Op1-presentatrice Talitha Muusse legt per direct functie neer – want mag niet meer mee praten met politieke gesprekken tijdens uitzending

Op1-presentatrice Talitha Muusse heeft het helemaal gehad met haar werkgever bij Op1. KRO-NCRV stelt namelijk bepaalde voorwaarden die botsen met haar professionele en persoonlijke waarden. Als voorbeeld noemt ze de regel ‘om niet meer mee te mogen praten tijdens politieke gesprekken aan tafel’. 

De Telegraaf meldt dat Muusse geen zin heeft om zich te schikken met de opgelegde voorwaarden van haar omroep en legt haar functie per direct neer. Ze zegt er het volgende over:

„Ik ben mij er van bewust dat het continu zoeken is hoe mijn rol als ondernemer, initiatiefnemer van maatschappelijke projecten en opiniemaker zich verhoudt tot het presenteren van een journalistiek programma. Dit is dan ook continu een dialoog geweest tussen mij en de omroep, die soms pittig en moeilijk was waarbij ik zelf soms ook water bij de wijn moest doen en andersom de omroep soms excuses moest maken richting mij vanwege de wijze waarop ze mij beperkten. Dat hoort erbij.”

Het is spijtig om te zien dat KRO-NCRV alleen op zoek is naar conformistische presentatoren of presentatrices, ook al kan Muusse af en toe haar activistische mening niet onder stoelen of banken steken, het zorgde vaak genoeg ook voor een levendig debat. Muusse was een van de weinige Op1-presentatoren die vaak genoeg haar ongenoegen over het coronabeleid uitte. Ze was een groot voorstander van het HerstelNL-plan. Helaas heeft men zulke meningen liever niet aan tafel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. coenzoon

  je mag enkel meepraten als je de mening van de zetbaasjes van de staatstelevisie verkondigt.

  Kritische vragen of kritische opmerkingen worden niet gewaardeerd en kritiek op corona beleid is helemaal not done. Succes meid !

 2. Aborifa

  Goed dat deze ultra linkse engerd gestaakt is.

 3. EvertB

  Met Pasen staat een enkeling op. De anderen stappen op.

 4. Max Aue

  Ik wees al eerder op het onprofessionele gedrag van deze presentatrice en noemde haar te licht voor het vak.
  Deze uitkomst is zowel terecht als onvermijdelijk.

  1. coenzoon

   slap gelúl max anus , ze heeft vast een andere herinnering aan de teksten dan jij domme tról !

   1. Max Aue

    Veeg het schuim van je mond, domme man.

    1. coenzoon

     waar zie jij schuim domme jongen ? de kroegen zijn dicht maar daar heb jij vast geen herinnering aan !

   2. hetfietsmenneke

    Ja Coenzoon, hoewel ik het zelden met Max Anus eens ben, heeft hij hier wel een punt…

    1. coenzoon

     ik zie zijn punt niet , die meid heeft niets verkeerds gedaan , een sterke mening tegen rutte zijn gelieg kan je dus je baan kosten !

     Een kritisch geluid tegen de achterlijke corona idioterie is welkom in een discussie. Hilversum accepteert geen andere mening dan die van de zetbaasjes van de staatstv.

     Best triest dat dit mogelijk is een democratie. Het punt van max anus ontgaat mij dus volledig

    2. usb3.0

     hetfietsmenneke?

  2. Fax uit Darmstad

   Dan hadden ze Overjenek al lang via US naar Tsjechië terug moeten trappen.
   Linkse vrouwtjes moeten dus wel volgzaam zijn, op zich niets mis mee.
   En in al die talk shows heb ik nog nooit een professional kunnen ontwaren ,behalve misschien dan Pauw.

 5. STOP FVD

  Opzouten met zo’n stomme doos die denkt dat ze op dit platform haar persoonlijke mening even kan gaan delen. DAARVOOR zit je daar dus niet. Naast natuurlijk de achterlijke dingen die ze roept wordt er iets anders van haar gevraagd. Als je dat niet kan opbrengen, DOEI! En neem je 11.000 (nep) volgertjes lekker mee.

  1. Jack Flash

   Dat persoonlijke meningen niet gedeeld mogen worden vindt stoppie normaal.
   Behoeft verder geen uitleg.
   Wat zoek jij hier mafkees.

   1. Max Aue

    Jack begrijpt kennelijk niet dat iedereen zijn persoonlijke mening mag uiten maar dat journalisten met het uiten van persoonlijke meningen hun objectiviteit verliezen. De NPO wenst dat niet omdat het een kwaliteitsomroep is.

    1. coenzoon

     objectiviteit ? op open onderwerpen ? max anus lúlt weer uit zijn reet. Iedereen – ook een presentator – mag zijn eigen mening verkondigen naar hoor en wederhoor fascist. Dat hoort bij een persoonlijkheid die een programma vult domme tról. Mensen kijken wel of mensen kijken niet aan de hand van die mening. Je gewauwel slaat weer nergens op.

