Sensatie! Tjeenk Willink vliegt de media aan: ‘Rutte geen belemmering voor formatie? Dat komt niet van mij!’

Een opmerkelijke verklaring van informateur Herman Tjeenk Willink. Hij heeft de media namelijk een bericht gestuurd om ze te laten weten dat hij niet zegt dat Mark Rutte geen obstakel vormt voor een snelle formatie. De media hebben zijn woorden, zegt hij, totaal verkeerd geïnterpreteerd of zelfs verdraaid. Dus. Zullen er dan toch nog partijen zijn met iets van een ruggengraat in Den Haag?

Gisteren berichtten de media, waaronder DDS, dat informateur Tjeenk Willink al bij voorbaat besloten had dat Mark Rutte het probleem niet is. Er zou een cultuurprobleem zijn in Den Haag, waar heel veel politici schuldig aan zijn. Er moet gewoon met Rutte geregeerd kunnen worden, want hij is één van velen. Aldus leek de kunnen worden opgemaakt uit de mond van de minister van staat.

Nou, de woordvoerder van de informateur laat nu weten dat die interpretatie van zijn woorden niet juist is. “Tijdens de persconferentie van 7 april jongstleden heeft informateur Tjeenk Willink toegelicht dat zijn opdracht bestaat uit twee delen,” aldus de verklaring. “Het eerste deel betreft de wijze waarop een kabinet kan worden gevormd. Dat deel van de opdracht is volgens de informateur niet los te zien van de breed gevoelde wens tot wijziging van de bestuursstijl. Daarbij heeft hij erop gewezen dat Mark Rutte niet de enige drager van de huidige bestuursstijl is.”

Maar dan: “In enkele artikelen in de media wordt hieruit de conclusie getrokken: Rutte geen belemmering voor formatie. Die conclusie kan de informateur niet tot de zijne rekenen zolang het tweede deel van zijn opdracht niet is uitgevoerd, te onderzoeken: ‘Of en zo ja onder welke voorwaarden er voldoende vertrouwen tussen partijen bestaat of weer kan ontstaan’.”

Nou, nou, poe poe! Mogen we dan toch nog hopen dat er partijen zijn met iets van een moreel kompas? Het zal toch niet?!

Het kan best zijn dat Tjeenk Willink nu weet dat Rutte mogelijk het probleem wél is, omdat hij gisteren gesproken heeft met de “kleine partijen.” Bij1. Denk. ChristenUnie. BBB. Partij voor de Dieren. Stuk voor stuk zullen ze hebben laten weten niet te willen regeren met Rutte als premier.

Word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal én volg mij op Gab.

Het slechte nieuws? Vandaag komen de grote partijen langs. De kans is natuurlijk levensgroot dat met name GroenLinks aangeeft best met Rutte te willen samenwerken. Als Klaver op totaal onverwachte wijze zijn rug wél recht houdt moet Tjeenk Willink uiteindelijk misschien toch nog concluderen dat het met Pinokkio Rutte wel héél moeilijk wordt.

Hoop doet leven. Ja, ook als dat hoop tegen beter weten in is. Ruttes dagen in het Torentje moeten na alles wat er gebeurd is gewoon geteld zijn. Zo simpel als dat!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. Max Aue

  “Nou, nou, poe poe! Mogen we dan toch nog hopen dat er partijen zijn met iets van een moreel kompas? Het zal toch niet?!”

  Met enig moreel kompas kun je in redelijkheid niet anders concluderen dan dat Rutte het slachtoffer werd van een media-hetze en bedenkelijk politiek opportunisme rond een onbeduidend incident dat leugenachtig tot een gigantische LEUGEN werd opgeblazen.

  Als Rutte om die reden wordt afgeserveerd hebben we een moreel probleem.

  1. Harry Haller

   Rutte wordt afgeserveerd omdat dit zijn zoveelste leugen was in een onafzienbare reeks, niet zijn eerste en enige leugen: het was de leugen die de emmer deed overlopen.

   De Kamer en partijen hebben voorgaande leugens al zo vaak vergeven, dat nu de maat vol was.

   Maar Max Aue en Meriadoc Brandebok weigeren dat te zien en te accepteren: ze houden zichzelf liever voor de gek.

