Filmpje! Wybren van Haga (FVD) kraakt coronabeleid: ‘Staatspropaganda en angstzaaien zijn uitgewerkt!’

Op donderdag gaf FVD-Tweede Kamerlid Wybren van Haga een heerlijke speech in het parlement over de belachelijke coronamaatregelen die nog steeds van kracht blijven terwijl de burger er onderhand lak aan heeft. Daarbij spaarde hij de “dikke burgemeesters” niet die zo hun best doen deze totalitaire maatregelen aan ons allen op te dringen. Maar: het angstzaaien van de staat is uitgewerkt! Mensen doen wat ze willen.

“Nederland zit vol met dikke burgemeesters die strijden om wie zich het best aan de coronamaatregelen houdt,” begon Van Haga zijn inbreng in het coronadebat. “Ongekozen bestuurders die met grote bogen om elkaar heen lopen en zich tooien met zo groot mogelijke mondkapjes, als pauwen in een paringsdans. Vastberaden om de ander te laten zien hoezeer zij deugen.”

Maar er is een probleem. “Ondertussen hebben mensen naar de cijfers gekeken en is een enorme parallelle samenleving ontstaan van weldenkende mensen die hun normale leven weer hebben opgepakt. Families vieren gewoon weer Pasen en studenten rennen na de avondklok als ratten door de stad, na een bezoek aan een stampvolle kelder of een festival ergens in een bos. Opa’s en oma’s knuffelen hun kleinkinderen weer en winkeliers laten gewoon hun klanten binnen.”

Zelfs “politieagenten geven inmiddels ruiterlijk toe dat ze liever boeven vangen, en boa’s knijpen gemoedelijk een oogje dicht. Privéfeestjes zijn weer vanouds gezellig,” meent Van Haga. Het nauwkeurig voorbereide zaaien van angst “lijkt te zijn uitgewerkt,” merkte hij op: “We zijn niet bang meer en we geloven de coronamodellen van het RIVM en de fabeltjes van het kabinet over de derde golf en de Britse variant niet meer. De leugens zijn ontkracht, onwaarheden zijn ontmaskerd en het falen van dit kabinet ligt open en bloot op straat.”

Zo. Dat mogen die bangmakers van het kabinet in hun zak steken. Maar Van Haga was nog lang niet klaar. Oh nee. Hij was zelfs nog maar net begonnen.

“Het bijzonder is, de politieke elite gelooft er zelf ook niet meer. In Parijs worden, voor diezelfde mensen die het volk knechten, coronavrije diners georganiseerd met kaviaar en champagne. En in Nederland doen onze leiders alleen voor de camera een mondkapje op en ze vieren hun bruiloft gewoon in oude stijl. De ministers van Volksgezondheid en Justitie & Veiligheid eten iedere week vrolijk hun buikje vol, samen met 50 burgemeesters, tijdens het Veiligheidsberaad in Utrecht, waarbij gezellig gekeuveld wordt over welke vrijheidsberovingen ze nu weer aan het volk kunnen opleggen. Democratische organen mogen met meer dan 30 mensen bij elkaar komen en hebben automatisch ontheffing van de avondklok.”

Daar valt helemaal niets op af te dingen. Zo gebeurt het precies. Het volk wordt geknecht en krijgt te horen dat het niets mag, maar de boven-ons-gestelden blijven lekker van het leven genieten. Geen wonder dat ze geen moeite hebben met de “coronamaatregelen.” Hun dagelijks leven wordt er nauwelijks door beïnvloed!

Het is heerlijk om te zien hoe Van Haga te keer gaat tegen het rampzalige kabinet-Rutte III, dat binnenkort natuurlijk opgevolgd wordt door een minstens even rampzalig Rutte IV.

Maar waar zijn de lafbekken van de andere partijen? Waarom laten die niets van zich horen? Iedereen gaat mee in het coronanarratief van de staat, zélfs eeuwige oppositiepartijen als de PVV. Oké, ja, die partij roept af en toe even dat de avondklok eraf moet, maar het fundamentele narratief onderschrijven Wilders en co. wel degelijk.

