Malafide Hugo de Jonge stort illegaal €925 miljoen aan belastinggeld op rekening sneltest-cowboykapitalist

Hugo de Jonges ministerie van Volksgezondheid blijkt 925 miljoen euro te storten in een private stichting die via sneltesten onze samenleving weer wil openen. Deze constructie is echter vrij bijzonder: het wordt namelijk nooit op deze manier gedaan, en er is nul transparantie. De opdracht is niet aanbesteed en men heeft geen toezicht op de besteding van het geld. De Jonge loopt dus met geld te smijten in schimmige constructies die niet door de wettelijke beugel kunnen.

Coronaminister Hugo de Jonge blijkt niet alleen een weinig effectieve crisismanager, maar ook nog eens iemand die zomaar bijna een miljard euro aan belastinggeld via een schimmige constructie heeft overgemaakt aan één of andere schimmige stichting die namens enkele bedrijven wel iets gaan doen met sneltesten.

Het deugt van geen kant, zo laat onderzoek van medium Follow the Money zien. De onderzoeksjournalisten hebben zich vastgebeten op de uitgaven van het ministerie van VWS, het ministerie van Hugo de Jonge, en wat blijkt? De overheid wil via een private stichting Nederland van het slot halen. Er is bijna een miljard euro gestort naar de stichting Open Nederland. Wat hoogst ongebruikelijk is, en al helemaal omdat de overheid zelf geen zicht heeft op wat er met dit gigantische geldbedrag precies gaat gebeuren.

De stichting staat niet onder toezicht van de overheid en mag het bedrag, wat ons belastinggeld is, naar eigen inzicht uitgeven. Experts menen dat de overheid via deze schimmige constructie haar eigen wetten overtreedt. Er vond namelijk geen openbare aanbesteding plaats en het is hoogst onwenselijk dat de overheid geen zicht heeft over wat er met het geld gebeurt:

‘De constructie oogt onrechtmatig en erg onprofessioneel. Een enorme som geld gaat naar een stichting die door een private partij is opgericht, en belast is met een taak die nauw vervlochten is met commerciële taken. Als dan niet in mechanismen is voorzien om te kunnen monitoren hoe het geld wordt uitgegeven, is dat niet alleen ongebruikelijk, maar als die taak niet is aanbesteed ook onrechtmatig.’

Verschillende hoogleraren menen dat de overheid hier onrechtmatig heeft gehandeld. Het lijkt er dus sterk op dat het ministerie zijn boekje flink te buiten is gegaan met deze acties. Houdt het gestuntel en geblunder van De Jonge nog een keer op? Of blijven dit soort fratsen gedurende de restant van de crisis om de zoveel tijd opduiken? En hoe groot is de rekening die wij consumenten moeten betalen? Nog maar een paar miljard, misschien?

Twintig testbedrijven zijn inmiddels een kort geding gestart tegen stichting Open Nederland vanwege oneerlijke concurrentie, dat meldt Trouw. Een uitstekend idee: laat de rechter zich inderdaad maar uitspreken over de schimmige praktijken van Hugo de Jonge en zijn maatjes in het bedrijfsleven. Want dit kan natuurlijk niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. coenzoon

  Hugo goebbels en familie verdienen een leuke cent in het vaccin gebeuren dat is toch algemeen bekent ?

  1. Max Aue

   bekend

   Heeft coenzoon enige onderbouwing voor deze laster?

   1. coenzoon

    de waarheid kan nooit laster zijn. Doe is fijn je eigen onderzoek tról !

    Je bent immers af als gesprekspartner. Dom volk wat niets weet kan je niet langer serieus nemen in een discussie ! goodbye

   2. siemoon

    in duitsland heeft er een uit het bundes haus berlijn . voor het doordrukken ander soort mondkapjes 600.000 euro en een voor 200.000 euro ontvangen zal het hier anders zijn ? onze vriend ab de wijnslobber heeft in het verleden vermogens verdiend met griepspuitjes .. hoor je niks meer van!!

   3. Oepsie

    Dt-fetisjist, grammar of taal nazi of hoe men dit gedrag ook wilt noemen: je bend een onaangenaam perrssoon en je hebt een moeilijk karakter.
    Volgens onderzoekers is er een duidelijke relatie tussen taal en persoonlijkheit. Hoe je gebruikd maakd van taal zegt namelijk iets over je karakter.
    mensen zoals ”een speklapje” kunnen minder goet met afwijkingen omgaan en staan zij in het dagelijks leven zelfs te boek als een tikkeltje lomp of/en onuitstaanbaar en hebben een laag IQ. En? Het is altijd en voor eeuwig een speklapje.

