Sigrid Kaag zadelt Nederland op met Rutte, maar redt heel Afrika: ’72 miljoen naar schuldverlichting en vaccins!’

De slachtoffers van de toeslagenaffaire wachten nog steeds op compensatie en ook zijn er in Nederland niet voldoende vaccins. Gebruik van voedselbanken neemt ook toe, maar dat zijn allemaal andere potjes. Sigrid Kaag (D66) smijt zonder moeite 72 miljoen euro over de balk voor “schuldverlichting en corona-vaccinaties in ontwikkelingslanden”: een druppel op een gloeiende plaat.

Het is werkelijk onvoorstelbaar in wat voor een ivoren toren D66-frontvrouw Sigrid Kaag leeft. Zonder enige gêne slingert de minister van buitenlandse handel deze tweet de wereld in, waarin ze ons even op de hoogte brengt van haar ‘goede’ daad voor vandaag:

Ja, straks leuk babbelen met Tjeenk Willink over hoe Rutte “geloofwaardig” (lol) in het zadel gehouden kan worden. Maar eerst even wat geld van de Nederlandse belastingbetaler naar een zeker arm continent rond de evenaar sturen.

Het is werkelijk waar te triest voor woorden. Want door het faalbeleid van dit kabinet heeft Nederland zelf het coronavirus nog niet eens onder controle, waardoor ook in eigen land (en continent) de kans op virusmutaties aanwezig is. Maar ‘wereldburger’ Kaag meent dat het verstandiger is om miljoenen in ontwikkelingslanden te pompen. De paar vaccins die ze daar van kunnen halen (als ze die al kunnen krijgen) zetten geen zoden aan de dijk, maar wat maakt het ook uit. Erik Mouthaan heeft z’n deugpunten voor de dag al binnen, dus ook Sigrid Kaag mag niet achterblijven.

Hetzelfde geldt trouwens voor ‘schuldverlichting’. Van dat geld hadden ook ondernemers in eigen land gered kunnen worden! Maar nee, laten we dat geld gewoon pompen in de fragiele economie van één of ander derdewereldland. En dus niet eens op een manier die daadwerkelijk bijdraagt aan het herstel van zo’n land, maar aan het afbetalen van schuldeisers.

Ach ja, gelukkig vallen de zelfmoordpogingen in de GGZ nog mee, zijn de voedselbanken op en top in orde, hebben zorgmedewerkers hun zorgbonus al gekregen en is de toeslagenaffaire volledig afgewikkeld. Dus niet meer dan terecht dat Nederland zo een klein beetje bij kan dragen aan het mogelijk voorkomen van een virusmutatie in Soedan of Congo. Écht waar onze prioriteiten liggen! Daar zullen ze ons vast nog decennialang voor de hemel in prijzen.

Zo, en nu computer uit en op naar informateur Tjeenk Willink. Want Afrika is gered met Nederlands belastinggeld. Tijd om Nederland de afgrond in te duwen door Mark Rutte een kontje te geven, zodat hij het Torentje weer in kan klimmen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. Aborifa

  Ze wil vast populair worden bij de a.s. migranten die deze kant op komen. Eng mens!

  1. STOP FVD

   Eng? Omdat ze niet de fascistische behoefte heeft zoals jouw leidertje? Nederland eerst! Die gast is pas eng!

   1. Aborifa

    Niet terzake.

   2. coenzoon

    72 miljoen storten in het buitenland en hier voedselbanken openen dat is pas asociaal domme hufter !

    1. Mireille

     Neen, dat is sociaal. Het voedsel zou afgevoerd envebrand kunnen worden anderszins. Heeft u dat door?

     1. Mireille

      en verbrand kunnen worden

   3. Stanly2000

    Puber!

    1. coenzoon

     dat had ie gewild die chagrijnige ouwe verzuurde eikel

   4. usb3.0

    De uber eurofile fascist die hier rond reaguurt is stopje, die het prima vindt dat Nederland afglijd naar bedenkelijk niveau, stopje is daarnaast een fascistische vaccinazi imbeciel met een sadomasochistisch genoegen om genaaid te worden

    1. STOP FVD

     Awwww, heb je weer een lange zware dag gehad waar het weer allemaal tegen leek te zitten? Sneu hoor! Misschien vind je hier nog een leuk artikeltje waar je op kunt reageren, vinden we allemaal leuk!