Volg mij op Twitter-alternatief Gab én word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal!

Nee, nee, nee! Dit is een strijd voor de vrijheid. Godzijdank begrijpt Wybren van Haga dat als geen ander. Want van de andere partijen hoeven we niets te verwachten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Jack Flash

  Nogal recht voor zijn raap.
  Goed gedaan Wybren.

 2. Max Aue

  Haga kan deze misselijkmakende leugenverhalen in de Kamer houden omdat hij weet nimmer tot verantwoording te zullen worden geroepen. Het walgelijke is dat Haga donders goed weet dat hij leugens verkoopt maar ook dat een deel van het electoraat onnozel genoeg is om deze onzin te geloven. Dat brengt dus geldt in het laatje en daar heeft deze criminele huisjesmelker wel verstand van.

  1. coenzoon

   verwart onze dorpsgek nu prins bernard jr met haga ? de tról spreekt over criminele huisjesmelker , het staat er echt !

   1. Heinz

    Deze lummel, een andere benaming verdient hij niet, zou er beter aan doen de massagraven in Brazilië te bezoeken.

 3. JFU

  De regels die de elite maakt gelden niet voor hun zelf.
  Vaak genoeg te zien op tv…
  Alleen mondkapjes als er camera’s zijn. 1.5 meter wordt zelden toegepast ,ze staan dichtbij elkaar in de 2e kamer en ga zo maar door. Vergaderen gewoon bij elkaar inplaats van uit huis zoals iedereen moet doen.
  Geen wonder dat het draagvlak elke dag minder wordt. Wat een wanbeleid.

  1. Branzino

   @JFU
   “Vaak genoeg te zien op tv… Alleen mondkapjes als er camera’s zijn.”
   Wanneer heb jij op TV buiten de camera’s (je schrijft het zelf) politici zonder mondkapjes gezien? Toch alleen van horen zeggen dan, want op TV zie je niet zoveel zonder de camera’s erbij, toch? Je hebt vast een goede verklaring van dit wonderlijke verschijnsel.

 4. STOP FVD

  Heeft ie ook weer verteld in welk complotje hij geloofd? En dat het maar een griepje is? En dat we graag Braziliaanse toestanden willen zien hier?

  Beroepsidioot die een podium krijgt om zijn zotte woorden de ruimte in te schieten. Verschrikkelijk wat een vreselijke man!

 5. Vanduinen

  De meeste gevaccineerden houden zich ook nadien aan de Corona regels. Leeuwarder Courant, Noord Hollands dagblad, de Limburger melden dit heuglijke feit. Van Haga babbelt maar wat.

 6. Ad Fundum

  Van Haga praat de burger de volgende crisis, lock down, in. Wat een hinderlijke man. Toegevoegde waarde aan 0.

 7. marcel_2011

  van Haga van leugens betichten is wel erg goedkoop als je niet met bewijzen komt. In Amerika zijn 1500 samples onderzocht door 7 universiteiten. Geen van allen vonden een corona virus. Wat ze wel vonden was het influenza virus A en bij een aantal samples het influenza B virus.

  1. Branzino

   @marcel_2011
   Je hebt vast gezien dat dit bericht van *X*andernieuws.net komt. De meest onbetrouwbare site van dit moment. Niet nu en dan leugentje, maar alleen maar leugens en zelf verzonnen nieuws.

   1. coenzoon

    is malle pietje nu echt te stom om de bron te vinden ? wat een decadene tról

    Als malle pietje ook maar een heel klein beetje had opgelet had ook hij kunnen weten dat in virus materiaal nog steeds geen corona ofwel covid-19 is aangetroffen. Het virus is dus nog steeds niet geïdentificeerd decadente sukkel ! Er is veel boosheid over het feit dat autopsie nog steeds niet is toegestaan.

