Leo Lucassen na antisemitische cartoon in Volkskrant: ‘Genormaliseerd door FVD en extreem-rechts!’

De Volkskrant moest vandaag diep door het stof vanwege een antisemitische karikatuur van Maurice de Hond op de voorpagina. De krant gaat “tot op de bodem uitzoeken” wat er is misgegaan, zegt hoofdredacteur Pieter Klok tegen NRC. Maar Leo Lucassen heeft het perfecte excuus al gevonden: ‘Dit laat goed zien hoe extreemrechtse beelden inmiddels zijn genormaliseerd’, en verwerkt gelijk FVD even in zijn duiding.

De Volkskrant krijgt uit alle hoeken van de samenleving (terecht) flinke kritiek over zich heen voor de absurde spotprent die ze hebben geplaatst. De afbeelding toont Maurice de Hond die als een marionettenspeler de media bedient. De cartoon is in exact dezelfde stijl als spotprenten die de nazi’s gebruikten om Joden mee te demoniseren.

Volkskrant-hoofdredacteur Pieter Klok zegt dat het “bij nader inzien te veel herinneringen oproept aan de antisemitische karikaturen uit de Nazi-tijd.” Hij heeft in ieder geval nog het fatsoen om de schuld en verantwoordelijkheid bij zijn eigen krant te leggen. In tegenstelling tot de Leidse hoogleraar Leo Lucassen, die moeiteloos met het vingertje naar FVD en “extreemrechts” wijst:

In links-academische kringen is het wijzen naar extreem-rechts voor allerlei gevaren gemeengoed, zelfs als de schuldige in dit geval een linkse krant is. Alles wat ook maar enigszins als extreemrechts kan worden afgedaan, is ineens “genormaliseerd” als het vanuit een andere hoek in de samenleving boven komt drijven.

Veel twitteraars zijn het niet eens met Lucassens poging tot framing:

Lucassen beroept zich op kennis van de geschiedenis. Maar of dat argument steek houdt? Anti-jodenhaat is door de eeuwen heen in vele gedaanten verschenen. Extreem-rechts is daar slechts één van…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. coenzoon

  Kunnen de politiek correcten nu eens vertellen wie dat zijn “extreem rechts ”

  Wat een kolder

 2. Chee

  Leo Lucassen is een wappie.

 3. sonny

  “na het sluiten van de stembussen doen ze, waar ze zelf zin in hebben, ik ga waarschijnlijk niet stemmen”
  Bovenstaande is een uitspraak van Maurice de Hond, hij is hiermee politiek heel duidelijk en objectief!
  Dus hem linken aan welke partij dan ook, is sowieso onterecht!
  Overigens zijn Semieten zijn niet bang voor ‘rechts’ Nederland, integendeel!

  1. Branzino

   “Overigens zijn Semieten zijn niet bang voor ‘rechts’ Nederland, integendeel!”

   Semieten zijn de volken uit het Midden-Oosten, Ethiopië, Eritrea en Noord-Somalië. Anti-semitisch is om de één of andere reden een synoniem voor anti-Joods.
   Ik vraag me af of die semieten zich allemaal heel veilig voelen bij rechts Nederland, tenminste als ze Wilders, Baudet en hun aanhang zouden horen.

   1. coenzoon

    Kan de volidioot malle pietje nu eindelijk is uitleggen wat er rechts is aan Wilders . Kennelijk heeft de randdebiel nog steeds het partijprogramma niet gelezen. Als decadente tröl blijf je dan verkondigen dat een links gericht beleid rechts is. Hoe dom en arrogant sommige onwetende kunnen zijn.

    1. Harry Haller

     Dit onderstreep ik volledig, coenzoon. Piet Branzino blaat maar wat.

    2. Branzino

     @coenzoon en Harry Haller
     Zonder overeenstemming over een goede definitie van rechts heeft een antwoord geen zin. Iedereen heeft een eigen beeld bij rechts. Maar in het algemeen wordt in Nederland de PVV rechts genoemd. Dat doen ze zelf ook, alleen al door vrijwel alle andere partijen links te noemen en te verafschuwen.
     Maar als ju7llie bedoelen te zeggen, dat de PVV ook linkse standpunten huldigt, ben ik het met jullie eens. Maar dat bevestigt dan wel meteen mijn stelling, dat een sluitende en algemeen geaccepteerde definitie van rechts, en ook van links natuurlijk, ontbreekt.

