Farmers Defence Force krijgt €3000 schadevergoeding van Staat en AVROTROS: ‘Beperk jullie tot de waarheid!’

Farmers Defence Force is vandaag door de rechter €3.000 aan schadevergoeding toegewezen, omdat het AVROTROS-programma Opsporing verzocht hen onterecht in verband bracht met brandstichting en vandalisme. Daardoor is hun goede naam aangetast, vond ook de rechter, en moeten de staat en AVROTROS een paar duizend euro betalen.

Farmers Defence Force (FDF) is door de kantonrechter van de rechtbank in Den Haag in het gelijk gesteld in een zaak tegen de Nederlandse Staat en AVROTROS. In televisieprogramma Opsporing Verzocht werd gesteld dat een man die wegrende van brandstichting bij het RIVM in Bilthoven mogelijk gelieerd was aan FDF. Dat meldt Vee & Gewas.

FDF kreeg de indruk dat zij door de opmerking verdacht werden gemaakt. Eén dag na de brandstichting organiseerden zij namelijk een protest in De Bilt, in de buurt van het RIVM in Bilthoven vanwege de stikstofcrisis. Het programma Opsporing Verzocht, dat door AVROTROS samen met het OM en de politie wordt gemaakt, creëerde mede daardoor het beeld dat FDF’ers zo radicaal zouden zijn dat ze aan brandstichting deden.

Opsporing Verzocht rectificeerde de uitspraak later wel in een uitzending en op de website, maar volgens FDF werd er in de tussentijd al flinke hinder ondervonden. Diverse sponsoren zouden zich hebben teruggetrokken, en ook de Rabobank zou lang hebben getwijfeld om een rekening te verstrekken aan FDF. De rechter vond de onderbouwing wat aan de zwakke kant, maar gelooft wel dat de boerenorganisatie enige schade heeft ondervonden.

FDF heeft nog twee rechtszaken lopen tegen D66-leider Sigrid Kaag en NRC. In een verklaring op hun website tonen ze zich in ieder geval strijdlustig:

“Dit vonnis moet voor vertegenwoordigers van de politiek, maar vooral voor vertegenwoordigers uit de media, stof tot nadenken geven: jullie functie én taak is het om zaken te onderzoeken op de waarheid. Jullie dienen polarisering te voorkomen (in plaats van op te roepen) door op de juiste wijze verslag te doen van wat er in de wereld gebeurt. Wees geen producent van nepnieuws. Beperkt jullie tot de waarheid! Door leugens te verkondigen beschadigden jullie het vertrouwen in de politiek en de media. En daar zijn jullie helemaal zelf verantwoordelijk voor.”

Het is dus duidelijk: FDF heeft één slag gewonnen, maar ze er komen er wat hen betreft nog meer aan. Dat belooft dus nog wat te worden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. coenzoon

  Van harte gefeliciteerd jongens en meisjes.

  Je hoeft je dus niet voor alles te laten uitmaken door de staatstv

 2. Gebande_3

  FDF zou toch Sigrid Kaag dagvaarden, schadevergoeding eisen en D66 halveren?
  Hoe staat het daarmee?

  1. Spoetnick

   Gebande_3: Dat gaat gebeuren. Niet zo ongeduldig manneke.

  2. coenzoon

   heeft het micro zwets cockje het artkel nu weer niet gelezen ?
   het staat er toch echt , ja echt

   quote FDF heeft nog twee rechtszaken lopen tegen D66-leider Sigrid Kaag en NRC. In een verklaring op hun website tonen ze zich in ieder geval strijdlustig: end

   stakkertje

 3. LifeBuddy

  ”in een zaak tegen de Nederlandse Staat ” Nu doen ze het weer!!! Discriminatie. Het moet zijn ”Het Nederlands Volk”. Of gaan de arische sLinkse misselijkmakende, die 485Miljoen betalen, die ze mij gauw in de schoenen schuiven.kots

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.