Kijk! Wilders kritisch over miljarden aan buitenland: ‘Tijd dat we gedupeerde Nederlandse ondernemers helpen!’

PVV-leider Geert Wilders wil af van al die “onzinnige buitenlanduitgaven,” zo verkondigde hij dit weekend in Business Class. Nederlands belastinggeld kan veel verstandiger worden geïnvesteerd in Nederland zelf, meent hij. Rutte krijgt er flink van langs.

Terwijl ondernemend Nederland nauwelijks nog het hoofd boven water houdt smijt Nederland met tientallen miljarden richting het buitenland. Volgens Wilders, die te gast was bij Harry Mens’ tv-show Business Class, kunnen veel van deze buitenlanduitgaven beter worden besteed aan Nederlandse kwesties. Zoals aan lastenverlichtingen:

Wilders zei onder meer het volgende over de kwestie:

“We geven heel veel geld uit aan dingen die eigenlijk niet nodig zijn. Wat eigenlijk willen zijn van al die buitenlanduitgaven binnenlanduitgaven maken. Mark Rutte heeft twee weken geleden opnieuw 40 miljard euro aan leningen gegeven die we nooit meer terugzien. Maar ook schenkingen aan landen zoals Italië, die vaak rijker zijn dan wij, Portugal, Griekenland.

 

Als we daar nou eens mee stoppen, of als we stoppen met de ontwikkelingshulp aan Afrika, of wat minder doen. Wat mij betreft stoppen we dat helemaal. Als we de immigratie beperken dan kan je honderden miljarden euro’s ophalen; die je inderdaad kan besteden om de belastingen te verlagen en ook voor de ondernemers.”

De PVV-voorman is helder: Nederland moet beter op de centen passen. Hij noemt het onzinnig dat we jaarlijks miljarden naar het buitenland sturen, terwijl we die we op dit moment goed zouden kunnen gebruiken. Veel ondernemers zijn immers zwaar getroffen door de coronacrisis en ook worden ze vaak benadeeld door de huidige coronamaatregelen. Het is volgens Wilders absurd dat deze mensen geen volledige vergoeding krijgen.

Kortom: Mark Rutte en zijn beleid kregen de volle laag. Meer geld in Nederland houden, en minder naar Zuid-Europa en Afrika. Helder, toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

91 reacties

 1. zeester

  Precies Building back better zonder Rutte en Klaus Schwabber

 2. Monty

  En weer geen woord over het de-islamiseren van Nederland.

  Op deze manier zal Wilders nooit de grootste partij van Nederland worden.
  4 jaar geleden had Wilders al 40 virtuele zetels voor de verkiezingen.

  1. ET007

   Als Wilders de nadruk legt op de-islamiseren is hij kansloos. Wat de PVV nu doet is heel slim en ook heel verstandig. Want de nadruk op de Islam heeft mij vorige keer doen besluiten om FvD te kiezen. Nu zie ik dat PVV verstandiger is geworden en stem ik weer PVV. Dus als de-islamisering zo belangrijk voor je is, start je eigen politieke partij. Zoals jij het omschrijft zal het een heel groot succes worden …. NOT.

  2. ManX

   Goed zo paranoia Asperger: gooi je Wilders-obsessie er maar uit!

  3. usb3.0

   Waar om wil monty het daar dan wel graag over hebben, heeft monty iets vredelievends gevonden bij de islam?

 3. Cootje

  En Corona overkom je maar het ligt uitstekend de verhoudingen in Europa bloot en op zeker de economische verschillen , en nu we er toch in zitten is het maar door pakken en zuiver uitvergroten dat we onze zogenaamde zuid Europese broeders /opvreters / in de kost hebben genomen leven boven hun stand geven geld uit dat het tegen de plinten klots , en houden hun hand op en bedelen zich te pletter , plus dat al die zuid Europese landen niet helemaal fraude vrij zijn , werken tot hun 55 ste 62 ste en betalen dat uit een lopende begroting die tot 100/160% van hun BBP is , en laten hun bij financieren door Brussel loopjongens , Corona geeft ze nu een zetje en nog een klein zetje en ze liggen aan het infuus , hier laten we onze bedrijven omvallen om hun levensstijl in het leven te houden dus laat Wilders het maar uitvergroten en als de peilingen met de vvd zo blijft dan nog veel Corona plezier hier en in Europa want waar niets verdient wordt kan je ook niets weggeven .