   5. FVD

    STOP FVD

    ALWEER!, Het woord fascistisch. Maar m’n beste fascisme expert, inmiddels begint jouw kretologie te lijken op een misvormde metafoor, je maakt namelijk een vergelijking tussen twee dingen die niets met elkaar te maken hebben. Ik wacht nog steeds op een onderbouwde uitleg wat het woord fascisme precies inhoudt. Je smijt ten pas en onpas met fascisme, vertel mij nu eens eindelijk wat dit inhoudt. En niet komen met ga maar (googlen) googelen, want dat is een beetje dunnetjes…….. Vooruit knul, je kan het!

    1. Max Aue

     “Ik wacht nog steeds op een onderbouwde uitleg wat het woord fascisme precies inhoudt.”

     h*tps://nl.wikipedia.org/wiki/Fascisme

     1. FVD

      Nee Max Aue, ik vroeg jouw “vriend” om het in zijn eigen bewoordingen toe te lichten. Niet een verwijzing naar één of andere Wikipediapagina. Hij smijt bij elk item met het woord fascisme, maar ik krijg het idee dat hij niet echt weet wat deze verachtelijk doctrine werkelijk inhoudt.

      \Misschien een jeugdige/ouwelijke vorm van: “kijk mij eens stoer zijn?”

     2. coenzoon

      sta je nu voor de spiegel jezelf te omschrijven fascistisch drammertje ?

 2. J. Punt

  Eindelijk kan het staatshoofd van betreffend land mooi een eigen vliegtuig en giga jacht in Monaco cash aftikken. Over vervoer naar zijn speeltjes hoeft staatshoofd zich geen zorgen te maken! Er is altijd wel een van de peperdure, handgemaakte en onbetaalbare Italiaanse sportauto’s in een van de vele verzamelingen. Mooi paleisje erbij voor zijn corrupte familie en het plaatje klopt weer.

  1. Mark Auel

   Volkomen geschift om in een zwaar overbevolkte wereld Afrikanen te gaan redden.

   1. Mireille

    Als wij ze niet ontdaan hadden van hun grondstoffen zouden ze er zelf van kunnen profiteren. En de autobouwers handzame auto’s kunnen bouwen voor de burgerman.
    Handel op niveau van gelijkwaardigheid en niet in handen van Chinese golddiggers.
    Dat is het zo’n beetje.

    1. J. Punt

     Anders zijn ze heel handig in oorlog voeren met afgekeurde pipa’s. Er is maar 1 land ter wereld met een redelijk welvarend zwarte bevolking, redelijk. Dat is Suriname, u weet wel, dat land welk omhoog wordt gehouden met dr.g. Geld en natuurlijk met poen uit dat stomme en achterlijke Holland,

    2. usb3.0

     aytas bemoei je d’r niet mee

 3. STOP FVD

  Slimme, zolang er in dat soort landen de corona (ja ik weet dat je ontkent) nog heerst, heeft dat ook gevolgen voor landen waar WEL genoeg gevaccineerd is. Dus je opmerking dat het geen zoden aan de dijk zet raakt kant noch wal. Maar ach, wat interesseert jouw dat, je schare FVD volgers die zijn het natuurlijk met je eens. Want alleen Nederland en Nederlanders zijn belangrijk (kopietje Trump). Makkelijk scoren weer op basis van een tweetje. En dat noemt zich dan media.

 4. Max Aue

  ““schuldverlichting en corona-vaccinaties in ontwikkelingslanden”: een druppel op een gloeiende plaat.”

  Wout heeft deze keer gelijk, we moeten veel meer doen.

  1. Aborifa

   In sommige Afrikaanse landen is vaccin genoeg. Kan je je in de schaduw van een boom laten vaccineren. Zonder administratieve rompslomp. Probleem: vaccinatiebereidheid is laag. Ik heb dit van iemand die daar woont.

  2. coenzoon

   we kunnen niets doe in die landen. In de eerste de beste stammenoorlog wordt al het zwaar verzette werk weer vernietigd.

   Is ook logisch bij een gemiddeld IQ van 70

   o.a Het boek IQ and the Wealth of Nations kan het u uitleggen !

   pure verspilling van de jihaadbruid maar geheel in lijn met haar achterlijke gedachtegang.

