Nederlandse vaccinpuinhoop wordt opnieuw groter: inenten met Janssen-vaccin uitgesteld om ultra-zeldzame bijwerking

Opnieuw een tegenvaller wat betreft de vaccinatiestrategie in Nederland: het inenten met het Janssen-vaccin wordt uitgesteld. Wat betekent dat ziekenhuispersoneel en GGZ-medewerkers en -cliënten nog even moeten wachten op hun eerste prik. Na AstraZeneca lijkt er nu ook al gedoe te ontstaan over het Janssen-vaccin, nog voordat überhaupt de eerste prik in Nederland is gezet. 

De Rijksoverheid meldt dat het inenten met Janssen is uitgesteld op verzoek van de vaccin-ontwikkelaar zelf. Nederland heeft bijna 80.000 doses ontvangen, maar ze mogen voorlopig nog niet worden gebruikt. De fabrikant wil namelijk eerst de resultaten van het onderzoek naar bijwerkingen afwachten. In Amerika zijn er namelijk zes mensen opgedoken met trombose nadat miljoenen een vaccinprik krijgen, en omdat de paniek in Europa al groot is vanwege de bijwerkingen van AstraZeneca besluit men het zekere voor het onzekere te nemen.

Diederik Gommers baalt enorm van dit besluit. Volgens hem is dit een flinke klap voor het ziekenhuispersoneel. De rek is eruit bij hen en velen wachten al lang op een prik, en zij moeten nu opnieuw wachten. Tegen het AD zegt hij hierover:

“Je loopt elke dag risico op een coronabesmetting en dat doet iets met je. Iedereen zit erdoorheen.”

Het is te hopen dat het zich ontluikende Janssen-drama geen kopie wordt van de AstraZeneca-drama, want dat zou een klap in het gezicht betekenen voor het Nederlandse vaccinatiebeleid, wat toch al niet zo lekker loopt.

Nu is het voorlopig nog even wachten op de resultaten van het onderzoek van het Europees Geneesmiddelenbureau. Als zij groen licht geven, wat hopelijk volgende week gebeurt, kan men het prikken met Janssen eindelijk starten. En wellicht dat Nederland dan éíndelijk die groepsimmuniteit kan veroveren begin deze zomer. Het zou tijd worden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. StemPzeweg

  Hugo de Jonge is een ramp voor dit land en iemand die bewust mensenlevens vernietigt. Deze man moet berecht worden voor de tribunaal

 2. coenzoon

  misschien toch nog eens nadenken voordat je die spuit laat zetten

  front —- nieuws.com/waarom-ik-het-vaccin-van-johnson-johnson-niet-neem-het-perspectief-van-een-wetenschapper/

  de zoveelste afgestudeerde viroloog die uitlegt dat je knettergek bent als je die spuit neemt.

  1. Monty

   ”misschien toch nog eens nadenken voordat je die spuit laat zetten”

   Ze moeten vaccineren verbieden toch. Of heb je er geen moeite mee dat er, zoals jij beweert, genocide wordt gepleegd.

 3. saddy

  “Je loopt elke dag risico op een coronabesmetting en dat doet iets met je. Iedereen zit erdoorheen.”

  Als dat echt zo was dan liet je het personeel wel op anti-stoffen testen. Heb je anti-stoffen dan ben je 14 tot 15 jaar safe. Hoef je ook geen proefvaccin en dan lopen al die vrouwen ook niet de risico’s van het proef-vaccin.

  Dus laat Gommers ajb niet doen alsof hij met andere mensen begaan is. De judas die hij is gaat zo zijn verantwoordelijkheid uit de weg mbt “”de vaccins zijn absoluut veilig”” en andere opmerkingen. Zijn er nog lui op de MSM die niet dagelijks liegen?

  1. coenzoon

   Ach , men vertelt ons dat de ziekenhuizen onder bezet zijn door ziekte gevallen maar alle 9600 essentiële winkels draaien gewoon.

   Alle overige diensten waar vele duizenden ploegendienst medewerkers werken draaien gewoon

   we worden bedonderd , corona is een hoax

  2. Gerda2

   Saddy,
   Gommers is een draaitol.
   Verleden jaar zei hij nog toen er over opschaling aantal IC-bedden werd gepraat: “nee, want er is niks zo erg dat als wij straks IC-bedden hebben en allerlei personeel opgeleid, en er geen patiënten zijn. Dan verveel je je dood. Dat hou je niet lang vol.”

   Nu zegt hij:
   “De IC zat voor de Covid in januari 2020 ongeveer rond de 1000 bedden. Ik denk echt dat we richting die 1350 moeten zijn als wij daadwerkelijk op de achtergrond nog steeds Covid zullen hebben in de wintermaanden, want het is een verkoudheidsvirus. En of dat voldoende is, daar moeten we de komende zomer hard aan gaan rekenen,” zei Gommers.
   Zo hoor je het ook eens van de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care: Covid is een verkoudheidsvirus.

   ninefornews.nl/say-what-diederik-gommers-corona-is-een-verkoudheidsvirus/

   Het lijkt mij het beste dat hij zich niet meer in de media vertoont en zich alleen met het IC-gebeuren bezig houdt. En nu ook het coronavirus een verkoudheidvirus noemen. Dat is nog erger dan een influenzavirus.

 4. Arbeider65

  Gister ochtend mijn AZ vaccin gehaald. Bijwerking tot nu toe: 0. Covid is besmettelijker. Gezien het feit dat er veel collega; s ziek zijn geworden.

  1. coenzoon

   laten we hopen dat iedereen vrij blijft in zijn keuze !

   1. STOP FVD

    Wel fijn dat jij ook vindt dat iedereen daar vrij in zou moeten zijn. Je opmerkingen hier lijken soms wel om mensen te overtuigen dat ze het niet moeten doen, met je linkjes naar betweters! Dat JIJ het niet wilt, betekent toch niet dat jij JOUW mening moet opdringen aan anderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.