘voelt’ hetgeen de schrijver van zijn ziel wilt afschrijven!
      In dit geval is het een primair voordeel, als je de taal in alle hoedanigheid beheerst!

     2. Beukman

      Gustav, dat laatste zal ongetwijfeld het geval zijn. Toch hoor ik ook van native Duitsers dat Mein Kampf zware kost is.

      Een stuk luchtiger, en ook voor mij te behappen, is Mutter, erzähl von Adolf Hіtler! Ein Buch zum Vorlesen, Nacherzählen und Selbstlesen für kleinere und größere Kinder
      Al eens gelezen? Geen idee of het ook ergens online staat.

      de.wikipedia.org/wiki/Mutter,_erz%C3%A4hl_von_Adolf_Hіtler!

     3. sonny

      beukman/
      Ik lees niet álles!
      Enkel lectuur dat me raakt!

 14. LifeBuddy

  Samen met de arische sLinkse NSB’er Tommy Wieringa, Wandelt ook de criminelen organisatie de taliban met groensLinks de kamer in. nou, als het [nedere]landse sLinkse Volk daar op gaat stemmen en kinderarbeid in de armen sluit, moet je je afvragen in wat voor een CORRUPT land we leven. kots!!!

  1. Edjan

   Klopt. De moslimbroederschap krijgt een plek in de kamer. Denk niet dat je Auer, Beukman of EU kok daarover zult horen want dat vinden ze prachtig en wie het daar niet mee eens is, is, laat me raden, een racist en een NSB’er.

   1. Beukman

    Je bent een heilige, Edjan, want je vindt het een goeie zaak dat we worden geleid door eurofielen.

    1. Edjan

     Beukman, dat je me een heilige vindt, soit. Je dagelijkse zonde om het gezag de reet te likken, zullen je wel een groot schuldgevoel bezorgen. Maar waar in de naam van het spaghettimonster verklaar ik dat het een goeie zaak is dat we geleid worden door eurofielen? Of waar lees je dat in?
     Weg met deze EU, weg met de eurofielen (vrnl ’66).

 15. Meriadoc Brandebok

  Interessant artikel is dit: h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2016/04/organisator-oekrainereferendum-blijkt-te-dromen-over-fascisme-en-onderdrukking/

  Ik wed dat Freek Jansen, de bewonderaar van Das Reich, ook naar het parlrment is gepromoveerd.

  1. Beukman

   Zeker interessant, Meriadoc.
   Ik citeer uit de replies:

   Van Houweningen zei vorige maand nog tegen NRC dat Oekraïne hem geen bal kon schelen: het doel van het referendum was de EU slopen.
   Zijn boek “Oneigentijds” blijkt veeleer een essay te zijn en geen roman; de KB heeft het ook ingedeeld als een verzameling essays. Zelf noemt hij het “ideeënkunst”, maar van die ideeën komt wel een vieze bruine walm af.
   Delen van dit opruiende boek vol geweldsfantasieën heeft hij gebruikt voor een opiniestuk voor de Volkskrant. We komen er zo niet achter in hoeverre Van Houweningen zelf staat achter de woorden van de hoofdpersoon Vossius, tevens het pseudoniem van de schrijver. Het zou hem sieren als hij hierover duidelijkheid verschafte.
   Van Houweningens broodheer, het SCP, heeft al eerder met hem afgesproken dat de man geen onderzoek mag doen naar onderwerpen die te maken hebben met referenda of met de EU.

   1. Meriadoc Brandebok

    “Ideeënkunst”. Goeie genade, wat een mafketel. Net zo kolderiek en gek als het andere grut in die wappiefractie. Heeft Wierenga gelijk in.

 16. Flach

  Het is precies andersom sukkel. De NDB oftewel de Nationaal Socialistische beweging, sloot zich aan bij de vijand en verraadde het eigen volk ten bate van een vijandelijke buitenlandse invasie en bezetter.

  En dat is nu precies wat jouw soort, jouw achterban en doelgroep ook doet Tommy. En dus zijn jullie letterlijk om op te kotsen en ik heb net zo’n hekel aan jullie als aan de toenmalige NDB. Ik spuug erop.

  1. Flach

   typfoutje, het moet natuurlijk NSB zijn zoals de oplettende lezer al gezien heeft. 😉

 17. Yoyo

  Tommy is oliedom.
  Zit vaak bij Jinek.
  Beseft niet dat hij juist de NSB’ er is.
  Heeft ook meegeschreven aan het haatstukje van Martijn K. waarschijnlijk.
  Wist niet dat het NRC al zó laag gezakt is.

