Frits Wester: D66 en ChristenUnie pleitten zélf voor exit Omtzigt uit Tweede Kamer

De politiek verslaggever van RTL Nieuws, Frits Wester, gaf felle kritiek op D66 en de ChristenUnie toen hij aan tafel zat bij Humberto Tan. Beide partijen zouden volgens hem namelijk zélf hebben gepleit voor het idee om CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt uit de Tweede Kamer te halen, door hem staatssecretaris van belastingen te willen maken.

In onderstaand fragment legt Wester de hypocrisie bloot waaraan D66-leider Sigrid Kaag en ChristenUnie-leider Gert Jan Segers zich schuldig hebben gemaakt. Zij spelen namelijk de vermoorde onschuld en vallen Mark Rutte aan op iets wat ze volgens Wester zélf ook ooit hebben voorgesteld:

Het fragment begint met Gert Jan Segers die zeer ernstig spreekt over hoe er met Pieter Omtzigt is omgegaan. Direct erna zien we Frits Wester, die Segers bestempelt als “huichelachtig”. Hij licht toe:

“Van de ChristenUnie én D66. En ook een deeltje van mensen… Ja vooral van deze twee partijen, want toen Menno Snel aftrad als staatssecretaris, vanwege de toeslagenaffaire, toen stonden deze partijen vooraan om te zeggen: maak Pieter Omtzigt staatssecretaris van belastingen. Dan zijn we ook van hem af, kan hij het zelf oplossen want hij wordt te lastig. Dat werd toen intern gezegd. En dan nu terugkomen met ‘ja, Rutte heeft die naam even genoemd.’ Ik vind het niet heel fraai allemaal.”

Notulen van de ministerraad zouden in principe zo moeten kunnen uitwijzen of wat Wester hier beweert ook daadwerkelijk klopt. Dat zou betekenen dat D66 en de ChristenUnie gewoon net zo doortrapt zijn als de VVD, en die kans zit er dik in.

Dan zou je als CDA toch wel gek zijn om nu nog met die partijen in een kabinet te gaan zitten? Het vertrouwen van de achterban ben je dan in één klap kwijt en je duwt Omtzigt dan alleen maar verder weg. Sterker nog, als hij in dat geval nog steeds Kamerlid wil blijven en zijn geloofwaardigheid wil behouden, dan móét hij haast wel verder met een eigen partij! Van ChristenUnie en D66 hoeft hij in ieder geval geen steuntje in de rug te verwachten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. Edjan

  “Den Haag” is nu eenmaal een slangenkuil. De meeste politici zijn Judassen, niet alleen Rutte. Onlangs las ik hier de veronderstelling dat Rutte een psychopaat zou zijn. Als dat zo is, dan is hij niet de enige. Misschien is dat wel een selectiecriterium voor politici. Om politicus te zijn moet je op een psychopaat lijken. En als ze het nog niet waren, worden ze het wel om zich staande te houden.

  1. Max Aue

   Die veronderstelling was van Dr. Haller. Het verhaal werd vervolgens volledig ontkracht, het sloeg ook nergens op en hij krabbelde terug.

   1. Edjan

    Maxkies de Canteclaer moet weer een kleinzielige afrekening voltrekken.

    1. Max Aue

     Parbleu!, Markies de Canteclaer is de naam!

     1. coenzoon

      men mag ook gewoon zeggen de strónt vlé®k van DDS ofwel de meest decadente tról denkbaar

 2. EvertB

  Heeft Frits Wester weer naar de fles gegrepen? Deze uitgerangeerde journalist probeert wanhopig aandacht te krijgen in de media. Als voormalig CDA-woordvoerder tracht hij die partij nu vilein schoon te praten van kwaadaardigheid inzake Omtzigt door D66, CU en VVD ongefundeerd te belasteren.

  1. Max Aue

   De bewijsvoering is inderdaad nog niet geleverd.

   1. coenzoon

    kaag zal wel zorgen dat dit niet gebeurt ook en offert ollongren zonder enige terughoudendheid. kaag is immers een serpent van ongekende grote en zal alles gebruiken voor eigen glorie

    1. Marija

     Kaag wil MP worden en doet, met hulp, daar alles voor.

