[Filmpje] Johan Derksen: ‘Kritiek op kabinet om notulen is lachwekkend, een heksenjacht van bepaalde partijen’

Voetbalcommentator en criticaster Johan Derksen vindt de aanhoudende kritiek op het kabinet na het lekken, en later openbaar maken, van de notulen over de toeslagenaffaire een “heksenjacht”. Derksen hoopt dat de storm gaat liggen nu de gespreksverslagen openbaar gemaakt zijn. Liever ziet hij dat men weer overgaat tot de orde van de dag. Kijkers van Veronica Inside hadden, op hun beurt, juist weer kritiek op Derksen zelf, die ze ervan beschuldigden “de woordvoerder” van premier Mark Rutte te zijn.

Voetbalcommentator Johan Derksen is van mening dat er een heksenjacht gaande is in Den Haag, van oppositiepartijen jegens minister Rutte. Zelf is hij niet zo onder de indruk van de inhoud uit de ministerraadnotulen, en ergert hij zich aan bepaalde politici die de premier proberen weg te werken. Liever ziet hij dat men zich bezighoudt met andere zaken die de aandacht verdienen.

Bij Veronica Inside zei Derksen dat er geen verrassende dingen werden gezegd bij de ministerraad: “In zo’n vergadering kan zoiets toch gewoon gezegd worden? Dat is toch helemaal geen beledigende toon of zo?”

Volgens Derksen maakt men de kwestie erger dan dat het is. Bepaalde politici en partijen overschreeuwen zichzelf, aldus de VI-criticaster: “Het is lachwekkend, de heksenjacht van bepaalde partijen.” Derksen richt dan het vizier op BIJ1: Mevrouw Simons zal altijd wel een zinnetje vinden waar ze wat op aan te merken heeft.” Ook BBB-voorvrouw Caroline van der Plas kreeg een veeg uit de pan, wier partij hij nogmaals ‘Triple B’ noemt, een bijnaam die Van der Plas zelf eerder als geringschatting opvatte.

Johan Derksen blijft echter stellig van mening dat de inhoud van de notulen wel meevalt, en dat de kritiek op het kabinet wordt opgeblazen. Volgens de VI-tafelgast is er eerder een “heksenjacht” jegens premier Rutte gaande, dan dat men met terechte kritiek komt. “Als er iets pijnlijks in had gestaan, was het al lang helemaal uitvergroot,” aldus een berustende Derksen.

Op sociale media werd overwegend negatief gereageerd op Derksens uitspraken. “Raar toch dat Johan Derksen over iedereen wat te zeggen heeft,” schrijft George bijvoorbeeld. Maar zodra het gaat over Rutte gaat hij in der verdediging. Neem mij niet kwalijk, maar dan ben je niet erg geloofwaardig meer.”

Jan van den Berg noemt Derksen zelfs “de woordvoerder van Rutte” en voegt toe dat hij daar enigszins onpasselijk van wordt. Ondertussen valt het Mags op dat in zijn mening, “het gedeug begint” op het moment dat de mainstream media zich met dit soort onderwerpen bemoeien. Dat geldt, schrijft hij, ook voor Derksen.

P. van Dam houdt het kort maar krachtig; “Johan Derksen is inmiddels wel over de datum heen. Inruilen graag.”

Tenslotte laat Van der Grijn weten: “Al jaren een groot fan van Veronica Inside, maar die Johan Derksen doet ook met politici wat ‘ie met voetballers doet. Naar boven likken en naar beneden trappen.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. HD

  Ben het dit keer niet met Derksen eens, Rutte is wederom fout bezich.
  Rutte heeft wel een grote mond over Putin maar is geen haar beter.

  1. Max Aue

   Als je Rutte geen haar beter vindt dan de smerige dictator en moordenaar Putin ben je wel erg van het padje.

   1. hetfietsmenneke

    Is dat niet een beetje hetzelfde als de vergelijkingen die jij graag maakt als het over Bauet of Wilders gaat?
    Ik denk dat jij nog veel meer van het padje bent, Max.