   1. Meriadoc Brandebok

    Geert Wilders heeft de notoire pooier Dion Grauss een gratis baantje op het Binnenhof cadeau gedaan, zonder daarover verantwoording te hoeven afleggen aan de Tweede Kamer. Geert heeft bij herhaling gelogen over het AOW-breekpunt, over blonde vrouwen die in Duitsland de straat niet opdurfden, loog dat allochtonen amper slachtoffer zijn van allochtone daders, loog dat Verhagen in tranen was toen hij vicepremier kon worden; loog over het “cordon sanitaire”, maar eiste ook absolute loyaliteit van Hero Brinkman.

    Harry Haller vindt vast dat Wilders moet aftreden.

    1. Stanly2000

     Guus, je zakt af naar een bedenkelijk niveau.

     1. AS210854

      Nee hoor, hij zakt niet af naar een bedenkelijk niveau, dit is gewoon zijn niveau.

     2. STOP FVD

      Dit is het algemene niveau op deze “nieuwssite”. Wappies!

    2. Harry Haller

     Wilders is toch niet al 10 jaar premier, debiel!

     Je bent wanhopig Brandebok, normaal zet je jezelf niet zo voor schut als je nu doet.

    3. Beukman

     Resumerend: eenmaal aan de macht is een politicus niet meer te vertrouwen. Schone handen houden is een luxe die degenen die aan de knoppen zitten zich niet kunnen permitteren.

     1. Harry Haller

      Onzin & flauwekul. Integriteit is niet aan tijd of machtspositie gebonden. Je bent het of je bent het niet.

      Rutte is het nooit geweest.

     2. Beukman

      Kun je eens een paar integere premiers sinds Drees noemen, Dr. Haller?

     3. Cootje

      Hij is wel integer bij vrouwen bij mannen bij oudere vrouwen bij oudere heren , daar piest hij nooit buiten de pot . Hij heeft wel duidelijk last van dementie licht vergeetachtig . Hij heeft in 10 jaar tijd Nederland de nummer 1 positie exporteur narcotica bezorgt , met bezuinigen op alle facetten in het veiligheid systeem , is ons rechtssysteem geworden tot een bananen republiek , en lopen er nog 15000 veroordeelde los die meer dan 4 maanden gevangenisstraf hebben opgelegd gekregen .

    4. Cootje

     Je zal als premier twee verdachten banken 750 miljoen boete laten betalen zonder individuele strafvervolging en de andere de derde zit in het verdachte bankje , dan is de mond van ondermijning en onder zijn leiding de totale instorting van het rechtssysteem alle andere zaken kinderspel , ondertussen heeft de Nederlandse narcotica exporteurs de omzet van ruim 40 miljard euro bereikt en de nummer 1 positie in Europa veilig gesteld . Dan zijn blonde vrouwen en zelfs een gratis penthouse kinderspel bij de geboekte resultaten van een Pinokkio figuur . In 10 jaar tijd geworden tot een bananen republiek met totale integratie onderwereld bovenwereld

     1. Beukman

      Valt me nog mee dat je niet over Joris Demmink begint, Cootje.

  2. Stanly2000

   Het afserveren van een kritisch kamerlid en daar over liegen is de oorzaak van de z.g. mediahetze. Dus de reden ligt helemaal bij Rutte zelf.
   Trouwens bekijk het stukje van Wilders/Kaag nog eens. Hierin gaat hij (bijna) weer de fout in.

   1. Max Aue

    “Het afserveren van een kritisch kamerlid en daar over liegen”

    Daar was dus geen sprake van. Dit stug blijven volhouden is de echte leugen.

    1. Stanly2000

     Dus P. Omtzigt is GEEN kritisch kamerlid en hij stond NIET op het lijstje om tegen zijn wil of zonder zijn voorkennis weggepromoveerd te worden. Dit is dus NIET met Rutte besproken want hij heeft er een verkeerde herinnering aan. (krijgt hij wel vaker last van als het hem uitkomt.)
     Rutte bood GEEN excuses aan voor zijn omdat naar eer en geweten gelogen heeft.
     Het stug blijven volharden in het aanbidden van de leugenaar is gewoon zielig.

     1. Edjan

      Stanly ++++++++++

     2. Harry Haller

      De overheidsgroupies en -tröllen zijn wanhopig Stanly: ze voelen en weten dat al hun downplayen en spinnen vruchteloos is.

      En diep in hun hart geloven ze ook dat Rutte een smerige leugenaar is.

     3. Max Aue

      Omtzigt was een kritisch Kamerlid dat op het lijstje stond van minister in een volgende regering. Dat was overigens publieke informatie, Hoekstra meldde het in de verkiezingscampagne en besprak het met Rutte.