  2. Freba

   Zonder dope, drank, pilletjes ,extra testosteron en meer “snoepgoed blijft er niets over van al die z.g. Machtige TV boys, Opiniemakers, politici (Bram Bakker is precies op de hoogte) 100 jaar geleden zat de gehele elite aan de coke, waaronder enen Freud c.s.

 3. Monty

  Nee nee nee.
  Nu niet Rutte proberen vrij te pleiten.
  Rutte en alleen leugenclown Rutte is de schuldige aan dit alles.

  1. coenzoon

   alle leugens uit de mond van rutte komen rutte toe dombo !

 4. Beukman

  Notulen van de ministerraad zouden in principe zo moeten kunnen uitwijzen of wat Wester hier beweert ook daadwerkelijk klopt. Dat zou betekenen dat D66 en de ChristenUnie gewoon net zo doortrapt zijn als de VVD, en die kans zit er dik in.

  De vraag is wel of dit genotuleerd is.
  Wester heeft natuurlijk gelijk. Goed ook dat het eindelijk eens hardop wordt gezegd. er is werkelijk niets vreemds aan de suggestie dat al eerder besproken is om Omtzigt minister of staatssecretaris te maken in Rutte IV. Het is zelfs hier op DDS al eens geopperd dat hier sprake van was nog voor de rel losbarstte. Het zou bepaalde problemen bij én CDA én Rutte zelf hebben opgelost om de man regeringsverantwoordelijkheid te geven. Wie dit niet wil begrijpen heeft boter op het hoofd.

  Dit alles is net als seks voor het huwelijk in bepaalde religieuze kringen: het mag wel, zolang je maar zorgt dat niemand erachter komt.

  1. Max Aue

   “Goed ook dat het eindelijk eens hardop wordt gezegd. er is werkelijk niets vreemds aan de suggestie dat al eerder besproken is om Omtzigt minister of staatssecretaris te maken in Rutte IV.”

   Ja, het wordt met de dag duidelijker dat de LEUGEN van Rutte geen leugen was maar hoogstens een terloopse opmerking en marge van een gesprek betrof en om die reden door de drie aanwezigen niet werd herinnerd.

   Het beeld begint te kantelen.

   1. coenzoon

    nee domme decadente tról , een functie elders is dus elders en niet in de tweede kamer domme decadente tról ! rutte is een leugenaar en jij ook !

    1. Beukman

     Dat klopt dan toch, zoontje? Max en ik zeggen juist dat het gaat om een functie als minister of staatssecretaris.

     1. coenzoon

      domme tról , waar zitten die figuren zwetsbuik !

      FUNCTIE ELDERS , domme tról ! Wat begrijp je nu weer niet ?

     2. Beukman

      Denk om je maagzweer, zoontje, je kan niet rennies blijven slikken.
      “Functie elders”: bijvoorbeeld als minister of staatssecretaris. Dus niet in de Kamer.

     3. coenzoon

      bukhol is nog dommer dan gedacht en snapt niet wat functie elders betekent. Arme stakker de domme jongen

      rennies ? zo 1970 domme tról

     4. Beukman

      Je moet wat met Omtzigt: minister maken.

      aldus de uitgelekte notitie.
      Zo moeilijk is het allemaal niet, Rennie. Functie elders = minister (of staatssecretaris). Dus niet piloot of bordenwasser.

     5. coenzoon

      meestal spreekt men dan over burgemeestertje domme arrogante decadente tról

     6. Beukman

      Wat staat er, Rennie: Je moet wat met Omtzigt: minister maken óf: Je moet wat met Omtzigt: burgemeestertje maken?

     7. coenzoon

      ja bukhol , er staat FUNCTIE ELDERS niets meer en niets minder flaprol. Pas later in het debat heeft de gladjanus gezegd dat hij een ministerpost bedoelde wat natuurlijk weer een leugen is domme decadente tról .

      in de stukken staat FUNCTIE ELDERS de rest van de invulling is jouw subjectieve gewauwel domme tról

     8. Beukman

      Nee beste Rennie, het is JOUW invulling.
      Die uitgebreidere aantekeningen zijn bovendien uit dezelfde tijd als dat korte zinnetje. Er werd VOOR het schandaal losbarstte al gesproken voor een andere functie voor Pieter als MINISTER.