 4. AS210854

  ‘T zou je zoon maar wezen. 🤮

 5. Aborifa

  Smerige streek van de VK.
  Nog smeriger van die Goebbels Lucassen

 6. Beukman

  De prent doet denken aan de posters van en tegen Soros waar Orbán Hongarije een paar jaar terug mee volplakte.
  Soros was op de posters te zien als een stereotype karikaturale rijke jood, ook nog eens met een geprononceerde neus. Mensen kliederden er dan ook teksten op als “stinkjood”.

  Hier op DDS zag men daar niks antisemitisch in. Bovendien: Soros wás toch ook een stinkjood?

  Hopelijk gaat het licht aan bij deze spotprent van De Hond. Netjes dat De Volkskrant excuses heeft aangeboden. Nu Orbán nog.

 7. rafi

  Die vent is gek geworden.
  Maar op zijn standpunt doorgaande: zo oppervlakkig is het niet anti-semitisch zijn bij links dus kennelijk, dat het antisemitisme bij links zo gemakkelijk te normaliseren is. In die richting wijst ook de moslim-broederschap in de fractie van Groen Links. Leo zal wel denken dat die persoon in die fractie is gekomen door invloed van FvD.

 8. Stopperspil

  Hoop van harte dat de redactie van de Volkskrant per direct besluit om niet langer opiniestukken van deze vreselijke Leo Lucassen in de krant op te nemen. Tot nu toe is het elke maand wel een keer raak dat hij daar mag beweren dat rechts Nederland niet deugt en dat de immigratie een groot goed is.

 9. Branzino

  Even afgezien van de onsmakelijke spotprent in de Volkskrant, hebben jullie die podcast al beluisterd? Die had niets te maken met de Volkskrant. Maar die podcast laat wel haarfijn de manier van werken van Maurice de Hond zien. En die manier van werken wijkt geen millimeter af van zijn manier van werken in de corona-crisis op grond waarvan hij in corona-kritische kringen heel populair is, ook hier. Het is allemaal heel herkenbaar en doet onmiddellijk twijfelen aan de kwaliteit van zijn informatie en interpretaties, ook i.v.m. corona. Ook het bespelen van de media en zijn omgang met tegenwerpingen komt heel bekend voor, als we de Deventer moordzaak en de corona-crisis met elkaar vergelijken. Ga vooral luisteren op nporadio1.nl/podcasts/de-deventer-mediazaak

  1. Beukman

   Die tip komt precies op het goede moment. Dank!

   1. CZ

    Tot zover Van Velenamen en zijn bruinridder.

   2. Branzino

    @Beukmanj
    Het is heel onthullend en tegelijkertijd onthutsend wat er verteld wordt over de aanpak van De Hond. Ook verbijsterend is de opmerking van iemand die hem goed kent, dat De Hond nooit zal toegeven ongelijk te hebben. De klusjesman heeft hij met naam en toenaam door het slijk gehaald en kapot gemaakt, heeft vervolgens voor elke rechter bot gevangen en gaat maar door, nog steeds., Hij weet wel steeds straf te vermijden, maar verder gaat hij eigengereid door.
    Als je dan bedenkt, dat er nogal wat goedgelovige of meelopende corona-critici zijn, dan kun je je voorstellen dat De Hond als een gevaarlijke man voor de volksgezondheid in Nederland wordt beschouwd. Hij zal nooit toegeven en blijven teren op die paar keer dat hij wel een beetje gelijk leek te hebben. Dat sterkt hem alleen maar. Dat gelijk had hij in de Deventer moordzaak nooit en toch ging en gaat hij door.

    1. rafi

     Je leidt de aandacht geheel af van dit Volkskrant-topic. Ben je zelf soms een anti-semiet?

     1. Branzino

      @rafi
      Ik ben geen anti-semiet, wel anti-Israel, tenminste tegen het huidige kabinet. Maar regeringskleur en dominante religie zijn bij voorkeur van elkaar gescheiden in gezonde democratieën.

    2. Beukman

     @Branzino, ik heb net op de fiets aflevering 1 beluisterd. Komende dagen de rest. Wordt vervolgd!

 10. rafi

  Deze spotprent in de krant krijgen kan nooit een eenmansactie zijn. Ook lagere functionarissen zoals zetters moeten hiervan geweten hebben en de ernst hiervan ingezien hebben en dit gemeld hebben bij de top. Die top, de hoofdredactie, heeft dit dus bewust door laten gaan en is er dus eindverantwoordelijk voor.

