Oorlog! Vrouw Pieter Omtzigt deelt explosief ‘Rutte is een leugenaar’-verhaal Duitse krant: “Scherpe analyse!”

Het wordt binnenkort vrijwel zeker oorlog achter de schermen bij het CDA. Ayfer Koç, de vrouw van Pieter Omtzigt, heeft namelijk voor de zoveelste keer duidelijk gemaakt dat zij helemaal klaar is met Mark Rutte. En als zíj́ dat zegt, dan geldt dat natuurlijk ook voor haar man.

Terwijl Rutte en Kaag bezig zijn met een paringsdans voor een nieuw kabinet, is het lang nog niet zeker of Rutte IV er ooit echt komt. Want bij het CDA staan alle neuzen lang nog niet dezelfde kant op. Luis in de pels Pieter Omtzigt zit ziek thuis, maar niet betekent niet dat hij niks laat horen. Zijn vrouw, Ayfer Koç, is namelijk nog altijd strijdbaar. En zij is niet alleen de echtgenote van Pieter Omtzigt, maar ook zijn belangrijkste politieke bondgenoot. Ook zij is politiek actief, te weten als CDA-fractieleider in de gemeenteraad van Enschede. Als zij iets tweet over Mark Rutte doet ze dat niet alleen in haar eigen naam. Het is ook een duidelijk teken hoe haar echtgenoot erover denkt.

Dat is dan ook waarom wij politics watchers haar account dagelijks in de gaten houden nu haar man zélf niet van zich laat horen.

Nou, wat dat betreft kunnen we de komende dagen en weken mogelijk weleens flink wat herrie verwachten bij het CDA. Want hoewel Wopke Hoekstra maar wát graag zaken wil doen met Rutte, en hem gewoon voor de vierde keer premier wil maken, denken de Omtzigtjes daar klaarblijkelijk toch anders over. Kijk maar naar deze tweet van Ayfer, waarin ze een artikel in de Duitse krant de Sueddeutsche Zeitung prijst en “een scherpe analyse over Nederlandse politiek en media” noemt:

In dat artikel stelt journalist Thomas Kirchner dat het eigenlijk ongelooflijk is dat de politiek en media net doen alsof er niets gebeurd is; dat ze gewoon overgaan tot de orde van de dag terwijl Rutte overduidelijk “gelogen en bedrogen” heeft. En niet eenmaal; het is werkelijk zijn modus operandi. Maar de media en politiek gaan over tot de orde van de dag. Het interesseert ze allemaal niks.

Zijn conclusie: Nederland is zijn morele kompas kwijt.

Koç is het daar dus overduidelijk mee eens – in ieder geval wat de politiek en media betreft. En als zij dat zo opzichtig tweet, dan durf ik mijn hand er voor in het vuur te steken dat haar echtgenoot daar net zo over denkt én dat hij bepaald niet zit te springen om weer met Rutte in een kabinet te gaan zitten.

Nu is de vraag: durft hij door te bijten, en kán hij dat, ook nu terwijl hij overspannen thuis zit? Want als hij echt de confrontatie aangaat met Hoekstra wint hij die strijd vrijwel zeker – maar gemakkelijk zal het niet worden.

Word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal én volg mij op Gab.

Aan de andere kant is het alternatief dat Omtzigt niets doet, dat het CDA het kabinet-Rutte IV ingerommeld wordt, en dat hij straks toch steeds weer het wangedrag van de grootste leugenaar ooit mag goedpraten. Dat mag niet gebeuren: het CDA móét de lijn-Omtzigt/Koç volgen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Chee

  De lijken rollen uit de kast via de Duitse pers.

  1. Chee

   Omtzicht het beste kamerlid van de afgelopen decennia.
   Een man die eerlijke politiek bedrijft en de burger wil dienen.
   Pieter tikt nog wel eens bv een premier of grind daarvan op de vingers, zoals de toeslagen affaire mh 17 etc.
   Dat vinden ze niet leuk en daarom moest Pieter weg.
   Kritisch zijn goed, maar alleen in het voordeel van de grote leider.
   China kan van deze kuch kuch democratie nog eens wat leren.

   1. Chee

    De Nederlandse pers is niet zo kritisch als de Duitse blijkt nu.
    Ook het dealtje met de kamervoorzitter is erg omstreden op zijn zachtst gezegd.
    Zoals Wilders zei dit zaakje stinkt.
    En de vrouw van Pieter heeft natuurlijk kennis van zaken, mijn vrouw weet ook alles van mijn werk en Vice versa, juist deze vrouw heeft goed recht van spreken.