     4. Beukman

      Gelukkig staat dat allemaal op tape: Hoekstra die zegt dat Omtzigt minister mag worden als hij dat wil. Let wel: dit was op 12 maart, bijna een week voor de verzeikingen.

      rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/5219423/wopke-hoekstra-als-pieter-omtzigt-wil-kan-hij-minister-worden

     5. Harry Haller

      Max Aue en Beukman stellen zich bewust hardleers, tegendraads en onnozel op, zoals altijd: gisteren is over exact hetzelfde onderwerp met dezelfde onzinnige inbreng door beide heren al uitvoerig over gesproken. Ze lijden aan dezelfde inactieve herinnering als hun grote idool Rutte.

      Hoekstra heeft een week voor de verkiezingen dat aanbod inderdaad gedaan. Twee weken echter NA de verkiezingen lagen de kaarten anders en moest Omtzigt op instignatie van Rutte wieberen. ‘Functie elders’ kan niet anders uitgelegd worden wanneer er verkenningen voor de formatie van een kabinet worden uitgevoerd, dan dat Omtzigt er GEEN deel van uit kan maken.

     6. Meriadoc Brandebok

      Ja, Hoekstra zei in de campagne vrij letterlijk dat hij na de verkiezingen ministers naar voren zou schuiven uit de eerste mensen op de lijst (dus Omtzigt, Cuijk en waarschijnlijk hijzelf). Omtzigt was al in de race minister te worden voordat het gesprek met Rutte de aanvang nam.

      Heel leugenachtig is daar later van gemaakt dat Rutte in het gesprek een kritisch kamerlid aan de dijk wilde zetten. Nee, dat Omtzigt wellicht minister zou worden was al bekend, kortgesloten met Rutte en Hoekstra via de telefoon en Rutte bevestigde in het gesprek dat hij er geen bezwaar tegen had.

     7. Beukman

      ‘Functie elders’ kan niet anders uitgelegd worden wanneer er verkenningen voor de formatie van een kabinet worden uitgevoerd, dan dat Omtzigt er GEEN deel van uit kan maken.

      Dat is een aanname, beste Dr. Haller, die niet hard te maken valt. Een aanname zelfs waarin besloten ligt dat je Omtzigt niet serieus neemt.
      Of dacht je werkelijk dat ook maar iemand in Den Haag gelooft dat de man zo opportunistisch is om zich naar een burgemeesterspost te laten wegbonjouren?

     8. coenzoon

      bukhol wil maar niet begrijpen wat functie elders betekent ! domme decadente tróllen willen niet begrijpen wat elders betekent. Best wel triest als je zo een debiel bent.

     9. Stanly2000

      Guus waar haal je deze onzin weer vandaan?
      “Nee, dat Omtzigt wellicht minister zou worden was al bekend, kortgesloten met Rutte en Hoekstra via de telefoon en Rutte bevestigde in het gesprek dat hij er geen bezwaar tegen had.”
      Was je erbij of heeft leugenaar Rutte je dit persoonlijk vertelt? Als dat zo is geloof het maar NIET.

     10. Harry Haller

      Nee Beukman: ‘functie elders’ tijdens FORMATIE-VERKENNINGEN is niet anders uit te leggen dan dat Omtzigt geen functie binnen de FORMATIE is toebedacht maar opzij wordt geschoven naar een FUNCTIE ELDERS, dus BUITEN de formatie. Het waren namelijk FORMATIE-VERKENNINGEN en geen ballotagelijst van de klaverjasvereniging.

     11. Stanly2000

      Mijn antwoord aan de heren Beukman, Aue en Brandebok blijft hangen bij de redactie. Ik heb ze beroepströllen genoemd maar dan zonder umlaut.
      Het verschil is dat Hoekstra (CDA)met Omtzigt zou praten over wat P.O. zelf wil. De informateurs van twee andere partijen zouden met de twee andere fractievoorzitters (Kaag en Rutte) over het lot van P.O. gaan praten zonder met P.O. te spreken. De bekende notitie: functie elders (ergens anders) P.O. wil (zo als zijn kiezers willen) echter gewoon in de kamer blijven zo blijkt en ook zijn vrouw wil schijnbaar niets anders. De dwarsliggers alhier zien het toch iets anders. Een heeft zelfs een glazen bol en weet dat Rutte en Hoekstra het telefonische besproken hebben en Rutte zijn akkoord gegeven heeft.
      Het stug blijven volharden in het aanbidden van de leugenaar is gewoon zielig en begint zelfs ziekelijk te worden.