 4. pasco

  Dat Rutte3 miljarden stort naar het buitenland klopt helemaal!
  Maar dit is geordonneerd door EU, immers onze regering heeft de souvereiniteit aan deze dictatoriale sekte verkwanseld, tengevolge van ondemocratische besluitvorming!
  Iedereen weet dat het Marrakesh pakt en de Greendeal, tegen de wil van de kiezer, er gewoon doorheen zijn geduwd, inclusief het betekenisloze inlegvelletje bij het pact!
  Het kiesvee is lichtgelovig, labiel en laat alles gewoon gebeuren, keer op keer!

  1. Franz Biberkopf

   De meerderheid van de Nederlanders is voorstander van ons lidmaatschap van de EU.

   De rest is gewauwel.

   1. Cootje

    Nog een jaartje Corona het toeristen seizoen aan diggelen en het onderliggende draagvlak ligt aan diggelen , maar ze kunnen financieel toch niet meer gered worden hangen aan een dun koordje , Corona 4 de golf gaan ze niet overleven

   2. Stanly2000

    In 2020 zei 36% van de Nederlanders dat de EU een positief beeld bij hen oproept, tegenover 21% met een negatief beeld van de EU en 43% van de Nederlanders die hier neutraal over zijn.

   3. usb3.0

    “De meerderheid van de Nederlanders is voorstander van ons lidmaatschap van de EU.”

    Dat brokkelt zienderogen zeer snel af, Nederlanders begrijpen steeds beter dat de EU er niet is voor de Nederlanders, het is ze immers niet doen doen om de mensen maar o.a om de wereldeconomie, halen vrachten vol afrikanen hier naar toe, moderne slavernij noem ik dit etc etc..

  2. Cootje

   Is toch al begonnen met de komma’s anders te zetten in het verdrag van Lissabon . Het schreven door onze dikke diabetische Timmermans die als dank van het old boys netwerk een reuze baan heeft waar hij maar 25% belasting betaald over zijn riante inkomen

  3. sonny

   pasco@
   Ik ben ook geen voorstander van de EU, er zijn teveel potverterende armlastige lidstaten, dit gegeven zal relatief ‘welvarende’ landen opbreken en enkel nadelen brengen!
   De voordeeltjes die consistent worden aangehaald en geroepen wegen hier niet tegenop!

   1. right

    sonny@
    De EU is een fiasco, maar niemand wilt/durft het te benoemen!
    Het is niet te doen, maar bovenal onrechtvaardig en gewis een economische zelfmoord, dat steeds dezelfde lidstaten financiële hulp willen dan wel zeggen deze nodig te hebben!
    Een diepe bodemloze put, voor de Noord Europeanen!

 5. Drollevanger

  Ik heb in tegenstelling tot veel van de deugenden geen hekel aan mensen die rijk zijn door zelfverdiend ondernemerschap. Ik gun die mensen hun have en goed. Als ik harder en langer ga werken kan ik ook zo,n huis kopen. Maar ik ben tevreden mijn ons eigen huis en tuin.
  Als ik niet automatisch een hekel aan rijke mensen heb omdat ze meer centen hebben dan ik, betekend dat niet dat ik vind dat een Nederlander met zijn dagenlijks werk honger moet lijden. Ik vind dat ook een normale arbeider met een normale werkweek een goed veilig huis moet kunnen kopen.
  Dat kan nu niet door de enorme instroom van mensen die we asielzoekers noemen.
  Regering. Stop daarmee.
  Daarnaast wil ik zelf uitmaken wat en waar er met mijn belastinggeld donaties aan worden uitgedeeld.
  Als er ergens een hongersnood is wil ik graag gericht helpen, niet via een NGO met een directeur met een gage boven de 100.000 per jaar verdiend.

  1. Cootje

   Ze verdienen niet alleen 100000€ per jaar ze misbruiken de jongere kinderen ook nog te plekken en nodige hun old boys netwerk ook nog uit , de goede doelen zijn achter de schermen met dubieuzen verdenkingen belast , er blijft te veel aan de strijkstok hangen

   1. Loelap

    Die goede doelen hebben zonder uitzondering allemaal directeuren die een vet salaris verdienen. Daar kun je beter niet aangeven.

 6. Heras

  Helemaal mee eens. Al die buiteland uitkeringen stopzetten. Scheelt miljarden.

