Forum voor Democratie verwelkomt Afrikaners met open armen: “Afrikaners zijn Nederlanders. Welkom thuis!”

Afrikaners wonen natuurlijk het liefst in Zuid-Afrika. Maar omdat hun leven daar niet zeker is, kiezen veel Afrikaners ervoor om naar Nederland te komen. FVD neemt het op voor Afrikaners, maar voegt toe dat Afrikaners ook gewoon Nederlanders zijn, en meer dan welkom zijn in dit land. “Welkom thuis!”

Steeds meer Afrikaners, afstammelingen van Nederlanders die zich eeuwen geleden hebben gevestigd in Zuid-Afrika, verlaten het land omdat hun veiligheid daar in het geding is. Het is zo erg aan het worden dat zelfs De Telegraaf aandacht besteedt aan hun lot. Daarbij wordt uitgelegd dat het aantal Afrikaners in ons land in slechts twintig jaar tijd meer dan verdubbeld is. Zoals één Afrikaner uitlegt aan de krant voor slapend Nederland:”Eindelijk kunnen mijn vrouw en ik rustig slapen zonder een pistool onder mijn kussen.”

Dieptriest, maar ja, zo erg is het werkelijk gesteld in Zuid-Afrika.

De 34-jarige Kyle Blauw legt uit dat er in Zuid-Afrika “geen zekerheid” bestaat. “We voelden ons gediscrimineerd vanwege onze huidskleur. Het ergste waren de ‘Kill de boer’-leuzen en betogingen. Dan heb je daar als jong gezin niks meer te zoeken,” gaat hij verder. Het was zo erg dat hun boerderij omringd was met hoge elektrische hekken en er metalen spijlen voor de ramen waren geplaatst.

Forum voor Democratie is één van de weinige partijen die pal staat voor de Afrikaners. Want, stelt de partij, eigenlijk zijn dat gewoon nog altijd Nederlanders. Daarom: “Welkom thuis!”

FVD-Kamerlid Simone Kerseboom heeft jaren in Zuid-Afrika gewoond en is, stelt ze op Twitter, “50% Nederlands, 50% Zuid-Afrikaans.” Zij legt uit dat Afrikaners zich “veilig [zouden] moeten voelen in hun eigen land en daar de mogelijkheid [zouden moeten] hebben om een toekomst te bouwen voor hun kinderen. Helaas zijn deze verhalen standaard voor veel Zuid-Afrikanen. Daarom gaat FVD ook knokken voor het recht op terugkeer voor Afrikaners!”

Volg mij op Twitter-alternatief Gab én word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal!

Heel goed. Want Afrikaners verdienen deze behandeling absoluut niet in Zuid-Afrika. Welkom ‘terug’ mensen, in Nederland houden we wél van jullie!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Het zijn de blanke Afrikaners die sinds de apartheid afgeschaft is , weg gepest of erger ,vermoord worden . Natuurlijk zijn die hier welkom.
  En laten we er voor zorgen dat we daar ruimte voor houden.

  1. LifeBuddy

   Natuurlijk zijn die hier welkom. Maarrrr,, we moeten er wel rekening mee houden dat wanneer een moslim 5 vrouwen heeft en er gezins hereniging om de hoek komt kijken , dat we eerst daarvoor 5 woningen voor vrij moeten maken. Hoezo discrimineren?

   1. Mireille

    Te allen tijden dienen wij ons humaan op te stellen. Prognoses voor het jaar 2150 gaan uit van een fors tekort aan arbeidsmigranten om het vuur onder onze welvaartsstaat brandend te houden.

    1. Harry Haller

     We ‘dienen’ niks achterlijke trut. Wat jij wilt moet je voor je zelf houden.

     En prognoses voor over 30 jaar zijn nog nooit uitgekomen.

     Ga een paar uur meer werken in de week, dan zijn er 900.000 minder dobbernegers nodig maar daar ben je met je grote smoel te belazerd voor.

     ht*ps://www.geenstijl.nl/5158627/lol-cbs-veel-minder-migranten-nodig-als-nl-vrouwen-eindelijk-half-dagje-meer-gaan-werken/

    2. september

     Trek je niks aan van Harry Haller,die zit ook vaak hier te schelden,heeft altijd een grote bek.En 2150 moet natuurlijk 2050 zijn.Wie dat hier nog meemaakt.

