Kijk! Caroline van der Plas (BBB) veegt de vloer aan met klimaatpaus Ed Nijpels: ‘Nederland heeft de beste boeren!’

BBB-Kamerlid Caroline van der Plas heeft weinig heel gelaten van klimaathobbit Ed Nijpels, zo konden we gisteren allemaal zien bij Op1. Nijpels meende dat de boeren wel even een pas op de plaats kunnen maken, maar Van der Plas was heel duidelijk: ons land heeft de beste boeren, en daar moeten we trots op zijn ook! Treiter ze niet weg.

Caroline van der Plas wordt chronisch onderschat in de politiek – en in de media. Ze kenden haar en haar partij niet, ze komt van het platteland, ze verdedigt de belangen van boeren, en dus dachten ze: dat wordt één grote grap. Nou, dat is Van der Plas dus niet. Deze vrouw is echt niet op haar mondje gevallen en weet heel goed waar ze het over heeft. Het was dan ook heerlijk om te zien hoe ze gisteren bij Op1 in debat ging met klimaatpaus Ed Nijpels.

“Denkt u nu dat het mogelijk is, ik respecteer uw standpunt hè?!” aldus Ed Nijpels tegen Caroline van der Plas. “Maar denkt u dat er een akkoord mogelijk is met de boerenachterban over hoe we samen de problemen aanpakken?”

Voor Nijpels zijn de boeren natuurlijk de grote boosdoeners. Want stikstof. Zij houden allemaal land “bezet!” Dat land kan “beter” gebruikt worden voor woningen. Weg met de boeren! Dat het hun land is, tja, daar heeft meneer de klimaatzeursnor lak aan. Want iedereen en alles moet verhuizen naar de steden, de stikstofuitstoot moet fors omlaag, en boeren moeten eigenlijk maar lekker een andere baan zoeken.

Maar wat bleek? Van der Plas had haar antwoord paraat. “Jazeker,” zei ze. “Als BBB willen wij een langjarige visie over wie krijgt welke ruimte in Nederland. Die visie moet opgesteld worden met agrarische organisaties, met natuurorganisaties, met maatschappelijke organisaties, met de bouw, met de luchtvaart, met de industrie. Dat moeten we eerst doen. En dan moeten we gaan bepalen voor de komende twintig jaar hoe de ruimteverdeling wordt.”

Ongelooflijk genoeg – of eigenlijk was het maar wat te geloven – werd zijn toen onderbroken door presentator Jort Kelder. Want, zei hij, de boeren hebben in Nederland heel veel land, ze produceren heel veel voedsel, en exporteren dat voor een groot deel. Moet dat voedsel nou echt in Nederland verbouwd worden, in plaats van ergens anders?

“Nou, heel graag,” aldus Van der Plas. “Wij zijn een land dat ontzettend goed voedsel maakt. Duitsland maakt heel goede auto’s en die exporteert dat over de hele wereld. Waarom? Omdat iedereen in de wereld die Duitse auto’s wil. Wij kunnen heel goed voedsel maken, en er zijn miljoenen mensen maar al te blij met ons voedsel. En wij kunnen dat op een hele kleine speldenknop. Over de hele wereld komen mensen hier kijken.”

Wij hebben, zei Van der Plas, “de meest vruchtbare grond, de beste boeren, maar wat zij zeggen is: ‘weet je wat wij doen? Dat moet weg.'” Totaal geschift, inderdaad.

Maar wat een achterlijke redenering ook van Kelder. Want als de stikstofuitstoot het probleem is: dat geldt voor de hele wereld, niet alleen voor Nederland. Als wij ophouden voedsel te produceren wordt het gedaan door een ander land. Die uitstoot blijft dan gewoon hetzelfde, want mensen moeten toch eten. Tenminste, aangenomen dat de wereldbevolking niet opeens op grote schaal afneemt.

Oh! zegt Kelder, maar er moeten huizen bij! Die kunnen op weilanden gebouwd worden! Ja, er moeten inderdaad huizen bij worden gebouwd. Maar het is volstrekt belachelijk om te beweren dat boeren al hun land maar even moeten afstaan daarvoor. Dat is helemaal niet nodig. Iedereen met ogen in de kop kan zien dat er in Nederland genoeg bouwruimte is, en dat het helemaal niet nodig is om de agrarische sector daarvoor in het verderf te storten.

Word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal én volg mij op Gab.

Goed om te zien dat Van der Plas rustig bleef, zich niet uit het veld liet slaan, en Nijpels én Kelder met feiten over de enorme kwaliteit van onze Nederlandse boeren om de oren sloeg. Ja, mevrouw is écht wel een aanwinst voor de Tweede Kamer. Welkom dus, Caroline!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Aborifa

  Onbesproken bleef het thema: minder mensen. B.v. de mensstapel halveren.