     9. Max Aue

      “Er werd VOOR het schandaal losbarstte al gesproken voor een andere functie voor Pieter als MINISTER”

      Dat is juist. Het werd in de campagne uitgesproken en ook in een gesprek tussen Hoekstra en Rutte.
      Een optie van een burgemeesterschap kwam nooit langs.

     10. coenzoon

      `bukhol probeert de feiten weer om te draaien

      goodbye tról , kijk je de foto nog even terug randdebiel !

     11. Beukman

      @Max, Rennie heeft inmiddels een terugtrekkende beweging gemaakt. Zijn positie in deze discussie is nog onhoudbaarder dan die van Rutte.

     12. Freba

      Natuurlijk niet. “men” wil van hem af. Een functie elders betekent in het jargon “oprotten met die lastpost”. En de doelgroep waar hij voor opkwam waren geen CDA’s stemmers. DENK had het moeten oplossen en dat wordt hem kwalijk genomen……Daar waar Moslimterroristen zijn, zijn ook Christenterroristen. Judaisme reken ik ook tot fascisme. Als je het niet eens bent met “de mannen” , waar ook ter wereld, gaat je kop eraf.

 5. usb3.0

  De d666 is de aanstichter en leugenclown rutte faciliteert het..

 6. defoutenvanvvdrutte.nl

  ”dan móét hij haast wel verder met een eigen partij!”

  Hij kan de partij OPRECHT (.nu, lijst 26) krijgen, gratis. Scheelt hem 2 a 3 maanden tijd, moeite, gedoe, geld. Hij hoeft maar te bellen, alles staat klaar. Kan van de ene op de andere dag. De partij deed al mee aan TK2021. Het woordje oprecht past precies bij hem. Dus als Omtzigt écht boos is op Rutte en het CDA beu is, dan neemt hij contact op. Voor ‘maar dat is zoveel inspanning’ hoeft hij het niet te laten, hij kan het zo overnemen en het reeds aanwezige kader bouwt alles verder uit. Kunnen zijn mensen bij aan schuiven. Neemt hij nog 2 a 3 CDA-ers uit de TK mee, dan kan er geen coalitie meer gevormd worden, en komen er nieuwe verkiezingen. Hij heeft dan gelijk 20 zetels. Er zitten dan 20 Pieters in de TK. Het zou een politieke aardverschuiving zijn.

  1. Monty

   Ben benieuwd of Pieter hierop ingaat.

   Wat houd hem tegen?

   1. halo1

    Ik denk dat de realiteit hem tegenhoudT.. Omtzicht met een eigen partij zou zo!n toonbeeld van “integriteit”(=vaak naiviteit) (moeten) zijn dat de belastinginkomsten gehalveerd worden.. daar ga je dan met je “sociale” beleid.

    1. coenzoon

     belastinginkomsten moeten in verhouding staan tot de kosten van de staat.

     Als de kosten 80 tot 85 cent zijn op elke verdiende euro zal je geen keus hebben om je systeem op de helling te zetten en grondig te reorganiseren en herstructureren.

     Reken maar door wat de belastingdruk is op elke verdiende euro na inkomstenbelasting, btw afdracht, ecotax , bpm , co2 heffing , accijnzen , woz , waterschap , riool , reiningsrecht , successierechten , grafrechten , enz enz

   2. defoutenvanvvdrutte.nl

    Juist, goed gezegd; wat zou hem tegen kunnen houden nu nog met zó een aanbod? Durf? Beter dan dit kan hij niet treffen. Partijprogramma mag hij zelf schrijven. Wat wou hij nog meer? Het staat klaar. Afscheiden van CDA, lid worden van die nieuwe partij, bestuur vraagt hem lijsttrekker te worden, hij zegt ja, bestuur benoemt hem daartoe, doorgeven aan Presidium: ‘Groep Omzigt’ heet nu ‘Oprecht’, klaar. Alles is verder al geregeld. Mensen kunnen gelijk al lid worden, enz, enz. Pieter Omzigt = Partij Oprecht. PO = PO. Klopt precies.