    Als een gerenommeerd bureau onderzoek verricht en slechts influenza aantreft is het sprookje ten einde domme jongen

    1. Branzino

     @coenzoon
     Geen corona-virus aangetoond??? Dan kun je vast uitleggen wat het dan betekent als iemand positief is getest op corona. Dan is er blijkbaar wat anders aangetoond.
     Wie is dat gerenommeerde bureau dat alleen influenza aantreft?
     En je hebt waarschijnlijk ook een begrijpelijke verklaring voor al die doden die wereldwijd nog steeds vallen. Ik ben echt benieuwd.

     1. coenzoon

      Inderdaad Melle pietje . Kom met 1 onderzoek alwaar het corona virus geïdentificeerd is en we halen ruim 240.000 euro’s op. Solly. dollars

      Het blijft overigens verbluffend dat de decadente tröllen hier zo weinig kennis hebben. Probeer eens Google misschien gaat er een wereld voor je open decadente tröl.

      P.s je kan niet positief testen op corona mafklapper. Verdiep je eens in de test. Voor de maker overleed heeft ie nog een mooi stuk geschreven over hoe zijn test oneigenlijk gebruikt word. Maar kom maar met je stop woordjes coronawappie. Je weet het toch blabla bladiebla
      Bla

     2. Branzino

      @coenzoon
      Dit had je natuurlijk zelf ook al lang opgezocht. Maar voor al die anderen die dergelijke info niet hebben, kijk op pnas.org/content/117/17/9241 met info van een jaar gelden. Je moet even door de taaie stof heehn en ook wat links bekijken, maar dan zal het je toch wel duidelijk worden: corona-virus verantwoordelijk voor covid19 bestaat gewoon en is tot in zijn genoom aangetoond en onderzocht.

      De meest gebruikte etst kan inderdaad niet testen op een actief virus, maar op een besmetting ooit. Maar die test wordt wel wereldwijd als de best bruikbare test gezien. Inmiddels is er een keur aan testen die ook meer of minder betrouwbaar virus(-resten) of antistoffen aantonen. Keuze genoeg.

 8. marcel_2011

  @ STOP FVD. Brazilie zeg je maar wat vindt je van Belgie die hoger op de dodenlijst staat als Brazilie. Nou jij weer.

  1. Beukman

   Het is toch echt Brazilië waar de boel volkomen uit de hand aan het lopen is door falend beleid van Bolsonaro, Marcel.

   Door de houding van “je moet corona als een man het hoofd bieden” is Brazilië bovendien een broedplaats geworden van nieuwe varianten van covid19, waarvan sommige extreem besmettelijk zijn.

   Ik stel voor om Haga op studiereis naar Brazilië te sturen, voor mijn part op staatskosten.
   Dat zal een lakmoesproef zijn: heeft de man oogkleppen op óf is het een charlatan?

   1. Max Aue

    “heeft de man oogkleppen op óf is het een charlatan?”

    Het is een oplichter, iemand die bewust de onvrede over de coronamaatregelen misbruikt voor het business-model dat FvD heet. Hij verkoopt om deze onvrede te voeden bewuste onwaarheden die er bij het minder slimme deel van het volk ingaan als koek. Volgende week weer twee zetels gewonnen in de peilingen, dit doel heiligt de smerige middelen.

    Het is ergerlijk dat deze Gore klootzak, die verantwoordelijk is voor tientallen doden, niet kan worden vervolgd.

    1. CZ

     Aldus Ernst Van Velenamen.

     #next

    2. usb3.0

     Meent maxje hier nou te zeggen dat door beleid van Haga en Baudet tientallen doden zijn gevallen?
     Maar het is toch helemaal niet het beleid van Haga en Baudet het is het beleid van leugenclown rutte en co

     1. Beukman

      Dat beweert jouw vriend Max helemaal niet, Stick.

     2. usb3.0

      Jawel hoor

     3. usb3.0

      Overigens, maxje heeft geen vrinden

     4. Stanly2000

      Beukman,
      Toch nog maar eens goed lezen: “Het is ergerlijk dat deze Gore klootzak, die verantwoordelijk is voor tientallen doden, niet kan worden vervolgd.”

     5. CZ

      “Overigens, maxje heeft geen vrinden”

      Inderdaad!