    1. STOP FVD

     Daar heb je anoniempje weer, of is het ook gewoon coenzoontje, die heeft nogal wat naampjes gehad hier.

     Hoop gebrabbel kraam je uit net als je vriendje coenzoon en stickie. Goede teksten keer op keer. En elk artikeltje hier als waarheid aannemen, kijk zelf eens even verder, hier wordt je in ieder geval gemanipuleerd. Maar misschien vind je dat wel lekker.

     1. STOP FVD

      WORD!

     2. Harry Haller

      De grote schreeuwlelijk STOPje is verzot op Caps Lock.

      IK ZEI: CAPS LOCK!!!!!!

 2. Stanly2000

  Het gaat maar over een kleine miljard. Peanuts!

  1. Jack Flash

   Mediacratische gezondheidsdictatuur als verdienmodel doorspekt met belangenverstrengeling.

   Alweer bijna een miljardje.

   1. M. Brandenburg

    Het logische gevolg van een systeem waar de overheid aan de touwtjes trekt, geef mij een systeem waar de overheid bij is betrokken, waar geen geld verspild word en waar geen fraude word gepleegd… juist die zijn er niet.

 3. AS210854

  Als iedereen gevaccineerd was had je die 1 miljard kunnen bezuinigen, mark Hugo kaag en Zegers
  🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 4. M. Brandenburg

  Ach wanneer je mensen opleid met het idee dat de staat alles moet regelen dan zal je uiteindelijk een steeds links totalitaire staatkrijgen, die blind met geld gaat gooien, en een overheid die gaat betalen maakt fraude en misbruik van geld extreem makkelijk. Hoe meer de overheid naar zich toetrekt hoe groter de erspilling en fraude. Ten eerste is de overheid niet competent om deze zaken te regelen, immers zij die op zoekt zijn naar zekerheid en baangarantie komen uit bij de overheid, zij die willen verdienen en groeien zitten in de private markt, en wie met zijn eigen geld werkt en echte verantwoordelijkheid draagt is voorzichtiger wat zij met hun eigen geld doen. Niets nieuws, dit zal binnen de EUSSR enkel maar erger worden.

 5. STOP FVD

  Wat een suggestief dom artikel weer. Het kan zijn dat de overheid iets niet goed gedaan heeft, maar om dan maar weer meteen suggestief er aan toe te voegen dat De Jonge zijn vriendjes heeft voorgetrokken is weer lekker makkelijk scoren door de FVD fanaat!

  En nee, het wordt nooit zo gedaan, gelukkig hebben we niet elk jaar een corona pandemie en wordt het DAAROM nooit zo gedaan.

 6. Cycle25

  Hugo alias Minister van Medische Apartheid heeft vol ingeslagen, kijk Hugo :

  ht*ps://www.telegraaf.nl/nieuws/584374276/alleen-gevaccineerde-mensen-geevacueerd-van-eiland-na-heftige-vulkaanuitbarsting

  Mocht deze vulkaan echt afgaan, mogen duizenden niet gevaccineerde mensen toekijken naar hun eigen Pompeii.

  Je zou ook een paar non-vaccin schepen kunnen faciliteren maarde botte weg is geslagen en een schoolvoorbeeld hoe straks niet gevaccineerde mensen niet meer welkom zijn op deze planeet.

  Misschien een voorzetje Hugo, verplichte euthanasie bij non gevaccineerde mensen.

  H*tler had niet niet beter kunnen uitvoeren…

 7. andergeluid

  Het geld terug vorderen en deze man op non actief stellen zonder wachtgeld
  Hij heeft ons belasting betalers al genoeg gekost
  Hij laat een spoor van vernielingen aan de man zoals vele in de eerste en tweede kamer zijn niet geschikt om met zoveel geld om te gaan.
  Ik vind als het om grote bedragen gaat hoort er een referendum aan vooraf te gaan het is immers ons geld dat wij al betaald hebben of nog moeten gaan betalen.

  1. Emphyrio

   👍

 8. Harry Haller

  Het lijkt me dat over staatsuitgaven die tegen het miljard lopen en niet in de vigerende rijksbegroting zijn opgenomen, het Parlement zijn zegje behoort te doen en in ieder geval vooraf geinformeerd dient te worden.

 9. Yoyo

  Hugo gaat uiteindelijk nat als blijkt dat hier belangenverstrengelingen aan vast zitten.
  Zou goed zijn als deze onbekwame man eindelijk eens opsodemietert.

 10. Gebande_3

  Bart Banknop is weer bezig geweest.

  1. coenzoon

   helaas de verkeerde zoals altijd

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.