[Video] Caroline van der Plas (BBB) pakt “minachtende” Hugo de Jonge aan: ‘Spreek onze naam normaal uit!’

Tijdens het debat over de voortgang van de strijd tegen het coronavirus deze week vond er een harde confrontatie plaats tussen minister Hugo de Jonge en BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas. De Jonge, en voor hem ook Rutte, refereerde namelijk aan haar partij als “triple B.” Van der Plas vond dat getuigen van bijzonder weinig respect en greep direct in.

Eerder in het debat liet premier Mark Rutte weten dat hij een motie ingediend door Van der Plas niet zag zitten. “De motie van triple B, nummer 28, over de truckchauffeurs. Die motie wil ik ontraden voorzitter omdat we nu niet deze verruiming kunnen doen,” zei Rutte.

Op dat moment bleef Van der Plas nog op haar stoel zitten. Maar ze stond klaar om in te grijpen mocht dat nodig blijken.

Korte tijd later kwam Hugo de Jonge aan het woord. “Dan motie nummer 27, dat is de motie van triple B, naar ik zojuist hoorde, dat is voor mij nieuw. Deze motie ga ik ontraden,” zei de CDA-minister van Volksgezondheid.

En dat is het moment waarop Van der Plas geïrriteerd naar voren liep. “Ja sorry, hier maak ik ernstig bezwaar tegen. Net al hoe de minister-president dat zegt, “triple B,” en u gaat dat nu even vrolijk over doen. Ik heb hier zo straks een betoog gehouden met een oproep of u wilt stoppen met die minachting. Ik vind dit gewoon echt minachtend wat u nu doet.”

De Jonge was daardoor duidelijk van zijn à propos. “Nou,” probeerde hij er tussen in te brengen.

Maar Van der Plas was nog niet klaar. “En ik wil, ik éís ook dat dat teruggenomen wordt, en dat u onze naam normaal uitspreekt. En niet alleen vanavond, [maar] de komende víér jaar.”

Daarna draaide ze zich om en liep ze terug naar haar zetel, De Jonge enigszins ongemakkelijk achterlatend.

“Voorzitter,” zei de minister daarop, “het is geenszins mijn bedoeling om mevrouw Van der Plas op enige manier te beledigen of zo, geenszins. Het is de BoerBurgerBeweging, drie keer B. Dat is zoals het hier staat,” zei hij waarmee hij inderdaad een stapje terugdeed en zijn eerdere benoeming van de partij terugnam. “Maar ik ontraad de motie overigens, dat dan weer wel.”

Vanmorgen zette de BoerBurgerBeweging (BBB) deze video zelf ook online met de opmerking: “[Caroline van der Plas] en BBB willen met respect behandeld worden, en terecht! Dat maakte ze gisteren nog maar weer eens duidelijk.”

Eerder in het debat ging de parlementaire nieuwkomer Van der Plas ook al de strijd aan met premier Mark Rutte, die ze ervan beschuldigde met grote regelmaat “te grappen en te trollen” terwijl er serieuze zaken besproken worden. Zij vond dat niet kunnen. Het was, zei ze, “een minachting” voor de Tweede Kamer en daarmee voor de kiezer.

Op Twitter reageren mensen bijzonder positief op Van der Plas’ actie. “Ze hebben blijkbaar nu al last van haar en proberen haar te muilkorven,” schrijft Henk. “Sterke vrouw waar Nederland nog heel veel aan gaat hebben!”

Ellen is het daarmee eens. “Goed zo,” schrijft ze aan het adres van Van der Plas. “Laat je niet wegzetten door die arrogante Rutte en De Jonge.”

Henk Berkers voegt daar aan toe: “Laat je horen!! Zoveel mensen die achter je staan. Tijd voor respect. Je ziet hoe minachtend ze denken over Tweede Kamerleden en de burgers. Het is schandalig en het stapelt zich maar op!”

“Inderdaad gelijk de kop in drukken, want anders blijven ze dit doen,” reageert Jaime op de video. “Topper.”

Tenslotte complimenteert Sjaak de BBB-voorvrouw met haar reactie op het weinig respectvolle gedrag van de beide heren kabinetsleden: “Goed gedaan. Klaar met de Haagse kliek.”

Word gratis en voor niets lid van mijn speciale Telegram-kanaal en volg mij op Twitter.

Na de uitwisseling ging Van der Plas weer op haar stoel zitten. De Jonge ging verder met zijn reactie op de overige moties, maar niet voordat hij de term “triple B” had teruggenomen. Caroline van der Plas had haar visitekaartje afgegeven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. coenzoon

  gisteren al gevolgd tijdens het debat. Geweldig , met rode oortjes stond hugo goebbels wat te stammelen. nou , nou , excuus dan

  Wat een sukkel , zelf als minister van propaganda wordt het minder

  1. STOP FVD

   Kon daar niets van terugzien, maar jij ziet wat je wilt zien. Ik zag juist een minachtende glimlach, BBB of 3xB, WHO CARES!

   1. coenzoon

    je hebt dus niets gezien leugenaar ,

    de uitspraak was triple B domme jongen !!!
    Overigens ging het om het sarcastische onder toontje maar ja dat kan jij niet weten want je hebt niets gezien conform je leugenachtige geblaat.

    Hoe simpel jullie te ontmaskeren zijn als onwetende tróllen begint wat eentonig te worden.

