Peiling laat geen spaan heel van lieg-VVD’er Mark Rutte: maar liefst 60% wil dat hij z’n biezen pakt als premier

De overgrote meerderheid van de Nederlandse kiezers vindt het volkomen bezopen dat Mark Rutte mogelijk terugkeert als premier van een nieuw kabinet, zijn vierde. Dat blijkt overduidelijk uit een nieuwe peiling van EenVandaag. Maar liefst 60% wil dat hij opgevolgd door een ander – en snel een beetje.

Slecht nieuws voor onze Pinokkio-premier. Maar liefst 60 procent van de kiezers vindt het volstrekt onacceptabel als hij ondanks zijn gelieg en bedrieg toch weer een kabinet mag leiden. Dat blijkt uit de nieuwste peiling van het EenVandaag Opiniepanel. Alleen bij zijn eigen VVD kan Rutte nog op steun van een meerderheid rekenen. Vijf partijen van links tot rechts wijzen de minister-president zelfs af met meerderheden van meer dan 80%.

Alleen bij het CDA is er nog verdeeldheid over de vraag: 45% zou het nog wel acceptabel vinden, tegenover 45% die dat niet vindt. Als ze daar aansturen op Rutte IV krijgen ze bij het CDA dus mogelijk te maken met een scheuring, zeker als Pieter Omtzigt zich in dat geval onafhankelijk verklaart.

Opvallend is Jesse Klaver Rutte niet uitsluit als premier van een kabinet waar GroenLinks aan meedoet. Maar zijn achterban ziet dat helemaal niet zitten. Maar liefst 85% van de GroenLinks-kiezers vindt het totaal onacceptabel als Rutte weer premier wordt. En 64% van de GroenLinksers wil dat Klaver premier Rutte nog voor de formatiegesprekken uitsluit.

Dat zijn werkelijk indrukwekkende cijfers, en het betekent dat ook Klaver met vuur speelt als hij een gooi naar de macht doet onder Rutte. Wat er nog over is van GroenLinks wordt dan helemaal vernietigd.

Tenslotte, en dit is natuurlijk iets om buitengewoon trots op te zijn, het anti-Rutte sentiment is het grootst onder kiezers van Forum voor Democratie. 88% van de FVD’ers vindt een kabinet Rutte IV onacceptabel. FVD wordt in dat opzicht op de hielen gezeten door de SP (87%), GroenLinks dus, de Partij voor de Dieren (83%), en de PVV (82%).

En Rutte? Die weet dat, als hij er via de achterkamertjes toch in slaagt nog vier jaar premier te zijn, hij met een enorme achterstand begint en zijn rivalen hem zullen omverblazen op het moment dat ze denken dat ze hem electoraal kunnen verslaan.

Word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal én volg mij op Gab.

Dus Mark Rutte aan het hoofd van het kabinet-Rutte IV? Mogelijk, maar dan wel als vleugellam kuikentje, en niet als de adelaar die hij denkt te zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. HD

  Peilingen?? er zijn toch net verkiezingen geweest, wat hebben we aan deze peilingen.
  Het achterlijke volk heeft gekozen en zullen hiervoor de komende jaren de rekeningen gepresenteerd krijgen. Ik lach me een kriek.

  1. september

   Het zijn maar peilingen en iedereen mag hier komen al zijn we het met sommigen niet eens.zoveel mensen zoveel meningen

  2. Marija

   Nou als je ziet wat er allemaal bekonkeld kan worden, sluit ik niet uit dat ook de verkiezingsuitslagen een handje zijn geholpen.

   1. usb3.0

    Die kans is 100%

    1. hans-e-pans

     Als er geen Mark R. IV komt zou hij dan als kamerlid in de 2e kamer gaan zitten?

     Want hij schijnt de meeste voorkeurstemmen te hebben gehad van een deel van de domme stemgerechtigden.

 2. Gebande_3

  Er is er maar een die Nederland kan redden.
  Er is er maar een die Nederland coronavrij kan redden.
  Er is er maar een die Nederland uit de EU kan redden.
  Er is er maar een die van Nederland de grootste Europese economie kan maken.

  Baudet is het antwoord, maar wie weet op welke vraag.

  1. Augustus

   Er is niet één persoon die een populatie kan redden, dat heet een cult. De Nederlander moet leren om zichzelf te redden en dus kiezen voor minder regulatie, minder overheid en moet dat op elke mogelijke manier kunnen bewerkstelligen.