     12. Max Aue

      “ Nee Beukman: ‘functie elders’ tijdens FORMATIE-VERKENNINGEN is niet anders uit te leggen dan dat Omtzigt geen functie binnen de FORMATIE is toebedacht “

      Ontkent mijn goede vriend het gedocumenteerde feit dat Hoekstra in de campagne al aangaf dat Omtzigt minister moet worden en dat in een gesprek tussen Hoekstra en Rutte laatstgenoemde verklaarde daar geen enkel bezwaar tegen te hebben?

     13. coenzoon

      elders domme decadente tról dus niet in de Haagse politiek

     14. Meriadoc Brandebok

      @Stanley2000

      1) Uit de beelden van RTL blijkt dat Hoekstra Omtzigt minister wilde maken
      2) Uit een door Hoekstra afgelegde verklaring blijkt zijn telefoontje met Rutte (debat gezien?)
      3) Uit de notities van de notulist blijkt uitdrukkelijk dat Rutte Omtzigt minister wenste te maken.

     15. Meriadoc Brandebok

      “Nee Beukman: ‘functie elders’ tijdens FORMATIE-VERKENNINGEN is niet anders uit te leggen dan dat Omtzigt geen functie binnen de FORMATIE is toebedacht.”

      Het gespreksverslag van het gesprek tussen de verkenners en Rutte geeft de passage “Omtzigt: minister maken?” weer. Het feit dat dit in de eerste fase van de verkenning ter sprake kwam, is te danken aan het interview van Hoekstra bij RTL waar deze een ministerspost voor Omtzigt suggeerde en het aanzienlijke aantal stemmen dat Omtzigt kreeg.

     16. Meriadoc Brandebok

      “De informateurs van twee andere partijen zouden met de twee andere fractievoorzitters (Kaag en Rutte) over het lot van P.O. gaan praten zonder met P.O. te spreken. De bekende notitie: functie elders (ergens anders) P.O. wil (zo als zijn kiezers willen) echter gewoon in de kamer blijven zo blijkt en ook zijn vrouw wil schijnbaar niets anders. De dwarsliggers alhier zien het toch iets anders.”

      Over Hoekstra werd ook gesproken zonder eerst met hem zelf over zijn lot te spreken. Zo gaat dat in een formatie. Er was bovendien veel te doen over het diep verdeelde CDA – de conflicten tussen het kamp-Hoekstra/De Jonge en het kamp-Omtzigt, die in zo’n gepolariseerde lijsttrekkerswedstrijd hadden geresulteerd. Het hele lot van het CDA kwam ter sprake in de gesprekken.

    2. Cootje

     Hoe zou hij aan zijn bijnaam Pinokkio komen .?

    3. coenzoon

     het ontkennen is de leugen of was de motie van afkeuring ook een geintje decadente tról

   2. Stanly2000

    Guus;
    1) Uit de beelden van RTL blijkt dat Hoekstra Omtzigt minister wilde maken
    Klopt niet, Hoekstra zou vragen aan Omtzigt welke rol hij voor zichzelf ziet

    2) Uit een door Hoekstra afgelegde verklaring blijkt zijn telefoontje met Rutte (debat gezien? Ja, tot het bittere einde!)
    Bedoel je dit gesprek? Jij weet het maar Rutte blijkbaar niet.
    “Hoewel Rutte toegeeft dat hij na de verkiezingen met Hoekstra heeft gebeld over Omtzigt, vindt hij het onterecht dat nu wordt gesteld dat hij het bij de verkenners over een „functie elders” voor Omtzigt heeft gehad. „Feit is dat ik hier de waarheid spreek.” Rutte zegt wel het gespreksverslag volledig te accepteren.”

    3) Uit de notities van de notulist blijkt uitdrukkelijk dat Rutte Omtzigt minister wenste te maken. Uit deze notulen:
    “Je moet wat met Omtzigt: minister maken.” Rutte
    Ook uit de notulen: „Vz TK PO/CDA” Jorritsma?
    Zonder dat P.O. hier schijnbaar gevraagd is.

    En nu verlang ik naar een geel glaasje prik met een witte schuimkraag.