  1. halo1

   Tja.. want dan kom je natuurlijk aan het immigratie-probleem. Ze (links-liberaal) zijn uit op een soort Newyorkisering van NL.. met 30 miljoen inwoners/consumenten ..alle mogelijke nationaliteiten.. lekker “progressief” enz. Maar het betekent wel het einde van (ons) NL.

   1. Hauwert

    Wat zijn we gezellig racistisch bezig. Denken jullie nu echt dat die stupide kretologie ons verder helpt. Zoals jullie bezig zijn is het eenvoudiger te roepen, zoutzuur dat is de beste oplossing, toch?

    1. halo1

     De gebruikelijke non-“argumentatie”…er is niets “racistisch” aan…alleen een reële probleemstelling…jij hebt dus zeker geen oplossing.

    2. Aborifa

     Jij denkt racistich. Mensstapel halveren is minder kinderen maken.
     Ras doet er niet toe.

    3. Jannes-46

     Nee Hauwert, dit heeft met racisme niets van doen, en zeker niet als we de woningnood geheel of gedeeltelijk gaan oplossen met de-islamiseren, tenzij natuurlijk bewezen kan worden dat de islam een ras is.

  2. usb3.0

   De d666 is hard op weg om jouw thema bewaarheid te laten worden

  3. Marija

   Mee eens, veel teveel mensen en toch maar binnen halen.

 2. Edjan

  Die linkse kakelkippen kalkelen overal doorheen. Ze vinden het een schande dat niet iedereen het direct met ze eens is!
  “Als er steeds meer mensen bij komen” aldus éen van de kakelkippen, “dan is het toch logisch dat … (de boeren grond moeten inleveren)”.

  Nee, het is helemaal niet logisch dat het links-liberale-mohammedaanse blok steeds meer en meer en steeds sneller en sneller mohammedanen binnen halen.

  1. Edjan

   Herstel: linkse kakelkippen KAKELEN overal doorheen

 3. rafi

  Er komt heel veel woonruimte vrij als alle illegalen remigreren moeten. Verder moeten we uit vluchtelingenverdragen stappen en ook uit de EU/Schengen en de grenzen dichtgooien. Anders is het dweilen met de kraan open. De autochtone bevolking bedraagt nog maar zo’n 12-14 miljoen. Suriname is erg leeg, zes keer zo groot als NL. De Surinamers kunnen makkelijk terug. Ook criminele buitenlanders met twee paspoorten moeten na denaturalisatie terug, incl. hun families. Ruimteprobleem is dan opgelost.
  Maar er is nog meer mogelijk. Naast emigratie van alles wat links denkt naar bv. het Canada van Trudeau kan men in de grote steden wolkenkrabbers bouwen. En ook eilanden opspuiten voor de kust. Ook zou men onderwatersteden kunnen bouwen. Klinkt futuristisch, maar niet meer dan wonen op Mars. Praat men ook over. Denk out of the box.

  1. halo1

   Het probleem is natuurlijk dat je dan streng moet optreden..en dat wordt onmiddellijk als “fascistisch”” weggezet.. zo lang dat probleem niet wordt opgelost….. Jouw zienswijze is trouwens een combinatie van van streng-rechts met “progressief”..

   1. rafi

    Op korte termijn is het nodig om onze jeugd een huis te kunnen bieden, vandaag die ideeen in het tweede deel van mijn tekst. Acute nood lenigen. Het eerste deel uitvoeren vergt veel meer tijd. Als dat eenmaal gelukt is, dan kunnen die wolkenkrabbers weer verdwijnen. En die opgespoten eilanden landbouwgrond worden, voor onze boeren en de terug te halen/te van moordpartijen te redden Zuid-Afrikaanse boeren.

  2. Mireille

   Klinkt als een opstel. Het bouwwerk laten we doen door import van buitelandse arbeidskrachten. Want voor al dat werk is veel mankracht nodig. Alleen is er één probleem, hoe parkeer je de auto onder water?

 4. Heras

  Om ruimte te besparen moet in steden, in de hoogte gebouwd worden en niet in de breedte. En stop de immigratie want afgelopen jaren zijn er 80.000 huizen weggegeven aan buitenlanders. De meesten zitten nog in de ww.

 5. plakband

  Ed Nijpels vedient dubbel aan de klimaatwaanzin.
  De focus wordt op het boerenbedrijf gelegd, krimpen is zijn credo
  De chemische industrie blijft buiten schot, groeien is zijn credo.
  De groei van de chemische industrie is nodig voor de massale productie van windturbines, zonnepanelen en batterijen voor auto’s, backup-batterijen voor datacenters, telefoons, filters om hun eigen vervuiling te reduceren, enz, enz. Groen en duurzaam? Nee, volksverlakkerij.