   De Nederlander wil echter graag dat alles voor ze geregeld wordt ongeacht de rekening, de Nederlander kiest (schijn)veiligheid boven vrijheid en wil graag dat ze niet verantwoordelijk hoeven te zijn voor hun eigen zelfbescherming. De Nederlander wil als kind behandeld worden en dat is waarom iedere week Hugo en Rutte de Nederlander als een stel kinderen aanspreekt.

  2. coenzoon

   gebande gelooft in een nieuwe hítler , triest maar kennelijk bestaan die figuren !

   Denk niet dat baudet past in de rol die de gebande voor ogen heeft

  3. Jannes-46

   Ik mis node het belangrijke punt om Nederland de de-islamiseren.

 3. Human Beast

  60% maar?

 4. Heras

  Ik zou van Haga kiezen.
  Maar ja, het zal wel weer een d66er worden.
  We krijgen altijd iets waar we niet om gevraagd hebben.
  Als de verkiezingen eerlijk verlopen waren, dan waren we al van die l**p af geweest. En was kaag geen optie

  1. STOP FVD

   Hahaha, daar is dat wappie weer met zijn Trumpisme over gestolen verkiezingen. Ik heb medelijden met je dat je met zo’n gedachtegoed elke dag weer moet opstaan. Awwww.

   1. usb3.0

    De enigste wappie die hier rondreaguurt is beukho*r stopje

    1. STOP FVD

     Enige!

     1. usb3.0

      Klopt, je bent de enigste wappie en tevens fascistische vaccinazidrammer

   2. Forlan

    Al heb ik nog zo’n hekel aan de nepdemocraten van 666, ik zou er nooit, maar dan ook noooooit een profielnaan aan wijden. Ik vraag me zelfs af hoe jij elke ochtend kan opstaan, als je focus al anti is.

    Ik ben, oprecht, benieuwd wat jouw maatschappelijke inbreng in het leven is?

 5. STOP FVD

  Haha, triest klein zielig ventje ben je. Wat laat jij je kennen met :

  “Tenslotte, en dit is natuurlijk iets om buitengewoon trots op te zijn, het anti-Rutte sentiment is het grootst onder kiezers van Forum voor Democratie. 88% van de FVD’ers vindt een kabinet Rutte IV onacceptabel. Maar ja, wat rechtschapenheid betreft staat de FVD-achterban écht op nummer één. Goed nieuws, natuurlijk!”

  Helaas is dat jou niveau, anyway omdat de VVD de FVD en PVV expliciet al uitsloot is het natuurlijk een kwestie van, nou dan wij jou ook. Dus het heeft denk ik niet zo veel met zijn onbewezen gelieg te maken, maar meer met het standpunt dat hij altijd al innam over de fascistische beweging. En overigens lekker belangrijk wat deze partijtjes denken en willen. Zo denkt Den Haag er over, en terecht!

  1. usb3.0

   Jij hebt helemaal gen niveau, je bent te dom om te schi”jten, je hebt last van hersenwormen met het probleem dat die verhongeren

  2. Forlan

   Je hebt helemaal gelijk oude cancelaar.
   Misschien is het tijd om je conclusies te trekken en over te stappen naar een forum waar de hoofdredacteur wat anders georiënteerd is. We houden je niet tegen

   1. Forlan

    Ben je nou nog niet weg?

  3. FVD

   @STOP FVD

   Ik ben maar een leek in het politieke spel, maar zou jij me kunnen uitleggen op wat voor gronden je de PVV/FVD fascistisch vindt?

   Er wordt te vaak wat ongefundeerd geroepen, maar jij komt over als een expert op het thema fascisme, dus praat mij even bij.

   1. Forlan

    Nee, natuurlijk niet. Als een echte bloedzuiger laat ie je lekker gaar koken. En dan straks weer verder met zuigen bij het volgende topic. Hij weet helemaal niks

    1. STOP FVD

     Ik weet dat FVD een fascistische partij is met een narcistische “leider”. Corona ontkennertjes en complotheorietjes aanhangers. Die zelf willen uitmaken wie hier als immigrant binnenkomt. Ik kan nog even wel even doorgaan hoor. En dat is dan de partij waar jullie op hebben gestemd. Maar goed als jullie er net zo over denken, prima! Maar ga niet ontkennen dat die partij voor die dingen staat.

