Strandtenten niet tevreden met toegestaan aantal bezoekers: “We kunnen er veel meer kwijt!”

Het is vandaag mooi weer in Nederland. Strandtenten, die vanaf vandaag hun deuren weer mogen openen – hun terrassen, tenminste – zijn dan ook meteen aan het werk gegaan én hebben onmiddellijk gasten in huis/op het terras. Maar er is, zeggen de strandtenten in De Telegraaf, een probleem: ze kunnen veel meer mensen kwijt dan wettelijk is toegestaan.

Manager Kelly Pennin van Solbeach bij Scheveningen laat weten: “Ik zou graag zien dat er net als bij de winkels wordt gekeken naar het aantal vierkante meters dat een terras meet voor de hoeveelheid gasten die er mogen zitten. Ik kan er, met inachtneming van alle regels, veel meer kwijt.”

De eigenaresse van Blue Lagoon, Linsey Ludovici, denkt er net zo over. “Normaal zitten er 1200 mensen op het terras, afgelopen zomer konden er 800 zitten op anderhalve meter afstand. Ons terras is meer dan 1100 vierkante meter. Het is goed lullig hoe dat eruit ziet met maar 50 mensen.”

Hoewel de bezoekersaantallen dus significant beperkt zijn, zijn mensen er wel in grote getallen op uitgetrokken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. rutte leugenaar

  best vervelend die rutte indoctrineer routine met arbitraire getallen die nergens op gebaseerd is anders dan natte vingerwerk zoals rutte must bekennen in het Haga debat

  1. STOP FVD

   Hij moest helemaal niets bekennen, dat maken de wappies ervan.

   Verder mogen de strandtentjes blij zijn dat ze uberhaupt open mogen, dat er terrassen zijn (1200??? mensen op je terras, hoe dan?) die veel meer mensen kwijt kunnen hebben dan een beetje pech. Het gaat ook om het aantal bewegingen etc. Dus erg kortzichtig weer om jezelf belangrijker te vinden dan je collega’s.

 2. Cootje

  Ach de achterban van de VVD is ontevreden ach huilie huilie , ach met massa gestemd op Pinokkio krijg je ook zijn beleid mag nog en poosje duren ze waren nog niet gewond genoeg om anders te stemmen en je krijg wat je verdient , en dat is onder de horeca penose pinokkio

 3. J. Punt

  Duizenden auto’s richting strand. Kouwe koffie voor 14,65 in een ijskoude straffe noorder wind. Suc6😂😂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.