     1. coenzoon

      september herstelt een mogelijke tikfout van de huistrut. gekker moet het niet worden met die achterkamertjes onderonsjes

      blijft wím nou accountjes aanmaken ?

 2. Scevian

  Wij Nederlanders kunnen nog veel van de Afrikaners leren .

 3. Robert75

  Welkom terug ? Alsof ze hier ooit in Nederland zijn geweest. Ze weten dat ze van Nederlanders afstammen omdat Nederlanders vroeger immigreerde naar Zuid-Afrika. Maar ga me niet vertellen dat dat nog steeds Nederlanders zijn. Nee hoor. Dat zijn gewoon Zuid-Afrikanen

  1. Max Aue

   Uiteraard zijn het geen Nederlanders maar het betreft blanken dus die zijn altijd welkom voor het FvD.

   1. Harry Haller

    Blanken zijn altijd welkom, dat zie je goed Aue.

    1. Max Aue

     Uiteraard heeft dit niets met racisme te maken.

     🤮

     1. Edjan

      Max. Het echte racisme speelt zich af in Zuid-Afrika. Negers die blanken vermoorden. Uiteraard wil jij dat niet zien

     2. Harry Haller

      Alweer heb je gelijk: dat heeft niets met racisme te maken.

     3. Max Aue

      Tijdens de Apartheid werden duizenden negers vermoord en onderdrukt door de blanken. Dat praat dit geweld uiteraard niet goed maar plaatst het wel in perspectief. De Nederlanders hadden daar niks te zoeken, roofden het land leeg, stalen grond en voerden een racistische terreur jegens de inheemse bevolking. Dat is een zwarte bladzijde in onze geschiedenis.

      Er is geen enkele reden om deze mensen een voorrangspositie bij de immigratie te geven. Het zijn geen Nederlanders en Zuid Afrika is geen onveilig land zoals Syrië of Irak.

     4. Harry Haller

      Over ratten gesproken.

     5. Max Aue

      Klopt, goede vriend.

     6. RvdBe

      Wegens racisme moeten ze weg uit ZA.
      Je krijgt er ieg vluchtelingen voor terug die niet aan handje ophouden doen.

   2. Logica

    Nee hoor, niet de huidskleur maar de cultuur die ze kennen is er eentje van hard werken en dat past bij ons.

    Discriminatie op huidskleur vindt inderdaad massaal plaats in landen als Zimbabwe en Zuid Afrika. Maar aangezien het hier blanken zijn die gediscrimineerd en vermoord worden is het geen belangrijk item.

    Wat wel belangrijk is? Nou, er schijnt in de VS een crimineel neergeschoten te zijn door de politie. In de VS staan de steden weer in brand. Straks ook vast hier, zie Floyd.

    Oh ja, kijk ook even naar de cijfers aangaande de aantallen politieagenten in de VS die door zwarten zijn neergeschoten. Ja hoor, leg die van de blanken er maar naast.

 4. Max Aue

  Met de immigratie van blanken heeft het FvD uiteraard geen enkele moeite. Als het mensen met een donkere huidskleur betreft waarvan de veiligheid wordt bedreigd beginnen ze pas moord en brand te gillen.

  1. coenzoon

   niet alle islamieten hebben een donkere huidskleur domme jongen !

 5. Edjan

  Het is al vele tientallen jaren bezig: de plaasmoorden. Blanke Boeren in Zuid-Afrika (vaak van Nederlandse afkomst) worden op hun erf, en in hun huizen overvallen, verkracht en vermoord door zwarten. Zuid-Afrika wordt het nieuwe Zimbabwe. De blanken vermoord of weggepest, het land naar de bedelstaf.

  Universitair docent Faisal Garba stelt dat het ook ligt aan de achterstelling van de zwarte meerderheid. „Door de enorme ongelijkheid en het gebrek aan perspectief op een baan, kiezen sommige personen helaas het pad van geweld en criminaliteit.”

  Blame the victim. Een van de hoofdstellingen van links.

  Ik had trouwens moeite het artikel in de Telegraaf terug te vinden.

  1. Edjan

   Sorry, het artikel staat nog steeds gewoon in de Telegraaf.