    1. STOP FVD

     Wat een zielig commentaartje.

     1. coenzoon

      begrijp ik , op inhoud ben je weer gestruikeld !

      niet uitgeslapen ?

   2. usb3.0

    stopho*r who cares

  2. STOP FVD

   Dit bericht heeft geen inhoud.

   1. Neerlander

    Zoal alles wat jij bent, poep.

 2. STOP FVD

  Ze denkt in ieder geval dat er geen nieuwe verkiezingen komen, want ze wil het juist uitgesproken hebben de komende 4 jaar! Haar visitekaartje, ach als je zo in de kamer moet zetten, om met dit soort onzinnige dingen te komen. Gewoon BBB of triple B, je zegt toch ook VVD en CDA en niet de hele reutemeut waar de letters voor staan.

  Wat een zielige vertoning. En dan staat nepjournalistje MvdG weer te doen alsof ze een fantastisch punt heeft gemaakt, ze wordt gewoon keihard uitgelachen met haar peuter gedrag.

  1. coenzoon

   Wat een zielig commentaartje.

   1. STOP FVD

    Thanks wappie!

   2. Nikita

    Als je die sneukont stop idioot nou gewoon negeert .Gewoon niet lezen wat hij neer kladdert schooljongen niveau meer is het niet

    1. STOP FVD

     Mooi, sneukont! Net zo mooi als droeftoeter, droeftoeter! LOLOL.

 3. Max Aue

  Ik vond het wel een geestige term. Hendrika was echter not amused. Dus die term mag niet meer worden gebruikt.

  1. Harry Haller

   Dat Max Aue Caroline (van der Plas) steeds Hendrika noemt, getuigt ook van grote minachting en dedain.

   1. Max Aue

    Dat ziet mijn goede vriend eigenlijk wel goed: ik heb Hendrika Koekoek niet hoog zitten.

    1. coenzoon

     wij jou ook niet strónt vlé®k dus het is om het even wat jij vindt

     🤣😂🤣😂🤣😂🤣

     1. STOP FVD

      Insgelijks wappie!

    2. Neerlander

     Pratende dikke darm, geen enkele inhoud alleen poep.

    3. Lucky Luke

     Nogal neerbuigend Hendrika Koekoek, voor u gewoon mevrouw van der Plas.

   2. Nikita

    De písvlek negeren is beter lees er over heen je mist niets van deze P3do

  2. coenzoon

   ik vind het geestiger om sylvana zwarte doos te noemen maar dan staat max anus op zijn achterste benen. wím is dan ook beroeps hypocriet

   1. Max Aue

    “ik vind het geestiger om sylvana zwarte doos te noemen”

    Ik verwacht dat mijn goede vriend hier ernstig bezwaar tegen zal maken: deze typering getuigt immers van minachting en dedain.
    Ik vind het ook racistisch, maar dat zal mijn goede vriend dan waarschijnlijk weer minder aan tillen.

    1. coenzoon

     het is geenzins racistisch domme jongen , snap niet hoe je tot die conclusie komt !

     beetje een dooddoenertje , een dogma ,

     Het is een zwarte doos en net zo roze van binnen als elk andere maar goed dat kan jij niet weten penningmeester van martijn

     1. STOP FVD

      Wat een zielig commentaartje.

     2. STOP FVD

      Wat een zielig commentaartje, deel 746.

    2. usb3.0

     “Ik vind het ook racistisch”

     Dat kan jij wél vinden maar de rest van Nederland vindt van niet

 4. DubbelZout

  “Tripple B” 😀
  Maar ja, populisten en humor
  Een slechte combinatie

  1. coenzoon

   inderdaad populisten en humor, een slechte combinatie zoals blijkt zoutloos.

   1. STOP FVD

    Inderdaad MvdG, sneu hoor met een pseudoniempje je eigen artikeltjes “verdedigen”.

 5. Rieks

  “ernstig bezwaar” tegen triple B. Ach ach, wat een niveau. Dat zo iemand is gekozen, daar maak ik ernstig bezwaar tegen. Maar ja, dat is democratie, de stem van het volk toch.

 6. Jopie

  Als er dan toch ’n vrouwelijke MP. moet komen weet ik er nog wel een.

 7. Beukman

  De benaming “Triple B” klinkt inderdaad wat al te charmant en elegant voor wat de partij is. Niet meer doen dus, Hugo!

  1. coenzoon

   wat een dijenkletser bukhol , werkelijk , moet je vast lang over nagedacht hebben met dat pindabrein

  2. Lucky Luke

   Men/Mevr Beukman, mag ik u er op wijzen dat triple B geen Nederlands is, ik wist niet dat er Engelstalige partijen in de 2de kamer zaten, welterusten.

 8. Gebande_3

  De ex-CDAer van der Plas in een Jas is wel heel snel op haar agrarische tenen getrapt.

 9. Lucky Luke

  Het is BoerBurgerBeweging en niet triple B, wat niet eens Nedrlands is. Deze dame heeft groot gelijk en wat doet Veronica Inside, daar zitten twee psychisch gestoorde idioten haar uit te lachen, Johan gelukkig niet. Schofteriger kun je het niet maken. Zag ik in de Telegraaf trouwens want ik kijk nooit naar stompzinnnige programma’s. Kan m’n tijd beter gebruiken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.