    1. coenzoon

     ik zeg gewoon doen , elke zetel die onttrokken kan worden aan het partijkartel is pure winst !

    2. halo1

     De term “oprecht” zegt op zichzelf niets. Wat houdt het in?: nog meer “migranten”‘ binnenhalen? (want zo “”zielig!”), nog meer natuur verzieken, nog hogere zorgkosten?? Ik weet nog steeds niet wat de ware reden is dat velen toch ook zo!n hekel hebben aan Omzicht.

    3. Monty

     Op na de volgende verkiezingen.

     Omzigt zal zal wel wat andere partijen leeg vreten.

     Ben benieuwd of die partijleiders wel zo blij zijn.
     Maar in ieder geval Rutte is opgeRut.

 7. Cootje

  Mag van mij waar wezen , heerlijk die ravage in deze bananen republiek wantrouwen zo diepgeworteld dat besturen niet meer mogelijk is , heerlijk de vuile was buiten hangen en elkaar politiek beschadigen tot het bot , wijzen met het vingertje naar Wilders en zelf rotter dan rot wezen tot op het bot , trek de beerput maar open heerlijk elkaar de maat nemen en elkaar voor rotte vis uitmaken , en laat Wilder elke keer wat olie op het vuur gooien heerlijk zo luis in de pels , een bananen republiek in wording

  1. Max Aue

   Cootje verlangt naar de totale chaos in dit land. Een echte patriot.

   1. coenzoon

    je vrienje rutte veroorzaakt de chaos met zijn gelieg domme decadente tról

   2. Freba

    50 jaar geleden werd er al voorspeld door futurologen, antropologen en meer wetenschappers dat als NL een inwoneraantal van rond de 18.000.000 zou benaderen, de pleuris zou uitbreken. Zo werkt dat nou eenmaal . Des te meer mensen op een klein “stukkie grond” des te meer onvrijheid voor een ander.

  2. coenzoon

   in wording ??? echt niet , zijn we al vele jaren sinds de vvd naar links opschoof

 8. HD

  Misschien een ideetje om ons laffe leger nu naar het Binnenhof te sturen.
  Want als je boeren durft weg te sturen moet je het ook met corrupte politici kunnen doen.

  1. Max Aue

   Het voorstel om het leger orde op zaken te laten stellen in de politiek noemen we ook wel fascisme.

   1. halo1

    Schei toch eens uit met dat afgezaagde begrip.. ik vind trouwens niet alles van wat jij “fascisme” noemt.. slecht..en nog belangrijker: het is het ook niet!

    1. Max Aue

     Het is het wel. Het leger is niet democratisch gekozen en als je die de macht laat overnemen pleeg je een fascistische staatsgreep.

     We kunnen best debatteren over welke vormen fascisme kan aannemen maar met democratie en rechtsstaat heeft het niets te maken.

     1. halo1

      Ik vind dat je dat begrip misbruikt… om andersdenkenden monddood te maken. Mij lijkt dat geen enkele staat zonder een beetje “fascisme” (=strengheid/orde) kan functioneren. De tegenstelling is niet democratie, maar anarchie..en dat is een nog veel slechtere “”bestuursvorm”‘ dan dictatuur.. want daarbij heeft het grootste gedeelte van de bevolking tenminste nog (enige) rechten…bij anarchie is iedereen rechteloos.