 6. Edjan

  Ik denk niet dat de cultuurverschillen tussen boeren en Nederlanders zo groot zijn als die tussen Nederlanders en mohammedanen.
  Ik denk ook dat de boeren zich wel aan Nederland zullen aanpassen. De mohammedanen hoeven zich al lang niet meer aan de Nederlanders aan te passen. Integendeel: de Nederlanders worden (ook door hun eigen overheid) opgeroepen om zich aan de mohammedanen aan te passen, de Nederlanders worden opgeroepen om hun eigen cultuur en gebruiken weg te gooien. De Nederlanders geschiedenis wordt vervalst door linkse nep-historici. Allemaal om de Nederlander zijn identiteit af te nemen, hem te ontwortelen en op die manier monddood te maken.

  1. Marija

   De nieuwe lichting boeren in Nederland.

 7. Max Aue

  De Zuid-Afrikaanse kolonisten zijn heel vaak extreem-rechts en racistisch. Dat zal ook wel de reden zijn waarom het FvD dit soort volk graag wil opnemen.

  1. ikweetwatikwil

   t’Ja, dat kun je zien. Het land van de blanken is nu verdeeld onder de Zwarten. Op een paar uitzonderingen na , wordt het land nu verwaarloosd, want er moet gewerkt worden en dat zit er niet in.

 8. Max Aue

  Nederland voert een beleid dat echte vluchtelingen recht hebben op asiel.

  Dit zijn geen echte vluchtelingen.

 9. Max Aue

  Nederland voert een beleid volgens welke echte vluchtelingen recht hebben op asiel.

  Dit zijn geen echte vluchtelingen.

  1. coenzoon

   Alle vluchtelingen zijn gelukszoekers. Misbruiken slechts een regeling die bedoelt is voor mensen in levensnood domme sukkel.

   1. Pauline Kummer

    Aan wie geeft jij de voorkeur? Aan een zwarte kindslaaf uit de diamantmijnen in Sierra Leone die wil leren maar de kans niet krijgt of aan avonturier die zich grof verrijkt dank zij uitbuiting van de plaatselijke bevolking op het geroofde land.

    1. Harry Haller

     Aan die avonturier natuurlijk.

 10. Mar

  Dat zal Martin Bosma, die in 2014/2015 het boek ‘Minderheid in eigen land’ schreef, deugd doen dat FvD de Afrikaner nu ook heeft ontdekt.

  Zit me wel af te vragen of FvD zich alleen zal beperken tot Afrikaners die in hun ogen gewoon Nederlanders zijn of dat men ook afstammelingen van Nederlanders in Amerika, Zuid-Amerika, Australië etc. etc. etc. zal meenemen (je komt Nederlanders overal tegen) in hun hartelijke ontvangst.

  Zou het dan ook niet vol worden in Nederland met al die afstammelingen?

  1. coenzoon

   wat probeer je nu te zeggen met die wartaal ? Dat het te druk is in Nederland met 17.500.000 mensen is duidelijk voor elk weldenkend mens.

   1. Pauline Kummer

    Ze zijn natuurlijk nooit op een en dezelfde plek te vinden. Juist nu merk je dat er nog veel ruimte over is. Wat ik zie vanuit mijn kamer is een postbode die voorbijkomt of een hond die zijn baasje uitlaat. Stelt niet veel voor die drukte.

   2. CZ

    @Coen: Max Ernst Kummer heeft een zwakke plek en is een probleem. Zoek naar die plek. Bestudeer het probleem totdat je er werkelijk alles van weet. Zoek dan de zwakke plek, breek het probleem in stukken en de rest gaat vanzelf.

 11. Drollevanger

  Ik las onlangs dat de blanke Afrikaners 10% KhoiSan bloed hebben. De eerste blanken wilden ook wat zonder vrouwen
  de KhoiSan zijn de oorspronkelijke bewoners van Z-Afrika, mensen die al 70.000 jaar in heel Zuidelijk Afrika leefden, voordat de Bantoe-negers, vanuit West-Afrika die streken introkken.
  In de tijd van de Blanke Boeren werden de oorspronkelijke bewoners, de San, door hen beschermd tegen overvallen door Bantoe-negers.
  Daarom werden de San alleen uitgemoord in de Drakensbergen en Natal, waar de negers heersten, en overleefden die KhoiSan in de regio,s waar de Blanken het voor het zeggen hadden, daar werden die oorspronkelijke Zuid Afrikanen niet uitgemoord. Alleen in regio,s waar de zwarten het voor het zeggen hadden heerste moord en doodslag.
  De Khoisan volken zijn trouwens lichter geelbruin dan negers en niet zwart.
  Mij benieuwd hoelang het duurt voordat de negers ook daar de San hebben uitgemoord.

