Filmpje! Caroline van der Plas (BBB) woest op Rutte: ‘Deze minachting pik ik niet van mijn kinderen, laat staan van hem’

BoerBurgerBeweging-voorvrouw Caroline van der Plas is razendsnel naam voor zichzelf aan het maken in Den Haag. Ook vandaag beet ze weer op felle wijze van zich af, wat haar op behoorlijk wat positieve aandacht kwam te staan op sociale media. Met name haar verwijt aan het adres van premier Mark Rutte, dat hij de Tweede Kamer met minachting behandelt, deed het goed. Zulk gedrag, zei ze, pikt ze niet van haar kinderen. “Laat staan van iemand die ik net een maandje ken.”

Zo. “Vorige week werd er soms nog wel nonchalant geantwoord,” zei Van der Plas in haar bijdrage in het debat van vandaag, “en gepoogd serieuze vragen weg te grappen en grollen. Ik roep de minister en minister-president in herinnering dat zij werken voor ons, de Tweede Kamer. Opmerkingen als ‘ik ga er op studeren en op prómoveren,’ getuigen voor mijn gevoel van, tenminste zo heb ik het opgevat, van een bepaald soort minachting.”

Op dat moment zoomde de camera in op Rutte. Die reageerde door gekke bekken te trekken en te lachen:

Maar dat weerhield Van der Plas er niet van rustig door te gaan. “Die minachting pik ik van mijn kinderen niet eens,” beet ze Rutte toe, “laat staan van iemand die ik net een maandje ken.”

Op Twitter werd het optreden van Van der Plas op bijzonder positieve wijze ontvangen. “Hulde,” schrijft Joël Jansen in een tweet die op het moment van schrijven maar liefst 444 keer geliket was.

Anonieme gebruiker Fietsbel11 zegt “ook een fan” te zijn. “Geweldig!” zegt Johanna daarop. “[Daar] moesten we meer van hebben.”

“Ik vind het gewoon jammer dat ik niet op haar gestemd heb,” zegt Marloes de Wit, terwijl GJ het bij “go girl!!!” houdt.

Word gratis en voor niets lid van mijn speciale Telegram-kanaal en volg mij op Twitter.

En Rutte? Die kan op minder positieve feedback rekenen. “De arrogantie van de macht wordt ook hier weer tentoongespreid… zie dat verongelijkte lachje van Rutte,” schrijft Ria over de premier. A. Denneboom is het daarmee eens. Volgens deze twitteraar leiden Rutte en de andere ministers “aan grootheidswaanzin.”

De pas drie weken geleden geïnstalleerde Caroline van der Plas heeft daarmee al een flinke populariteit opgebouwd, ook buiten haar oorspronkelijke agrarische doelgroep.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Max Aue

  Hendrika Koekoek is al weer woest!

  1. CZ

   Max Branzino Van Velenamen!

  2. coenzoon

   wat wauwel je nou steeds met koekoek strónt vlé®k. Het valt op als je dat doet dat je op inhoud niets te melden hebt , zoals overigens bijna altijd decadente tról

   De dame spreekt natuurlijk een waarheid als een koe. Als je je kinderen opvoedt met normen en waarden, respect voor de waarheid en een aversie tegen liegen laat je je niet voorliegen door een buitenstaander en zeker niet door een clown als rutte

   Van normen en waarden heeft de strónt vlé®k als minderwaardig untermensch geen kaas gegeten.

   1. AS210854

    ++++++++++

   2. Buzz68

    +++++++

    1. Jack Flash

     +++++

  3. usb3.0

   maxje houdt niet van sterke vrouwen gezien zijn inlevingsvermogen van groep3 zoekt maxje het meer bij jonge jongetjes

  4. Jannes-46

   alweer

   Kijk maar uit dat ze ook niet op jou gaat zitten om te testen of je onder haar vandaan kunt komen. De dame heeft veel meer in haar mars dan Truus Tafeldans, en dat zal t.z.t. wel duidelijk worden.

 2. Meriadoc Brandebok

  Wat voegen clubjes als de BBB, BIJ1 en VOLT eigenlijk toe aan ons land? Regeren zullen ze toch nooit. De Tweede Kamer verandert onderhand in een Oost-Europese ballenbak.