   2. Freba

    Het leger zetten we liever in voor 10.000.000.000 per jaar om Putin c.s. dwars te zitten. Navo-oefeningen houden in het Baltische Gebied. En om het land “veilig te maken” zetten we BOA’s in schaal 5/6 in. Lekker goedkoop….Leuk he de hele dag termen als fascisme en anti-semitisme rondstrooien. Alles wat je zegt ben jezelf. Weg met de NAVO; totaal overbodige organisatie. 1 virusje en een paar goede hackers zorgen voor meer ellende dan de dure JSF’s. Zo leuk om op je oude dag tot de ontdekking te komen dat je al min of meer in de Matrix leeft. 1 en al verwarring en China en India gaan stug door met het bouwen van de Europese infrastructuur. En dat is maar goed ook. Komen we t.z.t. ook van de Judaistische Gezwellen af. Doe mij maar het 3000 jaar oude Boeddhisme.

   3. rafi

    Aldus de man die de vrouw van Omtzigt ‘dat soort volk’ noemde dat zo schadelijk is voor Nederland.

  2. halo1

   Ja.. een staatsgreep.. wat een sensatie zou het zijn!!.. alleen een beetje te veel nadelen.. verder: leuk idee!

 9. tata

  Je zou bijna medelijden met Rutte krijgen :-).

  1. halo1

   Heb ik ook wel een beetje: het staat voor mij 1 (leugens) : 2 (verdiensten)…

 10. halo1

  Laat iedere partijleider (17) gewoon zijn eigen rol in een beleids+herstel-stuk schrijven.. en voeg de meest passende in elkaar… voila: regeeraccoord! Het zou trouwens goed zijn als regeringsdeelname beloond zou worden met 1 of meer extra zetels.. dat zal ze leren hun verantwoordelijkheid te ontlopen!

  1. Max Aue

   Inhoudelijk zijn de verschillen tussen de partijen die een coalitie kunnen vormen niet zo spectaculair groot en dat is het probleem ook niet. Het probleem is dat we te maken hebben met vier of vijf partijen die allemaal profiel zoeken en dat de verhoudingen zijn verziekt.

   1. Cootje

    En dat moet zo blijven , lekker elkaar voor rotte vis uitmaken , vertrouwen is er toch niet meer in deze bananen republiek , of het moet de nummer 1 positie in Europa zijn , namelijk de nummer één positie narcotica exporteur , met een omzet van 40 miljard € , is de ondermijning een feit ruim 10 jaar beleid pinokkio

   2. Beukman

    Verhoudingen die extra zijn verziekt omdat de Kamer eiste dat aantekeningen die niet voor de openbaarheid bestemd waren op straat werden gegooid, laat dat nog eens duidelijk gezegd zijn.
    Niemand is bij dit gedoe opgeschoten. Wat een verkwisting van tijd, energie en belastinggeld.

 11. Max Aue

  Mooi pleidooi van Arnon Grünberg voor Rutte.

  Arnon Grunberg neemt het op voor Mark Rutte: ‘Omtzigt is Ruttes Monica Lewinsky: een detail dat hem niet ten val zou mogen brengen’
  ht*ps://www.volkskrant.nl/a-b0f1ae16

 12. right

  Het is inmiddels voor iedereen overduidelijk dat men van Omtzigt afwilde, een discussie hierover is een gepasseerd station!
  Klaar!
  Het subjectieve gebrabbel van ‘linkse’ DDS reaguurders, is niet meer aan de orde!

  1. sonny

   Right@
   Ondemocratisch en ten onrechte, van hem afwilde!
   Dat is dan ook de katalysator van het onbegrip, de woede en teleurstelling, dat leeft onder het volk en integere politici!

 13. Meriadoc Brandebok

  Mooie column in Trouw vanmorgen:

  “Het had een weekeinde van bezinning moeten worden met accenten op leed en wederopstanding. Maar kennelijk sloeg bij velen de verbeelding op hol met Pasen. Zo droeg Mark Rutte (VVD), als product van intersectionaliteit tussen Christus en Pilatus voor sommigen, zijn kruis op de Via Dolorosa en vond hij toch de tijd om zijn handen in onschuld te wassen. Langs die weg die naar de executieplaats leidt, stond de loerende Gert-Jan Segers (CU) opgesteld als dienstdoende Farizeeër terwijl elders verscholen Sigrid Kaag (D66) in de peilingen de vruchten van haar Judasstreek kapitaliseerde. Een beetje te veel van het goede, dunkt me.