  2. Yoyo

   Het is in ieder geval goed dat Rutte en consorten Europees en internationaal te qaccen staat als permanente leugenaar.
   Nu nog zorgen dat deze nepparlementariers met pek en veren weggestuurd worden.
   Het zal een helse klus worden.

 2. Max Aue

  De vrouw van Pieter lijkt me een heuse deskundige die bovendien aanwezig was bij de gesprekken met de verkenners.
  Dus die kan het weten.

  😄

  1. coenzoon

   jij was er zeker niet bij vandaar ook dat slappe subjectieve gewauwel van je strónt vlé®k !

  2. Stanly2000

   Nee er is hier maar één deskundige. Raad een wie?

   1. Max Aue

    Nee, er zijn drie deskundigen, degenen die aanwezig waren bij het gesprek. Die herinneren zich weinig over Omtzigt en mogelijk is zijn huisvrouw daar een beetje pissig over.

    1. Stanly2000

     Hoe kan ik het vergeten. Drie deskundigen t.w. Ernst, Guus en Beukman en og een halve, Pietje. Sorry Piet!

    2. Marija

     Logisch toch?

  3. Stanly2000

   “De vrouw van Pieter lijkt me een heuse deskundige die bovendien aanwezig was bij de gesprekken met de verkenners.
   Dus die kan het weten.”
   Klopt Ernst, maar die verkenners hebben er geen actieve herinnering aan.

   1. Chee

    @eerst geen actieve herrinering en vervolgens na 2 weken weer wel, heel wonderlijk ik vergeet ook kompleet het gesprek wat ik zojuist met een collega had, maar dat strakke broekje en bloesje na 2 weken weer wel een ooh ja toch ook iets van een gesprek wel niet wel niet ooh ja toch wel ik weet t weer precies.

  4. Oepsie

   Daar komt narcist Max, de reus met lemen voeten aan, moreel hoog te paard, zal hij de domme bange tokkies wel even vertellen, of ze wel of niet deugen, want, Max hanteert hoge ethische en morele standaarden en heeft de wijsheid in pacht. Is Maxje een ijdele narcistische man? Die geen kritiek of spot duldt want hij vindt zichzelf geweldig. Maxje ziet zichzelf als een ‘persona grandiosa’, de uiterlijke persoon, zoals hij er graag uit wil zien. Het lijkt dat Maxje een andere kant van zijn persoon, zijn schaduw, die er wel eens, minder fraai uit zou kunnen zien, krampachtig probeert te bedekken. De depressie, die op de loer ligt, als de zinloosheid van zijn bestaan manifest wordt, zodra de dru(g) van zijn grootheidswaan is uitgewerkt. Tracht hier een soort van Oversier uit te hangen en anderen te badineren, omdat in zijn dagelijkse belevingswereld, echt helemaal niemand, belangstelling voor hem heeft.
   Oh ja! Max heeft boeken gelezen. Jammer dat hij er niets van heeft opgestoken of begrepen. Want helaas voor hem, een plus een, is nog altijd twee.

 3. defoutenvanvvdrutte.nl

  Laat hem ajb naar OPRECHT .nu (lijst 26) gaan en die partij overnemen, en gaan leiden. Dan heeft hij in 1 klap een eigen partij. Scheelt hem heel veel tijd, kosten en energie. Neemt hij zijn eigen mensen mee, en stroomt het CDA helemaal leeg.

  Doet hij dat nu en neemt hij 3 a 4 CDA-ers mee, dan kan er geen coalitie gevormd worden en komen er nieuwe verkiezingen. En haalt hij 20 zetels. Dan is het definitief einde verhaal Rutte.

  Mooie partijnaam ook, dat Oprecht nu. Past bij hem. Partij Oprecht = P.O…

  1. Marija

   Klinkt aantrekkelijk, ik zou zeggen doe aub even een mail sturen aan Pieter Omtzigt.
   Pieter.omtzigt@tweedekamer.nl

   Bij voorbaat dank.

  2. Marija

   Stuur Pieter een mail en wijs hem op deze mogelijkheid.
   Ik kan het mailadres niet hier typen want dan wordt mijn bericht niet geplaatst.
   U vindt het op Google en u zoekt op mail aan Pieter Omtzigt.

   Succes en dank.

