Feest bij Forum voor Democratie! Theo Hiddema gaat de senaat in: “Ze hebben een wonderschoon programma!”

Geweldig goed nieuws voor iedereen die Forum voor Democratie een warm hart toedraagt: Theo Hiddema is terug van weggeweest. De strafpleiter gaat voor FVD in de Eerste Kamer zitten, waar een zetel beschikbaar werd omdat Nicki Pouw-Verweij in de Kamer werd gekozen voor JA21.

Wisseling van de wacht in de Eerste Kamer: het in 2019 voor FVD verkozen Kamerlid Nicki Pouw-Verweij verhuisde eind maart naar de Tweede Kamer, waar ze voor JA21 een blauwe zetel inneemt. Bij JA21 hoopten ze ongetwijfeld dat iemand haar oude positie zou innemen die ook die nieuwe afsplitsing steunt. Maar dat gebeurde dus niet. Want Theo Hiddema werd in 2019 door de Staten met voorkeursstemmen in de Eerste Kamer gekozen. Hij deed daar toen niets mee omdat hij op dat moment liever in de Tweede Kamer bleef zitten.

Maar nu heeft hij het recht dus wéér om in de Eerste Kamer te gaan zitten, en nu maakt hij daar wél gebruik van.

Hiddema heeft erg veel zin in zijn nieuwe functie. Wat de Tweede Kamer betreft, die “bedrijft getuigenispolitiek voor de bühne, met die eindeloze debatten tot elf uur ’s avonds,” aldus het oud- én aanstaand Kamerlid tegen het NRC Handelsblad (of all newspapers in the world). “Daar ontwikkelde zich gaandeweg een lustig verlangen naar mijn toga. Ik wilde weer strafpleiten, daar kon ik tenminste resultaat zien van mijn inbreng.”

Maar dat werk als advocaat kan hij natuurlijk wel prima combineren met het senaatlidmaatschap. “De Eerste Kamer verschaft mij dat genoegen ook, want het is maar één dag vergaderen per week. Ik hoef niet meer mijn kostbare tijd te verdoen door naar het plafond te koekeloeren,” verwoordt Hiddema het cynisch, maar juist.

Daarnaast, zegt Hiddema, heeft FVD “een wonderschoon programma. Daar heb ik nooit afstand van genomen.” En ja, daar wil hij zich maar wat graag voor inzetten.

Word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal én volg mij op Gab.

Geweldig! Welkom terug, Theo! We gaan ongetwijfeld enorm van je genieten in de Eerste Kamer – een rol die je mijn inziens eigenlijk ook gewoon beter past dan lid van de Tweede Kamer. Een heer op leeftijd past daar beter dan in het lagerhuis, waar ze eerst en vooral aan theater doen en waar alles puur een spelletje is.

Nederland is voorlopig nog niet van Theo Hiddema af, dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Gebande_3

  Hiddema bij FvD
  Hiddema bij de politiek.
  Hiddema uit FvD
  Hiddema uit de politiek.
  Hiddema bij FvD
  Hiddema bij de politiek.
  Hiddema uit FvD
  Hiddema uit de politiek.
  Hiddema bij FvD
  Hiddema bij de politiek.
  Hiddema uit FvD
  Hiddema uit de politiek.
  Hiddema bij FvD
  Hiddema bij de politiek.
  Hiddema uit FvD
  Hiddema uit de politiek.
  Hiddema bij FvD
  Hiddema bij de politiek.
  Hiddema uit FvD
  Hiddema uit de politiek.

  IIn (leugenachtige, onbetouwbare, smerige, linkse, schoolkrantje) NRC zegt Hiddema nu dat er bij Forum “geen wappies meer achter de gordijnen zitten”.


  Haha! Thierry Baudet lacht NRC Handelsblad keihard uit: ‘Trots dat onze kiezers (en redactie?) die krant het minst lezen!’

  Wordt tijd voor een geestelijke gezondheidscheque bij draaideur-politici.

  1. Forlan

   En, lucht het op? Kun je nu weer verder met washandjes stapelen?

  2. Chee

   Hiddema een verademing voor de politiek.
   Hij is correct netjes en zuiver ten alle tijden.
   Van wat er nu zit in de grotere politieke partijen, hebben we de afgelopen weken kunnen zien, hoe smerig, dedain en gewoon open en bloot zonder schaamte over democratie heen schijten.
   Oa de VVD D66 CDA etc, totaal disrespectvol, gelukkig is het grootste deel van het Nederlandsche volk gewoon dom, als je met een stem of kieswijzer je stemkeuze laat bepalen, mag je wat mij betreft het stemrecht ontnemen.

   1. STOP FVD

    Bedankt voor je mening. Uit onderzoek blijkt dat de meeste lage opgeleide mensen (ik neem aan dat je die bedoelt met dom, dat is meestal toch de definitie) op de FVD (of PVV) hebben gestemd.

    Klopt dan alleen niet met je aanname dat het grootste deel van ons volk dom is, want dan was de FVD (en/of de PVV) toch de grootste geworden? Hmmm, toch even opnieuw iets doms verzinnen, tot straks!