  Boeren en belasting betalende burgers zijn de pineut.

 6. Adriaen van Bergen

  Sterker: Als de boerenproductie naar het buitenland wordt verplaatst, dan is daar de stikstof (en andere)uitstoot alleen maar groter. Omdat men het daar niet zo nauw neemt met de regelgeving, als die er al is.
  Je kan dat zien bij de kleding industrie, de scheepvaartbouw en noem maar op.
  Allemaal hier weg en waar het nu wordt gedaan, daar is het een grote pestbende.

  1. rafi

   Je hebt helemaal gelijk. Alleen wie zijn verstand niet wil gebruiken, of tegen het Westen is, zoals de klimaatfascisten, ziet dit niet in.
   Wat hadden we een prachtige scheepsbouw! En Werkspoor. En Fokker. En Koolhoven.

 7. Max Aue

  Nederland heeft de beste boeren die helaas teveel ruimte in beslag nemen, de natuur aantasten, de bio-diversiteit vernietigen, teveel gifstoffen gebruiken, het dierenwelzijn schandalig aantasten en teveel stikstof uitstoten.

  We hebben dus een fors probleem en het PBL geeft aan dat we er niet aan ontkomen het mes stevig in deze sector te zetten.

  Mevrouw van der Plas doet het prima als woordvoerder voor deze industriële belangengroep maar ze zal deze noodzakelijke maatregelen niet kunnen tegenhouden.

  1. Harry Haller

   Er zijn teveel mensen die teveel ruimte in beslag nemen, de natuur aantasten, de bio-diversiteit vernietigen, teveel gifstoffen gebruiken, het dierenwelzijn schandalig aantasten en teveel stikstof uitstoten.

   Toch komen er jaarlijks 130.000 bij. Misschien moeten we daar eens iets aan gaan doen. Iedere vorm van immigratie stoppen bijvoorbeeld.

   1. Max Aue

    Ook als het aantal inwoners van Nederland gelijk blijft of zelfs daalt zullen de genoemde problemen moeten worden opgelost.

    1. Bunky01

     De problemen kunnen mi alleen worden opgelost als men bereid is om de kijk hierop breder te stellen dan alleen op het boerenbedrijf. Het kan niet zo zijn dat bijna per maand gewisseld wordt van beleid. Daar kan namelijk geen enkel bedrijf op worden gerund, of dit nu een boer is danwel een staalfabriek. Terecht ook dat in het interview werd aangegeven dat er “overall” beleid moet worden gemaakt voor pakweg de komende 20 jaar. Dan kan iedereen winstgevend zijn bedrijf uitoefenen.

   2. RS

    zolang er nog “statushouders “zijn, en die worden er met de dag MEER ,is het dweilen met de kraan open. GEEN Statushouders meer!

  2. J. Punt

   En dat moet door deze overheid geregeld worden? Onze overheid die op commando eigen onderdanen uitlevert aan apelanden, moslim criminelen worden gepamperd en linkse meelopers drammen op géén rechtzaak en zeker géén veroordeling. Waar het té moeilijk wordt om een eenvoudig maar nutteloos prikken zetten te organiseren. Waar alles wordt opgelost met 50 politieke partijen, torenhoge boetes, stijgende belastingen en subsidies aan organisaties die eigenlijk direct verboden moeten worden. Slappe en laffe houding naar de burgers.

  3. Jannes-46

   En Max Aue denkt dat de boeren het Malieveld niet meer weten te vinden.

  4. usb3.0

   Nee hoor maxje liegt dat hij barst, maxje is een angstprediker die mijn Nederland volledig kapot wil maken..

 8. Bunky01

  Van deze dame gaan we de komende jaren nog veel horen.
  Zinvolle opmerkingen en bovendien vrijwel onverstoorbaar. Hulde !
  En dan daartegenover de “gevestigden”; onderbreken en ontregelen. Maar als deze dame tegenover je zit dan zul je van goede huize moeten komen om haar van jouw gelijk te overtuigen. Ik vind haar een onverwachte aanwinst in de politiek.

  1. Jannes-46

   Het was inderdaad vermakelijk om te zien hoe Caroline die zakkenvuller Ed Raket aan het stotteren kreeg toen zij aan hem vroeg of hij de percentages kon oplepelen ter zake de terugdringing door de boeren van “schadelijke” gassen. Zo te zien heeft Nederland nu de eigen IJzeren Dame.

  2. Marija

   Dat ben ik helemaal met u eens, intelligent,goed luisteren en goed geïnformeerd,
   Bovendien kan ze haar verhaal ook goed brengen.
   Inderdaad een aanwinst.

