FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen vergelijkt mogelijke quarantaineplicht voor toeristen met Jodenvervolging

Forum voor Democratie-Kamerlid Pepijn van Houwelingen heeft de toorn van de Tweede Kamer over zich afgeroepen gekregen, omdat hij tijdens een wetgevingsoverleg in het parlement de quarantaineplicht die Hugo de Jonge wil invoeren vergelijkt met de Jodenvervolging uit de Tweede Wereldoorlog.

De FVD’er vindt een verplichte quarantaine voor mensen die terugkeren van een reis uit een corona-risicoland een vorm van totalitarisme: “Zo ver hoeven we niet in de geschiedenis terug om het gevoel van een bepaalde bevolkingsgroep terug te halen van ’je hoeft toch niet op een bankje in het park te zitten’.”

De parlementariër kreeg geen bijval in de Kamer van collega’s: de SGP noemde deze logica spottend “FVD-logica” en ook PVV-parlementariër Fleur Agema moest niets hebben van deze opmerkingen. Ook ChristenUnie en SP konden zich niet vinden in de teksten van Van Houwelingen.

Toch konden de teksten van Van Houwelingen ook rekenen op bijval van enkelen. ‘Bezorgde vader’ Alexander Verdouw’ vindt dat deze vergelijking “zo spoedig mogelijk” uit de taboesfeer moet. Ook ‘Hedendaags Hedonisme’ denkt: “Hij heeft gelijk. Dat is het pijnlijke.”

Het FVD-Kamerlid schreef in een vorig leven een roman over een dystopisch Europa.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.