  1. Aborifa

   Gelijk heb je Rafi.

  2. Beukman

   @(abo)rifa
   Het schijnt in de hoogste regionen te zijn bekonkeld, te beginnen bij de Bilderberg Conferentie. Yasser van GL kent de zetbaas van De Volkskrant, zijn neef is getrouwd met de nicht van de leidinggevende van die zetbaas. Demink, die nog een appeltje te schillen had met De Hond, heeft het zaakje gefinancierd.

   Als te bewijzen valt dat Rutte er vanaf wist (en reken maar dat hij er vanaf wist) en dit nieuws op het goede moment naar buiten wordt gebracht, klapt Rutte IV een dag na beëdiging en dat maakt de weg vrij voor een Zakenkabinet gevuld met FvD-ers en PVV-ers. Houzee! Ons land eindelijk bevrijd van moslims en andere linkse elementen!

   1. RobVerhoeven

    Duidelijk, na een half leven op DDS is Beukman het laatste restje van z’n verstand verloren, hij gaat raaskallen!

    1. EvertB

     Bist Du es, Herr Haller?

     1. Harry Haller

      Jullie antenne staat niet goed afgesteld, jongens. Logisch, als notoir linkse idioten zitten jullie opgesloten in de dwangbuis van het policor denken en dan verlies je het contact met de realiteit.

      RobVerhoeven is een ander.

    2. Max Aue

     Was mijn goede vriend weer aan het stalken?

    3. coenzoon

     Gaat raaskallen? Heeft nooit anders gedaan de onwetende.

   2. Max Aue

    Vergeet niet de directe betrokkenheid van de jihadbruid Kaag. Die antisemitische heks zit hier vast achter.

    1. Beukman

     Er zijn inderdaad sterke vermoedens van Kaags betrokkenheid (via de lijn Soros – Timmermans – Angela Merkel, inderdaad ook een vrouw), maar voorlopig wil ik het even louter bij de feiten houden, Max.

     1. Harry Haller

      De humor van Beukman ontstijgt het niveau van de brugklasser nog steeds niet.

      Enige progressie valt ook niet te verwachten.

 11. Edjan

  Begrijp ik dat nou goed? De Volkskrant plaatst een cartoon die lijkt op anti-semitische cartoons tijdens WOII. Maar de populisten krijgen de schuld? Ik doe niet eens de moeite om te proberen dat linkse geouweh0er te begrijpen. Wat een bullshit.

  1. toetssteen

   @Edjan
   Links is goed in framen. Overigens is zeer rechts in mijn ogen libertair, maar….. die hebben helemaal niets met antisemitisme.
   Ach ter linkerzijde is men zeer bedreven met het plakken van stickers. goed/fout, meer smaken zijn er niet.

   1. Beukman

    Links is goed in framen.

    Steen is goed in framen.

    1. Max Aue

     Toetssteen is wat mij betreft de meest irritante tról op dit blog. Zelfs het debiele geblaat van coenzoon en Gerrit roept bij mij minder weerzin op.

     1. Harry Haller

      Dat is natuurlijk onzin: de meest irritante tról op dit blog ben jij, Max Aue. Je wint jaar na jaar de felbegeerde wisselbeker en vetleren medaille en ligt lichtjaren voor op de nummer 2.

      Dat jij altijd een onberedeneerde haat en antipathie tegen Toetssteen hebt gehad is geen nieuws. Waarschijnlijk neem je het hem kwalijk dat hij met regelmaat praat over zijn kanker en chemokuur. Dat roept walging bij je op. En waarom? Zeg het maar.

      In mijn ogen is Toetssteen een zeer gewaardeerde reaguurder die al vele jaren met zijn eigen laconieke en vaak rake opmerkingen, de juiste toon treft.

      Jij hebt het op larmoyant toontje graag over ‘de doodsstrijd van corona-patienten’, maar een trouwe en zieke reaguurder wegzetten als de ergste tról op dit blog om hem te kwetsen, doe je graag en vaak. Het toont weer ten overvloede dat je een gewetenloze psychopaat bent zonder gevoel en met alleen geveinsd medeleven als het je uitkomt.