  Als aanhanger van scheiding van kerk en politiek hoort u me niet over een mogelijke Passion 2.0 fantaseren, ook omdat ik nog steeds niet weet of over de nietige kwestie ‘functie elders’ wel of niet, en dan door wie, is gelogen. Ik zit nog steeds met vragen over de stellige ontkenning in de Kamer van de toenmalige D66-verkenner Kajsa Ollongren, die toch niet de beste politieke vriendin is van Rutte in een Kaag-constellatie: “We hebben met niemand, met geen van de fractievoorzitters ook gesproken over een ‘functie elders’ voor de heer Omtzigt.”

  Ollongren, Jorritsma en Rutte houden alle drie vol dat het onderwerp zo terloops ter sprake kwam dat ze dit zijn vergeten. Stel je eens voor dat dit trio de waarheid spreekt, dat onderwerp Omtzigt teruggebracht wordt tot een onbeduidend zinnetje tussen neus en lippen door dat een ambtenaar toch op papier heeft gezet, waar praten we dan eigenlijk over? Wat is de waarde van een nachtelijk oververhit debat met moties van afkeuring en wantrouwen? Wat is ook de waarde van de theatrale uitvoering van PVV-leider Wilders als grofgebekt Geweten van de Natie (plots omhelsd door commentatoren die hem normaal verfoeien)?

  In plaats van bezinning zijn de sluizen van haat opengezet
  Wat ik wel zeker weet aan het einde van dit paasweekeinde, is dat in plaats van bezinning de sluizen van haat, wrok en rancune open zijn gezet op de sociale media. Een roedel wolven en een troep hyena’s die van (extreem)links tot (extreem)rechts elkaar vonden (bien étonnés!), sloten een onnatuurlijk verbond om de tanden te zetten in wat ze als een politiek overschot beschouwen. De man dus die 10 jaar lang Nederland bestuurde, 8 jaar regeringsstabiliteit bracht, 4 opeenvolgende verkiezingen won en bijna 2 miljoen stemmen op zijn naam kreeg.

  Over het verloop van de informatie durf ik niet te speculeren. Wel lees ik dat volgens 2500 panelleden bij Hart van Nederland Rutte desondanks op kop ligt om opnieuw premier te worden (24 procent), vóór Wilders (23 procent) en Kaag (13 procent). Ook weet ik dat, volgens peilingen van Maurice de Hond, de VVD met Rutte als lijsttrekker weliswaar nu zes zetels zou verliezen in geval van nieuwe verkiezingen, maar nog steeds als eerste en winnende partij uit de strijd zou komen.

  Dat wil zeggen een Mark Rutte, democratisch gezuiverd door een vijfde overwinning op rij die op weg is naar zijn vierde kabinet. Probeer dan onze nationale Lazarus uit te sluiten!”

  1. Max Aue

   “Ollongren, Jorritsma en Rutte houden alle drie vol dat het onderwerp zo terloops ter sprake kwam dat ze dit zijn vergeten. Stel je eens voor dat dit trio de waarheid spreekt, dat onderwerp Omtzigt teruggebracht wordt tot een onbeduidend zinnetje tussen neus en lippen door dat een ambtenaar toch op papier heeft gezet, waar praten we dan eigenlijk over? Wat is de waarde van een nachtelijk oververhit debat met moties van afkeuring en wantrouwen? Wat is ook de waarde van de theatrale uitvoering van PVV-leider Wilders als grofgebekt Geweten van de Natie (plots omhelsd door commentatoren die hem normaal verfoeien)?”

   Raak!

   1. Meriadoc Brandebok

    En: “In plaats van bezinning zijn de sluizen van haat opengezet”

    Ik had het zelf nicht beter kunnen zeggen.

   2. Niet L niet R

    Wie gelooft nu nog het liegende trio, zijn hun baantjes aan het verdedigen tegen iedere prijs!
    Het stinkt!