   1. Marija

    Pieter en mijn compliment aan jouw vrouw🌹

   2. Marija

    pieter.omtzigt apenstaart tweedekamer.nl

    Zo kan het we
    .

  3. Max Aue

   Ik zou het inmiddels inderdaad een goed idee vinden als Omtzigt zich afscheidt van het CDA en een eigen lijst begint. Wordt het politiek overzichttelijker van en hebben we die autistische splijtzwam voorlopig even herkenbaar in beeld.

   Dit gestook via zijn vrouw is eigenlijk te triest voor woorden.

   1. coenzoon

    het gestook van een strónt vlé®k vind ik te triest voor woorden max eeuuh wím

 4. STOP FVD

  Oorlog!!!! Hahaha, droeftoeter ben je. Ze roept iets op twitter dat niet bepaald een serieuze nieuwsbron is of door veel mensen gevolgd. Maar jij maakt het natuurlijk VEEL groter dan het is. Sterker, ze is ongetwijfeld door iemand van het FVD geattendeerd op het stuk, anders zou ze het zeker niet gelezen hebben. En om nu te zeggen dat ze niet bevoordeeld is (net als alle FVD’ers)….. Anyway, knap stukje onzin artikel wederom met een sausjes van jezelf natuurlijk.

  1. Janna47

   @STOP FVD
   Is de wachtlijst nog erg lang voor je in therapie kunt met je obsessie van FvD?
   Wat sneu! Kun je het wel een beetje handelen al die tijd, want dat lijkt me lastig.
   Heel veel sterkte toegewenst!

   1. STOP FVD

    Ah jij weer, die alles beter lijkt te weten. Weer zo’n FVD’er die vindt dat je geen andere mening dan een FVD mening mag hebben. Want dan moet je duidelijk in therapie. Wie is er hier eigenlijk sneu? Wappie!

    1. Janna47

     @STOP FvD
     Kijk eens in de spiegel joh….wie mag hier nou geen andere mening hebben…zie je nou wat je schrijft, dombo.

 5. AS210854

  Mevr. Omzigt, 👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  1. Human Beast

   @AS, zeer zeker , een vrouw met ballen😇

 6. Duckday

  Wilders heeft weer gelijk het STINK
  Het handje klap kabinet met inlegvelletje heeft alvast weer een deal gesloten KAMER VOOR ZITTER D66 .

  En nu maar hopen dat MW Omzicht haar poot stijf houde en nog meer bagger naar buiten
  zal brengen DE WAARHEID.
  We slaan toch nu een PLEE FIGUUR dank zei de huigelaars

 7. Drollevanger

  Ik ben erg benieuwd welke partijen nu toch Rutte en Kaag blijven gedogen, of zelfs op hen stemden.
  Dan weet iedereen de volgende keer waarop men niet moet stemmen als men Nederland wil behouden. Zelfs de club van Bolkenstein is nu met D66 anti Nederland.

 8. rafi

  Als Hoekstra minister worden zou, en Omtzigt automatisch als nummer twee op de lijst doorschuift naar het fractieleiderschap, dan is Rutte IV al gauw verleden tijd. Alleen als Hoekstra tegen zijn zin in (is meer bestuurder dan politicus, zegt ie zelf) fractieleider blijft, met het CDA in Rutte IV, heeft Omtzigt weinig macht. Misschien moeten de CDA-leden een bijzondere ledenvergadering dan bijeen roepen om Omtzigt op 1 te stemmen, zodat hij dan fractieleider wordt en de stekker trekt uit Rutte IV. En dan kunnen die leden ook meteen dat partijbestuur zuiveren. En de rest van de lijst. Want die is toch de erfenis van de terecht vertrokken Ploum. Zijn kwalijke werk woekert nog voort. Bv. in de persoon van dat jonge grietje op nummer drie, uit Emmen. Bezopen.

 9. rafi

  Wat ik ook zo gek vind: als Wilders eens terecht iets lelijks zegt over een of andere oosterse tiran, dan haast de Nederlandse regering zich om te benadrukken dat dit NIET het standpunt van de Nederlandse regering is! Maar nu, met Rutte’s aangetoonde pathologische gelieg en Omtzigt-gate, hoor je het kartel plotseling niet meer over wat voor indruk, beeld, dit geeft bij het buitenland.

 10. bandini

  Tja, zijn vrouw maakt een terugkeer bij het CDA na zijn ziekte vrijwel onmogelijk! Dus PO begint straks voor zichzelf!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.