     2. coenzoon

      Je kan de wisselbeker niet beschikbaar stellen strönt vlëk. Je bent de enige recht hebbende op irritantste tröl van dit forum miesgasser

     3. Max Aue

      Mijn goede vriend schiet weer in de hysterische overdrive. Het is mijn ervaring dat je beter geen olie op dit zelfgemaakte vuurwerkbom kunt gooien.

      Morgen maar zien of deze woedende man weer tot bedaren kwam.

     4. coenzoon

      Quote Het is mijn ervaring dat je beter geen olie op dit zelfgemaakte vuurwerkbom kunt gooien. End

      Leg is uit strönt vlëk ! Wat een gebrekkig Nederlands en wat een domme bewering. Je kan rustig een vuurwerkbom in een vat olie gooien domme jongen.

     5. Max Aue

      vuurwerkbom = vuur

     6. Harry Haller

      “Mijn goede vriend schiet weer in de hysterische overdrive.”

      Wellicht kun jij toelichten waarom je altijd Toetsteen met tomeloze afschuw en diepe haat de grond tracht in te boren.

      Toets heeft jou nooit kwaad gedaan, dus het moet wel iets in jouw psychopathische karakterstructuur zijn dat je deze zieke man met wellust en zonder enige empathie of compassie probeert kapot te maken.

      De ware hystericus ben jij Aue.

     7. Meriadoc Brandebok

      Ik denk dat Max de onvoorstelbare domme comments van toetssteen niet uit kan staan, maar daar niets van mag zeggen, daar toetssteen en diens kameraden dan direct met zijn ziekte gaan zwaaien.

      De DDS blog is natuurlijk politiekcorrect en hypermoralistisch bolwerk van rechtse deugchinezen.

     8. Max Aue

      “Ik denk dat Max de onvoorstelbare domme comments van toetssteen niet uit kan staan”

      Zo is het.

     9. Max Aue

      “ Leg is uit strönt vlëk ! Wat een gebrekkig Nederlands“

      Inderdaad, correct Nederlands is ‘leg eens uit’.

     10. Harry Haller

      Maria Brandegeit: Max Aue voelt diepe weerzin en walging bij de commentaren van Toetststeen.

      Normaal reageert deze rat op een dom commentaar met een vileine opmerking. Maar bij Toetssteen gaat hij altijd uit zijn plaat en krijgt hij een rood waas voor ogen.

      Dit gaat dus veel verder.

     11. usb3.0

      Taalnazi maxje heeft geen argumenten meer en gaat dus taalnaziën.
      Het probleem van taalnazi’s is niet zozeer het walgelijke moralistische toontje dat ze uitslaan, maar dat ze door hun gezever de aandacht verschuiven van de inhoud naar de vorm, waardoor de discussie stopt. Dé tactiek om hun gebrek aan argumenten te verhullen.

     12. usb3.0

      Toetssteen veegt natuurlijk met regelmaat de vloer aan met maxje, en dat vind maxje niet leuk natuurlijk

     13. Beukman

      Ik wil het ook graag opnemen voor de heer Toetssteen. Hij is beschaafd en beleefd. Dit blijkt ook uit het feit dat hij hier al jaren potst onder dezelfde nick. Daarmee behoort hij tot de crème de la crème der potsers.

      Zijn lichte paranoia richting mij vergeef ik hem gaarne. Al de rest doet niet ter zake.
      Ga zo door Steen! Ik las onlangs dat je ziek bent. Ik wens je beterschap, en nog vele jaren op dit bijzondere blog.

     14. Harry Haller

      Nu ook Beukman het opneemt voor Toetssteen en Max Aue bemerkt dat hij met zijn misplaatste en hatelijke kritiek alleen staat, kiest hij voor zijn gebruikelijke tactiek: met de staart tussen zijn benen laf wegvluchten en niets meer van zich laten horen.

      Hyenagedrag ten voeten uit.

     15. Meriadoc Brandebok

      “Maar bij Toetssteen gaat hij altijd uit zijn plaat en krijgt hij een rood waas voor ogen.”

      Jij krijgt standaard een rode waas voor de ogen en je gaat standaard uit je plaat als er een comment wordt geplaatst die je niet aanstaat. Het is nogal hypocriet om van anderen te verwachten dat zij niet op een en dezelfde wijze door het lint gaan als zij een comment zien die hun tenen doet krommen.

      Je bent een typische rechtse deugmans van de rechtse kerk.

