Kijken! Sigrid Kaag liegt keihard over Sidney Smeets: ‘De partij had noch kennis, noch wetenschap’

Voor de camera’s van de mainstream media beweerde D66-leider Sigrid Kaag gisteren met droge ogen dat de partij totaal geen kennis had van het wangedrag van goorlap Sidney Smeets. Oh nee, daar wist niemand iets van, bij de Democraten! Alleen is dat een leugentje geweest: ze wisten het wel, en deden er helemaal niets mee tót jonge homoseksuelen maar los gingen op Twitter in een poging D66 alsnog te bewegen iets te doen.

Is het geen schat, die D66-juffrouw Sigrid Kaag? “Ik denk dat u een onderscheid moet maken met het interne onderzoek dat is gedaan, versus het privéleven van een Kamerlid dat nu onder het daglicht is gekomen” (huh, wat? Is dat letterlijk vertaald vanuit het Arabisch of zo?), “waar de partij voorheen noch kennis van had, noch wetenschap.”

Met andere woorden, we wisten er niets van dat Sidney Smeets verslaafd was aan de lichamen van minderjarige jongens. Helemaal niets. Dus we zijn keihard geschrokken dat die jongeren opeens los zijn gegaan op Twitter en daar bijzonder aanstootgevende, walgelijke, vieze, ranzige appberichtjes hebben gedeeld van Sidney Smeets; een man die hun vader had kunnen zijn, maar die zich als een roofdier gedroeg. En voor Smeets zeurt in de redactiemail: dat zeg ik niet alleen, dat zeggen experts. Dus.

Toen die berichtjes publiekelijk gedeeld werden schrokken ze heel erg bij D66. Echt hoor!

Maar dat is helemaal niet waar. Want D66 was hier al eind maart van op de hoogte gesteld door de betrokkenen. “We zijn niet de FBI,” zei Kaag daarover, “niet de politie en ook niet het Openbaar Ministerie.” Nee, dat klopt. Maar op 31 maart wisten jullie hier al van. Sindsdien hebben jullie een gesprekje met de man gehad, maar daar is het min of meer bij gebleven. Er is géén grootschalig onderzoek verricht. Dat laatste werd pas aangekondigd toen de jonge homo’s zélf de publiciteit zochten.

En trouwens, deze informatie over Smeets was al véél langer bekend in de gayscene. Dat bericht GeenStijl niet alleen, wij van DDS waren daar ook van op de hoogte. Dus zout op met je “we wisten het niet.” Iedereen wist het. Jullie dachten en hoopten alleen dat het nooit publiek zou worden.

Volg mij op Twitter-alternatief Gab én word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal!

Is dit het nieuwe leiderschap dan van D66? Draaien, spinnen, en je eigen gebrek aan eerlijkheid en transparantie onder het tapijt vegen? Zelfs over een groomer van onzekere, minderjarige jongens die hardop droomt over seks met 15-jarigen? We hopen het toch zeker niet, Sigrid Kaag!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Dirk Jansen

  1 ding is zeker, Kaag heeft in ieder geval het juiste moraal om er samen met de VVD een hele grote bende van te maken. Samen sterk!

  1. hans-e-pans

   Mocht Sigrid K. de nieuwe kop van jut/top joker worden van Nederland dan raken we dus van de drup in de regen, zij liegt dus al voor ze dekop van jut/ topjoker is.

  2. coenzoon

   inderdaad , zelfde spindokter

   je hebt r geen herinnering aan meid , kom op je kan het !

 2. plakband

  Nieuw leiderschap van Kaag: gewoon liegen.
  Klinkt als : Wir haben es nicht gewüszt.
  Wat is daar nou nieuw aan ?

 3. Branzino

  In grote lijnen klopt het artikel van Van der Galien, alleen de conclusies zijn wat kort door de bocht.

  Volgens de reactie van Kaag zelf op de D66-site werden ze inderdaad op 31 maart geïnformeerd over het gedrag van Smeets. Ze hebben, naar eigen zeggen, toen meermaals contact gehad net de melder, zelf geen slachtoffer, en vervolgens een indringend gesprek gehad met Smeets zelf. Kort daarna al ging het op Twitter los en kwam de zaak in de openbaarheid. Ik zou niet weten, wat ze sneller en even zorgvuldig hadden moeten of kunnen doen.

  DDS zegt zelf al eerder op de hoogte te zijn geweest. Ook in de gayscnene was dit bekend. Maar dat betekent niet, dat “iedereen het wist”. Dit zegt me namelijk helemaal niets. Als redactieleden dezelfde contacten onderhouden of locaties bezoeken als Smeets, kan ik me die kennis goed voorstellen. Dat gedrag is namelijk niet verboden, gelukkig niet. Maar ik zou geen lid willen zijn van of willen stemmen op een partij die leden, in welke functie dan ook, ook privé in de gaten houdt en aan banden legt. Dat doet toch wel erg denken aan totalitaire regimes elders in de wereld en in de geschiedenis.