  1. halo1

   Kom Yoyo.. even eerlijk..Wieringa is niet dom natuurlijk…ook geen NSB!er.. maar gewoon fanatiek (naief)-links.. dat zien zij als de hoogste vorm van beschaving….wij niet..natuurlijk een bloedhekel aan (ons) mensen die zijn dromen dwarsbomen: rechts. En hij krijgt bij het NRC een wekelijks podium..we moeten het doorstaan bij gebrek aan een echt rechtse pers/TV-zender, die repliek kan dienen.

 18. halo1

  Het is trouwens toch ook wel enigszins (psycho)logisch ( ik zeg niet terecht) dat de NSB bij rechtse mensen een heel klein potje kan/kon breken.. die traden het scherpst tegen links op. Evenzeer is het logisch dat links nu dan meteen :”Schande”” gaat roepen na de rampen van 1940-45..maar de NSB toendertijd kon die niet bevroeden.

 19. CZ

  Adolf Wieringa doet lekker framen… 🙂

  Maar okay, FVD heeft inderdaad meer zetels dan in 2017, een stijging van 200%

  1. Brenda Welsh

   Maar om mee te doen zal het FvD toch nog al wat kiezers teleur moeten stellen. De fiere taal van Baudet ‘kom in verzet’ zal danig afgezwakt worden. Hij laat het gevolg zitten met een illusie.

   1. Jack Flash

    Welnee, die strijd gaat nu pas echt beginnen.Wordt nog heel gezellig.

    1. Mireille

     Welnee slimpie, zijn haar raakt in de war, zijn mooie overhemd met dure manchetknopen wordt vies, dure schoenen beschadigd. Zijn make up gaat er aan.
     Zijn kameraden zullen wel zorgen voor wat manschappen, vermomd als voetbalsupporters.

     1. Gerda2

      Mireille, wat heb jij met het uiterlijk van Baudet?
      Je hebt het er wel vaak over.

    2. usb3.0

     Precies Jack, het gaat nu pas beginnen…

 20. Buzz68

  Nou in dat geval Tommy, heb je nog maar een paar jaar de tijd, dan komen ‘ze’ je halen. Zou me maar gauw uit de voeten maken;
  Mafkees.

  1. halo1

   Natuurlijk was dit maar een grapje.. de tijd van “ze komen je halen” is echt voorbij.. we zijn 75 jaar verder.. 75 jaar van loutering.. zelfs Wieringa zal dit in moeten zien…daarom sloeg zijn vergelijking nergens op. Iederen kon gisteravond lekker ,zonder iets te hoeven vrezen, naar zijn bedje.. en vanavond weer!!

 21. Mushroom2100

  Grappig..domme Tommy, die zichzelf waarschijnlijk een intellectueel genie vindt, is een beetje in de war. Domme Tommy begrijpt niet dat het ware fascisme de totalitaire islam is. Domme Tommy hoor je niet het ware probleem benoemen als er weer s twee hand in hand lopende homo’s zijn afgetuigd ergens in een grote stad. Domme Tommy weet het wel maar als de realiteit niet strookt met z’n naïeve linkse ideaaltjes dan houdt domme Tommy liever z’n mond om in de pas te lopen van linkse moreel verheven kameraadjes waaronder zijn grote voorbeeld Geert Mak. Als iemand dan wel het lef heeft om de realiteit bij de naam te noemen, en vaak daarmee de linkse progressieve waarden verdedigd, dan zijn domme Tommy en vrienden er als de kippen bij om deze politici uit te maken voor populist of erger, zoals domme naïeve Tommy nu doet, en zelfs het lef heeft om een vergelijking met de NSB te maken. Als er één club in Nederland is die bij een gewapend conflict direct op hun rug liggen wapperend met een wit vlaggetje dan zijn het wel domme Tommy en z’n links kameraadjes. Domme Tommy heeft opzich best leuke docu’s gemaakt in het verleden alleen gaan mannen als domme Tommy zichzelf dan vaak overschatten en maken de fout te denken dat ze ook verstand van politiek hebben en verspreiden hun wereldvreemde denkbeelden dan over Nederland middels een uitermate sneu collumpje denkend dat de gemiddelde Nederlander dit voor zoete koek slikt.