 7. liefdevol rechts

  We zitten op de goede weg met PVV en FVD.
  De grote winnaars zijn zo goed als bekent en samen met nog 1 of 2 andere partijen gaan we de vrijheid tegemoet

 8. Kleurloze Politiek

  De realiteit is dat Wilders liever niet wil regeren en geef’m eens ongelijk..
  Als grootste oppositiepartij kun je meer klaar krijgen zonder dat jij zelf aan alle beloftes hoeft te voldoen.

  En dat heeft Wilders goed in eigen handen.
  Maar dat wordt echt anders als hij de grootste wordt. Want een NExit, de Grenzen dicht voor niets Westerse landen, ik vraag me af hoe hij dat voor elkaar wil krijgen aangezien dit bilaterale verdragen zijn is dit echt niet even zo gedaan.
  Daarvoor heb je drie kwart meerderheid nodig en dat gaat echt niet als de VVD heel groot in de oppositie komt.
  En dan heb ik het noch niet eens over de Islam.
  Tel je som maar na ..
  NExit, Grenzen dicht, Moskeeën dicht De Koran verbieden en ach ja waarom ook niet een hoofddoeken Tax.

  Dat lijkt me zelfs voor Geert een beetje te veel van het goede.

 9. Pieter48

  Onze regeerders van nu en van 50 jaar geleden zijn kampioen in het storten van geld in bodemloze putten.Zoals naar Afrika en nog veel ander landen.Als van al die miljarden 5 % goed besteed zou zijn zal het mij niet tegen vallen. Het is al jaren zo dat eigen volk niet meer zo belangrijk is voor de regeerders.Anders hadden we minder problemen gehad met het Corona virus. Dus als je veel bezuinigd op de gezondheidszorg kan je verwachten dat het aantal bedden en de ic bedden niet toereikend is ten tijden van een uitbraak van een virus .Denk wat langer na in het stemhokje. Er zijn maar weinig partijen de het beste voorhebben met de gewone Nederlanders.

  1. Franz Biberkopf

   “Onze regeerders van nu en van 50 jaar geleden zijn kampioen in het storten van geld in bodemloze putten.”

   Onze regeerders van iets langer geleden waren creatiever, die roofden die landen leeg en daar hebben we nu onze welvaart aan te danken.

   1. Cootje

    En een mooie button exemplaar van de button 1873 die vreselijk populair is bij GroenLinks . En ik van mij verdiende centen nu kan het even niet maar anders een paar keer per jaar onder de palmbomen gaat zitten in de Caraïben . Denkent over mij voc leven wat geen windeieren heeft opgeleverd

   2. Cootje

    De HSL lijn waar nog geen treinen op rijden de Betuwe lijn waar het onkruid welig groeit , vluchthaven Lelystad waar de sportvereniging hoogtij viert, het nieuwe verbouwde Binnenhof , de noord zuidlijn , en de nieuwe fiets route in Madurodam allemaal prestige projecten van de oude politiek tot Rutte toe , plus de garantstellingen hulpbehoeftigen Europa heeft de rechtsstaat uitgehold tot een bananen republiek , bestuurders mogen grof geld verdienen met hun werk maar je moet ze aansprakelijk kunnen stellen voor misleiding en slecht bestuur .

   3. usb3.0

    De franzjes beffenkopfjes van deze tijd zijn ondankbare Nederland hatende imbecielen die geen idee hebben hoeveel profijt ze zelf hebben van Nederlandse “welvaart” die overigens met goedkeuring van imbecielen als franzje volledig omzeep geholpen moeten worden..

 10. gustav

  goed zo reaguurders!
  Franz(Ernst)geen respons geven, dat maakt DDS weer gezelliger!
  Die dwarsligger verziekt al jaren de sfeer!

  1. Franz Biberkopf

   Niet reageren is natuurlijk een stuk gemakkelijke dan inhoudelijk reageren, Gustav. En dat voor jou ook de reden, je hebt inhoudelijk geen weerwoord.

   1. Kleurloze Politiek

    Goed zo maatje laat je niet gek maken door deze gekken hier.. ze zijn zo blind als een mol door al die rechtse haat propaganda..

    1. usb3.0

     Hieruit blijkt weer dat kleurloos niet het beste met Nederland voor heeft typisch islam

     1. Kleurloze Politiek

      En hieruit blijkt weer dat jij totaal geen gevoel voor humor hebt..
      Of is dat ook iets van” Jehova’s ”

      Kijk met modder gooien kan ik ook..

     2. usb3.0

      Ik heb zeker wel gevoel voor humor, alleen de islam heeft dat niet, sterker nog, over de islam moet je geen grapjes maken of tekeningen.