  1. CZ

   Blabla Brandebok

  2. Borreby Duytsch

   Eens, Merijn.
   Hoewel ik de insteek wel begrijp van dit soort kleine partijen(behalve BIJ1). Het kan zijn dat er over vier jaar genoeg draagvlak is voor één van deze partijen. Kijk bijvoorbeeld naar PvdD, inmiddels een stabiele middenmoot van de politieke keukenkampioen-divisie.

  3. usb3.0

   bij 1 en volt he-le-maal niets

  4. coenzoon

   wat voegt gl , d66 , pvda nou toe bokje, veranderd enkel in achterkamertjes ballenbak

  5. Piet Klein

   Een partij als BBB ontstaat doordat de midden partijen eigenlijk nagenoeg identiek zijn en rondjes om elkaar heen lopen in het kartel. Het ontstaan van kleine partijen is een symptoom van het falend politiek midden. Een politiek midden dat niet meer op komt voor de belangen van NL-ers en alleen maar bezig is met zich zelf. Niet alleen ontstaan deze partijen maar ook de verdeeldheid in de kartel partijen neemt toe. Bij de VVD zijn er veel personen, die een behoorlijke status hadden veroverd, vertrokken, het CDA is intern verdeeld, de PvdA rommelt maar ook in andere partijen rommelt. Er is een belangrijke oorzaak en dat is dat de politiek in Den Haag steeds incompetenter wordt waardoor we nu met veel slechte dossiers zitten, waardoor NL (maar ook de EU) in een verval raakt. Partijen slagen er niet meer in een heldere visie te volgen waarin de belangen van NL worden behartigd die vaak synchroon zouden moeten kunnen lopen met de belangen van de EU. Zo’n heldere lijn maakt dat de neuzen ook binnen de partij dezelfde kant op gaan staan. Het falen van de politiek zie je ook omdat er geen serieuze debatten over essentiële onderwerpen waarin partijen weliswaar met verschillende oplossingen komen maar vooral allen met richtingen die goed zijn voor NL/EU. Wij zitten met dossiers die van kant meer kloppen. Men probeert nu met media one liners en soms bakken geld er tegen aan smijten (of versoepelingen) een politiek gezicht neer te zetten dat eigenlijk mee wappert met de waan van de dag (media). En het is uitermate goed dat nieuwe partijen de gaten die vallen proberen op te vullen in het politieke speelveld en daarmee de zittende inslapende politiek wakker te schudden. De nieuwe kleine partijen zijn dan als kruiden die smaak in het eten brengen. Het probleem van onze politiek is als het zwemmen in zee. Je kunt heel lang zwemmen en op eens realiseer je dat de kant niet te bereiken is. Je kunt hoogstaande goed draaiende economie langzaam afbreken en in eens realiseer je je dat je bent afgehaakt.

  6. Janna47

   Hey @Meriaaantje brandebokje
   Dat snap jij natuurljk niet nee, dat gaat jouw pet te boven. Geeft niet hoor, maar meng je niet in de discussie dan…laat maar aan slimmere anderen over…toch?

 3. HD

  Topvrouw, niet bang voor die rotzak.
  Net gelezen dat het CDA niet met deze landverrader wil regeren.
  Nieuwe verkiezingen en de macht aan het volk.

  1. Max Aue

   Hendrika Koekoek heeft ook aangegeven niet een Minister te kunnen leveren voor het volgende Kabinet.

   1. usb3.0

    ped*fiel maxje is een angsthaas, koekoek..

    1. Max Aue

     Ik heb niet de indruk dat Hendrika ook een pédofiel is, Gerrit. Je moet je geaardheid niet op iedereen projecteren.

     1. usb3.0

      Aldus dé aandoenlijke maxje die heeft gezegt dat hij se* met kinderen aandoenlijk vind en clubjes als martijn een zeer warm hart toedraagt.