  1. Harry Haller

   Helemaal juist, Mushroom.

   En het erge is: op deze site lopen ook een aantal zich intellectueel noemende reaguurders rond die het gewauwel van Tommy Wieringa vreten als zoete koek omdat ze hun kritisch vermogen allang geleden achter zich hebben gelaten.

  2. Monty

   ”Domme Tommy begrijpt niet dat het ware fascisme de totalitaire islam is.”

   Beetje dom dat de verkiezingen dit niet als hoofdthema hadden net als vier jaar geleden.
   Nu zitten we weer voor 4 jaar met de zelfde kliek.
   Is er dan niemand meer die dit bespreekbaar durft te maken.

   Alles gaat over corona en de economie.

   1. Beukman

    Ik zie een paar reacties hieronder ook het ware fascisme: ene pasco die voorstelt om weer rassenscheiding in te voeren, stemrecht af te pakken van Nederlanders, zwarten beletten om goede banen te krijgen, en zelfs een verbod op gemengde huwelijken.
    Is er dan niemand meer die dit bespreekbaar durft te maken?

    1. usb3.0

     BEUKHO*RTJE IS ZO’N MIETJE DIE NIET MEER VOOR ZICHZELF OP KOMT

 22. jve89

  Ik heb steeds minder vertrouwen in dat het ooit goed gaat komen. Net las ik weer eens een bericht op LinkedIn van iemand die zijn gal uitspuwde over hoe walgelijk Geert wel niet is en verder de gebruikelijke termen, racist/fascist/Nazi/etc. En uiteraard stond de gehele deug brigade haar in de reacties onvoorwaardelijk bij. De problemen benoemen kunnen ze niet en dat zullen ze ook nooit gaan doen.

 23. pasco

  Dat gezeik met en over rascisme en discriminatie is inmiddels onoplosbaar !
  Alle negroiden/moslims mbt blanken, onderwerpen aan rassenscheiding en iedereen met migratieachtergrond van minder dan 4 generaties het stemrecht ontnemen!
  Dan zou er al veel zijn opgelost, dus alsook gescheiden zitplaatsen in het openbaar vervoer, terrassen, cafe’s!
  In de VS hebben ze het afgeschaft, tot groot ongenoegen van een zeer groot deel van de bevolking, de blacky’s hebben daar al vette functie in hoge rangen, zelfs de voorlaatste president en de huidige vice president zijn van dezelfde soort!
  Met hun anti-blank rascisme kan dat enkel verkeerd gaan, dat minderwaardig zootje maakt misbruik van tolerante blanken!
  En een verbod op rassenvermenging zou ook helpen om bastaards te voorkomen!

  1. pasco

   Bij deze neem ook afscheid van het DDS forum, ik heb er tabak van!

   1. right

    pasco@
    Goedendag verder!

   2. Branzino

    @pasco
    Na zulke opmerkingen over zwarten is het de enige juiste beslissing die je kunt nemen: niet meer meedoen op DDS. Je geeft overduidelijk en heel expliciet blijk van een discriminerende kijk op zwarten. Je wilt terug naar een samenleving met apartheid en dat is altijd 100% af te keuren.
    Dank, dat je het zelf ook gezien hebt: je hoort met je extreme mening hier niet thuis.

    1. usb3.0

     “Je geeft overduidelijk en heel expliciet blijk van een discriminerende kijk op zwarten.”

     Hoezo ik discrimineer niet, branzbinootje praat over mensen, branzebinootje noemt mensen zwarten

     1. Branzino

      @usb3.0
      Goed gelezen. Er leven op aarde o.m. witte en zwarte mensen, ook wel witten en zwarten genaamd. Witten werden vroeger blanken genoemd. Of begrijp ik je verkeerd?

   3. Jack Flash

    Gewoon blijven Pasco.
    Laat je niet wegpesten.

   4. CZ

    “( . . . ) ik heb er tabak van!”

    Dit is ook een prima plekje voor Ernst Met Velenamen. 🙂

  2. Borreby Duytsch

   Wohoooo, Pasco!
   Kiek ‘m goan! 🤣

 24. Branzino

  Ik ben nu eens een keer helemaal eens met de artikelschrijver. De kwalificatie NSB is altijd ongepast en verwerpelijk. Maar dat zouden ook veel deelnemers en een enkele artikelschrijver zich aan moeten trekken. De term wordt ook te vaak gebruikt om linkse tegenstanders te diskwalificeren.