  2. pasco

   gustav:
   het reaguren wordt weer interessant zonder het gesar van dat waardeloze sujet, taalverbeteren, multiculti verslaving!
   En niet te vergeten, al die talloze nicknames van dat ziek personage!

  3. Cootje

   Jij bedoelt onze transgender op zijn zolderkamertje ??

 11. Kleurloze Politiek

  @usb3.0

  Doe even normaal hoevaak ben ik hier wel niet de kop van Jut geweest dan ga ik toch niet met modder gooien..

  Je bent zelf ook zo conservatief als het maar kan
  Nou dan geef ik daar ook toch geen commentaar op..

  Als ik zo’n kort lontje had als jij .. dan zat ik nooit op dit ultra rechtse platform waar je als moslim heel snel aan de beurt bent, dus ik denk eerder dat jij achter je oren moet gaan krabben

  1. usb3.0

   Moslims zijn nooit het probleem de islam is dat wel

   1. Kleurloze Politiek

    Wacht ff hoor ..
    Dus de rechters zijn nooit het probleem maar de wet wel…

    Lieve schat de islam wordt gedragen en gepraktiseerd door de Moslims en niet anders om..
    Zonder Moslims is er ook geen Islam
    Dus die lariekoek van jou slaat echt nergens op.

    1. usb3.0

     “Zonder Moslims is er ook geen Islam”

     Jawel hoor, de islam is immers een satanische ideologie die heeft geen moslims nodig om uitgedragen te worden, het staat immers lijnrecht tegenover de Ware Godsdienst, de Zoon van God Jezus Christus, Die is dé weg tot dé Vader, Gods woord zegt, bekeer je het koninkrijk van God is nabij, en jij weet het

 12. usb3.0

  Tuurlijk moet Nederland weer voor de Nederlanders worden, welke Nederlanders zouden daar nou tegen zijn?

  1. Monty

   ”Tuurlijk moet Nederland weer voor de Nederlanders worden”

   Heb je nu het gevoel van hoe de bevolking van onze vroegere overzeese rijksdelen zich voelden?

 13. LifeBuddy

  SLinkse Gelukzoekers hebben 10 vrouwen en krijgen allemaal een huis bij gezinshereniging. Het is dweilen op een criminelen manier, met de kraan open! Laat de PVV. dit regelen.

  1. Monty

   ”Laat de PVV. dit regelen”

   Door de koran te verbieden en moskeeën te sluiten.

   1. Bolkestein

    De Islam moet als criminele organisatie worden ontbonden en de activa van hun instituties moeten krachtens de Plukzewet worden geconfisqueerd. De Islam is geen godsdienst, maar een agressieve, totalitaire, parasitaire en oorlogsmisdadige veroveringsideologie en valt derhalve dus ook niet onder de vrijheid van godsdienst.

    1. werikke

     daarom stem ik PVV . bedankt ben gesteunt in mijn mening weer.

    2. Kleurloze Politiek

     En om haatdragende mensen zoals jij en andere leden hier.. zeg ik meer Islam en vooral meer Moslims in Nederland en in heel Europa

     1. werikke

      zo dat zal ze leren tegen de islam te zijn gewoon de boel overnemen . vandaar dat ik PVV strem en hoop dat keer mensen zoals jij het land uit geflikkerd worden . sterf

 14. Bolkestein

  Daarom #PVV!

 15. Kleurloze Politiek

  @ usb3.0

  De bewering dat Profeet Jezus Vrede zij met Hem de zoon van GOD is, is jou waarheid en niet de mijne.

  Dus als jij aan vraagt hoe ik hier in zit dan is mijn antwoord nee ik zit hier totaal anders in.
  Profeet Jezus VZMH is een hele geliefde Profeet binnen de Islam maar hij is niet de Zoon van GOD.

  En dan over de Islam die jij als een Satanische ideologie ziet..

  De Islam spreekt in grote lijnen over de zelfde openbaring als het Christendon en het Jodendom
  En benoemd daarbij ook de Profeten VZMH die al de drie boeken delen.

  Dus jou redenering zegt eigenlijk meer over jou persoonlijkheid dan over jou geloof zoals jij die hoort te dragen…

  In al jou reacties dwing je me als het ware tot het bekeren tot jou eigen ideologie en niet tot jou geloof ..
  En ik zeg dit omdat de Christelijke geloof de mens totaal anders aanspreekt dan jij doet.
  Je kunt mij niet dwingen om dingen te zien zoals jij ziet of zo als jij dat wilt.
  Geloof komt van uit het hart en niet van uit invloed van derden die jou dwangmatig willen laten bekeren.