     1. Forlan

      Wie zegt dat ik daar op heb gestemd clown? Ik zie nog steeds geen toereikende uitleg?

     2. Forlan

      Ik probeer het nog een keer:

      Ik heb er zelf niet op gestemd maar noem nou eens op wat jij racistisch en racistisch vind aan de FVD en wat beschouw jij zelf als zodanig? Want die woorden zijn zo leeg en hol geworden het afgelopen decennium?
      Als iemand zegt dat Nederland niet ongelimiteerd vluchtelingen kan blijven opnemen, is dat dan racistisch? Of een waarheid die sommige mensen gewoon niet willen horen?

     3. Jannes-46

      Gaat u maar werkeloos toekijken hoe Nederland steeds verder verpaupert via de almaar toenemende invloed van de fascistische islamitische doctrine.

   2. JoopvdJoop

    Tis een kletsmajoor dit heerschap,antwoord krijg je niet.

   3. STOP FVD

    Haha, met een nickname FVD. Leuk! Gewoon even googlen op fascisme. Dat lukt je!

    1. Forlan

     Na het eerste zinnetje” komt voor uit een linkse stroming” maar opgehouden. Heb je zelf wel gegoogeled?

    2. STOP FVD

     Kwisnie dat ik toereikend moest zijn. Ben verder ook wel gewend geen antwoord te krijgen van FVD’ers wanneer ze geconfronteerd worden met het feit dat ze op een racistische fascistische partij hebben gestemd. Want daar staat de partij natuurlijk niet voor, nee dat zullen ze niet hardop zeggen. Ze zullen daarover liegen wat Baudetje al menig keer gedaan heeft.

     1. Forlan

      Zeggen dat je geen antwoord krijgt en vervolgens zelf niet antwoorden. Welterusten.

     2. coenzoon

      Er is er maar 1 onbetwist pathologisch leugenaar in het haagse pluche en die kreeg onlangs nog een motie van afkeuring aan de broek voor die prestatie !

      dat was niet baudet dom gedrocht !

     3. usb3.0

      Aldus stopje voorstander van het fascistisch vaccinaziprogramma, stopje de vacciwappie..

    3. FVD

     STOP FVD

     Mijn nickname FVD heeft niets te maken met het Forum. Ik ben namelijk zo’n zwevende kiezer die elke vier jaar denkt te gaan voor de hoofdprijs.

     Maar als zovelen hier ben je voor mij door het ijs gezakt, veel geschreeuw, weinig verstand. Als een grote jongen zoals jij, met grote woorden smijt als “FASCISME!” mag men toch aannemen dat je ook weet wat dat inhoud.

     Op fascisme googelen, noemen we dat niet in “goed” Nederlands: “met een jantje van leiden vanaf maken?” Zielig hoor

    4. FVD

     Jij bent hier toch de taalnazi, mag ik je er op wijzen dat het googelen is en geen googlen.

     1. coenzoon

      wat loop je te goochelen ?

    5. coenzoon

     ik kan het linkse fascisme niet echt plaatsen bij de rechtse baudet domme jongen. Leg het even uit ouwe nazi. Je bent immers ervaringsdeskundige

    6. ikweetwatikwil

     Stop FVD. We zijn hier in Nederland. Ik zie niet in dat je een racist bent als je voor Nederland op komt als er een dreigend gevaar is. En die is er. Te veel buitenlanders is nooit goed. Zeker niet als ze zich niet aanpassen . En dat zijn er veel. Ze doen van alles om Nederland te veranderen in hun voordeel.
     Wat jammer is dat er nog te veel naïevelingen in ons land zijn van Nederlandse afkomst die het gevaar niet willen zien.
     Iemand als jij die een Nederlandse mening voor achterlijk verslijt.
     Wat komt er zo langzamerhand in onze regering te zitten. Kijk naar een Vera Bergkamp die door achterklap kamer voorzitter geworden is , half Nederlands en half Marokkaans met een levensstijl die zeker niet de mijne is.

 6. Harry Haller

  Wat een fantastisch mooie uitslag! De corrupte en liegende Rutte moet weg, ten koste van alles, en mag nooit meer terugkomen – dat wil de overduidelijke meerderheid van de burgers: de bezem erdoor en een nieuwe start. Opschudden die ingeslapen democratie. De macht terug bij het Parlement en de Rutte-doctrine door de shredder!

