Bedankt, rechterlijke macht! Fopstrafje voor ISIS-bruid Fatima H. (25): slechts vier jaar cel

De rechtbank heeft de 25-jarige Fatima H. uit Tilburg slechts vier jaar cel opgelegd, waarvan (maar natuurlijk) zestien maanden voorwaardelijk. Op haar zeventiende vertrok ze met een Belgische IS-strijder naar Syrië en ze bleef tot het bittere eind. Haar terugkeer zou betaald zijn door de bekende salafist Samir A. en in de rechtbank hing ze een jankverhaal vol met leugens op. En dan zo’n fopstrafje…

Het Nederlandse rechtssysteem toont zich vandaag wederom van haar slapste kant. Een 25-jarige vrouw die richting het ISIS-kalifaat toog, krijgt van de rechtbank vandaag slechts vier jaar cel opgelegd. Een waanzinnig lage straf, want het gaat hier namelijk echt niet om een zielige meid die niet wist waar ze aan begon toen ze op jonge leeftijd naar het kalifaat vertrok.

Tijdens het proces bleek ook wel dat ze alles uit de kast haalde om maar een zo laag mogelijke straf te krijgen. Zo vertelde ze dat ze “de gewelddadige ideologie van IS verafschuwt,” dat ze niet wist dat haar man IS-strijder was en dat ze naar Syrië zou zijn gereisd om ‘weeskinderen te helpen.’ Dat staat haaks op de jihadistische berichten die ze op Facebook heeft gestuurd. Ook hielp het niet dat ze over vuurwapens beschikte en anderen actief probeerde te rekruteren. In het AD wordt haar rol een stuk duidelijker:

“Uit FBI-stukken blijkt dat Fatima in de WhatsApp-groep ‘Marktplaats van het kalifaat’ zat. Daarin werden bomgordels, wapens en kinderkleding te koop aangeboden. Fatima zou er om wapens hebben gevraagd, maar zegt ‘niet meer te weten waarom’.”

Ondanks al het bewijs hangt ze dus toch een zielig verhaaltje op. En dit, samen met feit dat ze tot het bittere eind in Syrië is gebleven, maakt voor de uiteindelijke straf bar weinig uit. Net als het feit dat ze door een jihadist terug naar Nederland is gehaald. Het Openbaar Ministerie stelde de eis zelfs bij van vijf jaar naar vier, omdat ze op jonge leeftijd uitreisde.

Denken ze bij het OM en de rechtbank nou werkelijk dat dit ISIS-vrouwtje over drie jaar ineens weer normaal gaat doen? Minister Grapperhaus van Justitie heeft haar Nederlandse nationaliteit wel afgepakt, maar wat gebeurt er als Marokko (haar andere nationaliteit is Marokkaans) haar weigert? Zij gaat toch nooit meer een normaal bestaan op kunnen bouwen, zelfs al zou ze haar verderfelijke ideologie echt hebben afgezworen? De kans zit er echt héél dik in dat dit vrouwtje over een paar jaar gewoon nóg een poging tot kalifaatschepping gaat doen. Kortom: Fatima H. gaat even de gevangenis in, maar we zijn vermoedelijk voorlopig nog niet van deze ISIS-troela af. Fijn!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Pieter48

  Deze moslima komt natuurlijk goed weg.Het zal toch geen D66 rechter geweest zijn die het beste voor had met deze geradicaliseerde moslima?
  Dus deze dame blijft als ze na twee jaar weer vrij komt een kostenpost voor de staat der Nederlanden. Huisje en uitkering en er word aandacht aan haar besteed door justitie.Jammer dat ze niet gesneuveld is in het paradijs zoals deze hersenloze figuren het kalifaat zich voorstellen.

  1. coenzoon

   Het ergste is dat als dat kreng vrijkomt ze haar gif kan spuien in de haatpaleizen onder de kinderen.

   De is-lam is een verwerpelijke ideologie die niet past in een westerse democratie !

   1. AS210854

    👍👍👍👍

 2. 56RdK

  Hieruit blijkt maar weer hoe verrot ons rechtsysteem is, hoe woke-idioten daar de scepter zwaaien!
  Tja, het is weer de islam en geen PVV, hé.
  Dan worden alle verschrikkelijke en ondenkbare daden tegen de menselijkheid vergoeilijkt met een fopstrafje van nog geen eens vier jaar.