    1. Meriadoc Brandebok

     1) Het klopt zeker wel. Hoekstra wilde Omtzigt minister maken. Als Omtzigt wil, zo zei hij, kan hij minister worden. Of Omtzigt dat wilde was alleen vraag twee, maar dat Hoekstra dat wilde maken is zeker juist.

     2) Rutte zei: “. Ik heb hem, na de verkiezingen en voor het gesprek met de verkenners, twee dingen gevraagd. Allereerst: hoe is het met Pieter Omtzigt zelf? En twee: weet van de VVD dat er geen bezwaar is tegen Pieter Omtzigt als minister, als dat jullie wens zou zijn. Dat hield hij overigens volledig af. *Niet zozeer het deel over Pieter Omtzigt, maar dat over de kabinetsdeelname.*” Hoekstra verklaarde: “*Ik herken wat de heer Rutte net zei over het gesprek dat hij en ik hebben gevoerd.*”

     3) “*Je moet wat met Omtzigt: minister maken.”*”

     Wel, je ziet nu dat het allemaal over niets gaat. In de campagne bracht Hoekstra te berde dat hij Omtzigt wel minister wilde maken, waarop Rutte in twee gesprekken – de eerste met Hoekstra en de tweede met de verkenner – reageerde er geen bezwaar tegen te hebben.

     1. Max Aue

      Helder, Meriadoc, van die enorme LEUGEN is inmiddels weinig meer over.

     2. coenzoon

      maar de motie van afkeuring blijft max anus !

     3. Stanly2000

      Guus en Ernst, na het aanhalen van veel geleuter in de ruimte blijft de leugen “Er is niet over P.O. gesproken” weldegelijk overeind.

     4. Max Aue

      Als ik me iets niet herinner en later blijkt dat ik vanwege een falend geheugen een onwaarheid sprak heb ik niet gelogen, Stanly.

     5. Stanly2000

      Zelfs dat falend geheugen is gelogen.
      Verzin nog maar wat afleidingsmanoeuvres. De meerderheid van weldenkend Nederland is het niet met je eens en wil van Rutte af.

     6. Meriadoc Brandebok

      Ik kan me goed voorstellen dat men een terloopse opmerking over een persoon in het gesprek – meer is het volgens de notulen niet – niet kan herinneren, zeker niet na urenlang te hebben vergaderd bij een internationale Europese top. De informatie die een minister-president dagelijks op zijn bord krijgt is ook te veel om het in het geheel te kunnen onthouden. Dus je weet niet of dat gelogen is en je kunt het niet bewijzen.

 2. Meriadoc Brandebok

  Men kan de VVD best uitsluiten. Dan wordt D66 gedwongen een ultralinks kabinet te vormen van zeven partijen.

  Op zichzelf is dat een goede uitkomst voor Rutte. Zo’n kabinet-Kaag valt binnen drie maanden en kan de VVD nog sterker terugkomen. Van de 34 zetels naar de 41 of zoiets, door D66 en CDA leeg te eten.

 3. STOP FVD

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHA, hij ziet DDS als media!!!!

  En DDS had er al eerder over bericht!! Amehoela! Je verwees naar een artikel uit de Volkskrant (jullie favoriet). En vervolgens heb JIJ die man afgemaakt obv een artikel, daarvan zeg JIJ nu dat DDS er over berichtte als media zijnde!

  Wat een grappenmaker ben jij, je bent een nep-journalist met een duidelijke FVD achtergrond. Hoe kan jij je als je zo vooringenomen bent journalist noemen, of DDS media. OMG!!! De droefheid!

  1. Janna47

   @STOP FVD
   Wat een overspannen en overdreven reactie zeg. Het wordt toch tijd nu voor behandeling.
   Nog geen oproep gekregen? Ik zal een goed woordje voor je doen, want wij hebben er behoorlijk veel last van hier.
   Trouwens, wat doe je eigenlijk hier bij DDS dan?