  Er gloort nog hoop.

  1. halo1

   Ik heb nog even op die VVD-kandidatenlijst gekeken.. maar ik ken er bijna geen een.. op een paar vrouwen na. Nummer 8 was ene Harbers..die dan maar maar voren schuiven? Ik blijf erbij: helaas is er voor Rutte geen alternatief.. en zo ja.. nog erger!

   1. Harry Haller

    Flikker toch op halo1. Alsof je aan een corrupte machthebber MOET blijven hangen, omdat er geen alternatief is? Je bent niet goed snik. Binnen de VVD-regionen is veel meer talent dan alleen op de lijst met 33 VVD-parlementariers. Kijk eens verder dan je neus lang is.

    1. halo1

     Okay.. dat vind jij.. probeer voortaan wat minder onbehouwen te reageren.. maar noem maar eens namen dan? Doen hoor!

   2. Stanly2000

    Harbers, was dat niet de man die rotzooide met de cijfers over de misdaad?

  2. Beukman

   Ach wat. Na de volgende persco schieten Ruttes populariteitscijfers weer omhoog. En terecht.

 7. Appelstroop

  nieuwe spindoctors, leuk programma en informatief.
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=uXVejiUzwC8

 8. Cootje

  Pinokkio heeft ons land gesloopt weggegeven en er een criminele staat van gemaakt., nog een halfjaartje Corona en het ligt op zijn gat en mogen ze de eerste 30/40 jaar de puin gaan opruimen die Pinokkio achterlaat , Erdogan gaf het tutje uit Europa geen stoel , en wij Pinokkio niet meer

 9. Max Aue

  Het volk heeft zich een week lang laten opzwepen door een mediastorm die de vorm aannam van een hetze jegens Mark Rutte zonder deugdelijke grond.
  In Den Haag beginnen de politieke partijen te beseffen dat ze hun hand overspeelden en te snel oordeelden over deze storm in een glas water. Met hangende pootjes komen ze allemaal weer bij Rutte langs om de geloofsbrieven af te geven.

  Het volk heeft een weekje langer nodig om deze kentering te begrijpen en over een week of drie heeft Rutte niets meer te klagen over de steun van de bevolking.

  Politiek is optiek, sprak indertijd Dries van Agt. En zo is het.

  1. usb3.0

   Je bent fascistische hond die hier niets te zoeken heeft

  2. Harry Haller

   Max Aue is als de Iraakse kolonel die op de staatstelevisie staat te oreren dat er niets aan de hand is, terwijl op de beelden achter hem Bagdad in puin wordt gebombardeerd.

   Hilarische beelden.

  3. Max Aue

   Het is overigens aan te bevelen het door Een Vandaag gepresenteerde onderzoek iets nader te bekijken. Bij nadere beschouwing blijkt namelijk dat slechts een klein gedeelte van de achterbannen van met name D66 en CDA meent dat nu al het vertrouwen in Rutte moet worden opgezegd. Een groot deel meent dat we eerst de formatie moeten aanzien.

   ht*ps://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/rutte-blijft-onacceptabel-als-premier-wel-minder-weerstand-tegen-samenwerking-met-vvd/

   1. Harry Haller

    Max Aue zoekt naar het geitenpaadje dat ‘His Masters Voice’ zo bekend is.

    Tevergeefs. Het overgrote deel van de kiezers pruimt die leugenaar niet meer.

    1. Max Aue

     Dat geitenpadje is erg breed, goede vriend. Verdiep je er even in en verzoen je met het feit dat er zelfs nu al voldoende steun is voor de persoon Rutte als de nieuwe premier.

     1. Harry Haller

      27% van de CDA’ers en 34% van de D66-kiezers willen nu al -dus voor de formatiebesprekingen- dat Rutte opdondert. 45%, respectievelijk 36% heeft op dit moment geen mening.

      Dat belooft niet veel goeds. Een geitenpaadje kun je het nauwelijks meer noemen – dit is een muizenweggetje.

     2. Max Aue

      Mijn goede vriend houdt goede moed dat Rutte van het politieke toneel gaat verdwijnen. Ik hoop dat hij zich mentaal wapent voor een welzekere teleurstelling.