  Maar ongepast gedrag is in de functie van Smeets niet gewenst en onwettig gedrag moet bestraft worden. Tot nu hoor ik niets van strafrechtelijke stappen.

  1. Max Aue

   Het is prettig, tussen het stompzinnige en leugenachtige gebral over deze kwestie op deze site, een beschouwing van Branzino te lezen die de feiten vermeldt en de nodige nuance aanbrengt.

   Het zou voor de redactie van DDS pijnlijk moeten zijn.

   1. hetfietsmenneke

    Max, gelukkig zijn jouw reacties altijd fijnbesnaard en van hoog niveau. Blijkbaar voel je je ver verheven boven anderen, die hier reageren. Waarschijnlijk omdat de meesten een andere mening hebben dan de jouwe.

 4. Kharm

  De ene leugen President is nog niet weg of de andere is al op gestaan .

 5. StemPzeweg

  Ik zou het fijn hebben gevonden als de de heer Smeets zijn zetel had meegenomen in de kamer en zijn eigen fractie begonnen was. Ik zou bijna de neiging hebben om hem mijn stem te geven als reactie op deze lastercampagne

  1. FreeThinker

   StemP(edofilie) is niet vies van politici die zich laten pljpen door minderjarigen.

 6. Mireille

  Het lijkt er op dat er geprobeerd wordt om vanuit alle hoeken Sigrid Kaag te beschadigen. Dat gaat niet lukken. Voor de jeugdige Gay wordt een lans gebroken niet in het laatst door een deel van de DDS aanhang die wel eens anders oordeelden over Rob Jetten o.a. en homo’s in het algemeen.

  1. FreeThinker

   Niemand hoeft Sigrid Kaag te beschadigen, dat doet ze zelf wel door te trouwen met een terrorist. En als dat niet genoeg is steunt ze wel terroristische organisaties.

 7. AidemediA

  De “top” van de Nederlandse politiek. Minister ollongren d66 lesbisch. Kamerlid jetten d66 homo. Kamervoorzitter bergkamp d66 lesbisch. MP rutte kweentje??????. sidney smeets d66 jonge jongens liefhebber. Oud kamerlid krol 50 plus homo. Oud politicus pechtold, Kon z’n l*l ook niet thuishouden. Baudet zogenaamd een erotische foto van zichzelf publiceren. Geen wonder dat de politiek, transgender zo belangrijk vindt. Lekker afleiden van de realiteit. En mw. kaag weet/wist van niets. Geen herinnering aan. He dat klinkt bekend!

  1. CZ

   Kijk maar even naar de taken van Kaag, het is nummer 5.

   ht’ps://www.rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/sigrid-kaag/taken

  2. Branzino

   @Aidemedia
   Ik ben goed voorgelicht door mijn ouders, maar je moet me nu toch even uitleggen wat homo, lesbisch, voorliefde voor jonge jongens, etc. te maken hebben met het belang hechten aan transgender. De enige overeenkomst die ik kan bedenken is, dat het allemaal om mensen gaat. Maar ik heb zo’n vermoeden, dat je dat niet bedoelt.
   Waarom vallen zulke dingen je trouwens zo op?

 8. Max Aue

  Volgens mij is dit het negende draadje over Smeets.

  Het lijkt een heuse obsessie.

  1. usb3.0

   En terecht maar daar kan maxje heel slecht tegen natuurlijk

 9. Pieter48

  Mevr.Kaag heeft eerst een cursus gedaan om lid te te worden van D66. De meest belangrijke van de cursus is liegen zonder te lachen of met je ogen te knipperen. hr.Rutte heeft de cursus ook gedaan maar dan voor de VVD.

 10. Paardenmiddel

  Hahaha, die sigrid. Een sterk staaltje leiderschap hoor.
  Als lijsttrekker behoor je alles te weten, wat heeft iemand uitgespookt en wanneer.
  Nou, daar gaat haar geloofwaardigheid.
  Dag sigrid.

  1. Branzino

   @Paardemiddel
   Je hebt een erg antiek beeld van leiderschap. Dat lijkt meer op dictatorschap. Zou jij accepteren, dat een leider van een partij of bedrijf van alles wat je vindt en doet op de hoogte is?

   1. coenzoon

    bedoelt malle pietje Nederland ? big brother is watching you , op elke route meedere camera’s domme sukkel

 11. Marija

  Ach ja, die Sigrid Kaag toch, Rutte en zij zijn gewaagd aan elkaar.
  Met een arrogante kop lekker liegen. Bah.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.