 25. gustav

  Voor mij houdt het ook op, dat zinloze geleuter op DDS!
  het electoraat is niet meer te te redden, totaal geïndoctrineerd!
  Tot nooit meer!

  1. Edjan

   Dat klopt wel. Aan het begin van elk jaar roepen er weer mensen dat het dít jaar gaat gebeuren. Bij elke verkiezing praten we ons weer hoop aan. Maar elk jaar en elke verkiezing gaat het zittende gezag gewoon verder met zijn zegenrijke arbeid: meer EU, meer windmolens, meer immigranten. En het volk stemt daar ook op. Misschien elke keer een beetje minder, misschien dat ze over 50 jaar genezen zijn, Maar dan is Nederland al lang een provincie van het Groot-Duitse Reich, is de Nederlander bruin-grijs van huidskleur, vereert de maangod, en het dagelijkse leven lijkt op “Brave New World” en de “Matrix” en “Soylent Green” of het huidige China.

  2. EU_K0K

   gustav :Tot nooit meer!

   Alweer.
   Oké, tot over 14 dagen.

 26. sonny

  Een nadrukkelijk rechts-georiënteerde reaguurder is opgestapt, werkelijk?
  Verrassend!

  1. Gerda2

   Sonny, waarom is dat zo verrassend? Voor deze man is het zinloos geleuter en daar heeft hij in grote lijnen gelijk in.
   De één haakt makkelijker af dan de ander en vindt het zonde van zijn tijd of wat dan ook.
   De meeste mensen hebben minder moeite met zinloos geleuter (want dat is het meestal wel).

   1. halo1

    Het is toch geen zinloos geleuter Gerda2..maar een fundamentele discussie over links versus rechts die ons hele leven beinvloedt. Links heeft natuurlijk het voordeel van de fascisme-racisme-gijzeling (na het drama 1940-45)… en rechts moet zich daartegen op grond van argumenten .. en niet met aggressiviteit en je-bent-een-l.l.-“argumentatie” verdedigen.. en dat is best goed gelukt.

    1. Gerda2

     Halo, het gaat niet alleen om deze discussie.
     Ik vind dat er wel veel artikelen per dag gepubliceerd worden, die elkaar -op zijn minst- ook nog eens overlappen, maar zo zullen dit soort sites wel werken.
     Maar voor mijn gevoel is het vaak een herhaling van zetten en geleuter.
     Een aantal artikelen open ik niet eens om te lezen.

     1. Edjan

      Straks weer mooi weer: lekker fietsen.

     2. Gerda2

      Edjan, ik verheug me er al op.

 27. right

  “Rechtse” leegloop op DDS, dan gaat het rustig worden.
  Te rustig misschien?

  1. sonny

   right@
   Enkele jaren geleden vertrok TD ook voor altijd, maar kwam vorig jaar terug als Gustav, haha.

   1. EU_K0K

    TD, ook wel bekend als Tman, was er op 9 februari 2020 door MvdG persoonlijke afgekukeld.

 28. rexm

  Het moraal is dat ze andere als NSB betitelen en het zelf zijn.
  Wieringa komt uit de streek waar toen veel NSB woonden.

 29. thijshil

  NRC ja die Dommy Wieringa. Hij kan nog zo de pest aan Baudet hebben, het zal hem nooit lukken om FVD weg te krijgen.
  Het aantal abonnementen van deze K.. krant daalt al jaren. Probleem lost vanzelf op.

 30. janszm

  Ben 80 jaar en heb de NSB van zeer nabij megemaakt, heb daar nog steeds last van.
  Deze Wieringa weet niet waarover hij het heeft en is dus ultra dom. Door bekakt te spreken denkt hij intelligent over te komen.

  1. usb3.0

   Hooo bekakt en kaal hè dat is het tegenwoordig, en ik zeg! vertel jouw verhaal zodat mensen écht weten wat nsb inhoudt, jij bent een levend getuigenis..

   1. EU_K0K

    U kunt het ook aan Hiddema vragen.
    Ouders en broer waren NSBers.
    Advocaat van weduwe Rost van Tonningen.
    Hij is bijna expert op dit gebied.