   1. usb3.0

    @Janna

    ++++++++++++++++++++++++++

 4. Piet Klein

  Het is vervelend als de media de uitspraken verkeerd weergeven, maar er zijn te veel uitspraken van Willink die verwarring zaaien dan wel met een achterliggende intentie zijn gedaan. Zo “was niet alles mis met Mark Rutte”, “als je tien jaar premier ben dan moet ook zaken goed gedaan hebben”. Met de uitspraak dat Rutte niet de enige drager is van de bestuursstijl, maar dat had dan zoals nu blijkt, niets te maken met der ernstige fouten die Rutte gemaakt heeft door de toeslagen affaire niet goed te managen, vervolgens alles in het werk stelt om deze affaire (waarin veel Nederlanders ernstig gedupeerd zijn) onder het vloer kleed te vegen. En als dan dankzij Omtzigt en Leijten de feiten op tafel komen vervolgens Omtzigt te dumpen. Daar ging het kennelijk volgens Willink niet over toen hij het had over bestuursstijl. Hij maakt het daarmee wel de gemiddelde Nederlander erg lastig omdat we allemaal ons nog steeds zitten te verbazen dat Rutte nog rond loopt na deze ernstige fouten en het maar blijven liegen ,maar dat heeft dan niks te maken met de uitspraken van Willink over de bestuursstijl. Het associatieve vermogen van de gemiddelde Nederlander laat niet makkelijk raden dat Willink niet de toeslag affaire en de Omtizgt gate onder de bestuursstijl rekende. We verbazen ons er over dat Rutte nog een onderwerp is in de formatiebesprekingen na de toeslag affaire, Omtzigtgate en het leugencircus. In ieder geval heeft Willink de schijn tegen dat hij niet onafhankelijk is door zijn onhandige uitspraken, misschien de verkeerde uitleg door de media. Maar het is betrekkelijk eenvoudig recht te trekken als politiek den Haag duidelijk maakt dat Rutte een gepasseerd station is. Dat maakt ook voor Willink eenvoudiger om met deze formatie een formatie te starten waarin een kabinet komt dat het beste voor heeft met Nederland en dat de integriteit van de politiek hoog heeft zitten.

 5. Scevian

  Alles verloopt volgens plan , Kaag wordt de nieuwe P.M.

  1. Monty

   Dit heeft ze natuurlijk allang bekokstoofd in het torentje met Rutte.
   Het lekken van die noties was een voor opgezet plan.

   De media en andere Kamerleden liepen er met open ogen in.

  2. Cootje

   Waneer gaan de wallen weer open ??? Daar kunnen verlepte politieke dames proberen nog een kunstje te flikken , maar het probleem is dat het licht aan moet . En het Arabische kunstje is steen vast op zijn hondjes want een vrouw mag er geen plezier aan beleven met het licht uit , rikken tik rikken tik en dan slapen , dan kom je als wereldburger vanzelf in de politiek terecht met soortgenoten en bij D66 zit er aan elk lid wel een apart luchtje , is een bij elkaar geraapt zooitje , zelf transgenders doen hun intrede je moet wel verplicht bakfiets kunnen rijden , nog een halfjaartje Corona en we horen niets meer van de hete aardappelen eters , en de rest van die poppenkast troep zetten ze van de zomer maar op het Amsterdamse parade bootje

   1. Max Aue

    De trieste misogynie van een gefrustreerde domme man.

    We leren Cootje goed kennen maar we hadden het liever niet geweten.

    1. Harry Haller

     Het ligt aan jouw rigide, gereformeerde en gefrustreerde karakter hoor, Max Aue. Ik beleef altijd veel plezier aan de creatieve inbreng en rake typeringen in de reacties van Cootje.

     Vond je er soms herkenning in?

     1. Beukman

      Ik moet ook altijd wel wat grіnnіken om de wаrtaal die de stоkoudе Cootje uitslааt, Dr. Haller, zijn dagelijksе portіе apоcаlyptіschе prоfetіеën en de antіsеmіtіsche gаskаmеrgrappеn.

     2. Max Aue

      Cootje is een akelige man en dat onthulde hij hier gisteren met trots:

      Ik met mij allesbrander heb al twee van die geitenwollen sokken buren de afgelopen 13 jaar op de vlucht laten slaan , het extra zetje was zomers de vuurkorf aan , nu twee buren die in een korte broek zonder geitenwollen sokken een biertje komen halen , en ze hadden een relatief goedkoop huis.

      Je zult zo’n fascistisch zwijn maar als buurman hebben.

     3. Beukman

      Cootje is al oud en leeft in zijn fantasie, Max. Ik vergeef hem zijn doldwaze uitspraken en wens hem nog veel sterkte voor de tijd die komen gaat.

     4. Harry Haller

      Max Aue ziet altijd de zon in het water schijnen, brengt licht in ieders hart, walks on the bright side, barst van het relativeringsvermogen en heeft een groot gevoel voor humor.