    1. Chee

     @stop fvd hoort bij het domme volk, wat ik bedoelde.
     Meerderheid kiest weer Rutte en de kartel partijen gestuurd door de NOS gepromote kieswijzers.
     Bij @ stop.fvd straalt de domheid ervan af, het is alleen sneu voor hem en maar goed ook dat hij het niet door.heeft.

     1. Monty

      ”partijen gestuurd door de NOS gepromote kieswijzers”

      Maar slimme mensen kijken toch dagelijks na het FvD journaal en de Jensen show.

      Het eerlijk en echte nieuws van en voor ‘rechts’ Nederland.

     2. STOP FVD

      Je uitstekend onderbouwde verhaal is feitelijk wederom onjuist. Ik heb namelijk niet op de FVD of PVV gestemd, want ik ben niet dom. Jij stelt juist het tegenovergestelde, en dat is een beetje vreemd. Maar goed we moeten er ook niet teveel van verwachten, onwaarheden verkondigen is natuurlijk altijd beter dan liegen……. Daar weten ze bij de FVD natuurlijk alles van.

    2. JoopvdJoop

     Bedoeld

    3. trutje

     Nee hoor universitaire mensen en hoogopgeleiden stemmen net zo goed PVV of FvD ken er velen. Het zal je misschien ook verbazen dat ook gekleurde mensen op ze stemmen. Mensen die niks willen of kunnen die stemmen vaak links in de hoop dat ze alles gratis krijgen want ze zijn zo zielig net als jij.

 2. STOP FVD

  Zo zie je maar hoe het politiek gaat, zelfs bij het wonderschone FVD :

  Over Hiddema :
  “Zijn terugkeer op het Binnenhof is verrassend: Hiddema verliet in november per direct de Tweede Kamer, in de nasleep van de rel rond antisemitische en racistische appjes van FvD-jongeren.”

  &
  “Hiddema stelde zich daarna in eerste instantie beschikbaar als lijstduwer van Forum bij de Tweede Kamerverkiezingen van vorige maand, maar daar zag hij van af omdat de Forum-campagne volgens hem te veel draaide om het coronabeleid. “Ik ben geen FvD’er meer. Voer mij af van de lijst”, zei hij in januari.”

  & last but not least :
  “Ik heb me voldoende georiënteerd en ik weet nu: er zitten geen wappies meer achter de gordijnen.”

  Hahahaha, wat een grappenmaker. Zelfs bij het FVD dus, hypocrieten!! Oh nee, waar moet dat heen met deze partij, ook al geen wappies meer.

 3. Dijkhof

  President of kamervoorzitter had hem ook wel erg goed gestaan. Hopelijk gaan we weer veel van de man zien.

  1. Gebande_3

   President van wat?

   1. DubbelZout

    Wappiestan
    Het beloofde boreale avondland waar corona niet bestaat

  2. Monty

   @Dijkhof
   De man is bijna net zo oud als Biden.

   Je weet hoe er hierop DDS over zulke oude mannen gedacht wordt.

   1. AS210854

    Uitzonderingen daar gelaten.

   2. trutje

    Bij Biden vergeleken is Hiddema nog steeds een jonge hond. Biden kan bijna niet zelf meer een vliegtuigtrap op lopen zonder 3 keer te struikelen. Genant.

 4. Monty

  Ben benieuwd wanneer hij weer zal besluiten om de politiek nu echt te verlaten.

 5. Max Aue

  De draaideur-politicus Hiddema wordt een beetje gênant.

 6. Vanduinen

  “Waar ze vooral aan theater doen” spreekt mij enorm aan. Of de grootste artiest Baudet deze steek onder water ter harte neemt, valt nog te bezien.

 7. Fortiori

  Als suppoost in een museum van oudheden zou zeker een gepaste functie voor hem zijn geweest of gids op het Paaseiland.

 8. leukeditter

  hahahaha de linkse dictators zijn toch zooo bang voor fvd he ..prachtigggg!!!

 9. Drollevanger

  Ik zag hieronder een oordeel over lager opgeleide mensen, die werden weggeschreven als dom. Blijkbaar denken sommigen dat een lageropgeleid persoon, door zijn kortere opleiding daarom automatisch dommer is dan een langer opgeleide. Maar de duur van een opleiding zegt weinig over het IQ van die personen.
  Beste mensen, een hoger opgeleid persoon heeft langer doorgeleerd in het 1 of ander, dan zijn lager opgeleide buurman, maar dat zegt verder niks over het IQ gehalte dat in hun hersens huist.
  Als iemand er jaren over doet om de tafel van 10 uit zijn hoofd te leren, wil dat niet zeggen dat de persoon die datzelfde in een dag leert daarom dommer is

  1. Brenda Welsh

   Domheid en of intelligentie zijn twee aparte begrippen. Domheid is achteraf pas vast te stellen naar gelang van het resultaat van een bepaalde actie bijvoorbeeld.

 10. Mar

  Joepie, Nederland heeft weer een Heintje Davids.

 11. usb3.0

  Hiddema is een verademing voor de politiek

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.