   2. Forlan

    Net als met andere peilingen.. ik kan moeilijk zien hoe een peiling onder 1400 mensen representatief is voor een heel land. Hoeveel mensen ken jij die ze peilen? Ik net zoveel als mensen die zijn overleden aan corona alleen. Ook 0

    1. Max Aue

     “ik kan moeilijk zien hoe een peiling onder 1400 mensen representatief is voor een heel land”

     Dan heb je gewoon weinig verstand van statistiek. Google even.

     https://nl.wikipedia.org/wiki/Steekproef

    2. Max Aue

     “ik kan moeilijk zien hoe een peiling onder 1400 mensen representatief is voor een heel land. ”

     Dan heb je gewoon weinig verstand van statistiek. Misschien even googelen?

     ht*ps://nl.wikipedia.org/wiki/Steekproef

     1. Forlan

      Ik hoef niet alles te googelen, en dan nog steeds vind IK dat geen goede steekproef. Net zoals een exitpeiling. Klopt ook geen reet van

     2. Max Aue

      Kijk hier eens: https://www.steekproefcalculator.com/steekproefcalculator/

      Je kunt daar eenvoudig uitrekenen dat je met een steekproef van 1400 met een tamelijk grote betrouwbaarheidmarge de Nederlandse bevolking kunt bestrijken.

      Het is niet erg iets niet te weten maar wel dom als je niets wilt leren.

     3. Meriadoc Brandebok

      Nederland kent het stelsel van de evenredige vertegenwoordiging, waardoor peilen in feite heel gemakkelijk is. Verder is de Nederlandse kiezer niet zo onvoorspelbaar – velen stemmen hun hele leven op dezelfde partij omdat die partij het beste bij hun wereldbeeld aansluit. Met weinig zwevende kiezers zijn er geen grote verschuivingen.

   3. STOP FVD

    Dat willen ze hier allemaal niet horen. Ze denken het hier allemaal al te weten, en als je een andere mening hebt dan zijn de scheldwoorden niet aan te slepen. Wappies. RUTTE!!!!

    1. Forlan

     De pot verwijt de ketel? Ik geloof toch echt dat jij degene bent die hier met scheldwoorden als racist aankomt en ons de les probeert te lezen. Erg hypocriet. En kansloos

 10. Meriadoc Brandebok

  Uit deze peiling blijkt dat het aantal mensen welke Rutte als premier zouden accepteren, alweer gestegen is.

  De cijfers betekenen verder weinig. Een wekenlange hetze heeft uiteraard haar weerslag op het electoraat, zeker als de leugenpers er bij het publiek probeert in te rammen dat het einde van Rutte nadert. Met de komende versoepelingen en gestage vaccinatie zullen de goedkeuringscijfers wel weer gaan stijgen.

  Wellicht hangt de massa-psychose samen met het corona-gebeuren. Zo’n ongekende hetze tegen de verkiezingswinnaar en zittend premier is bij mijn weten nog nooit vertoond.

 11. Monty

  ”maar liefst 60% vindt het niet acceptabel als hij terugkeert als premier”
  ”Alleen bij zijn eigen VVD kan hij op steun van de meerderheid rekenen.”

  Vreemd.
  40% zou het dus wel accepteren dat Rutte MP blijft. Maar alleen de VVD zou dit steunen. Dan zou de VVD voor die 40% staan.

  Dit klopt natuurlijk niet want de VVD heeft ongeveer 25% van de zetels.
  Er is dus nog 15% onder het electoraat dat Rutte steunt.
  Eigenlijk is 40% dus helemaal niet zo slecht.
  Baudet mocht willen dat 40% hem als MP zou verkiezen.

  Maar nieuwe verkiezingen zullen echt aan tonen wie het meeste geeft gewonnen of verloren de afgelopen maand.

  1. coenzoon

   rekenen is nooit je sterkste kant geweest ! niet meer proberen is beter want je pogingen komen ontzettend dommig over domme jongen !

   1. Monty

    40% van de 150 Kamerleden zijn er dus 60 voor Rutte.
    Als de peiling een afspiegeling is van de bevolking / volkvertegenwoordigers.

    Het is niet de meerderheid maar ik denk niet dat Wilders of Hoekstra zoveel mensen achter zich krijgen.

    1. usb3.0

     Het is een raming dus de percentages zullen vele malen hoger zijn..