     16. Max Aue

      “Ik wil het ook graag opnemen voor de heer Toetssteen. Hij is beschaafd en beleefd.”

      Dat betwist ik niet. Mijn kritiek betreft de irritante neiging van Toetssteen om vreemde, om niet te zeggen bizarre, opmerkingen over de schutting te gooien en daarop nooit aanspreekbaar te zijn. Ik beschouw dat als irritant trólgedrag. Ik heb dan liever het debiele gewauwel van coenzoon.

      Ik zal jullie niet vervelen met mijn medische dossier. Ik beschouw dit soort informatie in de discussie als vervuiling ad hominem van het debat.

     17. usb3.0

      Toetssteen is maxjes’ rode lapje en maxje pist in z’n speedo

     18. coenzoon

      De decadente tröl heeft een beschrijving van zijn ego gegeven. Zit niemand op te wachten. Overigens wil de tröl wel dat elke Nederlander zijn medisch dossier openbaar maakt aan de vaccinatie maffia. De tröl zijn zuiggedrag kan door niemand geëvenaard worden. Je bent een superkwal max anus een decadente onwetende superkwal.

     19. Max Aue

      “Overigens wil de tröl wel dat elke Nederlander zijn medisch dossier openbaar maakt aan de vaccinatie maffia.”

      Het is niet helemaal duidelijk wie coenzoon hier aanspreekt maar ik ben geen voorstander van de openbaarmaking van het medisch dossier aan wie dan ook, tenzij de eigenaar van het dossier dat nadrukkelijk wil.
      Wie de vaccinatiemaffia is weet ik niet.

     20. Edjan

      H. Haller. Klopt, je zult Max niet gauw betrappen op enig menselijk medegevoel.
      Ook het lijden van corona patienten interesseert Max alleen maar omdat hij daar het FvD de schuld van kan geven, of het grauw.

     21. usb3.0

      Coenzoon heeft gelijk dat maxjer voorstander is van het vrijgeven, al dan niet onder dwang, van medische gegevens middels testen of vaccinazipaspoort

     22. Max Aue

      “ Coenzoon heeft gelijk dat maxjer voorstander is van het vrijgeven, al dan niet onder dwang, van medische gegevens middels testen of vaccinazipaspoort”

      Waar beweerde ik dat, Gerrit?

     23. usb3.0

      iedereen weet dat jij voorstander bent van het verkr*chten van de privacy en daar valt dit ook onder.

     24. Max Aue

      “ iedereen weet dat jij voorstander bent van het verkr*chten van de privacy en daar valt dit ook onder.”

      Kun je aangeven waar je dit wonderlijke idee op baseert?

     25. coenzoon

      de strónt vlé®k doet een ruttetje, hij heeft er geen herinnering aan. Waardeloze decadente onwetende tról

   2. Max Aue

    “Overigens is zeer rechts in mijn ogen libertair, “

    Toetssteen gooit weer eens wat over de schutting. Een inhoudelijke toelichting op deze malle bewering zal ook niet volgen.

    1. Meriadoc Brandebok

     Technisch gezien klopt het wel, maar het is een beetje een open deur. Alsof je zegt dat zeer links socialistisch is.

     1. Max Aue

      In elk geval staat vast dat we van Toetssteen nimmer een nadere toelichting op zijn oprisping zullen horen. Morgen gooit hij weer een nieuwe drol over de schutting.

     2. coenzoon

      In elk geval staat vast dat we van max anus alias de strónt vlé®k nimmer een nadere toelichting op zijn oprisping zullen horen. Morgen gooit hij weer een nieuwe drol over de schutting.

   3. Edjan

    Toetssteen. Klopt. En links isgoed en dus is rechts fout. Zalig zijn de simpelen van geest.

  2. Cycle25

   Och..ze hebben de V mee…je weet wel, die extreem linkse moordenaars.

 12. Michael M

  Leo Lucassen praat al eeuwig over extreem rechts. Hij houdt maar niet op man. Waarschijnlijk om zo zijn baan en onderzoek te behouden. Er is ooit een paar gerichte kogels afgevuurd in het verleden en deze kwam toch echter van extreem links, weet u het nog? De dodelijke aanslag op een rechtse politicus door een extreem linkse zieke geestelijke figuur welke links was en een geladen vuurwapen in zijn hand had. Dat is nog nooit gebeurd door rechtse partijen sinds anno 2000. U kan beter uw maatschappelijke onderzoek gaan omvormen naar extreem links meneer Lucassen, daar valt meer werk te behalen, .