  En als jij dit niet begrijpt, dan is jou kennis echt heel matig binnen het geloof van de Christendom.

  En dit zeg ik echt zonder een arrogante houding..
  Ik vind dat als je echt wilt evangeliseren doe dat dan met een gepaste bescheidenheid en nederigheid naar je mede mens.
  Liefdevolle woorden zijn het sleutelwoord naar het hart van ieder mens.

  Dus met woorden als jou geloof is Satanisties en mijn geloof is beter dan dat val jou is draagt totaal niets bij.. en daarbij jaag je zelfs de meest openhartige ziel van af.

  Kijk trouw aan jou geloof zijn is één maar een andere ziel overtuigen van wat jij met de woorden van GOD voelt en ziet is twee..

  1. Rene van der Grijp

   “De bewering dat Profeet Jezus Vrede zij met Hem de zoon van GOD is, is jou waarheid en niet de mijne. Dus als jij aan vraagt hoe ik hier in zit dan is mijn antwoord nee ik zit hier totaal anders in. Profeet Jezus VZMH is een hele geliefde Profeet binnen de Islam maar hij is niet de Zoon van GOD.”

   Als ongelovige heb ik een wat nuchterder kijk hierop. In de klassieke oudheid was het heel gewoon dat nieuwe religies leentjebuur speelden bij oudere religies. Zo namen de Romeinen veel Griekse goden over, alleen veranderden ze de naam. Binnen het polytheïsme werd daar ook geen aanstoot aan genomen: de benadering van religie had iets luchtigs.

   Met de komst van het monotheïsme verdween die luchtigheid. De joden gingen hierin voorop met hun strenge wetten en voorschriften. Het christendom begon als een vertakking van het jodendom zonder al die strengheid maar let wel: de eerste christenen waren joden.

   Eeuwen later namen Arabieren vanuit het niets tal van zaken van de joden over, zoals delen van de spijswetten en de besnijdenis en alleen daarom kan je al stellen dat de islam een copycat is.

   Verschil met de klassieke oudheid is evenwel dat deze copycat zich op agressieve wijze afzette tegen de twee andere monotheïstische religies. In de koran staat zelfs dat god de joden en christenen heeft vervloekt. De Arabieren gingen voortvarend te werk en veroverden de joodse en christelijke gebieden in het M-O en brachten deze onder islamitisch gezag.

   Dat noem ik een zuivere oorlogsreligie. In woord gericht op het hiernamaals maar in daad gericht op werelddominantie. Vandaar dat de vergelijking met een ideologie hout snijdt.

   Als laatste: hoe kan je in godsnaam het meest wezenlijke element van een religie (te weten de goddelijkheid en de kruisiging van Jezus) ontkennen en je tegelijkertijd beroepen op verwantschap? Dat gaat er bij mij niet in. Deze ontkenningen zijn een klap in het gezicht van het christendom. En dat zeg ik als ongelovige.

   1. Joachim Ziemszen

    “ Eeuwen later namen Arabieren vanuit het niets tal van zaken van de joden over, zoals delen van de spijswetten en de besnijdenis en alleen daarom kan je al stellen dat de islam een copycat is.”

    Dat geldt voor alle godsdiensten, uiteraard voor het christendom dat uit het Jodendom voortkwam maar ook voor het Boeddhisme dat uit het Vedisch Hindoeïsme voortkwam en Zen-boeddhisme dat copycat speelde met Taoïsme en Boeddhisme.

    Godsdiensten zijn culturele verschijnselen en ontstaan per definitie evoluerend en door wederzijdse culturele beïnvloeding. Dit verschijnsel gebruiken als een diskwalificatie van de islam is ongerijmd en lijkt de zoektocht naar een stok om de hond te slaan.

    1. Rene van der Grijp

     Heb je weer een schop onder je hol gehad, Ernst-Frans?

     1. Joachim Ziemszen

      Probeer het eens inhoudelijk, Rene.

     2. Rene van der Grijp

      “Probeer het eens inhoudelijk, Rene.”

      Dat deed ik al maar je bent te dwars en te rigide om te begrijpen dat de islam hierin anders is dan de meeste andere religies.

      Ik wacht nog op de reactie van Kleurloze Politiek (al kan ik die wel zo’n beetje voorspellen).