     6. Beukman

      @Stanley
      Stick maakt er voor het gemak “beleid” van.
      Het is echter niet Haga’s beleid maar zijn opmerkingen die maken dat hij bloed op zijn handen heeft.

     7. coenzoon

      quote Het is echter niet Haga’s beleid maar zijn opmerkingen die maken dat hij bloed op zijn handen heeft. end

      probeer je geblaat eens om te zetten in actuele feiten idioot.

    3. Max Aue

     Smerige leugenachtige demagogen als Haga ondergraven systematisch de corona-maatregelen en dat lukt hen goed. Het gevolg is dat in Nederland door het slecht naleven van de maatregelen het coronavirus blijft rondgaan en er mensen ziek worden en sterven. Het veroorzaakt ook dat de pandemie niet luwt en de reguliere zorg, noodzakelijke operaties en behandelingen voor doodzieke mensen moet worden afgeschaald. Ook dat leidt tot doden en groot leed.

     Het is uiteraard onmogelijk precies te bepalen hoeveel zieken en doden smeerlappen als Haga op hun geweten hebben. De logica leidt tot de conclusie dat dat er tientallen moeten zijn.

     1. coenzoon

      wat een slap gewauwel strónt vlé®k. De wereld wijde ingevoerde onzin werkt niet decadente sukkel.

      Wereld wijd 3 miljoen doden is geen pandemie domme jongen.

      Overigens heb jou al is uitgelegd dat het personeel uit de reguliere zorg thuis zit omdat ze niet mogen assisteren op de IC tról. De afdelingen zijn gesloten , het personeel zit thuis en theater gaat verder. Het personeel uit de reguliere wordt te licht bevonden en mag niet werken op de IC sukkel. Ik heb je al eens uitgelegd dat als je niet weet waar je over spreekt dat je die arrogante bek dicht moet houden.

      We weten wel dat jouw hugo en markje duizenden ouderen hebben omgebracht in slecht geventileerde tehuizen miesgasser. We weten wel dat jouw hugo en markje mensen in eenzaamheid hebben laten sterven voor hun poltieke zaak. Gelukkig hebben de flapdrollen influenza genezen anders was de druk op de zorg helemaal niet te overzien. cynisme off

      Je bent een onwetende kwal wím hútten

     2. Beukman

      Rennie blijft koppig volhouden dat er niets aan de hand is.
      Wat er in Brazilië aan het gebeuren is, vergelijkt hij met een griepgolf.

     3. CZ

      “Je bent een onwetende kwal wím hútten”

      Inderdaad!

     4. usb3.0

      “Het is ergerlijk dat deze Gore klootzak, die verantwoordelijk is voor tientallen doden”

      maxje meent dat Haga verantwoordelijk moet worden gehouden voor tientallen doden en beuksloeire gaat helemaal nat op het woord beleid, dan ben je toch wel het zieligste van het zieligste dat hier rond reaguurt…

     5. Beukman

      Het punt is, Stick, dat Max gelijk heeft. Onbedoeld bevestig je dit met je replies. Wat jij dan zielig vindt, doet in het geheel niet ter zake.

     6. usb3.0

      Nee hoor, jij bevestigt de leugen van maxje domme jongen, en dat je zeilig bent doet er alles toe.. dit is namelijk een feit..

    4. coenzoon

     ja het in inderdaad een bloody shame dat rutte niet vervolggd kan worden voor al die doden in de slecht geventileerde tehuizen.

     Zelfs toen rutte het wist hield ie vast aan de ophokplicht. Doodmartelen want een kogel is te genadig.

   2. Theo345

    Je hebt je blijkbaar door de MSM laten informeren, Beuk.
    In de overtuiging dat je in de kranten objectieve informatie vindt.
    Weet je niet dat de VS hoger scoort dan Brazilië in aantal coronadoden per miljoen?
    Met nog een aantal Westerse landen?
    Nee, in Brazilië is het het ergst, want daar zit Bolsonaro.

    1. Max Aue

     In de V.S. is het inderdaad ook erg want daar zat Trump.

     1. coenzoon

      In de Nederland is het inderdaad ook erg want daar zat rutte.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.