 3. staleo

  Ik begrijp niet dat als Grapperhaus het Nederlands paspoort heeft ingenomen, waarom fatima haar straf niet in Marokko kan uitzitten.
  Verder zonder Nederlands paspoort zo wie zo als ongewenste vreemdeling het land uitzetten.
  Kom er maar in Aue,Kummer, Beukman en Meriadoc Brandebok, ik ben benieuwd naar jullie kommentaar.

  1. Max Aue

   Mogelijk omdat ze ook geen Marokko’s paspoort heeft. Ze is overigens berecht in Nederland.

   1. Max Aue

    Marokko’s = Marrokkaans

   2. coenzoon

    wat is dit nu weer voor gewauwel max anus ? marokkanen kennen toch geen afstand doen van het marokkaanse paspoort domme jongen ? of heb je de spelregels weer even bijgesteld domme tról !

    Waarom zou je dat kreng in Nederland berechten als haar oorlogsmisdaden elders hebben plaats gevonden ? terug naar de zandbak is het beste voor iedereen.

    1. Kleurloze Politiek

     Waarom zou je Reduwan Taghi in Nederland willen berechten..
     Dat komt omdat de betreffende dader vaak over relevante informatie beschikt om meerdere daders te kunnen berechten of hij is juist de hoofdverdachte wat je met alle zekerheid wil uitsluiten dat hij tog weer op vrije komt.

     Kijk Hij zou ook in Marokko voor de rechter kunnen verschijnen maar de vraag is dan wat hem daar in Marokko ten lasten wordt gelegd, en of die aanklacht dan ook net zo zwaar wegend is als dat de OM en justitie hier in Nederland hem ten lasten leggen..

     Dus die overwinning zijn van zeer essentieel belang voor het OM.
     Om hem zo lang mogelijk achter de tralies te krijgen.

     Nou zijn de straffen in Marokko ook niet mals dus wat dat betreft kan hij van geluk spreken dat Nederland zijn uitlevering voor elkaar heeft gekregen..

     Maar dat geld ook voor dat meisje dat naar Syrië was afgereisd..

     1. coenzoon

      Taghi heeft zijn misdaden toch in Nederland gepleegd ? wat loop je nou te wauwelen ?

 4. staleo

  Max Aue
  Je bent zeker niet de slimste, of wil je ons op het verkeerde been zetten.
  Als Grapperhaus het Nederlands paspoort intrekt, is hij er zeker van dat ze ook nog een ander paspoort heeft.
  Anders mag een land het paspoort niet innemen, want dan zou ze statenloos zijn.
  Maar hier hoort ze in ieder geval niet meer thuis.

  1. Max Aue

   Ik denk niet dat het mogelijk is in Nederland iemand te berechten en die de gevangenisstraf in Marokko te laten uitzitten.

   1. coenzoon

    Ook hier weer FOUT !

 5. Duckday

  Dit systeem is door en door verrot.Straks is het raak en dan sorry met misschien onschuldige slagt offers. Die mensen hebben twee paspoorten dus de ene is al ingenomen na het uitzitten van de straf direct er uit

 6. Rieks

  We moeten haar terugnemen omdat de wet dat zegt. Maar een wet is mensenwerk en waar een wil is is een weg. Dus veranderen die wet. Er is al zo vaak, soms razendsnel, een wet gewijzigd omdat de regering dat beter uitkomt. Het ontbreekt gewoon aan wil en moed. En D66 gaat hier natuurlijk nooit in mee.

  1. Max Aue

   “Dus veranderen die wet.”

   Als je dat al voor elkaar krijgt kan die dan niet van toepassing zijn op deze zaak.

   1. coenzoon

    daar is rutte druk mee bezig tról. Dat bestempelde je vanmiddag nog als een complottheorie weet je nog ? verzinsels van wappies
    Gelukkig heeft ie tweederde meerderheid nodig dus zal het niet snel gebeuren !

 7. Kleurloze Politiek

  @coenzoen

  “Taghi heeft zijn misdaden in Nederland begaan”

  Nee helaas heeft hij ook in Marokko een moord delict op zijn naam staan.
  Das ook de rede waarom ook Marokko hem al te graag wilde hebben.

  Maar zijn gaven Nederland uiteindelijk de toestemming om hem hier te berechten

 8. AS210854

  Dus na 2 jaar worden er 4 politie agenten op haar gezet die haar in de gaten kunnen houden.
  Weer 4 agenten minder om delicten tegen de nedelandse bevolking te kunnen onderzoeken.
  Dit hele beleid tegen moslim terroristen is dweilen met de kraan open.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.