 14. Edjan

  Ontroerend hoe opeens Rutte tot Jezus is gepromoveerd. Hij zou dan binnenkort uit de dood kunnen opstaan en ten hemel varen. In theorie is het mogelijk.
  Alleen, wat me wél opvalt: nu ligt Rutte op het hakblok waar normaal Wilders en Baudet bijna wekelijks op liggen. Die worden echter nooit zo ontroerend verdedigd door Volkskrant, Arnold Grunberg en Max Aue.
  Tja.

  1. Max Aue

   Het verschil is mogelijk dat Rutte die verdediging wel verdient.

   De publieke opinie kantelt. Het inzicht daalt in dat we misschien al te snel Rutte hebben gekruisigd op grond van een niet zo sterk verhaal.

   1. halo1

    Het feit dat links het zo slecht heeft gedaan.. zal ook wel een rol spelen. Men ziet in Rutte nog iemand over wie links dan nog wellicht de meeste invloed kan hebben..het lijkt dus meer op een wanhoopsgebaar.

   2. Niet L niet R

    Als Pinokkio Rutte blijft zitten, haken ontelbaar veel goed willen de en hardwerkende burgers zich af van de politiek!

   3. Edjan

    Max, het lijkt mij meer een toneelstuk met diverse aangemomen en opgelegde rollen en een altijd aanwezige claque die de publieke opinie bepaalt. Wie het meeste geld heeft, wint.

 15. Niet L niet R

  Wat stinkt het bijna in alle gelederen van onze politiek!
  Maar de ergste is en blijft pinokkio Rutte ook al proberen politici en leden van de NPO alles wat te minimaliseren, en aandacht op een ander te richten,, bang voor hun baantjes en het pluche!!

 16. Peter Pan

  En dan nog geloven er mensen dat Ollengren het a4tje niet bewust gelekt heeft.
  D666 is een satanisten partij waarin vrienden geofferd worden. D666, groenlinks en tegenwoordig in iets mindere mate de PvdA hanteren allemaal de zelfde slinkse politiek. Over lijken gaan. GL zelfs letterlijk zoals iedereen wel weet.

  1. Max Aue

   De bewering dat Ollongren het A4-tje bewust lekte mist elke logica.

   1. Peter Pan

    Geef mij één bewijs waarin duidelijk wordt dat ze dit niet met opzet gedaan heeft. Motieven genoeg

    1. Max Aue

     Wie stelt moet bewijzen. Je beweert dat ze het memo bewust liet lekken. Dat maakte je niet aannemelijk. Dat is ook niet het geval, Ollongren had er geen enkel belang bij en werd er zeer door geschaad.

 17. rafi

  Dit mag Wester zeggen. Omdat het kennelijk is gebeurd. Maar is de boodschap dan ook, dat NU Segers ongelijk heeft door wat de CU betreft Rutte IV uit te sluiten? En dat Kaag NU geen motie van afkeuring tegen Rutte, moreel bezien, in had mogen dienen? Is de bedoeling van Wester, en van degenen die hem dit podium gaven, om het belang van die motie en van Segers’ optreden dit weekend te relativeren? Zeg het maar!

 18. Niet L niet R

  Sigrid is nog veel gevaarlijker dan Pinokkio Rutte!
  Maar ook daar komen wij achter!

 19. de ziender

  Tja, wat een bende weer. En de zaak Demmink blijft maar in de bewuste doofpot.

 20. Michael M

  Wees maar bezorgd om D666 Kaag. En nee, dit is niet eens meer een democratische partij als men jarenlange debatten politiek had gevolgd. Ga niet zomaar op een gezicht af wat de meesten mensen hier doen in Nederland maar leer politiek kennen. Dan pas kijk je door alles heen. Helaas een verschrikkelijke manier om de beste allerbeste man Omtzigt op die manier weg te werken uit het kabinet. En dat doen alleen maar oneerlijke mensen. Als je te eerlijk bent gaat het je kop kosten. Geloof het maar, verdiep u in Kaag en nogmaals in Rutte en zie wie ze werkelijk zijn. Verdiep in politiek. Volg live debatten en leer. En hou op met drinken, zuipen, lol, gamen, en wat dan ook. Beteken wat voor het land. Volg politiek en stem in de toekomst juist.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.