 12. Piet Klein

  Er zijn partijen die beweren dat de formatie waarbij de regie bij hoogste gezagsorgaan van de Nederlandse staat ligt namelijk de Tweede Kamer niet functioneert of niet zou kunnen functioneren. Dat is onzin. Als je op veld 22 spelers zet waarvan een groot aantal niet kan voetballen ligt het niet aan de spelregels maar aan de spelers. Wij worden nu geconfronteerd met een formatie waarin er veel powerplay is om Rutte een volgende termijn te regelen. Daarbij wordt er massief gecommuniceerd en vindt er een massieve lobby via de media plaats. En correcte volgen van de spelregels wordt te ruim aan de laars gelapt. In deze formatie bleek Arib onvoldoende haar positie te beseffen en ging te snel in de aanhangwagen van Rutte zitten. De voorzitter van de Tweede Kamer is niet de directeur van de Tweede Kamer maar heeft de taak te processen regelen en te coördineren. De Tweede Kamer heeft de verantwoordelijkheid besluiten te nemen over de formatie en uiteindelijk de verantwoordelijkheid om een kabinet aan te stellen. Het lot van Rutte ligt in handen van de Tweede Kamer. De overwinning van Rutte geeft hem maar een beperkte slagkracht en de vraag is of deze overwinning nog steeds deze omvang heeft nadat duidelijk is geworden dat Rutte probeert Omtzigt te dumpen en daarover niet bereid is verantwoording af te leggen.

  In een formatieproces mogen partijen elkaar informeel raadplegen om te zoeken naar een mogelijke samenwerking. Er kan dan sprake zijn van geven en nemen maar uiteindelijk zullen de partijen met een standpunt naar buiten moeten komen dat hun kiezers overtuigt. Transparant betekent niet dat elke zin in de publiciteit moet komen. Transparant betekent dat je helder en integer je keuzes en standpunten uiteindelijk naar de kiezers duidelijk maakt.

  In de publieke opinie is het over met Rutte. Rutte die toeslagaffaire niet in regie had waarin veel Nederlanders ernstig gedupeerd zijn, vervolgens poogt informatie onder het vloerkleed te schuiven, daarna probeert Omtzigt te dumpen, vervolgens de boel aan elkaar blijft liegen. Daarmee heeft Rutte zodanig gefaald dat hij niet meer acceptabel is als politicus en zeker niet als minister of minister president.

  Het opereren in de formatie tot en met Tjeenk Willink toe, die kennelijk ook zo nu en dan meent een opinie te moeten ventileren als regisseur in het formatieproces en dus niet de regels volgt die hij zou moeten volgen als informateur. Willink lijkt een pion van de Rutte clan. Willink is geen regisseur het enige wat hij moet doen is coördineren, meningen inventariseren, de bandbreedte in standpunten van partijen verkennen om op basis daarvan een rapport te presenteren waarin de mogelijkheden voor kabinetten duidelijk zijn en waar iedere partij zich in kan herkennen.

  Het is ontluisterend hoeveel betrokkenen het spel niet volgens de regels spelen tot en met Willink toe. Het besef lijkt onvoldoende door te dringen bij partijen dat Rutte IV het sanctioneren is van het foute gedrag van Rutte, het machtsspel dat hij speelde. Dat krijgen we dan in versterkte mate terug. De fouten van Rutte waarmee hij de integriteit van politiek corrumpeerde, powerplay speelde naar personen, en dat nog deed door slecht te liegen zijn zodanige fouten dat hij moet vertrekken. Het is te zot voor woorden dat Rutte nog niet vertrokken is of dat duidelijk is dat een Rutte IV een brug te ver is als de VVD geef afscheid van hem kan nemen. Sommigen proberen de positieve resultaten van Rutte in de weegschaal te leggen. Maar het is nog lastig om die positieve feiten te vinden, behalve zijn imago. Veel problemen huizenmarkt, zorg, ouderenzorg, klimaat, Groningse problemen met vergoedingen, weggeven van geld aan rijkere Italianen, pensioenen, matige economische prestaties etc. Er zijn weinig topresultaten te vinden maar ook als die er wel waren zijn de fouten in de toeslagaffaire, Omtzigtgate, het liegen en bedriegen te grote fouten om nog rond te blijven lopen in de politiek.