    1. Max Aue

     Ik zou Wilders en Baudet absoluut niet willen vergelijken met de smerige boef Putin. Die vergelijking maakte ik ook nooit.

   2. Janna47

    @Max Aue
    Dat vind jij en dat mag hoor, maar als je dat niet vind, ben je dan van het padje?
    Waarom? Omdat jij een andere mening hebt? En die is juist?
    Misschien ben jij wel van het padje…tja kan maar zo toch?
    Altijd dat snelle oordeel van jou….

  2. Monty

   ”Rutte heeft wel een grote mond over Putin maar is geen haar beter.”

   Echter heeft Putin wel de touwtjes strak in handen.
   Zijn politieke tegenstanders verdwijnen.

   Als Rutte werkelijk als Putin zou regeren hadden we nu allang een nep kabinet gehad.

   Of is dit een vooropgezet plan van Rutte om Kaag minister president te maken.

  3. Aborifa

   Derksen ziet het heel goed.

 2. Max Aue

  Ik had niet verwacht dat het ooit nog eens zou gebeuren maar hier moet ik Derksen warempel groot gelijk geven.

 3. Mark Auel

  Ook Derksen zit er wel eens naast zoals nu wel blijkt.

  1. Chee

   Had Derksen hoger ingeschat.
   Iedereen die het goedkeurd dat op deze grove wijze de democratie, door een grote groep in het kabinet, actief en opzettelijk word ondermijnt en vele burgers daar zwaar de dupe van zijn geworden, getuigd van domheid op het hoogste niveau.

 4. september

  Ik geef hem ook gelijk

 5. Heinz

  De gemiddelde burger interessert het geen spleet al die notulen. Die zitten in hun gedachten al op het terras. Hoogstens willen ze op de been komen om op een kermis wagen een van die clowns te horen spreken.

 6. STOP FVD

  Klopt als een bus, je kan van alles vinden van deze man, en hij heeft niet vaak gelijk, maar nu zeker!

 7. Janna47

  Hé mannetje Derksen, hoeveel krijg je hier nou voor betaald om dit te zeggen?
  Want daar gaat het bij jou toch om? Of niet, mannetje?
  Maakt jou niet uit wat je zegt als het maar wat oplevert, toch?

 8. zero52

  Voorheen altijd naar VI gekeken, maar heb de laatste steeds meer moeite om het gebral van Derksen aan te horen. Vooral als hij zijn mening geeft over politiek. Daar komt zoveel onzin uit dat het een ergernis om te volgen. Hij wordt op dat punt ook zelden tegen gesproken door Gijp en Genee. Eigenlijk is voor mij dit concept wel over. Vindt Hans Kraaij wel gegroeid in vergelijking met die drie vaste teveel verdieners.

 9. Max Aue

  Johan Derksen werd op DDS algemeen geroemd toen hij zich te buiten ging met racistisch gebral en persoonlijke aanvallen in de richting van Sylvana Simons en Femke Halsema.
  Nu maakt hij toevallig een keer een zinnige opmerking en hij krijgt hier emmers strônt over zich heen.

  1. rutte leugenaar

   jij vindt het een zinnige opmrking strónt vlé®k kennelijk vinden velen dat hij onzin wauwelt. De emmers zijn dus mede voor jou !

   1. Max Aue

    We herkennen coenzoon uit duizenden, en met name vanwege de strónt.

 10. Nic151

  Johan Derksen heeft volledig gelijk. Zoals het in het kabinet is gegaan, zo gaat het normalerwijze is het leven. Wat een drukte om niets. En alles maar opkloppen.Laten wij eens overgaan tot de orde van de dag en normaal gaan doen. En dan moet er een debat over gevoerd worden. Wat een dwaasheid. Met Wilders voorop staan dan alle oppositiepartijen weer te schreeuwen hoe verschrikkelijk het allemaal is. Geldverslindend zo’n debat tot diep in de nacht. Misselijk makend. De notulen zijn er . Er is een brief van het kabinet als verklaring en dat is het. Gaat dit in het normale leven ook zo ?

 11. Nic151

  Derksen heeft helemaal gelijk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.