      Vandaar dat hij onze gewaardeerde mede-debater Cootje met een knipoog een fascistisch zwijn noemt.

      Leuk gevonden Aue!

     5. Max Aue

      Dankjewel, goede vriend, fijn om te horen!

     6. usb3.0

      maxje daarin tegen is een smerige ped*seksueel die seks met kinderen aandoenlijk vindt

     7. Max Aue

      daarentegen

     8. usb3.0

      Nee hoor taalfascistische ped*seksueel dat je bent..

  3. september

   dat moet ik nog zien.Het wordt wel een lange informatie afwachten maar

  4. Cootje

   Kaag is toch leider van de lesbienne ,homo ,transgender , clubje . kleine diversiteit heeft toch niet zo groot bereik nodig , ze hebben al de Kamervoorzitter bekokstoofd . Sins PECHTHOLD een mindere met jong had gedouwd zijn in dat clubje nu wel alle remmen los , in Brussel zit er nog een kampioene onterecht declareren , China houd ze al buiten de deur en dan zijn er van die malloten die ze ook nog als premier zien , vrouwen je geeft ze een vinger , en daarna moeten je gaan tellen

   1. Max Aue

    Cootje is een angstige oude man die bang is voor vrouwen.

    Aandoenlijk.

    1. coenzoon

     ken je cootje strónt vlé®k, of is het wederom inhoudloos gewauwel uit je reet strónt vlé®k ? aandoenlijk ? nee een ondragelijke stank verspreidt zich over de topics als wím verschijnt

   2. Harry Haller

    Zoals gebruikelijk ziet Cootje het weer glashelder en haarscherp. Ga zo door Cootje, zet ‘m op!

 6. Beukman

  Als men meent dat Tjeenk Willink heeft beweerd dat Rutte geen belemmering vormt dan is hij de “Kartelkardinaal” (dixit Baudet).
  Als men meent dat hij dit niet gezegd heeft, is hij een wijze oude man die boven de partijen staat.

  Mij lijkt het belangrijkst dat zijn gezag en ervaring door alle betrokkenen worden erkend.

  1. Harry Haller

   Mij lijkt het belangrijkst dat een formatieverkenner absoluut neutraal is, geen binding heeft met het kartel en boven de partijen staat.

   Gezag is geen enkel voordeel en ervaring is bij veel anderen ook aan te treffen.

   1. Beukman

    Iemand zonder gezag zal het nimmer lukken boven de partijen te staan, Dr. Haller.
    Bij TW is diens gezag voor een groot deel gebouwd op zijn ervaring. Hij heeft als ik het wel heb Den Uyl I nog geformeerd.

    1. Harry Haller

     “Iemand zonder gezag zal het nimmer lukken boven de partijen te staan”

     Het kan niet anders of je moet zelf ook het ridicule van deze domme, op niets gebaseerde stelling inzien. Heb je je tekst wel doorgelezen voor je ‘m postte?

     “Hij (Willink) heeft als ik het wel heb Den Uyl I nog geformeerd.”

     Kun je nagaan wat een ongelooflijke kartelmastodont deze man is. Eeuwige spin in het net van machtspolitiek, intriges en handjeklap.

     Als je het vertrouwen in de politiek wilt herstellen neem dan een Schutte of Van der Vlies van het SGP. Die hebben moreel gezag en kennen de wetten als geen ander.

     1. Beukman

      Je weet het weer leuk te framen, meesterframer Dr. Haller. Voor zover ik weet is iedereen akkoord gegaan met TW als formateur. Gezeur achteraf geeft dan geen pas.
      Wat verder opvalt, is dat je er nog steeds niet in geslaagd bent om voor de dag te komen met inhoudelijke kritiek op TW. Dat zegt eigenlijk wel genoeg.

     2. Branzino

      @Harry Haller
      “Als je het vertrouwen in de politiek wilt herstellen neem dan een Schutte of Van der Vlies van het SGP. Die hebben moreel gezag en kennen de wetten als geen ander.”

      Zeker je laatste zin klopt. Maar dat zijn dan wel de wetten in de vorm van de tien geboden. Beide heren zijn zeer gerespecteerd, maar hebben geen enkel gezag in brede kring. Als je tenminste gezag ziet als gelegitimeerde macht.

      Tjeenk Willink heeft hetzelfde brede respect, dat gezag niet meer, maar wel gehad. Hij kent de Nederlandse politiek als geen ander en heeft bovendien de gewenste ervaring met formatieprocessen. Kortom, een heel voor de hand liggende keuze als informateur.

