Deugclown Erik Mouthaan haalt prins Philip (99) uur na overlijden al door het slijk: ‘Hij stond bekend om racisme!’

Het nieuws dat prins Philip, Hertog van Edinburgh en de man van Queen Elizabeth, op 99-jarige leeftijd is overleden, is nog maar een paar uur oud. Toch grijpt RTL-nieuws verslaggever Erik Mouthaan direct de kans aan om zich van zijn meest deugende kant te laten zien, en haalt de overleden prins direct al door de modder. Mouthaan schuift de heengegane Britse royal onmiddellijk racisme en vooroordelen in de schoenen zegt: “Hij stond bekend om zijn racistische en bevooroordeelde opmerkingen.” Héél chique, Erik! Twee extra deugpuntjes voor jou vandaag!

Amerika-correspondent Erik Mouthaan van RTL Nieuws kon zich niet bedwingen toen zijn eigen medium de vandaag overleden prins Philip op de eigen website omschreef als “een charmeur die de lachers op de hand kreeg.” Reden genoeg voor Mouthaan om de net overleden prins direct een trap na te geven, door hem langs de morele meetlat van de woke-ideologie te leggen:

Potverdorie, wat deugt die man hard zeg! En het feit dat zo’n beetje iedere reactie op zijn tweet een tik op de vingers van Mouthaan is, maakt hem helemaal niets uit. Sterker nog, hij doet er doodleuk een schepje bovenop:

Nou Erik, blij dat je het voor jezelf op deze manier hebt kunnen verantwoorden. Als jij komt te overlijden zullen we ook, nog voor je lichaam koud is, benoemen hoe scherp jouw morele kompas was en hoe snel jij mensen langs de morele meetlat wist te leggen. Wat een aanwinst voor de objectieve journalistiek jij was, hoewel je al die jaren wel misbruik hebt gemaakt van je ‘witte privilege’ en je plek niet af wilde staan aan een gehandicapte vrouw van kleur.

Maar, Erikje, dat wordt je tegen die tijd vast wel vergeven, want de snelheid waarmee jij de fouten van prins Philip benoemde maakt écht een hoop goed.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. coenzoon

  En dit soort figuren vinden het vreemd dat ze op sommige momenten bediend worden van een flink pak slaag !

  1. Pauline Kummer

   U begrijpt het niet allemaal. Eigenlijk helemaal niet. Een leventje als een Prinz, het hele M.O. doet niet anders. Prinsen en Prinzessen.

   1. usb3.0

    Uiteindelijk begrijpt paulientje het zelf natuurlijk niet..

 2. B. Pascal

  Die speeroog opmerking, dat is toch geen rasisme. Wat een onzin toch ….. net of de Chinezen niet aangeven: ben je te lang in Amsterdam dan wordt je nog een waterkont. Wat een rare tijden beleven we toch. Humor is rasisme en rasisme is verdwazing.

 3. J. Punt

  Moet effe wat minder nichterig praten als hij uit zijn dak gaat van zijn oude en brakkige held in de usa

 4. STOP FVD

  Mag je het beestje niet bij de naam noemen? Alsof hier niet hetzelfde gebeurt mocht het Rutte in een verre toekomst gebeuren. Rutte, bekend om zijn leugens, is op ……

  Maar daar zijn we goed in he, lekker hypocriet doen!

  1. usb3.0

   stopje doet z’n natte scheet

 5. Pauline Kummer

  Eric zit er niet vaak naast. Ook hier niet. Gezellige party’s in Oost Africa. White Mischief, zoek et maar op.

  1. AS210854

   Dus een collega van onze Bernard in Afrika?

   1. coenzoon

    Inderdaad en alles te plaatsen op de juiste plaats in de tijdlijn !

    woke people zijn een slechte historicus

 6. HD

  Laten we hopen dat ranzige Erikje binnenkort de verkeerde tegenkomt.
  En dat het dan ook in het nieuws komt, kunnen we nog nagenieten.

 7. Max Aue

  Ik begrijp dat Mouthaan niet betwiste feiten vermeldde.

  Wout meent kennelijk dat we minder prettige feiten over een overledene moeten verzwijgen.

  Ik noteer het maar.

  1. usb3.0

   Iedereen begrijp dat maxje een smerige fascistische hond is met een seksuele voorliefde voor kleine met name jonge jongetjes

   1. STOP FVD

    En dit is de jouwe? Lekker intelligente teksten weer stickie.

    1. hetfietsmenneke

     Als er iemand is die daar niet teveel over moet praten, ben jij het wel Stoppie.

  2. Wally

   Laten we dan ook gelijk eens kijken naar de ‘linkerkant’ van de politiek. Laten we dan eens de oorlogsmisdaden behandelen door de o zo bejubelde personen als Mao, Pol Pot en Che Guevara, Lenin en nog veel meer van dat soort gezellige en vooral ‘socialistische’ politiekers. T kostte uiteindelijk maar vele miljoenen doden nietwaar? Maar nee…. een grap… jaja echt, over Schotten en inderdaad….een grap over Chinezen. Je bent toch hoop ik ook bekend met wat de Aziatische mens over u en mij verteld? Precies hetzelfde, wedden? Maar o wacht…. das niet waar natuurlijk.

 8. Yoyo

  Gezien het ongezonde uiterlijk van onze Erik zal ook hij spoedig bijgezet worden.
  We zullen spoedig dan ook geen actieve herinnering aan hem hebben.

 9. Wally

  Dus DIT was het ‘racisme’ van Philip? Ojee…. wat vreselijk. Weet u waar ik me telkens weer zo over verbaas? De to-ta-le humorloosheid der deugers. Die mensen kunnen nergens om lachen, of zich echt ontspannen, want ze moeten maar zoeken en zoeken naar ‘fouten’ van anderen, zodat de hele trieste kliek zich weer kan doen gelden op het anti-jezelf deugfront. Snappen die figuren nu echt niet dat als de mensen die ze zo vreselijk lopen te verdedigen hier ECHT de macht zouden hebben, het met hun in die totalitaire staat als eerste afgelopen zou zijn?
  Tegen die mensen zeg ik graag:
  KEN DE GESCHIEDENIS!

 10. fanof43

  Erikje is een heel vilein, naar mannetje dat nooit heeft gehoord van journalistieke integriteit. Hij verzint en verdraait, slechts om zijn trieste linkse vriendjes te oaaien

 11. Niet L niet R

  Deze valse nicht heeft al veel meer naar buiten gebracht als behoorlijk links persoon!
  Zeer irritant!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.