  1. coenzoon

   👏👏👏👏👏👏👏👍👍👌

 13. AidemediA

  Het maakt niet uit wat de Nederlandse bevolking vindt. Al is er maar 1 %-tje die wil dat pinok blijft, dan blijft hij. Wij hebben tenminste een premier met een heel groot en dik stuk betonplaat voor z’n kop. Daar hebben meerdere dictaturen last van. Een (lijder) die zichzelf perfect vindt en een bevolking die het daar absoluut mee oneens is.

  1. halo1

   Het maakt juist wel wat uit hoor, wat de NL-bevolking vindt…het is geen 1 %!!. Door te gaan spreken over een “dictatuur”‘ diskwalificeer je jezelf, net zoals al die lieden hier die in hun frustratie gaan schelden en verwensen…

   1. Harry Haller

    Halo1, je hebt dictaturen in alle maten en soorten. Na het afschaffen van het referendum in combinatie met de Rutte-doctrine/disinformatie parlement, zit Nederland aardig op koers.

    1. Meriadoc Brandebok

     Wacht maar af. Morgen staat de AIVD ook bij jou voor de deur om je naar het gevangenkamp op de Veluwe te brengen. Zo isoleren we in dictatuur Nederland de tegenstanders van de overheid.

     Heerlijk, de paranoïde wappies.

 14. Ik weet alles

  Wanneer je nu pas denkt dat je niet op Rutte had moeten stemmen, dan zou men je stemrecht moeten afpakken.

  1. sonny

   Weet alles@
   Overweeg alsook, dat ‘linkse’ denktanks hebben bedacht, de stemgerechtigde leeftijd drastisch te verlagen!
   Dat wordt, indien geactualiseerd, een extra handicap, bovenop het slapende electoraat!
   Immers de jeugd is al flink ‘links’ geindoctrineerd!

   1. right

    Sonny@
    Je hebt het over de “Malieveld jeugd”?
    Haha.

 15. sonny

  CDA en GL grijpen elke kans om in welke coalitie dan ook, plaats te nemen!
  Wie de premier gaat worden is voor hen irrelevant!
  Machtswellust?

 16. ikweetwatikwil

  Stop FVD. We zijn hier in Nederland. Ik zie niet in dat je een racist bent als je voor Nederland op komt als er een dreigend gevaar is. En die is er. Te veel buitenlanders is nooit goed. Zeker niet als ze zich niet aanpassen . En dat zijn er veel. Ze doen van alles om Nederland te veranderen in hun voordeel.
  Wat jammer is dat er nog te veel naïevelingen in ons land zijn van Nederlandse afkomst die het gevaar niet willen zien.
  Iemand als jij die een Nederlandse mening voor achterlijk verslijt.
  Wat komt er zo langzamerhand in onze regering te zitten. Kijk naar een Vera Bergkamp die door achterklap kamer voorzitter geworden is , half Nederlands en half Marokkaans met een levensstijl die zeker niet de mijne is.

 17. Drollevanger

  Er wordt hieronder vaak gescholden met de term Fascist en dergelijke.
  Ik heb dat eens opgezocht.
  Het blijkt het volgende te betekenen volgens Historiek. Een groot aantal van de aanhangers blijkt uit socialisten te bestaan, net als bij de NAZI,S=Nationaal Socialisten.
  Weer volgens Historiek. Fascisten bestonden voor een groot deel uit voormalige frontsoldaten, nationalisten, republikeinen en socialisten-.
  Het lijkt dat socialisten zich wel erg vaak in de foute richting bewogen.

 18. Max Aue

  Uit de peiling van de Hond vandaag blijkt dat de VVD al weer de helft van het verlies in de peiling van vorige week heeft goedgemaakt.
  Het volk begint door te krijgen dat de hetze jegens Rutte wel op erg weinig was gebaseerd. Rutte is weer geheel terug als leider van de grootste partij en voluit premierkandidaat.

  ht*ps://maurice.nl/peilingen/2021/04/11/peiling-11-4-2021-de-pendule-is-weer-op-de-terugweg/

  1. Beukman

   Wat bevestigt dat eerst tot 10 tellen en dan pas iets doen óf laten, bijv. moties van afkeuring of van wantrouwen indienen, een beproefde wijsheid is. De partijen draaien immers mee met het volk.
   Er zou sowieso een verbod moeten komen op het aannemen van zware moties na 10 uur ’s avonds.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.