     2. coenzoon

      ik ook niet maar van jou zijn we het zeker strónt vlé®k ! max martijn anus

 4. Piet Klein

  Het is mooi om te zien hoe twee werelden hier tegenover elkaar staan. Het boerenbedrijf waarin alleen door de realiteit serieus te nemen en hard werken je in staat bent te overleven. Wanneer je de realiteit niet serieus neemt en je niet weet hard werken is het over. En Rutte die fout op fout kan stapelen, Nederland kan verkwanselen, idiote besluiten ondersteunt in de EU, compleet verkeerde klimaat akkoorden verzint, door immigratie en slecht beleid de huizenmarkt totaal uit het lood heeft geslagen, de zorg te veel heeft gesaneerd etc. Rutte die denkt dat hij na al deze fouten door kan gaan, want het duurt nog even voordat NL failliet is. Je kunt nog jaren afbreken waardoor de armoe stijgt, de werkeloosheid toe neemt de relatieve positie van NL verslechtert etc. Caroline heeft 100% gelijk dat ze antwoorden wil krijgen als parlementariër die er toe doen en niet met een kluitje in riet mag worden gestuurd. Zij heeft de ervaring dat alleen als je de antwoorden zoekt op de vragen die zich vanuit de realiteit opdienen je met je bedrijf kunt overleven. Deze klare taal van haar is volledig terecht. Het proberen het komisch te maken van Rutte is ronduit een vorm van uitlachen. Caroline ga zo door en Rutte stop zo snel mogelijk.

  1. Max Aue

   “Het is mooi om te zien hoe twee werelden hier tegenover elkaar staan. Het boerenbedrijf waarin alleen door de realiteit serieus te nemen en hard werken je in staat bent te overleven.”

   Hendrika Koekoek heeft nog nooit een koe gemolken of een akker geploegd. Het is een PR-miepje die boerin speelt.

   1. usb3.0

    nee hoor maxje, deze vrouw begrijpt precies de taal van het volk en dat is een doorn in maxjes angstige vlees..

   2. Borreby Duytsch

    Een beetje vergelijkbaar met die nep-kouwe kak van Kaag dus. Ze wilt graag premiertje van de Nederlanders spelen, maar heeft van échte mensen en het echte leven geen bal begrepen.

    1. Jannes-46

     Qaq-madam Kaag. Ooit vriendin van de terrorist Yasser Arafat waarmee ze trots op een foto staat die pontificaal op haar dressoir staat te “pronken”.

   3. Lucky Luke

    Ha, onze helderziende is weer bezig, knap hoor dat u altijd weet wat andere mensen doen. Petje af.

 5. Gebande_3

  Zulk gedrag, zei ze, pikt ze niet van haar kinderen. “Laat staan van iemand die ik net een maandje ken.

  Zozo, en wat dacht de retirade-dame er aan te doen?
  Neemt ze ontslag uit de 2e kamer of zoiets?

  1. coenzoon

   simpel sukkeltje , ze wast zijn oren in de kamer net zoals wij jou dagelijks doen op het forum micro zwetscockje

   1. Forlan

    😂💪🏻✊

 6. M.Dikker

  Ik ken haar ook pas een maandje en hou nu al van haar.

  1. coenzoon

   ik kan ook veel bewondering opbrengen voor haar optredens als 1 mansfractie.

  2. Bunky01

   Een verademing deze dame!

 7. Bunky01

  De reactie van onze Pinokkio is beneden alle peil en toont de absolute minachting voor de spreekster. Wat een walgelijke man. En dat is dan een zogeheten gezagsdrager. Deze man is meer dan de weg kwijt. Hij waant zich onaantastbaar, maar hij zou wel eens heel snel van koude kermis kunnen thuiskomen. Ik hoop dat we snel van dit soort van politici verlost worden.

 8. Rieks

  Op mij maakt de Boze Boerin geen indruk. Ze wil aandacht, zoals zovelen. De toekomst zal leren of het een aanwinst is.

  1. Max Aue

   Gelukkig is Hendrika Koekoek alleen. In een fractie zou ze direct ruzie krijgen.

   1. coenzoon

    gelukkig kent de strónt vlé®k haar persoonlijk want als fatsoenlijk mens doet de strónt vlé®k niet aan demoniseren , de hufter !