 9. ikweetwatikwil

  Er moet meer gebouwd worden!! De boeren moeten land inleveren!!
  De immigratie aan banden leggen, dan zijn we een stuk verder.
  Het is te gek voor woorden , boeren weg en asielzoekers er in. Als eerste hebben asielzoekers een auto, nou dat schiet op.

 10. dinaro

  Zeker een aanwinst!!
  Zij wist beter dan Ed Nijpels de cijfers wat betreft het reduceren wat
  boeren al decennia doen.
  Ed Nijpels had het over het bezet’houden van grond door boeren…
  Wat te denken van de massa immigratie die onze huizen bezetten…
  OP 1 is vanmiddag om 16.00 te zien op NPO 1
  Herhaling van gisteravond

  1. ikweetwatikwil

   Mee eens bunky ,Jannes en Dinaro . Eindelijk een vrouw die een aanwinst is.

   1. ikweetwatikwil

    Ik bedoel dan , in vergelijking met Kaag, Bergkamp.
    We hebben natuurlijk ook nog Fleur Agema. Ook een kanjer

 11. Marija

  Caroline van der Plas.
  Hadden wij er daar maar meer van.
  Het is een kanjer.
  Mogen de boeren trots op zijn.

 12. Drollevanger

  Bestaat er geen mogelijkheid om het door onze boeren geproduceerde voedsel niet meer bij groenlinksstemmers en hun consorten terecht te laten komen.
  Bijvoorbeeld door in overwegend GroenLinks wijken geen vlees of met kunstmest geproduceerd voedsel meer leveren.
  Dat voedsel wordt daarna dan wel 2x zo duur, maar dat heeft een doorgesnoven goedmens er vast wel voor over.

 13. Drollevanger

  Volgens de stadsmens komen de meeste wantoestanden in de boerenstand door te veel melkkoeien per bedrijf.
  Daarnaast wordt beweerd door stedelingen dat boeren teveel subsidie krijgen op hun producten.
  Omdat we blijkbaar die subsidie toch al kwijt zijn stel ik voor om die subsidie te verstrekken door een beperkt aantal melkkoeien te promoten via die subsidie. Dus bv subsidie per koe tot 50 beesten, waarna die centen worden afgebouwd tot bv 100 dieren. Daarna stopt die subsidie.
  Dit zal ervoor zorgen dat de veestapel krimpt terwijl toch de landschapverzorger , de boer, een redelijk inkomen houdt.

 14. Drollevanger

  Het valt mij al langer op dat een boer of boerin wel degelijk weten waarover ze het hebben. T Dit terwijl de Groenlinkse stedeling of zelfs voormalige ministers, zelfs in de verte niet weten waarover ze het hebben.
  Het zou mooi zijn als in onze tweede kamer ook de hoogopgeleide stedeling, iets over het onderwerp wist waarover ze oreren.

 15. 56RdK

  Ja, die Caroline is een politiek zwaargewicht in rappe wording. Zouden we meer van moeten hebben.

 16. 56RdK

  Nederland vol bouwen?
  De ultime en énige oplossing: per direct grenzen dicht voor gelukszoekers en niet-westers georiënteerde gezinshereniging!

  By the way, hoe denkt die VVD-wappie, die Nijpels, de stikstof c.q. de luchtvervuiling komend uit de naast ons gelegen landen tegen te houden? Soms met VVD-kakelkippen Dylan en Bente langs onze grenzen de lucht weg te blazen?

 17. Lucky Luke

  Men. Kelder is een naar kortzichtig mannetje die zichzelf vreeeeeeselijk belangrijk vindt

 18. Drollevanger

  Islamieten zijn natuurlijk geen echt apart ras, maar het lijkt wel of erg makkelijk genetisch beïnvloedbare volken, zich vroeger zeer fanatiek bij de islam hebben aangesloten.
  Ook lijkt het dat van de volken die zich aansloten bij dat griezelige geloof, hun meisjes op intelligentie gebied veel hoger scoren dan hun broertjes, die vaak tegen zwakzinnig aanzitten. Wat duidelijk te zien is aan de schoolresultaten.
  Mogelijk is de angst van de islamitische mannen voor het intellect van hun zusjes, de oorzaak van de onderdrukking van vrouwen en het verbod op ontwikkeling voor de dames in de islamitische wereld, de oorzaak van de angst van de moslimmannen voor het vrouwelijk geslacht.
  Islam wordt blijkbaar genetisch bepaald aangehangen door mannen die doodsbenauwd zijn voor hun slimmere zusjes en vrouwen.
  Kan naar die genetische aanleg geen wetenschappelijk onderzoek worden gedaan?

 19. Drollevanger

  Mij benieuwd of nadat die moslimmeisjes straks beter zijn opgeleid, ze daarna nog steeds dat vrouwonvriendelijke gedachtengoed blijven aanhangen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.