     Dat jij de npo een kwaliteitsomroep bestempeld is een objectieve mening tról. Gebaseerd op jouw mening en niet gerelateerd aan feiten.
     rutte een leugenaar noemen is een subjectieve mening tról. Het is gebaseerd op het feit liegen.

     je begrijpt erg weinig van de verschillen tussen objectief en subjectief decadente tról

     1. STOP FVD

      Wederom een partij onnozel bijelkaar geraapte woorden van de man die werkelijk van geen enkel onderwerp iets begrijpt. Als je als gast wordt uitgenodigd dan wordt er gevraagd naar je mening, de presentator stelt de (kritische) vragen, maar als deze haar mening belangrijker vindt dan wat de gast uitspuwt, wordt het een raar gesprek.

      Niet haar functie, ze zit aan de verkeerde kant van de tafel, zou ze aan de goede kant zitten dan zou verder ook helemaal niemand willen weten wat ze ergens van vindt, ze maakt zichzelf belangrijk en heeft lang genoeg (onterecht) een podium gehad om haar geluid te laten horen. DOEI! Misschien kan ze haar eigen politieke partij oprichten, ten slotte kan iedereen dat tegenwoordig, ze kan vast wel een paar hersenloze idioten vinden die op haar gaan stemmen.

    2. STOP FVD

     Alleen op DDS mag de “journalist” zijn persoonlijke mening meegeven in het “artikel”. Dat maakt vervolgens het “nieuws” niet iets waar je je eigen mening over kan gaan vormen, maar een vooringenomen mening van een nietsnut die alleen maar bericht over zaken waar hij (en alle fijne links liegt en stickies wezentjes) dan lekker over kan gaan janken.

     Een journalist mag (moet) zeker kritisch zijn, maar niet vooringenomen zijn en constant je eigen mening belangrijk(er) vinden. Dan hoor je zeker hier bij DDS thuis maar niet op een publieke zender.

     1. Fax uit Darmstad

      Nou nou Pipo de Clown, ga je nu een journalist omschrijven. Gewaagd hoor.

     2. usb3.0

      stopje begrijpt niet dat hij precies beschrijft wat de npo/nos is, vooringenomen en subjectief, kijk eens de interviews van Baudet of Wilders, dan houd stopje di-rect zijn zeer grote vooringenomen muiltje dicht.. selectief!!!!!

     3. Branzino

      @usb3.0
      “… kijk eens de interviews van Baudet of Wilders, …”

      Die wil ik graag zien! Waar en wanneer heb jij een interview van Wilders bij de publieke omroep gezien?

      Baudet is er wel eens een enkele keer, maar ik kan me geen onfatsoenlijk of vooringenomen interview herinneren. Wel een kritische benadering natuurlijk, zeker als de criminele onzin die over corona verkondigd wordt ter sprake komt.

  2. coenzoon

   jouw persoonlijke mening komt niet bij 1 volger terecht zielig figuur

   1. STOP FVD

    Hahaha stickie roept nos vooringenomen, en leest hier de artikelen van DDS waar je aan de kop kunt zien welke kant de “schrijver” op gaat. Ben jij dan echt zoooo blind dat je dat tegen mij roept en hier dergelijke berichten leest? LOLOL, wappie!

  3. Fax uit Darmstad

   Alweer een paar zinnetjes achter elkaar, je gaat vooruit. Goed zo Pipo de Clown.

 6. J. Punt

  Bevolking mag, of nog liever moet, ook hun mond dicht houden. Kijk maar naar de betogingen. Omdat ze blaba bij de tv doet wordt het plotseling wereldnieuws?

 7. RvdBe

  Dacht dat stastsinmenging in de vrije pers was voorbehouden aan landen als Polen en Hongarije, de landen die Rutte hier zo graag om bekritiseerd.

  1. Jack Flash

   Nou ja, mooi stukje staatstelevisie.
   Voorstanders genoeg hier.

  2. Max Aue

   Dat lijkt me juist, RvdBe, althans voor de landen die je noemt.

   1. Jack Flash

    How dare you Talitha

    Gretha Thunberg

    Verder alles goed max?.

    1. Max Aue

     Verklaar je nader, Jack.

     1. coenzoon

      onze huis tról heeft er geen herinnering aan jack

      rutte geeft het voorbeeld voor de tról

   2. usb3.0

    maxje is nogal blind, de balk en de splinter

 8. macsjang

  Kan niet vaak genoeg gezegd worden: “deze zwaar overbetaalde NPO-kliek moet asap van het subsidie-infuus worden losgekoppeld”. Bovendien mag deze linkse kerk tot 1/3 gedecimeerd worden. Zet ‘m op.