     3. Joachim Ziemszen

      Waarom is volgens jou de islam, als het gaat om doorontwikkeling op godsdiensten van oudere dat een ander geval, René? Je legt dat niet uit, je stelt het slechts.

     4. Joachim Ziemszen

      Bedoeld werd ‘godsdiensten van oudere datum’.

      Excuses.

     5. Rene van der Grijp

      Ik legde dat wel degelijk uit:

      “Verschil met de klassieke oudheid is evenwel dat deze copycat zich op agressieve wijze afzette tegen de twee andere monotheïstische religies. In de koran staat zelfs dat god de joden en christenen heeft vervloekt. De Arabieren gingen voortvarend te werk en veroverden de joodse en christelijke gebieden in het M-O en brachten deze onder islamitisch gezag.

      Dat noem ik een zuivere oorlogsreligie. In woord gericht op het hiernamaals maar in daad gericht op werelddominantie. Vandaar dat de vergelijking met een ideologie hout snijdt.”

   2. Borreby Duytsch

    Goed geschreven, Rene vand der Grijp.

  2. usb3.0

   Het is niet mijn waarheid, Jezus is dé waarheid en jij kunt niet zeggen dat ik het niet heb gezegd.

   Je bent misleid en van de islam mag je liegen en dat doe je dus ook, er is geen eeuwige behoudenis in mohamed wel in Jezus, Jezus zegt: Ik ben dé, dé waarheid en Het leven niemand komt tot God JHWH dé Vader dan door Mij.

   “De Islam spreekt in grote lijnen over de zelfde openbaring als het Christendom en het Jodendom”

   Nee hoor, de islam is antichristelijk, je beledigd mijn Verlosser en Heiland

   Jij bent de misleider en hebt werkelijk geen idee waar je tegen vecht.

   1. Rene van der Grijp

    “Nee hoor, de islam is antichristelijk, je beledigd mijn Verlosser en Heiland”.

    Het is zeker een belediging om van Jezus een islamitische profeet te maken ter meerdere eer en glorie van de islam wat de facto niet veel anders is dan slecht plagiaat.

    De joden zullen ook niet zo blij zijn met het feit dat de islam al hun profeten opeist. Zelfs Adam was een moslim, zeggen ze. Het is te bespottelijk voor woorden.

 16. Meriadoc Brandebok

  Wilders weet ook donders goed dat men geen andere keuze heeft dan de buitenlandse uitgaven te verhogen. De euro moet blijvend stabiel zijn en dat kan alleen door landen als Griekenland en Italië financieel te ondersteunen. Als Wilders zelf premier was, zou hij dat ook hebben moeten doen.

  Blijft de vraag waarom hij hier een politiek nummertje van maakt.

  1. Joachim Ziemszen

   Eens met deze analyse, Meriadoc. Als we de euro niet hadden gehad hadden de zuidelijke lidstaten hun munten kunnen devalueren en hadden we via de wisselkoers meer betaald aan die landen dan nu het geval is. We zijn door de vaste wisselkoers van de euro steenrijk geworden op kosten van Zuid-Europa.

   1. Meriadoc Brandebok

    Met dat laatste ben ik het niet eens. De gulden is ondergewaardeerd de euro ingegaan, waardoor de Nederlanders compleet het schip in zijn gegaan. En nu moeten we voortdurend miljarden betalen om een ineenstorting van de euro te voorkomen. Ik denk dat de euro ons juist heeft verarmd (onder meer door de hogere prijzen na de invoering van de euro).

    1. Joachim Ziemszen

     Ik wijs slechts op het feit dat de euro de zuidelijke lidstaten beroofde van de mogelijkheid hun munten te devalueren. Las ze dat wel hadden gemunt dan hadden we deze landen gefinancierd in onze handelsrelaties. Door de bevroren wisselkoersverhouding kregen we een enorm concurrentievoordeel en daar hebben we zeer van geprofiteerd. We zijn rijk geworden van de euro en de gemeenschappelijk markt. De waardering van de gulden bij de start van de gemeenschappelijke munt was erin geen fundamenteel gegeven.

     Als we de euro en de gemeenschappelijke markt willen behouden zullen we de zuidelijke Staten moeten steunen. Als we dat niet doen en de euro breekt kost het ons meer.

  2. usb3.0

   Je bent gestoord natuurlijk occultje, vervelende gassies als jouw zijn echt vergif in onze maatschappij, samen met de rechtvaardiger van het verkr*chten van 14 jarige meisjes

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.