Wilders geeft Rutte verbale oorvijg: ‘Avondklok zo snel mogelijk afschaffen? Nee hoor, de zoveelste leugen!’

PVV-leider Geert Wilders deelde een verbale oorvijg uit aan demissionair premier Rutte. Hij beloofde, zoals hij dat altijd doet, om de avondklok zo snel mogelijk af te schaffen. Ondertussen blijkt daar niks van waar te zijn; tot het einde van maart zit Nederland met deze draconische maatregel opgescheept. Wilders wil dat Nederland zo snel mogelijk haar vrijheid terugkrijgt, liet hij weten in het recente Kamerdebat over corona.“Het is helemaal onbegrijpelijk dat de meest verregaande, vrijheidsbeperkende maatregel, de avondklok, opnieuw wordt verlengd. Terwijl nog steeds een deugdelijke onderbouwing ontbreekt. De maatregel waarover de minister-president bij de invoering zei dat hij die als eerste in de vuilnisbak wilde gooien. De zoveelste leugen premier Rutte sinds hij premier is.”

Wilders wijst in zijn inbreng in het laatste Kamerdebat over corona voor de verkiezingen op de eerder gemaakte belofte van Rutte om de avondklok zo snel mogelijk in de vuilnisbak te gooien. Helaas blijkt maar weer dat dit bij een mooie belofte bleef, in de praktijk zitten we nog steeds opgescheept met deze verregaande maatregel. De onderbouwing hiervan rammelt aan alle kanten, nog steeds.

Al langer blijkt dat steeds meer Nederlanders kritisch zijn over bepaalde verregaande maatregelen, maar tot op heden blijft Rutte de maatregelen waarvan het bekend volstrekt onbekend is verlengen. Volgens Wilders kan dit zo niet langer: Nederland moet zo langzaamaan eens haar vrijheden terugkrijgen. Beginnende met het afschaffen van de avondklok.

Het kabinet weigert. Maar over een week kunnen Nederlanders hun mening hierover definitief uiten in de stembus. Wilders wijst men nogmaals op de zoveelste verbroken belofte van Rutte. Die moesten we allemaal maar in het achterhoofd houden als we weer een bolletje rood kleuren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Edjan

  Sperrzeit, Ausweis, alles schon da gewesen.

 2. toetssteen

  Ik heb antistoffen, idem mijn vrouw die al heel jong Sars kreeg en rara antistoffen blijkt te hebben en te houden.

  1. Ishmael

   Prettig om te horen, Toetssteen. Geeft u uw vaccin aan een ander?

 3. Cootje

  Wilders heeft volkomen gelijk , maar volgens de peilingen zijn alle MKBers content met het beleid van Rutte , ze gaan nog liever failliet dan ze een proteststem geven , en als ze zo vol in hun kruis worden geraakt en dan nog tevreden zijn , dus Corona is een zegen Corona doet wonderen Corona maakt Rutte blij en zijn mede electoraat , laat ze maar FIJN op de blaren zitten , Wilders geen stemmen , de MKBers geen geld en geen zaak meer of zal Rutte ze persoonlijk schadeloos stellen , maar volgens mij gaan we van avondklok naar winkelsluiting en op marktplaats terrassen te koop

  1. Augustus

   “maar volgens de peilingen zijn alle MKBers content met het beleid van Rutte”

   Volgens de peilingen van de Ministry of Truth.

 4. RvdBe

  Als iets niet werkt zoals de avondklok is de reactie vaak: meer van hetzelfde (met steeds dezelfde uitkomst), ondertussen hopend op een andere uitkomst.

 5. Heras

  Wilders heeft gelijk: de zoveelste leugen
  Dit kabinet hangt door leugens aan elkaar.
  Wanneer hebben ze ooit voor ons gekozen. Nederland staat met alles achter in de rij. De meeste belastingen van europa, de stikstofonzin, de klimaatonzin( dat gewoon geldklopperij, lockdown onzin..

 6. liefdevol rechts

  Als je ziet wat die linkse kloothommels zitten te doen terwijl Wilders of Baudet een betoog houden dan zou je voor minder op die tafel waar ze achter staan eens goed hard slaan en eens roepen ‘luisteren jullie wel?’.
  Want dat is wat daar gebeurt, ze luisteren zelfs niet, ze zitten daar maar met hun smartphone of tablet of zitten met elkaar een conversatie te maken of gewoon wat anders, maar niet luisteren hoor.
  En dan achteraf verbaasd zijn waarom het land naar de knoppen gaat.