     3. Harry Haller

      Branzino, je moet haast wel een jonkie zijn als je niet weet dat Bas van der Vlies en Gert Schutte tot de hoogst gewaardeerd kamerleden behoorden en geroemd werden om hun staatkundige kennis. Mannen met gezag, net als Cees van der Staaij nu.

      Het heeft zich waarschijnlijk voor jouw tijd afgespeeld, anders had je het geweten. Hou oud ben je? Begin dertig? Of nog jonger?

      Als je het vertrouwen in de politiek wilt herstellen moet je geen kartelmastodont inzetten, maar een doorknede politicus die als volstrekt integer, betrouwbaar en bekwaam te boek staat. En vooral neutraal en objectief is.

     4. Branzino

      @Harry Haller
      Schutte en Van der Vlies zijn geen recente politici, want ze verdwenen al uit de politiek in resp. 2001 en 2010. Schutte heb ik zelf nog meegemaakt bij de oprichting van het Inlichtingenbureau, rond 2001, waar ik ook nauw bij betrokken was onder Schutte als voorzitter. Inderdaad hetzelfde Inlichtingenbureau dat ook werd genoemd i.v.m. de toeslagenaffaire en de ten onrechte uitgekeerde of teruggevorderde bijstand.
      Beiden kregen alle respect, maar hadden geen enkel gezag. Dus net als Van der Staay, respect van iedereen zonder uitzondering, maar geen enkele macht en dus ook geen gezag.

      En verder:
      “Als je het vertrouwen in de politiek wilt herstellen moet je geen kartelmastodont inzetten, maar een doorknede politicus die als volstrekt integer, betrouwbaar en bekwaam te boek staat. En vooral neutraal en objectief is.”
      Precies, 100% mee eens, Tjeenk Willink is dus de perfecte kandidaat, gesteund door een grote meerderheid in de Tweede Kamer, op PVV, FvD en BBB na, samen goed voor 26 van de 150 zetels.

     5. coenzoon

      blabla bladieblabla , de decadente nonsens van malle pietje

 7. J. Punt

  Dankzij de naïeve kiezers en de toestanden zijn we nu het lachertje van Europa. Machtig Duitsland en Frankrijk zien ons alleen nog maar als ja knikkende netto betalers voor wie niets te gek is om maar als eerste in de k😦nt van brussel te kruipen.

 8. Art

  Ik vrees dat de financiële verstrengeling van de laatste kabinetten ( Rutte ) met het bedrijfsleven en met de eigen ambtenaren een gezonde democratie in de weg staan. er is immers geen bedrijf meer te noemen die nog bestaat zonder subsidie om maar wat te noemen. en die hebben alle belang dat de situatie blijft zoals hij nu is …..enz.

 9. Appelstroop

  Er gaat een spin komen, hoe je motie van wantrouwen kan steunen maar toch onder Rutte in een kabinet wil zitten, zonder dat het zal uitstralen dat macht toch belangrijker is dan principes. Let maar op 🙂

  1. Edjan

   Appelstroop: eerst de motie van treurnis steunen, maar dan.
   De plicht roept! Het radeloze volk moet bestuurd worden! Zeker in deze coronacrisis! Wij moeten ons opofferen, onze privé-meningen opzijzetten, om samen met elkaar het volk te dienen.
   (Ha! Daar heb je niet van terug, hè?)

 10. sonny

  De heer Willink heeft een hoge leeftijd, dan komt falen van het korte-termijn geheugen vaak om de hoek kijken!
  karakterwijzigingen zijn óók vaak een negatief signaal!
  De goede man moet weer snel naar huis gestuurd worden!

 11. Drollevanger

  Ik vind de Media ook een grote foute speler in ons democratische proces.
  Maar daar staat buiten dat Rutte al jaren met leugens zijn kabinet aan de praat houdt.
  Die laatste leugen na een reeks van vorige onwaarheden, hadden hem de das om moeten doen, maar volgens het gros van de Nederlanders mag een premier zijn volk leugens voorschotelen tot we allemaal een ons wegen. Geen centje pijn.

 12. Drollevanger

  Ik vraag me af of het iets uitmaakt of we een werkend kabinet hebben.
  Er staat me wat voor dat de Belgen eens jaren over hun kabinet vergaderden, En de Belgische economie draaide gewoon door.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.