 13. Michael M

  De heer Lucassen vergelijkt de geschiedenis teveel met de moderne tijd anno 2021.
  Totaal 2 andere werelden. Stap nu eens uit de virtuele wereld en waant u zich in de echte tijd. Tot slot is er in het midden oosten veel ellende en is een baan als docent midden oosten studies een betere optie.

 14. Monty

  Niet alle spotprenten zijn dus smaakvol.

  Maar moet je ze dan ook verbieden?

  1. Harry Haller

   Eindelijk stel je eens een zinnige vraag, Monty.

   Mijn antwoord is: de vrijheid van meningsuiting moet het winnen van slechte smaak. De mensen die aanstoot nemen aan deze prent zitten in hun policor-gevangenis waar hun geprogrammeerde wereldbeeld en rigide goed/kwaad-indeling het hen onmogelijk maakt om autonoom een afgewogen oordeel te vormen.

   Een hoop heisa om niks.

   1. Max Aue

    Hier ben ik het wel mee eens, met de aantekening dat we slechte smaak, of erger, immorele smeerlapperij natuurlijk wel scherp moeten veroordelen.

    1. coenzoon

     dat doen we ook , we veroordelen al je smerige handelingen immoreel varken

     1. Max Aue

      Dat is ook vrijheid van meningsuiting, coenzoon. Je kunt hier elke dag je onderbuik legen.

     2. coenzoon

      je bedoelt je dagelijkse verbale diarree strónt vlé®k ? altijd welkom voor repliek domme jongen. Zelfs op LBO niveau delf je het onderspit onwetende tról , inhoudelijk nog wat te melden ? vast niet !

     3. Max Aue

      Je bent vermakelijk, coenzoon.

     4. coenzoon

      geloof ik niets van ! je haat mensen die je aperte onzin doorzien kwal.

      waren de mensen die spraken over 2030 , build back better nog wappies heb jij ook moeten erkennen dat die benaming slechts bedoelt is om te beledigen.

      jij bent niets anders dan een decadente kwal en dat doorzien steeds meer mensen miesgasser

      🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳

 15. Bolkestein

  Aan de agitprop jegens Israël kan je merken hoezeer anti-Semitisme is genormaliseerd.

 16. Bolkestein

  Waar je mee omgaat, daar raak je mee besmet. Virulent anti-Semitisme is inmiddels genormaliseerd bij de linkse “wokes”.

  Zie hier #BLM en #Antifa massaal luidkeels zij aan zij “Dirty Jews Dirty Jews” schreeuwen in de straten van Parijs

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=XbBdI6xJjyc

 17. Drollevanger

  De Volkskrant, een extreem deugende zeer linkse krant, haalt nog even wat racistische ouwe koeien uit hun socialistische nevelen boven water, maar schrikken zich schijnheilig te barsten, nu het blijkt dat de door hen als rechts gescholden Nederlanders niet in hun linkse gekleurde antisemitische haatplaatjes trappen.
  Ik heb nog een fotootje van een oorlog-gedenksteen uit onze bossen, daar staan de leeftijden op van de daar doodgeschoten Joden. Het jongste slachtoffertjes was ik meen 6 jaar.
  Gefeliciteerd deugend Nederland met jullie sociale goedmens gedachten.
  Beste Linkse medemens, ga je schamen met jullie eigen racistische Volkskrant.
  Wie leest en gelooft dit soort berichten eigenlijk, vraag ik me dan af.

 18. Drollevanger

  Ik zou me doodschamen als ik deze Verraderskrant las en de buurt kwam daarachter.
  Mijn Zwartekousen grootouders hielpen in de oorlog 2 Joodse gezinnen aan onderdak en 5 Engelse piloten.

 19. Wally

  Links Nederland krijgt nu steeds meer tegenstand van haar eigen onnozelheid. Nu blijkt ineens dat de zelfbenoemde gutmenschjes net zo slecht zijn als rechts Nederland. Maar eigenlijk, vanwege het altijd maar weer wijzen op hun zgn. Superieure Mening, is men vele malen slechter. Niet dat je ooit gelijk krijgt van die figuren natuurlijk, want o gutte ‘wij deugen’, maar ze gaan nu zelf ook zien dat ze geen haar beter zijn.
  En dat is al het 2e bericht vandaag wat me opvrolijkt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.