 12. Meriadoc Brandebok

  De Zuid-Afrikaners moeten gewoon achteraan sluiten in de rij andere migranten welke hier een felbegeerd plaatsje proberen te bemachtigen.

  1. Harry Haller

   Nee hoor, hardwerkende Zuid-Afrikanen hebben direct voorrang boven dobbernegers, ongewenste Marokkanen (veilig land) en alle andere, overige gelukszoekers.

   1. Meriadoc Brandebok

    Indien de Zuid-Afrikaners in de regio veilig kunnen zijn is er geen enkel verschil tussen de honderden andere gelukszoekers die hier elk jaar aankloppen. Indien zij er niet veilig zijn is er geen enkel onderscheid tussen de andere honderden vluchtelingen die jaarlijks een asielaanvraag doen.

    Er is overigens ook geen verschil tussen werkende of niet-werkende vluchtelingen. Beiden moeten hier voor weken een azc in. Er staat heus niet stante pede een woning en een baan klaar. Zuid-Afrikaners hebben ook heus geen diploma’s om in Nederland een onderneming te starten, spreken de taal niet, moeten geld lenen om in te burgeren, etc etc etc.

 13. Mireille

  Zodra ze beginnen te praten worden ze gediscrimineerd wegens kinderlijk spraakgebruik. Baudet is daar niet zo van, citeert liever Plato. Dat boeit hem meer.

 14. Monty

  ”Eindelijk kunnen mijn vrouw en ik rustig slapen zonder een pistool onder mijn kussen.”

  Als dit de criteria is om naar Nederland te mogen vluchten is FvD erg nobel.

  Zou FvD er ook voor pleiten om Zuid-Afrika weer over te dragen aan de oorspronkelijke bewoners?

 15. Xenon

  Jongens let nou op jullie woorden.
  Ik zie telkens het woord blank voorbij komen.
  Jullie weten toch dat dit niet meer mag van
  Jesse Klaver. Want blank staat voor reinheid
  en dus is het racisme. Je moet wit zeggen
  anders ben je aan de beurt bij de slinksers.

  1. Mar

   Wit is evenmin een geschikt woord:

   Wit wordt over het algemeen gezien als de kleur van de reinheid en zuiverheid.
   Daarom draagt bij een huwelijk de bruid vaak een witte jurk, hetgeen de maagdelijkheid van de vrouw symboliseert.

   1. coenzoon

    quote Daarom draagt bij een huwelijk de bruid vaak een witte jurk, hetgeen de maagdelijkheid van de vrouw symboliseert. end

    🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂
    🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂
    🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂
    🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂
    🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂
    🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

    Wat een gewauwel ! In de tijd van zwarte piet was dat zo maar tegenwoordig houd maagd zijn op na de kleuterschool volgens d66

    1. Max Aue

     houdt

  2. Niet L niet R

   Ik ben blank en blijf blank, niemand veranderd hier iets aan!
   Net zoals zwarte mensen zwart zijn en sommige geel!
   Respect geld voor ieder soort!
   Mag links gedoe!!!!!

   1. Max Aue

    verandert

 16. Niet L niet R

  Deze families hebben rechten en moeten bekopen worden!

 17. rafi

  Wat is dit een hartverwarmend bericht! Ik heb dit al vele jaren terug bepleit bij politici. Polder voor deze boeren de Markerwaard gauw in, dan kunnen zij hier gewoon lekker veilig verder boeren.

  1. coenzoon

   echt niet , waar gaan we water skiën dan ? Enige stukje vrij vaargebied voor de randstad.

   In Duitsland is plaats genoeg om te boeren. Onze boeren trekken ook allemaal die kant op dank zij de stiksof idioterie in Nederland.

   1. rafi

    Het zijn geen Duitsers maar Nederlanders. Waterskien? De liefhebber daarvan kan dat trouwens op de Randmeren blijven doen. En de plassen en de Zeeuwse Delta. elke Nederlander die in Duitsland woont is er 1 teveel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.