 5. dinaro

  Heeft die elitaire trut dat betaald uit eigen zak?
  Laat ze snel oprotten naar Afrika, kan ze zelf meehelpen.
  Afrika leeg geroofd van grondstoffen en arm gemaakt, ze zijn
  daar te lui om uit dr ogen te kijken.
  En nu het liefst hierheen komen om nog meer te luieren op
  ons belasting geld.

  1. Pauline Kummer

   “Ons” belastinggeld. De manier waarop u schrijft doet mij vermoeden dat u meer een type van netto ontvanger bent. Mij vergissen doe ik niet vaak.

   1. dinaro

    Dan vergis jij je nu!!
    Tante Pollewop.

 6. Ad Fundum

  D66 heeft goud in handen. Sigrid Kaag, Vera Bergkamp, de nieuwe kamervoorzitter. Zij heeft ongelooflijk veel mazzel gehad. Een paar stemmen minder, dan was er een tweede ronde nodig geweest. En dan had de hele PVV fractie op Arib gestemd. Zeker weten. Het kan ook nu nog gezellig worden, Rutte kan alsnog zomaar aan boord gehesen worden. En meer geld naar Afrika.

  1. dinaro

   adje…..heb je ze wel goed op een rij?

   1. Ad Fundum

    Dat mag u uzelf gaan afvragen van af nu. U bezit geen inzicht in invloed.l

   2. Harry Haller

    Ad Fundum is weer op weekendverlof. Doordeweeks bivakkeert hij op de gesloten oligrofenen-afdeling van een inrichting te midden van rustgevend groen.

  2. coenzoon

   vies smerig handje klap dus , de bekwaamste voorzitter mag geen voorzitter zijn omdat het partijkartel een cordon sanitair heeft afgesloten rondom zijn partij.

   linkse hufters noemen dat democratie

   1. Harry Haller

    Zo is dat coenzoon. Helemaal eens.

   2. Beukman

    Het schijnt dat Bergkamp een zeer bekwame voorzitter is, zoontje.
    Bovendien is haar cv een stuk interessanter. Bosma heeft amper meer gedaan dan werken voor een multiculti omroep en een oppositiebankje in de TK vullen.

    1. usb3.0

     Het schijnt dat beukho*r hier structureel tegendraads reageert, ik kan mij dan ook levendig voorstellen dat er mensen zijn beukho*rtje graag in zijn bek willen spugen om hem daarna nog eens een paar goeie klappen te geven, dat kan ik mij echt levendig voorstellen..

     1. Beukman

      Onze hοerenloper kan er niet tegen om te worden tegengesproken. Dat is dan ook precies de reden dat hij naar de hοeren gaat.
      Ik kan me levendig voorstellen dat hij denkt dat er mensen zijn die degenen die hem durven tegen te spreken eens flink op hun bek timmeren.

     2. Max Aue

      Gerrit kan zich veilig achter zijn toetsenbordje heel goed voorstellen dat hij geweld zou plegen.

      Een dapper ventje.

    2. Cootje

     Het schijnt dat ze of is het een hij of speelt ze voor hij of speelt ze voor zij , is wel uitdagend voor de politici als ze met haar verkeerde been uit bed is gestapt kan ze als voorzitter de mannelijke of de vrouwelijke rol spelen , dat is een ruime werkervaring , het is een apart clubje dat D66 bastion

   3. STOP FVD

    Klopt, democratie gaat vaak uit van de meeste stemmen gelden. Als jouw favorietje dan niet genoeg stemmen krijgt, dan is dat omdat de meeste stemmers dat niet willen. HEEL SIMPEL. Ik begrijp dat dat je frustreert, dat je altijd maar bij de andere kant hoort en nooit eens kan winnen.

    1. Cootje

     Mag jij bij mevr van Ginneken op schoot gaan zitten , om de D66 filosofie in je oren te fluisteren , wel stil blijven zitten

  3. Beukman

   Een paar stemmen minder, dan was er een tweede ronde nodig geweest. En dan had de hele PVV fractie op Arib gestemd.

   Dat is een leuke gedachte Ad, maar veel zoden had het natuurlijk niet aan de dijk gezet. Bergkamp was dan in ronde 2 tot voorzitter gekozen.

  4. usb3.0

   Ik neem aan dat adje dit natuurlijk cynisch bedoeld

   1. Max Aue

    bedoelt

    1. usb3.0

     Flikker op taalfascist

 7. Harry

  heet de 2 kamer dat goed gekeurd ?