    1. Gerda2

     EU_KOK, kom eens met iets nieuws, deze wijsheden verkondig je al tijden.
     Uitgekauwde rotzooi.
     Voorbeeld van geleuter.

  2. EU_K0K

   Geboren 1940/1941
   Oorlog meegemaakt, afhankelijk van waar in Nederland, als 3/4/5 jarige.
   Nu nog last van?
   Heftig!

   1. usb3.0

    eu kokje heeft blijkbaar nog nooit wat meegemaakt..

   2. Loelap

    U bent nogal naïef.

 31. Genesis

  Dit walgelijke figuur is net als Herpes.Je komt er nooit meer van af.

 32. STOP FVD

  Waarheid is hard he Michael! Jij noemt het walgelijk, maar een gedeelte van de Nederlandse bevolking is zo simpel :

  “En wat was er nu helemaal voor nodig om ze gekozen te krijgen? Een pandemie, een pakket onwelgevallige maatregelen, een schep nepnieuws en een chronisch pesthumeur; heel veel meer vroeg het niet om 18,2 procent van het electoraat van een van de gelukkigste en welvarendste landen ter wereld te mobiliseren voor radicaal-rechts.”

  Pas als je fascist Baudet op Rutte zijn plek zet ben je je vrijheid kwijt, narcistische Trump volgeling. En dan al die gasten hier die het voor hem opnemen. Maar ja wat verwacht je, ze geloven ook allemaal blind wat die Haga roept over complottheorietjes.

  1. usb3.0

   stopje liegt al als hij naar zijn toetsenbordje kijkt

  2. halo1

   Met de kwalificatie “‘fascist Baudet” diskwalificeer je je zelf. Wij gaan jou ook niet “naieveling Stop FVD”” noemen. Mij lijkt jouw naiviteit erger dan dat zgn “fascisme”..je weet : links frame..grijsgedraaide plaat.

  3. usb3.0

   “Pas als je fascist Baudet op Rutte zijn plek zet ben je je vrijheid kwijt”

   Met het woord fascist diskwalificeer jij jezelf, maar het is net van welke kant stopje het bekijkt natuurlijk, met Baudet krijgen Nederlanders hun vrijheid weer terug die ze kwijt zijn en mensen die een “status” hebben moeten de gemakkelijke vrijheden die ze gekregen hebben weer inleveren zodat ze weer terug kunnen naar hun eigen land om die op te bouwen en Nederlanders weer gewoon op 1.

  4. CZ

   “fascist Baudet”

   Doe mij twee voorbeelden waaruit dat blijkt, één mag ook.

  5. Max Aue

   Dat Baudet tenminste flirt met racisme en fascisme is een triest feit, met name ook omdat je met dit bruine gedachtegoed in Nederland 8 zetels in de Kamer kunt krijgen

 33. trutje

  Deze man denkt dat alleen blanken op Thierry en Geert stemmen maar er zijn ook veel van buitenlandse afkomst bij.

 34. Red52

  Dus als ik de woorden deze Tommy Wieringa interpreteer, dan zijn alle partijen groter dan 4 zetels te vergelijken van de NSB.
  Ook de linkse partijen zijn rascitisch en gelijk aan de NSB, want Jodenhaat is inmiddels tot ver in de linkse gemeenschap doorgedrongen.
  Dus hier gaat het spraakwoord op de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
  Links heeft het gemunt op kromme neusen.

 35. Rieks

  Een land dat plots naar rechts overhelt, waar haalt ie het vandaan. Krap 30 zetels hebben de rechtse partijen hebben daarmee geen enkele invloed op het beleid. Maar zelfs die 30 zetels vindt W. teveel. Typisch kenmerk van links: een ander geluid moet het liefst verbannen worden, in gevangenis of werkkampen, zie China en Oost Europa van voor 1990. Links heeft geen reden tot klagen want het linkse gedachtengoed heeft ook CDA, VVD veroverd.

 36. Rieks

  Wierenga is net als Heijne een linksig figuur die de linkse bladen goed leest en dan zijn mening formuleert, nou ja, overschrijft van anderen. Dat hij ruimte krijgt in de NRC maakt hem ongetwijfeld apetrots en hij is blij met de misschien 1000 euro per week voor zijn schrijfsels.

 37. Niet voor niets

  Nou ja, Forum voor Democratie vergelijken met de NSB is toch niet zo misplaatst.

  Het is een verzameling bruinhemdjes die het over zichzelf afroept.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.