Peiling Nederlandse ondernemers: driekwart van horecabedrijven staat op omvallen

Kleinbedrijf Index, een samenwerking tussen meerdere bedrijven en de Hogeschool Utrecht, heeft de staat van de Nederlandse ondernemers gepeild. Uit de cijfers blijkt dat het voor veel ondernemers nog steeds een zware tijd is. 76 procent van de horecabedrijven kan niet meer voldoen aan de betalingsverplichtingen, en de helft van de kleinbedrijf ondernemers is “aan het einde van haar latijn”. 

De cijfers van het Kleinbedrijf Index geven de staat van de Nederlandse ondernemerswereld weer. 30 procent van de kleine bedrijven is op dit moment technisch failliet, en drie kwart van de Nederlandse horeca heeft een achterstand op betalingsverplichtingen. Dat steeds meer bedrijven technisch failliet raken is bijvoorbeeld ook goed zichtbaar in de Amsterdamse binnenstad: afgelopen jaar is eenvijfde van de binnenstad leeg te komen staan door faillissementen.

Het Kleinbedrijf Index-collectief geeft daarom ook als advies “dat er snel moet worden gehandeld, nog voor de zomer. De indexen wijzen op een snelle afname van de levensvatbaarheid van getroffen ondernemingen.”

Op sociale media uiten mensen hun verbazing over dit nieuws. Zo roept iemand op om juist in deze tijden het MKB extra te steunen, aangezien het kleinbedrijf het uitermate zwaar heeft.

Een ander vreest voor de toekomst van deze kleine ondernemers. “Pensioenpotjes gaan eraan, en huis en auto worden verkocht.”

Het kabinet zal binnenkort met een nieuw plan moeten komen hoe ondernemers gesteund kunnen worden als het volgende coronapakkeet afloopt op 1 juli.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Paardenmiddel

  Gauw Neurenberg2 oprichten.
  Speciaal voor dejonge, rutte en grapperhaus

 2. LifeBuddy

  Nou en, als je dit over jezelf afroept ben je niet bij je volle verstand. Pinokkio wast zijn handen in Onschuld. HaHaHaHa inside lachje!!!

 3. Cootje

  Van Halsema moest de i er af van amsterdam , de gay boten worden bemand door de bakfiets idioten van D66 , en de horeca mafkezen werden vol in hun kruis getroffen door Pinokkio , maar met een totale verstandsverbijstering getroffen horeca ondernemers dachten dat Rutte ze zal redden , dus de toeslag slachtoffers hebben er nu een horeca achterban bij. Die moeten ook hun woningen verkopen , hun echtgenote of partner pleiten , pensioenen naar de kl.o.ten . En bij de curator mogen ze hun belastingschuld in 3 jaar aflossen , op een sociale huurwoning kunnen ze 20 jaar wachten want de toeristen met de bootjes gaat voor met kost en inwoning , en in Amsterdam is de ene zijn dood de andere zijn brood

 4. rutte leugenaar

  build back better

  h**ps://static.wixstatic.com/media/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.jpg/v1/fill/w_960,h_672,al_c,q_90/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.webp

  linkse idioten noemen het een complot maar rutte en kaag zitten toch geen vliegen te vangen ? Ht bestaan wordt niet langer verhuld.

  h**ps://www.weforum.org/

  u zult niets meer bezitten maar gelukkig zijn.

 5. Chee

  Rutte en co moeten aangeklaagd worden, dit beleid van het afgelopen jaar sloeg nergens op.
  Waarom een economie plat leggen voor max 0.25 % van de bevolking die serieus last heeft van het griepje.
  Het is gewoon waanzin.
  Ook is er geen enkele aanstalte gemaakt om de IC capaciteit op te schalen, werkelijk crimineel, terwijl er genoeg capaciteit voor was.
  Waarom niet de zwakkeren beschermen en de 99,75 procent gewoon vrij laten.
  Dit is met geen pen te beschrijven.

 6. Cycle25

  Volgens Ernst Kuipers, de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, heeft de avondklok nauwelijks effect gehad..

  Lekker bezig..

  ht*ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5227836/coronatest-versoepelingen-maatregelen-avondklok-afgeschaft

 7. CZ

  Precies volgens plan dus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.