 8. Cootje

  Het enige wat het zooitje sloopt hier als in Europa is nog een jaartje Corona , kost wat maar dan gaan naar de gallemiezen . Als iedereen vol in zijn kruis is geraakt is er geen draagvlak meer om eerlijk verdiende belasting centen weg te geven . Als we 8 miljard naar 3 miljard mensen gaan lost alle problemen van zelf op

 9. HD

  Toch 24 zetels in de kamer, de zwakzinnige Nederlander heeft gekozen en zal betalen.
  😂😂😂😂😂 wat een zielig volk zeg.

 10. usb3.0

  Kijk daar begint het gedrocht, deze heks heeft niets met Nederlanders

 11. Duckday

  Het zal nog wel erger worden.
  We zijn een afvalbak geworden.

 12. Duckday

  Dit handje klap kabinet met inleg velletje zorgt dat er niks meer overblijft van dit ex mooie land we worden overlopen.

  1. STOP FVD

   Wie is we?? Of bedoel je alleen de wappies van FVD? Als je we gebruikt zou ik willen voorstellen iets duidelijker te zijn wie je met we bedoelt, want ik denk niet dat iedereen met jou geassocieerd wil worden.

   1. usb3.0

    Kijk hier laat stopje zijn FvD frustratie weer de vrije loop

 13. Cootje

  Zolangzamerhand als je de bezetting van het clubje D66: bekijkt worden we in Nederland geregeerd door de Amsterdamse bootjes parade , daar zit een luchtje aan

 14. sonny

  De prioriteiten van Kaag liggen elders, ze is niet voor de lol moslima geworden!
  Eurabia is haar natte droom!

  1. usb3.0

   Zeker weten.

   1. Mireille

    Wat weet je zeker, boy?

  2. Max Aue

   Kaag is een belijdend katholiek.

   1. sonny

    Kaag is sinds 1996 moslima!
    Niet misschien maar zeker!

    1. Max Aue

     Nee, dat is onzin. Je zult geen bron kunnen presenteren waaruit dit blijkt.

     1. sonny

      Jawel!

     2. Max Aue

      ht*ps://www.lazarus.nl/artikel/2018/10/minister-sigrid-kaag-adieu-god

    2. Max Aue

     ht*ps://www.trouw.nl/politiek/sigrid-kaag-d66-denkt-vanuit-de-barmhartige-samaritaan-maar-dan-zonder-de-letter-c~bb910462/

     1. sonny

      “ht*ps://markerwaard3.wixsite.com/”
      Je kunt uit politieke overwegingen je geloof verloochenen, toegeven zou teveel negatieve inbreng hebben, haar carrière geschaad hebben!!
      Ze kan wel duizend keer, op drie duizend plaatsen, beweren Rooms katholiek te zijn!
      Ze liegt, maar het is enkel niet te bewijzen!

     2. sonny

      Iemand de vraag stellen ofdat hij/zij liegt, is géén ‘Factcheck’.
      De leugenaar kan natuurlijk overal beweren het niet te zijn, ja juist, dat kan!
      Het is nietszeggend!

     3. Max Aue

      Nee, Sonny, je stupide speculatie is niet te bewijzen.

      Beetje dom, maar je bent hier niet de enige.

     4. sonny

      Liegen mbt je geloof is niet verboden, maar dus niet eerlijk!
      Kaag kan niet hard maken, géén moslima te zijn!
      Eenieder zou zich kunnen bekeren tot de islam, zonder dat iemand dat weet!

     5. usb3.0

      Nee hoor maxje, kaag is helemaal geen katholiek, en is zeker geen barmhartige Samaritaan, ze laat het Nederlandse volk barsten en smijt met geld van anderen..

     6. usb3.0

      Precies Sonny, van de islam moet je zelfs liegen..

 15. usb3.0

  kaag zadelt ons niet alleen op met leugenclown rutte maar ook met kaag al qaq zelf, getrouwd met een voormalig ambassadeur en vertrouweling van yasser arafat van de plo die banden had met fatah beweging en hamas, dit zijn terroristische organisaties

 16. J. Punt

  Kijk maar eens naar beelden uit Liberia. Achterlijke idioten daar. Dat ‘ding’ waarmee ze zoveel verderf zaaien is betaald met europees/99% Poen uit Holland. En na het oorlogje spelen op een binnenband naar Europa drijven om recht in de armpjes van linkse wijven en hipsters te lopen. Welkom!

