Hé Sigrid, waar ben je? D66 duikt weg voor #MeToo-vragen over Sidney Smeets: ‘Ze nemen de telefoon niet op’

Vanochtend ging de beerput open over D66-Kamerlid Sidney Smeets. Hij wordt er door jongemannen en zelfs jonge jongens van beschuldigd dat hij hen ongepaste appjes stuurde, waar zij zich allerminst prettig bij voelden. De reactie van D66 op dit nieuws? Niets. Het blijft helemaal stil. Hoe kan dat toch?

Zelden was het zo stil bij D66. En dat is gek. Want toen #MeToo populair was en niet over D66’ers ging waren ze er als de kippen bij om dat soort gedrag te veroordelen. Maar nu het over hun eigen Kamerlid gaat blijft het opeens doodstil. Zo vreemd!

Die stilte is zo oorverdovend dat zelfs mainstream-journalisten ervan opkijken. BNR-journalist Thomas van Groningen bijvoorbeeld. “Laten we zeggen dat bij D66 de telefoon deze ochtend niet opgenomen wordt,” schrijft hij op Twitter:

Zijn BNR-collega Sophie van Leeuwen voegt daar aan toe dat zelfs “de wandelgangen” leeg zijn. De ‘democraten’ verstoppen zich dus gewoon.

HP-verslaggever Ton F. van Dijk vraagt D66 waarom dat zo is. Waarom nemen ze de telefoon niet op? Journalisten zitten met vragen, en ze willen antwoorden krijgen!

Een Kamerdebat waar Smeets zou aantreden, is ineens begonnen zonder de D66’er op de aanwezigenlijst.

Ook GeenStijl vindt dat alles heel merkwaardig. “Sisselspraak Smeets krijgt de ene ontboezeming na het andere koekje van eigen deug om de oren maar van D66 noch van ’33XL voor Jong’ hebben we tot dusver iets vernomen,” aldus hoofdredacteur Bart Nijman alias Van Rossem. “Hallo mevrouw Kaag, nieuw leiderschap vandaag? De Twitterende tegenmacht wil heel graag weten hoe de zittende macht hier over denkt. Want zolang uw partij niet reageert, hebben de zwijgende kanonnen van de mainstream media (vooral die van de Staatsomroep…) ook geen idee wat ze mogen opschrijven.”

Maar nee. Geen geluid. Geen gesis. Geen zúcht. De kaken blijven ferm op elkaar bij D66.

Volg mij op Twitter-alternatief Gab én word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal!

Keihard deugen als het om anderen gaat, maar als een eigen Kamerlid onder vuur ligt is er niemand thuis. Wat is het toch een nepdeugpartij, die de mogelijke slachtoffers van Smeets zo een dikke middelvinger geeft, zo legt ook Avigail Asuss uit:

Dus kom op met de geit, Sigrid Kaag! We willen een verklaring, en we willen ‘m nú!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. coenzoon

  hahahaha , eurofielen zijn slechts bezig hun werkterrein te vergroten .

 2. plakband

  Kaag is hierover in gesprek met Smeets.
  Die geeft echter aan geen actieve herinneringen te hebben aan het gebeurde.
  Kan dus nog wel even duren.
  Zelfs als blijkt dat Smeets liegt zal hij beweren niet bewust gelogen te hebben.
  Als Rutte daarmee wegkomt, komt Smeets daar zeker mee weg.

  1. J. Punt

   In het buitenland wordt deze poppenkast hard uitgelachen, dubbel omdat NL al de “gekke Henkie die snel betaald” is in het buitenland met onze liegende minister president van staat der nederlanden.

 3. Meriadoc Brandebok

  In het geval van Smeets lijkt er het een en ander aan de hand te zijn, namelijk aan de lopende band online geflirt met al dan niet minderjarige homofielen, zonder dat zij daar toestemming voor gaven. Dat is hoogst ongepast gedrag voor een raadsman. Met andere woorden: het heeft er alle schijn van dat Smeets, zonder nadenken, zijn geslachtsdeel is achternagelopen.

  Smeets zal met een goed verhaal moeten komen en heeft geen keuze dan zijn zetel ter beschikking te stellen. De nummer 25 op de D66-kieslijst heeft een goede dag.

  1. Max Aue

   “Smeets zal met een goed verhaal moeten komen en heeft geen keuze dan zijn zetel ter beschikking te stellen.”

   Ik zou zeggen, eerst het goede verhaal en dan zien of er aanleiding is zijn zetel beschikbaar te stellen.

   Dit lijkt op een lichtzinnige trial by media. Ik zag nog niet veel strafbaar gedrag.

   1. Meriadoc Brandebok

    Politiek is beeldvorming, Max. Eén verkeerd screenshot van een vies berichtje aan een minderjarige en je staat voor altijd bekend als een oude viezerik. Zelfs als Smeets met een goed verhaal kan komen – hetgeen ik betwijfel – is het gedaan met zijn politieke carrière. Als ik hem was zou ik de lijdensweg niet ondergaan en mijzelf direct in het zwaard storten.

 4. Max Aue

  “Hij wordt er door jonge homo’s van beschuldigd dat hij hen seksueel getinte appjes stuurde, waar zij zich allerminst prettig bij voelden.”

  Het moet niet gekker worden!

  Misschien een goed idee deze man een langdurige gevangenisstraf op te leggen?

  1. Forlan

   Ongepast en strafbaar zijn 2 verschillende dingen Ernest. En zolang er geen bewijs is dat hij ook aan minderjarigen heeft gezeten is het nog volledig ongepast. Walgelijk. Enbom t kotsen. Net als bij Graus (ik denk; gooi hem er maar vast in)
   Of vind jij het een gezonde situatie dat een advocaat met wat centen en macht minderjarige kinderen aanspreekt op een ranzige manier?

   1. coenzoon

    quote Ongepast en strafbaar zijn 2 verschillende dingen Ernest. end

    Dat begrijpt ongepaste max anus echt wel. Hij overschrijdt de grens enkel in de dark room gevuld met jongetjes.

 5. J. Punt

  Standaard reactie is toch GELIJK FVD en PVV de schuld in de schoenen schuiven? Het ‘nieuwe’ lijderschap met een lange ei, is overduidelijk eenrichtingsverkeer richting plebs en mist elke duidelijke en open vorm van verstandige communicatie over en weer. Maar dat wisten we eigenlijk allang.

 6. StemPzeweg

  Dit is allemaal storm in een glas water. Wat een preuts stelletje hypocrieten die zich hier druk over maken. Niks aan de hand

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.