  1. coenzoon

   ach ze hebben weer 1 miljoen extra gehad voor de demagogie en de achterlijke spotjes van vattefal en de corona idioterie zodat deze de kas weer lekker vullen , komt via de achterdeur weer bij de roverheid terecht

   vestzal – broekzak

   1. september

    Praat geen onzin corona is geen idioterie en geen hoax

   2. J. Punt

    Datacenters die 200m3 vers, schoon drinkwater per uur gebruiken. Afval water wordt lukraak het milieu ingepompt. Windmolens. Burger de ellende en overlast, buitenland vangt de poen. Verderop in het pittoreske dorpje bekeuren 4 BOA’s een man die zijn autootje wast op zijn opritje. Mag niet, afvalwater het milieu/riool in, honderden euro’s boete. En maar stemmen op die ‘sympathieke’ man met die dubbele agenda.

 9. bandini

  NPO staat toch voor Nederlandse Propaganda Organisatie? Toch! En met die KRO en NCRV weet je het wel: die doen er nog een schepje boven op, want roomser dan de paus en de dominee staat steeds op de loer!!

 10. Aborifa

  Krachtig statement van Muusse :-). 4 april was toch de laatste uitzending voor het duo.
  Sven kon het gisteravond ongestoord alleen af.

  1. Fax uit Darmstad

   Buiten dat, wie kijkt er überhaupt naar die troep.

   1. Branzino

    @Fax uit Darmstadt
    “wie kijkt er überhaupt naar die troep.”

    Ik en ik ben niet de enige! Ze staan dagelijks in de top-10, d.w.z. 1 à 2 miljoen kijkers en soms nog meer. Dat doen weinigen hen na en zeker niet met die regelmaat.

    1. Fax uit Darmstad

     Zoveel kijken er ook naar Chateau Meiland dus dat is geen argument.
     Het is allebei dezelfde nietszeggende rotzooi.

     1. Branzino

      @Fax uit Darmstadt
      Ik gaf alleen antwoord op je vraag: “wie kijkt er überhaupt naar die troep.” Waar die mensen verder wel of niet nog naar kijken, interesseert me geen zier. Er kijken heel veel mensen ELKE DAG naar Op1.

     2. Fax uit Darmstad

      Er zij dus heel veel idioten in Nederland.

     3. Branzino

      @Fax uit Darmstadt
      “Er zij dus heel veel idioten in Nederland.”

      1 à 2 miljoen kijkers op de ruim 17 miljoen Nederlanders valt best wel mee, toch? Als het niet elke dag dezelfde kijkers zijn is die groep nog veel groter.

     4. Fax uit Darmstad

      Het ergste is dat ze hier ook opduiken, of herkent u zichzelf hierin niet.

    2. Max Aue

     Nieuwsuur en Op1 zijn de belangrijkste mediapodia in ons land. Daar wordt de publieke opinie bij uitstek geformuleerd. Dit is ook de taak van de Publieke Omroep en die taak vervult ze uitmuntend.

     1. Fax uit Darmstad

      De publieke omroep moet zorgen voor een gevarieerd media-aanbod. Dat staat in de Mediawet. De programma’s moeten ook een publieke waarde hebben. Dat houdt in dat de programma’s:

      gevarieerd zijn;
      een hoge kwaliteit hebben;
      geschikt zijn voor alle groepen in de samenleving.

      Dat jouw opinie bij de NPO wordt verkondigd is mij wel duidelijk.
      Maar aan geen van deze punten voldoet de publieke omroep.

     2. Edjan

      Fax +++++

     3. AS210854

      HAHAHAHAHA, met de man, vrouw van Orenlongren als baas van dit hele gebeuren zeker. 🤮

    3. Harry Haller

     Het betekent dat van het gehele potientieel van ca 9 miljoen kijkers, net 16% naar Op1 kijkt. Verwaarloosbare invloed dus.

     1. Max Aue

      De rest kijkt naar SBS6 en de ESPN.

     2. Branzino

      @Harry Haller
      16% klopt, op één avond tenminste. Het aandeel Nederlanders dat regelmatig naar Op1 kijkt is veel groter, want het marktaandeel (van die 9 miljoen kijkers) is ongeveer 25%, ondanks het late tijdstip. Het marktaandeel voor de hele NPO1 is trouwens ongeveer 40%, veel hoger dan nummer twee, RTL4, met plm. 30%. De resterende 30% marktaandeel mogen de andere zenders onderling verdelen. Ook het marktaandeel van Het Journaal is indrukwekkend, plm. 40%.
      Conclusie, we hebben gelukkig veel intelligente Nederlanders die geïnteresseerd zijn in serieus nieuws.
      Kijk eens op kijkonderzoek.nl/.

 11. september

  Ik kijk er ook elke dag naar

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.