 17. sonny

  72 miljoen naar Afrika, belachelijk!
  Altruistisch, extreem links Europa vernietigt de economie!
  Dat ‘hulp’ geld kan beter besteedt worden!
  Op afstand zinkbare boten, schenken aan de Afrikaanse immigranten overtocht-criminelen!
  Dan is elke partij tevreden:
  De altruisten denken een goede menselijke daad te hebben gedaan, en de realisten hebben minder tot geen ergernis van de ‘vluchtelingen’ import!
  En als belangrijkste aspect, de overheid kan het geld spenderen aan binnenlandse projecten!

  1. right

   Sonny@
   Ik neem aan dat de reddingsvesten een inferieure kwaliteit hebben, motor defect is, geen peddels aanwezig, zeilen afwezig ?
   Je bent een gemene bruut!

 18. Drollevanger

  Het lijkt dat er in Nederland steeds meer figuren opstaan die een afschuw hebben of krijgen van onze Joods/christelijk/Humanistische Europese cultuur. Bevond deze afkeer zich in het verleden hoofdzakelijk in de hoek van halve en hele zwakzinnigen, nu lijkt die tak van sport zich uit ook te breiden richting de meer kakkineuze aanhangers van de zich Groen noemenden, zoals daar zijn première Kaag en haar compagnon en onderdaan Rutte, naast een aantal andere langopgeleiden. (heeft Rutte werkelijk 11 jaar over een geschiedenis cursus van 4 jaar gedaan, of was dat de edele Pecholt)
  Persoonlijk ben ik meer voor de hernieuwde oprichting van een Tempeliersgilde voor alle Europees gezinden. Dus een club die daadwerkelijk voor onze waarden opkomt.
  Maar wie ben ik.

 19. Drollevanger

  Nog een aantal woorden uit de vredelievende islam. Is Kaag hier werkelijk aanhangster van?
  Taharrusch= Lastigvallen, aanranden en verkrachten van de meisjes van overwonnen volken.
  Takiyya= verplicht liegen tot de eer van Allah en de Islam.

  Herinneren jullie de trammelant in Keulen nog? En Hamburg.

  1. Edjan

   Taharrusch. Toen de geallieerden Italië vanuit het zuiden binnentrokken, deden ook een paar Marokkaanse regimenten mee. Al snel begonnen de Italiaanse vrouwen zich te beklagen dat ze verkracht werden door deze soldaten. De Amerikanen hebben ze toen uitgelegd dat dat niet de bedoeling was.

   De trammelant in Keulen wordt door het links-mohammedaanse blok doodgewoon ontkend. Takiyya.

 20. Genesis

  D66 een partij met over het algemeen mensen met ranzige ideeën en Kaag spant de kroon.Hebben we alleen maar ellende van te verwachten.

 21. J. Punt

  Beter zou zijn dat er 72 miljoen illigalen terug gedumpt worden in afrika. Geld maken we zelf wel op hier. Geen probleem.

 22. Duckday

  Dit hoogmoed en waanzin en bekakte vrouw moet snel uit de politiek verdwijnen in Nederland Ook deze partij is uit op MACHT en alleen eigen ik speeld bij deze partij een rol.

 23. Duckday

  RUTTE heeft de NEDERLANDSE CULTUUR gesloopt en MW KAAG is uit het zelfde hout BEIDEN hebben geen enkel moraal en zijn alleen uit op macht (ONDERDRUKKING).
  Het zal Rutte geen klote uitmaken als hij maar kan blijven zitten.En KAAG doet de REST.
  DE POLITIEK gaat steeds meer de verkeerde kant op.

 24. Niet L niet R

  Rutte Kaag, er is een gezegde Soort zoek Soort, is op beide van toepassing!

 25. Drollevanger

  Nou heel Afrika zal niet gered worden door onze vredelievende Kaag mevrouw.
  De Boeren en Khoisanvolken mogen blijkbaar van haar wel worden uitgemoord in Z-Afrika.
  Maar die zijn dan weer niet zwart.

 26. Drollevanger

  Het zal voor de wereld weinig verschil maken Daar denkt men toch al dat ons land zich in Afrika bevind. Gezien onze Surinaamse inzending voor het Songfestival.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.