   2. Harry Haller

    Gezien zijn geaardheid is het logisch dat Max Aue vrouwen haat.

    1. Max Aue

     Nee hoor, goede vriend, ik heb Kaag, Ploumen, Ouwehand en Marijnissen hoog zitten.

     Hendrika Koekoek wat minder.

     1. coenzoon

      de strónt vlé®k speelt dan graag op de persoon omdat hij inhoudelijk geen argumenten heeft. De strónt vlé®k heeft kaag hoog zitten , de hork die zei , mogelijk was ik ten tijde niet eens Nederland. Verrassing voor de bitch , ze was gewoon in Nederland en niet in Niger. Medeplichtig met het verkeerd en onvolledig inlichten van de kamer. Je valt op de verkeerde karakters strónt vlé®k hoewel ze naadloos aansluiten bij jouw verrotte karakter hufter.

     2. usb3.0

      “ik heb Kaag, Ploumen, Ouwehand en Marijnissen hoog zitten.”

      Dit zegt niets over je iets te vriendelijke ware geaardheid voor jonge jongetjes

    2. Max Aue

     Overigens, de redenering dat mannelijke homoseksuelen vrouwen zouden haten komt erg primitief over. Dit kan mijn goede vriend niet serieus menen.

     1. usb3.0

      “de redenering dat mannelijke homoseksuelen vrouwen zouden haten komt erg primitief over”

      maxje is hierop een uitzondering

 9. Aborifa

  Laat het schelden aan Wilders over. Die doet dat intelligent.Deze ietwat obese vrouw produceert inhoudsloos gewouwel.

  1. coenzoon

   chique inhoudsloze bijdrage van een zogenaamde links correcte fatsoenlijke randdebiel

 10. Lucky Luke

  Hulde voor deze dame, kan SS een voorbeeld aan nemen.
  Volgens een twitteraar leiden Rutte en de andere ministers “aan grootheidswaanzin.”
  Overtreffende trap;”hoogmoedsverpestpokkeplettering”

 11. Pieter48

  Zie hier de arrogantie van de macht. Mevr.van de Plas spreekt onze grote roerganger aan op zijn ondemocratisch gedrag en hr.Rutte zit te ginnegappen.

  1. Max Aue

   Rutte heeft zichtbaar moeite om Hendrika Koekoek serieus te nemen.
   Daar heb ik wel begrip voor.

   1. coenzoon

    moet ie vooral doen strónt vlé®k. Hij staat nu al te boek als pathologische leugenaar komt daar straks denigrerend over vrouwen bij.

    De arrogantie heeft ie net als jij maar ook hij kan zich niets meer verantwoorden omdat zijn geloofwaardigheid ook gedaald is onder het nulpunt decadente tról

 12. ikweetwatikwil

  Max probeert even als Rutte mensen in een hoek te drukken door hun minachting te tonen. Rutte is al ver over datum. Hij zit zo vastgeplakt op zijn pluche dat hij denkt daar recht op te hebben. Hij moet niet aan zijn toekomst denken zonder pluche.

  Het rare is , dat er mensen zijn die hun eigen volk niet willen zien in de kamer. Mensen zoals ze zijn.
  Ze zien liever een kakmadam als Kaag en laten zich door haar inpakken en voelen zich een stapje hoger in de maatschappij.
  Het zelfde heb je met Volt . Moet jonge kakkers aantrekken. Weten amper waar ze mee bezig zijn.

 13. Edjan

  Inderdaad: hier botsen twee werelden op elkaar.

  In de ene wereld gaat het om de macht, om het regeren. De regering voelt zich ver boven de tweede kamer verheven, houdt deze gemoedelijk een beetje voor de gek, moet lachen als ze boos worden, geeft foute informatie en liegt er vrolijk op los. Wie het daar niet mee eens is, krijgt later geen mooi baantje.

  In de tweede wereld heeft men de grondwet gelezen en gezien dat de tweede kamer in de hiërarchie feitelijk boven de regering staat, die mag c0ntr0leren en tijdig voorzien moet worden van correcte informatie.
  De Ruttocratie lijkt onder vuur te liggen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.