 7. Monty

  ”Wilders wil dat Nederland zo snel mogelijk haar vrijheid terugkrijgt.”

  Iedere dag hoor ik Baudet zeggen dat hij echt de enige is die onze de vrijheid terug geeft.
  Zou een samenwerking met Wilders er in zitten?

  1. Max Aue

   De implicatie van deze retoriek lijkt te zijn dat alle andere politieke partijen wensen dat Nederland in gevangenschap blijft.

 8. dinaro

  Dat DENK de stem van Wilders gebruikt in hun verkiezings spotje…
  En ook de beelden zelfs…….. dat is echt schandalig.
  Zou je in Turkije moeten doen…..
  Daar kwam de Islamitische aap uit de mouw.

 9. usb3.0

  8 jaar leugenclownMark Rutte samengevat in 8 glasharde leugens en dit zijn er maar een paar natuurlijk

  1. Om te beginnen met de klassieker ‘geen cent meer naar Griekenland’. Enfin u weet hoe dit verder afliep. pic.twitter.com/l5tp3j8QD0

  2. Kent u die mop van iedere werkende Nederlander die € 1.000 zou krijgen?

  Dit grapje zou gefinancierd worden door bezuinigingen op ambtenaren, subsidies en ontwikkelingssamenwerking.

  Die € 1.000 kwam er niet, net zo min als de beloofde bezuinigingen. Integendeel…. pic.twitter.com/J8S6vArdaC

  3. De hypotheekrente-aftrek stond als een huis bij de VVD en Rutte. Dan weet de goede verstaander eigenlijk al voldoende… pic.twitter.com/FmrCiC2O03

  4. ‘Windmolens draaien op subsidie’ wist Rutte jaren geleden al toen ie nog niet gecorrumpeerd was door de groene lobby. Tegenwoordig is ie de grootste pleitbezorger voor deze windhandel. pic.twitter.com/Jl1zu92Lmv

  5. Je hebt leugenaars en je hebt Rutte. Zelfs voor het liegen over zijn eigen partijprogramma tijdens een live tv-debat draait deze pathologische leugenaar zijn hand niet om. pic.twitter.com/crClRlg8Gd

  6. Volkert van de Graaf zou niet op proefverlof, daar zou Rutte persoonlijk een stokje voor steken!

  Niet alleen ging de moordenaar van Pim Fortuyn op proefverlof, hij werd nadien op alle mogelijke manieren door de overheid gefaciliteerd. pic.twitter.com/wBjTcfpBVT

  7. Rutte zou de uitslag van het Oekraïne-referendum respecteren. Wat volgde waren geitenpaadjes, betekenisloze inlegvelletjes…en werd er ‘gewoon’ bij het kruisje getekend. pic.twitter.com/RvYvvrLcnW

  8. Ook Dividendbelasting-gate mondde uit in een typisch Ruttiaans leugenfest. Alleen lopen zelfs de meest doortrapte leugenaars weleens tegen de lamp. Dan wil acuut geheugenverlies nog weleens helpen. “Ik heb er geen herinnering meer aan”. pic.twitter.com/ZzTzMmUDSI

  Daar komen natuurlijk nog de toeslagaffaire bij, de glasharde leugens over een virus..

 10. CZ

  Hoezo kan men Rutte vertrouwen?

 11. rexm

  Dus toch Stasi.

 12. JFU

  Er komt nog veel meer ellende aan. Straks de verplichte zelftests, te koop in de supermarkt voor minimaal 5 euro per test ongeacht dat je gevaccineerd bent.
  Zonder test nergens toegang. Een pracht verdien model voor de farmaceuten.
  In Duitsland zijn ze al te koop voor 25 euro voor 5 testen. 1 voor elke werkdag. Tel uit je winst.

 13. Max Aue

  Wilders mag de komende dagen drie keer met Rutte in debat. Dat is vooral ongunstig voor Hoekstra en Baudet omdat zich toch iets van een tweestrijd lijkt af te tekenen.

  De echte game-changer in de campagne deed zich nog niet voor of het zou het slechte optreden van Hoekstra moeten zijn die de komende dagen wel zal zakken in de peilingen en het goede optreden van Kaag die wellicht zal stijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.